Belki de ben abartiyorum canım onlar öyle dedikçe kizim geliyor aklima yine ayni seyleri yasarsin diyorlarmis gibi geliyor. Demek ki herkese böyle diyen oluyormus :)
Aynen benim esimde aynisini soyluyo ama o soyleyince cok sinirleniyorum sonra bana aldigim icin dua ediceksin diyorum ama anlamiyo
Bez biriktirme konusunda ne düşünüyorsunuz kizlar?
Bez biriktircek misiniz bazilari biriktiriyormus ve sonra bebekte pisik olunca aldıkları bezi kullanamiyormus
Canım öncelikle bana da söylüyorlar daha alışveriş yapma diye ve benim de daha önce bir düşüğüm olduğu için başta ben de bir tuhaf oluyordum. Şimdi takmıyorum. Henüz alışverişe de başlamadım parası bir kenarda birikiyor kendimi iyi hissedince çılgın gibi alacağımBez biriktirme konusunda ne düşünüyorsunuz kizlar?
Bez biriktircek misiniz bazilari biriktiriyormus ve sonra bebekte pisik olunca aldıkları bezi kullanamiyormus
Amin canım inşallah artık daha da büyüdü hareketlerini hissettikce rahatliyorum
Benim de geçen sene 6-7 haftalıkken kalbi durdu diye bişey alma diyen çok var :/
Ama Rabbim yazdıktan sonra Doğumdan sonra kucağı boş kalan anneler var , Allah esirgesin kimseye yaşatmasın .
Umarım herşey güzel olucak bu sene
Aynen oyle biz yigenimi dogumdan iki ay sonra kaybettik hayatta hersey insanlar icin nasipte ne varsa o ha bugun ha yarin hic farketmiyor...
Amin Allah vicdan azabıyla bile acı çektirir. Dediğin gibi onun yüzünden başkaları yanmasınNeler neler var canim insanlar ilginc iste kendi kizida var gorumcem insaAllah ondan bulmasın diyorum kızın sucu yok ama Allah cikarir elbet
@NehirAsya Canim yazdim cevap ama gitmemis esim askerde insaAllah geldigindd kızımızla güzel gunlerimiz olucak canımı sıkmamaya çalışıyorum kv konusunda insaAllah doğumdan sonra canımı sıkmaz
hic canını sıkma canim. bak kuzun etkileniyo. sakın kötüyü çağırma. ayni psikolojideydim benimde iki kaybim var. bununda sonunun oyle olacagibi düşündüm hep. her dr kontrolune gittigimde kurtaj derse genel anestezi alacam artik hep bunlari dusunerek gittim. ama artik bizleler. sıkı sıkı tutundular bizlere. sende sıkı sıkı tutun kuzuna..Benim de bebeğim sanki ölcekmiş gibi konuşuyor herkes hatta ailem bile dahil. Kızımi 5 aylikken kaybetmistim.
Bilmiyorum belki bana öyle geliyordur ama ne zaman bisey alacak olsam doğunca alirsin diyo herkes. Kimisi daha beni görür görmez hic bisey alma sonra hepsi alinir diyo gerçekten çok canim yaniyor onlar öyle konuştukça.
Çok güzel yazmışsın canım, son üç kitabı alırım inşallahKızlar şu depresif hissetme meselesi ilk bulantilar zamanında bende de vardı. Tabi depresyon da olmakla depresif hissetmek aynı şey değil. Ama ben şöyle düşünüyorum ilk defa anne oluyorum,daha önce düşük hikayemde vardı. Ve tabiki yaşamımda zorlandığım şeylerde var bir insan olarak.ama annelik çok başka bir kimlik.bu özel ve çok sorumluluk yüklü kimliği oluşturmak da hamilelik döneminde oluyor.çok okuyorum ben,gerçi kendi alanımda bu yonde.burada uzman kimliğimle değilde bir anne adayı olarak bütün insanı yönlerimle sizlerle oldum.ve bundan çok mutluyum.burda çok seslilik var.herkesten çok şey öğreniyorum. Herkesin kaygısı da sevinci de üzüntüsü de çok öğretici. Ben şu haftaya geldiğimde şunu görüyorum annelik başı sonu kaygılı bi süreç. Bunu normallestirmem lazım. Kendime kızıp yüklenmek kizima da iyi gelmeyecek,hem mükemmel anne yoktur.yeterince iyi anne olmak vardır. Elbette bazen sacmalayacagiz..annelik ten önce biz insanız ve başka kimliklerimizde var.sadece annelik meselesine yüklenen roller çok ağır. Bizde kadın olarak aslında bu yukler altında eziliyoruz zaman zaman.bu anlamda bence kendini tanımak, kendini sevmek ve kabul etmek onemli.bazen kendime kızarken yakalayınca kendimi hemen durduruyorum. Herşeyden önce evladım bana bakarak kendini sevmeyi kabul etmeyi ogrenecek. Birde bu hamilelikte özellikle yoksun bırakılmış bir çocukluk gecirmisseniz yani yeterince iyi annelik gorememisseniz, anneniz soğuk ve mesafeliyse daha çok tetiklenebilirsiniz. Yani bazen bu depresyonun ardında kendi annemizle hikayemiz yatar.eğer böyleyse kendinizi iyileştirmek için zaman var.bana bu konuda terapinin dışında bazı kitaplar ilaç gibi gelmişti. Bunlardan bazılarını yazayım umarım sizede iyi gelir..
1)bir cadı masali-leyla navaro (kadınlık,annelik ve cinsiyet rollerini anlatiyor)
2)var olan annenin yokluğu (yeterince annelik görememiş bütün kız çocukları icin bi şifa kitabidir)
3)bir annenin doğuşu (annelik kimliği sizi nasıl etkiler)
4)iyi hissetmek (depresyon tedavisinde ilaç kadar etkilidir)
5)ışığın yolu (nilüfer devecigil in romanidır, baglanma temelli anlatılır hikaye..bu kitapta çok guzeldir..
Bu kitaplar ilgilenenler için şifa gibidir arkadaşlar. Umarım iyi gelir okuyanlara.
aynen sag salim kucaklarimiza alalım. isim vir sekilde hallolur..Saglikli olsunlar yeterki canim zaman var nasılsa
Benimde annem oyle soyler kuzum uzulme rabbm sagsaglm kucgmza almyi nasp etcek :)Belki de ben abartiyorum canım onlar öyle dedikçe kizim geliyor aklima yine ayni seyleri yasarsin diyorlarmis gibi geliyor. Demek ki herkese böyle diyen oluyormus :)
o yuzden diyorum ya cok takma canim. daha yeni evlisin anladigim kadariyla.ben artik duymamayi hatta gorusmemeyi tercih ettim. hicbirsey benden ve cocuklarimdan degerli degil.Ayy sacmaliga bak senin sevgin olmasa napardi yavrucak ne insanlar var ya Allahim uzak tutsun boylelerinden canım
Canım hamileliğindeyken mi kaybettin bebeğini? Allah yardımcın olsun kuzum. Aslında şöyle düşün senin üzerinden örnek vermeyim ama kadının harika bir hamileliği geçer bebek sağlıkla doğar sonrasında ona alınacak ne varsa alınır. Çocuğa bişey olur Allah muhafaza ayını çıkartamaz. Allah korusun kimsenin başına vermesin. Biz de annemle eşimle senin gibi düşünüyorduk, ama değiştik artık. O zaman doğum bebeği garantiliyor mu? Doğdu artık kesin ömrü vardır diyebiliyor muyuz? Malesef hiçbir şeyin garantisi yok. Biz psikolojik olarak bebeklerimiz doğmadığı için çok korkuyoruz bişey olur diye ama belki de hayata kıyasla şu an daha güvendeler... Allah koruyor onları.. O yüzden sen içini gerah tut ve sürekli dua et. Hem ufaktan bişeyler alırsan mutlu olursun çocuğa yansımaz negatiflikler.Benim de bebeğim sanki ölcekmiş gibi konuşuyor herkes hatta ailem bile dahil. Kızımi 5 aylikken kaybetmistim.
Bilmiyorum belki bana öyle geliyordur ama ne zaman bisey alacak olsam doğunca alirsin diyo herkes. Kimisi daha beni görür görmez hic bisey alma sonra hepsi alinir diyo gerçekten çok canim yaniyor onlar öyle konuştukça.
gerek yok canim bez biriktirmeye.bebeklerin totolari her bezi kabul etmiyo maalesef... zaten 1 numaradan cabuk 2 numaraya geciyolar.Bez biriktirme konusunda ne düşünüyorsunuz kizlar?
Aaaa çok şaşırdım, ben ilaç verilemiyor diye psikiyatriste gitmedim. Gitsem mi bende acaba? Geçmiş olsun canım, bende belki giderim baya kötü gibi hissediyorum kendimi
Eşinin burcu ne canım?Aynen kuşum hicccc takıma :)
Ben de takmıyorum :) ki foto çekip gösteriyorum bazen daha almadan al al çok guzelmis diyor. Yani adamın bi dediği bi dediğini tutmuyor dengesiz sanırım hahah inşalah oğlum dengesizlik konusunda babasına çekmez hahaah
Anlamadım kuzum nasıl bez biriktirme?Bez biriktirme konusunda ne düşünüyorsunuz kizlar?
Aynen canım insanlar işte ugrasmak zor eşimin annesi atsan atilmaz satsan satilmaz en iyisi uzak olmakAmin Allah vicdan azabıyla bile acı çektirir. Dediğin gibi onun yüzünden başkaları yanmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?