- 7 Ocak 2017
- 2.345
- 2.737
- 53
- 41
sizleri okuyunca iyiki aşıları tamamlatmisim diyorum. dogumdan sonrakiler de cok agrim olmamisti.Simdi gecti canim benim hic aklıma gelmedi buz koymak o kadar agriyacagini da hic tahmin etmiyordum
Kızlar şu depresif hissetme meselesi ilk bulantilar zamanında bende de vardı. Tabi depresyon da olmakla depresif hissetmek aynı şey değil. Ama ben şöyle düşünüyorum ilk defa anne oluyorum,daha önce düşük hikayemde vardı. Ve tabiki yaşamımda zorlandığım şeylerde var bir insan olarak.ama annelik çok başka bir kimlik.bu özel ve çok sorumluluk yüklü kimliği oluşturmak da hamilelik döneminde oluyor.çok okuyorum ben,gerçi kendi alanımda bu yonde.burada uzman kimliğimle değilde bir anne adayı olarak bütün insanı yönlerimle sizlerle oldum.ve bundan çok mutluyum.burda çok seslilik var.herkesten çok şey öğreniyorum. Herkesin kaygısı da sevinci de üzüntüsü de çok öğretici. Ben şu haftaya geldiğimde şunu görüyorum annelik başı sonu kaygılı bi süreç. Bunu normallestirmem lazım. Kendime kızıp yüklenmek kizima da iyi gelmeyecek,hem mükemmel anne yoktur.yeterince iyi anne olmak vardır. Elbette bazen sacmalayacagiz..annelik ten önce biz insanız ve başka kimliklerimizde var.sadece annelik meselesine yüklenen roller çok ağır. Bizde kadın olarak aslında bu yukler altında eziliyoruz zaman zaman.bu anlamda bence kendini tanımak, kendini sevmek ve kabul etmek onemli.bazen kendime kızarken yakalayınca kendimi hemen durduruyorum. Herşeyden önce evladım bana bakarak kendini sevmeyi kabul etmeyi ogrenecek. Birde bu hamilelikte özellikle yoksun bırakılmış bir çocukluk gecirmisseniz yani yeterince iyi annelik gorememisseniz, anneniz soğuk ve mesafeliyse daha çok tetiklenebilirsiniz. Yani bazen bu depresyonun ardında kendi annemizle hikayemiz yatar.eğer böyleyse kendinizi iyileştirmek için zaman var.bana bu konuda terapinin dışında bazı kitaplar ilaç gibi gelmişti. Bunlardan bazılarını yazayım umarım sizede iyi gelir..
1)bir cadı masali-leyla navaro (kadınlık,annelik ve cinsiyet rollerini anlatiyor)
2)var olan annenin yokluğu (yeterince annelik görememiş bütün kız çocukları icin bi şifa kitabidir)
3)bir annenin doğuşu (annelik kimliği sizi nasıl etkiler)
4)iyi hissetmek (depresyon tedavisinde ilaç kadar etkilidir)
5)ışığın yolu (nilüfer devecigil in romanidır, baglanma temelli anlatılır hikaye..bu kitapta çok guzeldir..
Bu kitaplar ilgilenenler için şifa gibidir arkadaşlar. Umarım iyi gelir okuyanlara.
Benim de bebeğim sanki ölcekmiş gibi konuşuyor herkes hatta ailem bile dahil. Kızımi 5 aylikken kaybetmistim.
Bilmiyorum belki bana öyle geliyordur ama ne zaman bisey alacak olsam doğunca alirsin diyo herkes. Kimisi daha beni görür görmez hic bisey alma sonra hepsi alinir diyo gerçekten çok canim yaniyor onlar öyle konuştukça.
Saglikli olsunlar yeterki canim zaman var nasılsabakalim canım eşim koymak ister belki daha tam oturup detayli konusmadik. oglum iki isimli. belki.kizimiza da iki isim olsun der...
Allah tekrarını yaşatmasın canım, iyi düşün iyi olsun sımsıkı bağlan bebişine
Saglikli olsunlar yeterki canim zaman var nasılsabakalim canım eşim koymak ister belki daha tam oturup detayli konusmadik. oglum iki isimli. belki.kizimiza da iki isim olsun der...
Benim de bebeğim sanki ölcekmiş gibi konuşuyor herkes hatta ailem bile dahil. Kızımi 5 aylikken kaybetmistim.
Bilmiyorum belki bana öyle geliyordur ama ne zaman bisey alacak olsam doğunca alirsin diyo herkes. Kimisi daha beni görür görmez hic bisey alma sonra hepsi alinir diyo gerçekten çok canim yaniyor onlar öyle konuştukça.
Malesef canım kötü düşünmek istemesemde insanın aklina geliyor esimde yok kendimi iyice yalniz hissediyorum o yokken beni cok sinir edicek eminim insaAllah Allahim firsat vermesinKimse bulmasin tabi buyuklerin yada baskalarinin gunahini digerleri cekmesin ama insanin cani yaninca istemedende olsa dusunuyo oyle seyler dile gelmese bile Allah cikartiyo dedigin gibi Allah bebegine saglik versin onu dusun digerlerini umursama bosver
Malesef canım kötü düşünmek istemesemde insanın aklina geliyor esimde yok kendimi iyice yalniz hissediyorum o yokken beni cok sinir edicek eminim insaAllah Allahim firsat vermesinKimse bulmasin tabi buyuklerin yada baskalarinin gunahini digerleri cekmesin ama insanin cani yaninca istemedende olsa dusunuyo oyle seyler dile gelmese bile Allah cikartiyo dedigin gibi Allah bebegine saglik versin onu dusun digerlerini umursama bosver
Allah korusun oyle dusunme bazi buyuklerde bu dusunce oluyo daha erken o zaman alirsin diye hayat tecrubeleriylede alakali olabilir banada ayni sey soyleniyo ilk bebek heves ediyorum ama daha erken alirsin acele etme diyolar genel bi durum sanirim uzme kendini
Benimde ilk çocuğum olacak inşallah. Bebek kiyafetlerini gördükçe içim gidiyor sevip birakiyorum ama inşallah bi dahaki yaz oğlumla bol bol alisveris yapcam kimse de bisey diyemiyecek :)
Malesef canım kötü düşünmek istemesemde insanın aklina geliyor esimde yok kendimi iyice yalniz hissediyorum o yokken beni cok sinir edicek eminim insaAllah Allahim firsat vermesin
Ayy sacmaliga bak senin sevgin olmasa napardi yavrucak ne insanlar var ya Allahim uzak tutsun boylelerinden canımsıkma canını canım. ya benim gorumce sende olsa ne edersin. gecende diyo ki ben kızı sevmem. oglumu daha cok severmiş o onun aşkıymış. ya sabır dedim sanki senin sevgine kaldi benim.kizim...
Ayyyyy canım böyle yazmaAaaaaaaaAaaaaaaa
Bana da diyorlar ki herkese derler canım eskiler öyle. Ki benim eşim bile diyor son zamanlarda alırız diye normal bunlar
Ayyyyy canım böyle yazmaAaaaaaaaAaaaaaaa
Bana da diyorlar ki herkese derler canım eskiler öyle. Ki benim eşim bile diyor son zamanlarda alırız diye normal bunlar
Benimde ilk çocuğum olacak inşallah. Bebek kiyafetlerini gördükçe içim gidiyor sevip birakiyorum ama inşallah bi dahaki yaz oğlumla bol bol alisveris yapcam kimse de bisey diyemiyecek :)
Bez biriktirme konusunda ne düşünüyorsunuz kizlar?
Bez biriktircek misiniz bazilari biriktiriyormus ve sonra bebekte pisik olunca aldıkları bezi kullanamiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?