- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.069
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #25.741
bilmiyorum ki. zaten normale göre 2 gün geride çok problem olmaz ama seninki öndeydi bir anda gerilemesi sıkıntı dediç.suyumda azalınca endişelendi. neyse artık test sonuçlarını göreceğiz..Anladim canm yani dedigim gibi bnmkide ayni senin haftanda 1098 di haftasina gore gayet iyi bnce bugun doktorada sordum cok var geride ileride giden bebekler bu cok tehlikeli bsy degl dedi
İnşallah canım ben de devam ediyorum ilaçlarıma Allah a emanetiz artık :)Canm bnm esimin yiyeninde bebegi iki hafta gerideydi bir poşet vitamin kan ilaclari yazdi doktor 7aydan basladi ilaclara doguma kadar kullandi son ayda bebek kilo aldi 3kilo dogdu korkma iki ayda toparlar
Tam kapatamiyor canim iyice agiza yakın. Ileriki haftalarda alttan bakip kesin ölçüm yapıp ona göre önlem almamiz gerekecek dedi.. Sezeryani hic istemedi daha riskli konumu sebebiyle direkt ilk kesikte patlar ve fokur fokur kanama olur dedi. Epidural ile normal dogum için planimizi yapalim dedi ama kordon olayi falan da önemli dedi.. Amaaann valla bi sürü şey dedi. Cok da korkutucu bir durum degil onlem amacli anlatti ama biz hamileler evhamliyiz işte..senin plesantan tammı kapatıyordu rahimi?bazen yanda oluyorya
Gidicem canım her hafta kontrol dedi bundan sonrahiçbişey olmayacak Allahın izniyle kontrollerini hiç ihmal etme.
o risk kan sulandırıcı kullananlarda da var canım. bizlerinde kanaması fazla olacak kan takviyesi yapmak için önlem alacağız dedi doktorum. ona takılma bence hiç =)Aynen canim kilosu bence de nirmal çıktı boyu da çok önde sayılmaz ama yapısı cok gelişmiş sen naptin cok mu kilo aldin ne yedin dedi. Tartiya ciktim 1 ayda 1 kilo almışım sadece. 28+3 üm usg ye göre 29+4 çıktı yapisina göre 2+3 hafta daha ileri bir yapısı var dedi.. Şekerim cikmamisti ama kan degerinde sekeri belli eden bir deger varmis ona bakalim normalse bebegin genetik yapisi böyledir sorun yok dedi.. Valla dedi de dedi ışteaman bebegin kilosuna gramina kafayi takmiyorum şu plasenta canımı sıktı her iki dogum ihtimalinde de kanama ve kan takviyesi almam gerekebilir..
Öyle olmadığını düşünmek istiyorum ben de canım çünkü sırf tahlile para vermeyeyim diye elime kağıt yazıp sağlık ocağında yaptırmamı istiyordu bilemiyorum yine de beşer şaşar :))haklı olabilir kadın. bende artık bazen para için bizi böyle stresse soktuklarını düşünüyorum.
Hayırlısı canım artık ya kafaya takmakla sonucu degistiremeyiz gebeligin tadını cikarmaya devam.. :)o risk kan sulandırıcı kullananlarda da var canım. bizlerinde kanaması fazla olacak kan takviyesi yapmak için önlem alacağız dedi doktorum. ona takılma bence hiç =)
Amin canm bnm sen iyi olki bebiste iyi olsun Allaha korusun yavrularimiziİnşallah canım ben de devam ediyorum ilaçlarıma Allah a emanetiz artık :)
bende de aynı süreç var ağıza yakın.ama ilk bebeğim sezeryan normal doğum zaten olamam:)Tam kapatamiyor canim iyice agiza yakın. Ileriki haftalarda alttan bakip kesin ölçüm yapıp ona göre önlem almamiz gerekecek dedi.. Sezeryani hic istemedi daha riskli konumu sebebiyle direkt ilk kesikte patlar ve fokur fokur kanama olur dedi. Epidural ile normal dogum için planimizi yapalim dedi ama kordon olayi falan da önemli dedi.. Amaaann valla bi sürü şey dedi. Cok da korkutucu bir durum degil onlem amacli anlatti ama biz hamileler evhamliyiz işte..
bende her ikiside var:)o risk kan sulandırıcı kullananlarda da var canım. bizlerinde kanaması fazla olacak kan takviyesi yapmak için önlem alacağız dedi doktorum. ona takılma bence hiç =)
Sanırım öyle karnımda hiç kıpırdanma yok içten içten çok az iyice tedirgin olmaya başladımCanım pozisyonuyla alakalıdır. Bacakları sırtına doğru ise oraya vurmalarını daha az hissedermişiz.
Benim bu ilk gebelik ve %80 plasentanin yukari cikmasi bekleniyordu ama çıkmadı işte.. Neyse bekleyip gorecez canim Rabbim evlatlarimizi da bizi de hayirlisiyla saglikla kurtarır insallahbende de aynı süreç var ağıza yakın.ama ilk bebeğim sezeryan normal doğum zaten olamam:)
bakalım ne olacak.
İnsallah hersey yoluna girer canmbilmiyorum ki. zaten normale göre 2 gün geride çok problem olmaz ama seninki öndeydi bir anda gerilemesi sıkıntı dediç.suyumda azalınca endişelendi. neyse artık test sonuçlarını göreceğiz..
Selam kızlar doktordan geldim simdi bebegim sağlıklı çok şükür 1200 gram 38.5 cm boyu. Doktor gobekli bir bebek olacak dedi. Plasentam hiç yukarıya çıkmamış riskli bir doğum olabilirmis. Ben de hic riske atmayip sezeryan yapilsin o zaman dedim. Malesef sezeryan daha tehlikeli direkt plasenta kesilir ve kanama durdurulamaz dedi. Normal dogum epidural önerdi ama onda yine fazla kanama ihtimali var yani her ihtimalde kan takviyesi almam gerekecekmis. Biraz canım sıkıldı bu duruma. Bebegin 2-3 hafta kadar ileride boyu yapısı dedi. Riske atmayalim kan tahlilleriyle kontrol edelim kan şekerin cikmamisti ama anormallik olabilir dedi.. Bebegi cok begendi ama dogum zamanim sıkıntılı olabilir uzin lafın kisası...
ben bu hesaplardan yemin olsun hiçbirşey anlamadım. şimdi senin bebek 2 3 hafta öndeyse benim 1,100 gr ile nasıl geri kalmış oluyor. aramzıda 1 hafta var :/
haklı olabilir kadın. bende artık bazen para için bizi böyle stresse soktuklarını düşünüyorum.
Valla ne desem bos. Insaflarina kaldik.Öyle olmadığını düşünmek istiyorum ben de canım çünkü sırf tahlile para vermeyeyim diye elime kağıt yazıp sağlık ocağında yaptırmamı istiyordu bilemiyorum yine de beşer şaşar :))
Tam tadini cikaricam yeni bir sey cikariyor basima haspaHayırlısı canım artık ya kafaya takmakla sonucu degistiremeyiz gebeligin tadını cikarmaya devam.. :)
bende her ikiside var:)
kan grubumdan birilerini bulayım şimdiden .
Insallah canim..İnsallah hersey yoluna girer canm
Benimki de önden gidiyoraslında 5gün öndeydi baştan beri ama bu gidişte 25+3 te 26üstnde çıktı. Tabi benim şeker değerinin biri sınıra yakın çıkınca ona bağladım direk. 960gr çıktı bana da fazla geldi, 30.haftada 1300filan olsa normal herhalde
Bu ileri geriyi bende pek anlamamıştım. 22. Haftada 470gr’dı bizimki burdaki herkesten düşüktü kilosu ama yine önde demişti dr
Benim dr bu sefer kan testlerini toksoplazmayı falan istedi yaptırdım, bir kaç değerim düşük/yüksek çıkmış hiçbişey demedi bunla ilgili. Kan hapını, balık yağını, d vitaminini iç/içme de demediniye testi yaptık bilmiyorum.
Belki şöyle olur, doktorun 32+5 teyken 32+o diye yazar, sen daha fazla çalışmış olursun. Benim öyle bir teklifte bulundum:) karne vereyim en azından öğrencilerime dedim. O da bebek geriden gelse yazabilirim ama şuan öyledir durum yazmak olmaz dedi. Böyle bir teklifte bulunabilirsiniz kızlar.evet benimde aklımı kurcalayan buydu yani senin anlattığın gibi anlamıştım bende.31.haftanın içindeyken zaten 31 bitmiş 32 ye girmiş oluyoruz o zaman alınması gerekiyor diye biliyordum
hahaha oda iyiymişBelki şöyle olur, doktorun 32+5 teyken 32+o diye yazar, sen daha fazla çalışmış olursun. Benim öyle bir teklifte bulundum:) karne vereyim en azından öğrencilerime dedim. O da bebek geriden gelse yazabilirim ama şuan öyledir durum yazmak olmaz dedi. Böyle bir teklifte bulunabilirsiniz kızlar.
Peki canım benim etkilenmiyomusun hiç yada bebeğe zararlı diyorlar ya
Zaten 15 tatilde iki haftamız boşa gidiyor keşke 37. Hafta mız 15 tatil bittikten sonra başlasaBelki şöyle olur, doktorun 32+5 teyken 32+o diye yazar, sen daha fazla çalışmış olursun. Benim öyle bir teklifte bulundum:) karne vereyim en azından öğrencilerime dedim. O da bebek geriden gelse yazabilirim ama şuan öyledir durum yazmak olmaz dedi. Böyle bir teklifte bulunabilirsiniz kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?