insaAllah canım ben kimseye birsey yapmıyorum etliye sutluye karışmıyorum kimsede beni uzmese nolur sanki yasayip görüp sabri ogrenicem mecburenOoyy Allahim hayirlisiyla kavustursunn insallahKulagini tikamayi ogreniceksindir bi zaman sonra sadece kayinvalideler degil buyukler yaninda cocuk buyutmek gercekten cok zor is cevremden gordugum kendi ailemde dahil ozellikle lohusa zamani anne zaten skintida herkes bisey diyo falan kolay degil sabir isteyen bisey kimsenin gonlu kalbi kirilmadan buyuturuz insallah bebisleri
insaAllah canım ben kimseye birsey yapmıyorum etliye sutluye karışmıyorum kimsede beni uzmese nolur sanki yasayip görüp sabri ogrenicem mecburen
Kasımda 2 sene biticek canım yeni sayilabilir evet bende ogrenicem duymamayi ve esim gelince uzak olmayi secicem evladim icin dediğin gibi baska seyler degersizo yuzden diyorum ya cok takma canim. daha yeni evlisin anladigim kadariyla.ben artik duymamayi hatta gorusmemeyi tercih ettim. hicbirsey benden ve cocuklarimdan degerli degil.
En güzeli canım az insan cok huzur diye boşuna dememisler şükür nasip oldu bebegimiz olucak gerisi bos izin vermicem kimsenin beni uzmesine sagolasin güzel cevaplarin icinOhoo keske kimse kimseyi uzmesede dunya cok guzel bi yer olsa :) ben gecirdigim surecten sonra uzulmemenin kirilmamanin yolunu herkesten uzak durmayla buldum heleki bebislerimiz geldikten sonra onlar yeter bize Allahin izniyle
Eşinin burcu ne canım?
Seninki sadece calismis benimki goturdu bileAllah bildiği gibi yapsin seninki fenaymis gerçekten benimkide hocaya götürmeye çalıştı beni kandirdi esim engel oldu simdi sevmesine bile izin veresim gelmiyor hic göstermek istemiyorum o kadar kirilmisim demek ki
Allah kmseye kaldiramayacagi yuku vermesin. Bebegin senin sefaatcin olur bekler. Ben annemi almadan cennete gitmem diye. Yuklendigin buyuk aci ahirette senin kurtaricin olur insallah. Insanlar herseyi soyluyolar canim. Dillerinde kemik yok. Adin ayseyken once ahmetle evlenen ayse oluyo sonra bebegini kaybeden ayse die bahsediolar. Basina gelmeyen empati de yapmak istemiyo. Bunlari duyup duymamak bizim elimizde. Birak herkes ne hali varsa gorsun. Sen yuvanda huzur buluyosan ne mutlu sana.Benim de bebeğim sanki ölcekmiş gibi konuşuyor herkes hatta ailem bile dahil. Kızımi 5 aylikken kaybetmistim.
Bilmiyorum belki bana öyle geliyordur ama ne zaman bisey alacak olsam doğunca alirsin diyo herkes. Kimisi daha beni görür görmez hic bisey alma sonra hepsi alinir diyo gerçekten çok canim yaniyor onlar öyle konuştukça.
Ayyy benimde var benimde öleYarın detaylı ultrasonum var kızlar, heyecan dorukta
Senin ne kadar sonra oldu canım cidden sasiyorum varya sanki evlenildigi gibi olmak zorunda Allah biliyor zamanını kalp kirmaya ne gerek var seninki az degil zaten anlattıklarindan belliSeninki sadece calismis benimki goturdu bile
Allah kmseye kaldiramayacagi yuku vermesin. Bebegin senin sefaatcin olur bekler. Ben annemi almadan cennete gitmem diye. Yuklendigin buyuk aci ahirette senin kurtaricin olur insallah. Insanlar herseyi soyluyolar canim. Dillerinde kemik yok. Adin ayseyken once ahmetle evlenen ayse oluyo sonra bebegini kaybeden ayse die bahsediolar. Basina gelmeyen empati de yapmak istemiyo. Bunlari duyup duymamak bizim elimizde. Birak herkes ne hali varsa gorsun. Sen yuvanda huzur buluyosan ne mutlu sana.
Ayyy benimde var benimde öleYarın detaylı ultrasonum var kızlar, heyecan dorukta
Ahhh canim ne de güzel anlatmişsin hepimiz birer kücük kiz cocuguyuz evlatlarimizla yaralarimizi iyilestiroyoruz.Ben cok sorumsuz bir babanin kiziyim en son ortaokulda gordum kendisini dedem beni ve kardesimi oyle guzel oyle kotuyucu ve devgi ile sahiplendi ki o vefat edene kadar babasizligi hiç yaşamadim.şukur onun hep istedigi şeyleri gerçeklestirdik.ben ve kardeşimle gurur duydu hep kiximi gordu ne yazik ki kaybettik ben o zaman babasiz kaldim.çok zor herkesin bir yaradi var işte.....ama eşim o kadar iyi bir baba oldu ki kizima ,bende onlarla yaralarimi iyilestiriyorum......Kızlar şu depresif hissetme meselesi ilk bulantilar zamanında bende de vardı. Tabi depresyon da olmakla depresif hissetmek aynı şey değil. Ama ben şöyle düşünüyorum ilk defa anne oluyorum,daha önce düşük hikayemde vardı. Ve tabiki yaşamımda zorlandığım şeylerde var bir insan olarak.ama annelik çok başka bir kimlik.bu özel ve çok sorumluluk yüklü kimliği oluşturmak da hamilelik döneminde oluyor.çok okuyorum ben,gerçi kendi alanımda bu yonde.burada uzman kimliğimle değilde bir anne adayı olarak bütün insanı yönlerimle sizlerle oldum.ve bundan çok mutluyum.burda çok seslilik var.herkesten çok şey öğreniyorum. Herkesin kaygısı da sevinci de üzüntüsü de çok öğretici. Ben şu haftaya geldiğimde şunu görüyorum annelik başı sonu kaygılı bi süreç. Bunu normallestirmem lazım. Kendime kızıp yüklenmek kizima da iyi gelmeyecek,hem mükemmel anne yoktur.yeterince iyi anne olmak vardır. Elbette bazen sacmalayacagiz..annelik ten önce biz insanız ve başka kimliklerimizde var.sadece annelik meselesine yüklenen roller çok ağır. Bizde kadın olarak aslında bu yukler altında eziliyoruz zaman zaman.bu anlamda bence kendini tanımak, kendini sevmek ve kabul etmek onemli.bazen kendime kızarken yakalayınca kendimi hemen durduruyorum. Herşeyden önce evladım bana bakarak kendini sevmeyi kabul etmeyi ogrenecek. Birde bu hamilelikte özellikle yoksun bırakılmış bir çocukluk gecirmisseniz yani yeterince iyi annelik gorememisseniz, anneniz soğuk ve mesafeliyse daha çok tetiklenebilirsiniz. Yani bazen bu depresyonun ardında kendi annemizle hikayemiz yatar.eğer böyleyse kendinizi iyileştirmek için zaman var.bana bu konuda terapinin dışında bazı kitaplar ilaç gibi gelmişti. Bunlardan bazılarını yazayım umarım sizede iyi gelir..
1)bir cadı masali-leyla navaro (kadınlık,annelik ve cinsiyet rollerini anlatiyor)
2)var olan annenin yokluğu (yeterince annelik görememiş bütün kız çocukları icin bi şifa kitabidir)
3)bir annenin doğuşu (annelik kimliği sizi nasıl etkiler)
4)iyi hissetmek (depresyon tedavisinde ilaç kadar etkilidir)
5)ışığın yolu (nilüfer devecigil in romanidır, baglanma temelli anlatılır hikaye..bu kitapta çok guzeldir..
Bu kitaplar ilgilenenler için şifa gibidir arkadaşlar. Umarım iyi gelir okuyanlara.
daha yenisin canim. yaşadıkça gördükçe sende anlayacaksın. bazen zamanla tecrube kazaniyoruz.Kasımda 2 sene biticek canım yeni sayilabilir evet bende ogrenicem duymamayi ve esim gelince uzak olmayi secicem evladim icin dediğin gibi baska seyler degersiz
Ben 9 yillik evliyim.ne yaparsam yapayim bir turlu eşimin ailesine yaranamadim.iyi bir işim ve iyi bir kazancim saygin bir meslegim var.Bunun yaninda disarda yemek yemem kislik yaparim mutfaga bayilirim ve mutfakta baya iyiyimdir.bazen 9 oluyor eve girmem ertesi gunun yemegi kizimin tum isleri herseye kosuyorum ve yorgunluktan uyuyamadigim oluyor.Finans konularinda çevrem bile bana danisir esimle ayni işi yapiyoruz.Esimle evlendigimde hicbirseyi yok bol bol borcu vardi.sonuc 9 senede herseyimiz oldu.Ama kayinvaldem bana dolap duzenlememi hic begenmedigini cok daginik oldugumu çamasirlari iyi yikayamadigimi calisan kadinlarda kadin mi ? Anne mi ? Gibi kelimelerle saldiriyor.sanki ben yokum kariyerim yok ama birde ev isinde basarisizim gibi davraniyor.aniden kuser surekli surat eder.neye kusdugunu anlayamazsin.eskiden cok uzulurdum.şimdi takmiyorum hayattaki basarisizliginin intikamini almaya calisiyor.erkek anneleri bir garip mutlaka iyisi vardir.ama cok az.olan eşime oluyor o uzuluyor....34 yasindayimhayat bana şunu oğretti sizi seven deger veren insanlara açin kalbinizi dediklerini kale alin gerisini duymayin yok gibi davranin.......
aynen dediklerinin harfi harfine katılıyorum. cok şükür kv cok iyi. ama bir görümce var sizin kv.leri aratmaz. cok şükür yine eşim farkında herşeyin. birde farkinda olmasa ailesine düşkün olsa o zaman bitmistim. simdi esim yasakladi görümce ile gorusmemi. zaten sıkıntılı zor bir surec geçiriyoruz. su an senin psikolojin herseyden onemli diyor. yerli yersiz konuşur canını sıkarBen 9 yillik evliyim.ne yaparsam yapayim bir turlu eşimin ailesine yaranamadim.iyi bir işim ve iyi bir kazancim saygin bir meslegim var.Bunun yaninda disarda yemek yemem kislik yaparim mutfaga bayilirim ve mutfakta baya iyiyimdir.bazen 9 oluyor eve girmem ertesi gunun yemegi kizimin tum isleri herseye kosuyorum ve yorgunluktan uyuyamadigim oluyor.Finans konularinda çevrem bile bana danisir esimle ayni işi yapiyoruz.Esimle evlendigimde hicbirseyi yok bol bol borcu vardi.sonuc 9 senede herseyimiz oldu.Ama kayinvaldem bana dolap duzenlememi hic begenmedigini cok daginik oldugumu çamasirlari iyi yikayamadigimi calisan kadinlarda kadin mi ? Anne mi ? Gibi kelimelerle saldiriyor.sanki ben yokum kariyerim yok ama birde ev isinde basarisizim gibi davraniyor.aniden kuser surekli surat eder.neye kusdugunu anlayamazsin.eskiden cok uzulurdum.şimdi takmiyorum hayattaki basarisizliginin intikamini almaya calisiyor.erkek anneleri bir garip mutlaka iyisi vardir.ama cok az.olan eşime oluyor o uzuluyor....34 yasindayimhayat bana şunu oğretti sizi seven deger veren insanlara açin kalbinizi dediklerini kale alin gerisini duymayin yok gibi davranin.......
Bende aslanım, bende de var dengesizlik bir miktarBen de aslan o da aslan canim:)
Hey Allahımm nasıl insanlar var yaa...Ben 9 yillik evliyim.ne yaparsam yapayim bir turlu eşimin ailesine yaranamadim.iyi bir işim ve iyi bir kazancim saygin bir meslegim var.Bunun yaninda disarda yemek yemem kislik yaparim mutfaga bayilirim ve mutfakta baya iyiyimdir.bazen 9 oluyor eve girmem ertesi gunun yemegi kizimin tum isleri herseye kosuyorum ve yorgunluktan uyuyamadigim oluyor.Finans konularinda çevrem bile bana danisir esimle ayni işi yapiyoruz.Esimle evlendigimde hicbirseyi yok bol bol borcu vardi.sonuc 9 senede herseyimiz oldu.Ama kayinvaldem bana dolap duzenlememi hic begenmedigini cok daginik oldugumu çamasirlari iyi yikayamadigimi calisan kadinlarda kadin mi ? Anne mi ? Gibi kelimelerle saldiriyor.sanki ben yokum kariyerim yok ama birde ev isinde basarisizim gibi davraniyor.aniden kuser surekli surat eder.neye kusdugunu anlayamazsin.eskiden cok uzulurdum.şimdi takmiyorum hayattaki basarisizliginin intikamini almaya calisiyor.erkek anneleri bir garip mutlaka iyisi vardir.ama cok az.olan eşime oluyor o uzuluyor....34 yasindayimhayat bana şunu oğretti sizi seven deger veren insanlara açin kalbinizi dediklerini kale alin gerisini duymayin yok gibi davranin.......
Tam bes yili bitirdim canim. 4. Yildan sonra istedik biz. Korunmayi biraktiktan 2 ay sonra kocami gozyaslariyla tavlayip zorla goturdu beni. O gune kadar cok iyiydi aramiz. Artk yabanciyiz. Ameliyat oldum 3.gun geldi sen dusun. Onceden acir uzulur iyi davranirdim. Artk gozyaslari bile etkilemiyo. Ona da soyledim. Ne benden ona gelin ne cocugumdan ona torun olmayacak. Beni ne kadar el ustunde tutarsa torununu o oranda gorebilir. Yoksa da kendisi bilirSenin ne kadar sonra oldu canım cidden sasiyorum varya sanki evlenildigi gibi olmak zorunda Allah biliyor zamanını kalp kirmaya ne gerek var seninki az degil zaten anlattıklarindan belli
Insan eziyet edecegi kizi neden ogluna alir anlamiyorum. Bu dunyanin oteki tarafi da yokmu bunu da mi dusunmezler. Ölünce arkasindan kv cok iyiydi allah rahmet eylesin dedirtmicekler. Insanin icinden gelmez.Ben 9 yillik evliyim.ne yaparsam yapayim bir turlu eşimin ailesine yaranamadim.iyi bir işim ve iyi bir kazancim saygin bir meslegim var.Bunun yaninda disarda yemek yemem kislik yaparim mutfaga bayilirim ve mutfakta baya iyiyimdir.bazen 9 oluyor eve girmem ertesi gunun yemegi kizimin tum isleri herseye kosuyorum ve yorgunluktan uyuyamadigim oluyor.Finans konularinda çevrem bile bana danisir esimle ayni işi yapiyoruz.Esimle evlendigimde hicbirseyi yok bol bol borcu vardi.sonuc 9 senede herseyimiz oldu.Ama kayinvaldem bana dolap duzenlememi hic begenmedigini cok daginik oldugumu çamasirlari iyi yikayamadigimi calisan kadinlarda kadin mi ? Anne mi ? Gibi kelimelerle saldiriyor.sanki ben yokum kariyerim yok ama birde ev isinde basarisizim gibi davraniyor.aniden kuser surekli surat eder.neye kusdugunu anlayamazsin.eskiden cok uzulurdum.şimdi takmiyorum hayattaki basarisizliginin intikamini almaya calisiyor.erkek anneleri bir garip mutlaka iyisi vardir.ama cok az.olan eşime oluyor o uzuluyor....34 yasindayimhayat bana şunu oğretti sizi seven deger veren insanlara açin kalbinizi dediklerini kale alin gerisini duymayin yok gibi davranin.......
bir aslan ve bir dengesiz daha burada. bazen ben bile şaşırıyorum ben bu muyum diye...Bende aslanım, bende de var dengesizlik bir miktar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?