- 10 Mayıs 2017
- 3.024
- 4.306
- 83
Hos geldin canımHerkese merhaba. Biraz geç oldu ama ben yeni farkettim bu başlığı :) maşallah burası daha bi kalabalıkmış baya ilerlemiş sayfalar. Hemen bir soru sorayım gelir gelmez. Ben detaylı ultrasonu yaptırdım ama kendi doktorum çocuk kardiyolojisine git bir de orada baksınlar dedi. Tüm hastalarını kontrol amaçlı yönlendiriyo. Ama ben çalışıyorum izin almak çok sıkıntı hala gidemedim. Böyle bir kontrole giden var mı aranızda?
Benim göbeğin bile çok altında bakalım ne zaman yukarı çıkacak kızlar aşağıda oluyor diyorlar artık ne kadar doğruysaBen hala göbek deliğimin altında hissediyorum hareketlerini doktorun demesine göre gobek deligi hizamda ama hic oralarda hissetmedim gibi
Canım. Hic duymadım.
Bizim grupta
radyolog gidenler
Kendi doktoru bakanlar
Perinatolog bakanlar
Diye 3 grup var :)
Hosgeldin canim :) böyle bisi hic duymadim kimseden
bende ilk defa doktorumdan duydum :) Randevu alıp gidilen bir bölüm değil baya sabahtan gidip orada kamp kurmak gerekiyomuş. Vicdan yapıyodum gidemiyorum diye. O zaman çokta imkanları zorlamayayım onun içinHos geldin canım
Gebelikte değilde doğumdan sonra çocuk doktorumuz çocuk kardiyolojisine gidin bı baktirin önlem amaçlı dedi gittik baktirdik çok şükür bir sey çıkmadı gebelikte ilk defa senden duydum canım
Surekli bisiler duyuyoruz gerekli gereksiz yapamayinca da gercekten vicdan yapıyoruz kendimizi sorumsuz hissediyoruz canim ama gercekten ilk defa duydum insallah saglikla bebislerimizi kucagimiza aliriz da kurtuluruzbende ilk defa doktorumdan duydum :) Randevu alıp gidilen bir bölüm değil baya sabahtan gidip orada kamp kurmak gerekiyomuş. Vicdan yapıyodum gidemiyorum diye. O zaman çokta imkanları zorlamayayım onun için
bende ilk defa doktorumdan duydum :) Randevu alıp gidilen bir bölüm değil baya sabahtan gidip orada kamp kurmak gerekiyomuş. Vicdan yapıyodum gidemiyorum diye. O zaman çokta imkanları zorlamayayım onun için
Detaylida bir şey çıkmadıysa gerek yok canımbende ilk defa doktorumdan duydum :) Randevu alıp gidilen bir bölüm değil baya sabahtan gidip orada kamp kurmak gerekiyomuş. Vicdan yapıyodum gidemiyorum diye. O zaman çokta imkanları zorlamayayım onun için
Canım ben fetal eko diye geçiyor çektirdim oğlumda da çektirdim şimdi kızımda da çektirdim geçen hafta çok şükür problem yok doktorumuz tüm hastalarını tedbir amaçlı gönderiyor düşüncesi ben herşeyini görüyorum diye ama ayrıntılı neden kalbine de bakılmasın çok şükür problem çıkmadıHerkese merhaba. Biraz geç oldu ama ben yeni farkettim bu başlığı :) maşallah burası daha bi kalabalıkmış baya ilerlemiş sayfalar. Hemen bir soru sorayım gelir gelmez. Ben detaylı ultrasonu yaptırdım ama kendi doktorum çocuk kardiyolojisine git bir de orada baksınlar dedi. Tüm hastalarını kontrol amaçlı yönlendiriyo. Ama ben çalışıyorum izin almak çok sıkıntı hala gidemedim. Böyle bir kontrole giden var mı aranızda?
Ay kızlar bakın ne buldum canım nasilda kola çekiyordu içim yanıyor resmen artık icemem
Kolalı içeceklerin içindeki kafein maddesi plasentayı geçerek çocuğun kan dolaşımına girmektedir.Yüksek oranda kafeinli gıda tüketiminin erken doğum ve düşük ağırlıklı bebeğin doğum riskini arttırdığı göstermiştir.İdrar söktürücü etkileriyle sıvı kaybına ve bununla birlikte kalsiyum kaybına yol açabilmektedirler.Kolalı içecekler annenin beslenme kalitesini düşürür, annede ve çocukta huzursuzluk yapabilirler.Bir çok gebe mide şikayetlerini azaltmak için sindirime yardımcı olması için yemekle birlikte kolalı içecek içmeyi arzulamaktadırlar.Sanılanın aksine gebelerde kolalı içecekler mide asidini arttırarak reflü gibi yanma şikayetlerinin oluşmasını tetiklemektedirler.Ayrıca özellikle diyet kolalı içeceklerden içerdikleri yüksek oranda tatlandırıcıdan dolayı kesinlikle kaçınılmalıdır.Kolalı içeceklere bağımlı olabilirsiniz, fakat bırakmanız –en azından çok az içmeniz- gerekmektedir. Bunun için;
Motive olun ,zararlarını bilinç altınıza yerleştirin.
Kolalı içecekler yerine ise taze sıkılmış bir meyve suyu ,limonlu bir bardak soğuk su veya bir bardak soğuk çikolatalı süt tercih edin.
Temiz havada yürüyüş yapın.
Evde kendinizin hazırlayacağı doğal- katkısız bir bardak limonlu soğuk çayın susuzluğunuzu gidermekte ve kola arzunuzu yenmekte bir zararı olmayacağını bilmeniz size yardımcı olacaktır.
Kiz allah canini almasinCanım Zaten 1 litre kolayı kafamiza dikmioruz ama canım çekerse de küçük bardak ya da yarım bardak ya da tadimlik içiyoruz
Ben genel olarak zararlı da olsa bi şeyi canım çektiyse nefsimi Koreltmek adına yeyip içiyorum (şimdi isim vermeyim anladınız siz) hiç de vicdan falan yapmıyorum yarasin mahmudumaaaaaaa diye bagiriyorum hahahah:)
Kiz allah canini almasinmahmut mu koycan bebisin adini
oo sende bıradasın :) bir arkadaşım daha aynı doktora gidiyo onu da yönlendirmiş. Başta bir sıkıntı mı var acaba dedim ama tüm hastalarımı yönlendiriyorum dedi.canım buraya hoş geldin :) bu grupta bir kaç arkadaşı standart olarak fetal eko çekimine yönlendirmişlerdi sanırım. eğitimini almış radyolog da yapabiliyormuş diye duymuştum ama seni asıl uzman doktoruna yönlendirmek istemiş olabilir.
elimden gelse mutlaka gitmek istiyorum ama izin gerçekten sıkıntı. Henüz sağlık ocağına gidip kayıt yaptıramadım bile. İzindeyken memlekette oldum aşımı. Yoksa her türlü bebişimi görmek istiyorum aslında :)Canım ben fetal eko diye geçiyor çektirdim oğlumda da çektirdim şimdi kızımda da çektirdim geçen hafta çok şükür problem yok doktorumuz tüm hastalarını tedbir amaçlı gönderiyor düşüncesi ben herşeyini görüyorum diye ama ayrıntılı neden kalbine de bakılmasın çok şükür problem çıkmadı
Ohh ne rahatlıkCanım Zaten 1 litre kolayı kafamiza dikmioruz ama canım çekerse de küçük bardak ya da yarım bardak ya da tadimlik içiyoruz
Ben genel olarak zararlı da olsa bi şeyi canım çektiyse nefsimi Koreltmek adına yeyip içiyorum (şimdi isim vermeyim anladınız siz) hiç de vicdan falan yapmıyorum yarasin mahmudumaaaaaaa diye bagiriyorum hahahah:)
Kız meltem sen kaç topikte takılıyon maşallah herkes tanıyor senicanım buraya hoş geldin :) bu grupta bir kaç arkadaşı standart olarak fetal eko çekimine yönlendirmişlerdi sanırım. eğitimini almış radyolog da yapabiliyormuş diye duymuştum ama seni asıl uzman doktoruna yönlendirmek istemiş olabilir.
Canım benim doktorum da tüm hastalarını yönlendiriyor Allah kolaylık versin canım gidiyorsun kalbine bakıyor sana guzel rapor veriyor herşeyin yolunda gittiğini biliyorsunoo sende bıradasın :) bir arkadaşım daha aynı doktora gidiyo onu da yönlendirmiş. Başta bir sıkıntı mı var acaba dedim ama tüm hastalarımı yönlendiriyorum dedi.
elimden gelse mutlaka gitmek istiyorum ama izin gerçekten sıkıntı. Henüz sağlık ocağına gidip kayıt yaptıramadım bile. İzindeyken memlekette oldum aşımı. Yoksa her türlü bebişimi görmek istiyorum aslında :)
Asitli içecekleri yıllardır tüketmiyorum tatlarını sevmiyorum çünküAy kızlar bakın ne buldum canım nasilda kola çekiyordu içim yanıyor resmen artık icemem
Kolalı içeceklerin içindeki kafein maddesi plasentayı geçerek çocuğun kan dolaşımına girmektedir.Yüksek oranda kafeinli gıda tüketiminin erken doğum ve düşük ağırlıklı bebeğin doğum riskini arttırdığı göstermiştir.İdrar söktürücü etkileriyle sıvı kaybına ve bununla birlikte kalsiyum kaybına yol açabilmektedirler.Kolalı içecekler annenin beslenme kalitesini düşürür, annede ve çocukta huzursuzluk yapabilirler.Bir çok gebe mide şikayetlerini azaltmak için sindirime yardımcı olması için yemekle birlikte kolalı içecek içmeyi arzulamaktadırlar.Sanılanın aksine gebelerde kolalı içecekler mide asidini arttırarak reflü gibi yanma şikayetlerinin oluşmasını tetiklemektedirler.Ayrıca özellikle diyet kolalı içeceklerden içerdikleri yüksek oranda tatlandırıcıdan dolayı kesinlikle kaçınılmalıdır.Kolalı içeceklere bağımlı olabilirsiniz, fakat bırakmanız –en azından çok az içmeniz- gerekmektedir. Bunun için;
Motive olun ,zararlarını bilinç altınıza yerleştirin.
Kolalı içecekler yerine ise taze sıkılmış bir meyve suyu ,limonlu bir bardak soğuk su veya bir bardak soğuk çikolatalı süt tercih edin.
Temiz havada yürüyüş yapın.
Evde kendinizin hazırlayacağı doğal- katkısız bir bardak limonlu soğuk çayın susuzluğunuzu gidermekte ve kola arzunuzu yenmekte bir zararı olmayacağını bilmeniz size yardımcı olacaktır.
Kız meltem sen kaç topikte takılıyon maşallah herkes tanıyor seni
Kiiiz deme cocuga mahmut die. Benm amcamin oglu olcakti. Dalga geciodu amcamlar cumali cumali die. Cocuk dogunca omer koydular. Cocuk 10 yasinda tum sulale cumali dioYok yok halk arasında Mahmut diyoruz sadece Hahahaah yoksa mete Koyacağız gibi :)
bi arkadaşım gazanfer diyodu. Herkes gazanfer diye sesleniyo şimdidenKiiiz deme cocuga mahmut die. Benm amcamin oglu olcakti. Dalga geciodu amcamlar cumali cumali die. Cocuk dogunca omer koydular. Cocuk 10 yasinda tum sulale cumali dio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?