2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Valla doktor gerek yok dedikten sonra nıye kolumu deldırım

uyku eğitimi başımın belasıydı.
Hiç sallamadım ayakta genelde emer uyurdu
Ama mesel sabah 8 de de kalksa gece geç yatıyordu 12 de kalksa da kaç ay böyle erken kaldırdım erken uuusun diye tık yoktu çocukta

@whitepearll
Maşallah canım büyümüş kuzucuk benim haftaya kontrol inşallah bugünden itibaren şeker ölçeceğim bakalım ne çıkacak

Bunda da erken dogma riski var ve her gittigimde son tarih degisiyor
Canım bana da doktor bebek aşagıda , rahim ağzı kapalı dedi bide vajinal boyu mu ne ölçtü kısalma yok şimdilik bi risk ypk dedi ama annem sende çok asagıdaydın 7 aylık doğdun bebek aşagıda olunca bir süre sonra rahim açılıyor dedi doktor seni bbilgilendird mi hiç bu konuda

benim ikinci doğumum canım ilkin de ayrıntılıya gittiğim doktor acil kendi doktoruma yönlendirdi rahimde açılma var bebek aşağı da bu gidişle 2/3 haftayaa doğurursun hemen iğne yapsın doktor dedi o zaman 24 haftalıktım.
Kendi doktorum hiç bir sıkıntı olmadığını ama aşağıda oluğunu rahmin henüz Doğuma hazır olmadığını söyledi. İğne falan da yapmadı.
Her gittiğimde doktora ben hatırlatıyordum bir gelişme var mı diye çok şükür yoktu da
Benim annemin de böyleymiş hatta doktorum anneme de sormuştu sizinse böyle oldu mu diye
Yürürken , eğilirken , yataktan kalkarken normal hamileye göre daha zorlu bir dönem oluyor özellikle 8. Aydan sonra ama Doğumda sıkıntı yaşamadım 39. Haftamda doğurdum hatta.
Bunda da aynı şeyler geçerli başka doktora gidiyorum kızımda aynı şeyleri yaşadığımı söyleyince doktor tecrübelisin anlatmama geeek yok dedi.
Çok uzun yazdım. Hiç panik olma zaten aksi durum olsa mutlaka doktor pregestoen iğne yapardı

benim ikinci doğumum canım ilkin de ayrıntılıya gittiğim doktor acil kendi doktoruma yönlendirdi rahimde açılma var bebek aşağı da bu gidişle 2/3 haftayaa doğurursun hemen iğne yapsın doktor dedi o zaman 24 haftalıktım.
Kendi doktorum hiç bir sıkıntı olmadığını ama aşağıda oluğunu rahmin henüz Doğuma hazır olmadığını söyledi. İğne falan da yapmadı.
Her gittiğimde doktora ben hatırlatıyordum bir gelişme var mı diye çok şükür yoktu da
Benim annemin de böyleymiş hatta doktorum anneme de sormuştu sizinse böyle oldu mu diye
Yürürken , eğilirken , yataktan kalkarken normal hamileye göre daha zorlu bir dönem oluyor özellikle 8. Aydan sonra ama Doğumda sıkıntı yaşamadım 39. Haftamda doğurdum hatta.
Bunda da aynı şeyler geçerli başka doktora gidiyorum kızımda aynı şeyleri yaşadığımı söyleyince doktor tecrübelisin anlatmama geeek yok dedi.
Çok uzun yazdım. Hiç panik olma zaten aksi durum olsa mutlaka doktor pregestoen iğne yapardı

Benim eşim de aynı cnm dayanamam diye düşünüyor

Benim eşim de aynı cnm dayanamam diye düşünüyor

Dayanamama olayı da var da daha bir sürü konu da var düşünülmesi gereken banane banane ben istiyorum gelsin gelsin le olmuyor bence olay ( kesinlikle benim fikrim. İsteyen istediğini yapsın saygım büyük :)

Allah korusun riskli bir durum oldu doktorlar da müdahale ediyor diyelim. Ama o süreçte birçok es ben eminim " neden bir şey yapmıyorsunuz eşimin nesi var diye" bağırıp duracak. Belki de hiç bir skinti olmayacak ama yine de ben eşimin girmesini istemiyorum :)

canım her ikisini de yapmış biri olarak senin için hangisi kolaydı

Gebelik boyunca vücutta hemen her organda ve sistemde çeşitli değişiklikler meydana gelir.

Anne adayı hem bebeğin ve bebek eşi ile eklerinin ağırlığından dolayı hem de kendisinde yağların artması, kan hacminin artması ve memelerdeki, rahimdeki büyümeden dolayı kilo alır.
Gebelikte kan hacmi %50 artar. Bu artış temelde 1 ve 2. trimesterde gerçekleşir. 28 ve 32. haftada max. ulaşır. 3. Tm de ise artış azalır ve plato çizer.
Kan hacminde bu denli artış göreceli anemiye sebep olabilir. Ayrıca Fe ihtiyacı da gelebilir. İstirahatte nabız 10-15 atım/dakika artar. Yükselen diyafram ile kalp sol üste itilir. Bu durum röntgen filmlerinde hafif kardiyomegali vardır. İlerlemiş gebelik haftalarında uterusun v. Cava ve aorta bası yapması sonucu Supin Hipotansif Sendromu gözükebilir. Solunum sistemi değişiklikleri kardiyovasküler sis. ile paraleldir. Solunum sayısı değişmez ama tidal volüm, ventilasyon hacmi, O2 alımı artar. Gebelikte mide barsaklar yukarı itilir. Gis'te motilite ve tonus azalır. Karaciğerde kan akımı artar. Safra kesesi hipotonisi olur. Safra taşı gelişme riski artar. Böbrekte büyüme görülür. GRF ve renal klirens yüzde 50 artar. Tiroid bezi bazal metabolizmada yüzde 25 akivitesi artar.

benimde aynen dediğin gibi oluyor uzanınca doğrulamıyorum kitleniyor bacağım çok kotu bisey ya hele bide şimdiden boyle olursak daha sonra heralde yerimizden kalkamayacaz
Canim benim de korkum o son aylarda daha agirlasiyo insan ne yapicam die düşünüyorum bide 20 aylik oglum var bakici ayarlamaya karar verdik mümkün olduğunca zorlamicaz kendimizi napalim.

Çok saol canım içimi rahatlattın aslında bana da gören karnın çok aşağıda dikkat et diyordu pazartesi ayrıntılıya girdim senin gibi ordaki doktor bebek çok aşağıda doktoruna söyle dedi doktora dediğimde simdilik acılma yada kısalma yok ama kasılma başlarsa vakit kaybetme gel dedi demek ki bebeğin aşagıda olması her zaman erken doğum olacak diye bişey yok :))

Canım benimde bebek aşağıda galiba yürürken çok zorlanıyorum hareketleri falan hep kasığımda hemşireme sordum ağırlık kaldırma çok yürüme falan dedi doktora haftayabl gidicez

Benim gibi olan baya varmış benim gobekte aşağıda baya özelden göbüs resimlerini mi karşılaştırsak

Aynen hatta şuan mesajı yazarken uçtu sanki içimde kızım :)
Kıpır kıpır maşallah

canım her ikisini de yapmış biri olarak senin için hangisi kolaydı
iki doğumum 'da hamdolsun şükürler olsun iyi geçti .. normal dogumum rahat geçti dikişsiz hemde, sezeryandan korktuğum için aglayarak girmiştim hamdolsun onuda sorunsuz gecirdim inşallah sağlıkla kucagimiza almak nasip olur bebislerimizi

Dikişsiz normal doğum Allahım tam hayalim Nasıldı canım normal dogumunu dinlemek cok isterimm cesaret verir banaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…