2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kız akşam yazacaktım kendine eziyet etme olmamış şeyleri olmuş gibi yaşayıp şimfiden üzülme diye. Gözün aydın darısı başımıza

Allah bagislasin canim gozunuz aydin iyi olmaniza cok sevindim.Darisi tum hamilelerin basina.

Bi yandan seviniyorum boyle dogumlari duyunca bi yandan panik oluyorum sira bana geliyor sag salim kavusuruz insallah yavrularimiza.

Ben birde oğlum doğdugunda bir saglik sorunu olmazsa hemen sunnet ettirecegim.Hastaneden cikmadan o iş de bitmis olacak.Doktorlar çok oneriyor yenidogsn sunnetini aklinizda olsun arkadaslar

Ben de sünnete karar verdim canım, hem de bu yaban ellerde :) ama Doğum yapacağım hastane yahudilerin ve onlarda da ilk 6 gün içinde sünnet zorunlu olduğu için araştırdım, en güzeli doğunca olduğuna karar verdim.

Canım çok sevindim, gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı, mutlu, başarılı ve şanslı upuzun bir ömrü olsun inşallah.

Onlarınkini görmedim ama üzerinde çalışıyordum, nasıl bir şey yapsak diye. Ona da bakarım sonra hazırlarız tabi

@Visneli_Turtam hayırlı uğurlu olsun bebişin, sağlıkla geldi şükür dünyamıza.. Allah analj babalı büyütmeyi nasip etsin.

Bu arada şekerli olan arkadaşlar bugün şeker dr randevum vardı. Biraz yüksekti değerlerim ama insülin vermicem az kalmış hareketlerini arttır dedi. Doğuma kadar gelmene gerwk yok dikkat et dedi. Doğumdan sonra diyete gerek yok ama 10 hafta sınra gel test yapcaz dedi. İster istemez yine dikkat ederim tabi ama bu kadar değil tabi...

Selam kizlar bayadir giremiyorum dogum yapanlar olmus gozunuz aydin allahh anali babali buyutsun insallah bisey sormak istiyorum bugun 34 haftama girdim kontrolum vardi bende plesenta previa var bebegimin kilosu 1970 kg ve bana cok az geliyor ne yesem ne yapsam da kilo alsa diye sordum dr a ama dua et canim dedi sadece cnku plesenta asagida oldugu icin de cok fazla hizli alamiyomus kiloyu. Benim haftamda olanlar kac kilo bebisleriniz? Dert ettim icime yaa

Tabi ben tecrubesizim, illa ki büyüklerin bir bildigi vardir derim ama emzirme konusunda da öyle bugun hemşire eğitimde soyledi "size tatli ye süt yapiyo diyenlere inanmayin bol su için ve emzirin emzirdikce süt gelir" kayin valideme sorarsan hamur işi yemem lazim...ne alakaysa...kendince iyi bisey yapiyo...yedirmeye çalisiyo, ki ben de yemeyen biri değilim ama akil var mantik var. Uyku setimizin yorganını görunce geldi söyledi gitti soyledi eşim demesin mi "çocugumun üşüyüp üşümeyecegini herkesten cok ben düşünürüm heralde" diye...k.v. ısrarcı ve inatçı bir kadin yoksa esas amaca bakarsan iyi bir sey yapmak istiyo ama yün alerji yapabiliyo o takilmış ille de 3 çocuk büyüttü diye her seyi dogru bildiğini sanıyo, bir de benim ilk çocugum olması sebebiyle nasilsa her seyi kabul ederim saniyo ama ben mantigimin kabul etmedigi hic bir seyi yapmam. Battaniye konusunda da hemşire ısrarla pamuklu bulundurun dedikce o ille de gidip gösteriş yapicam diye aldi desinler diye kadifemsi biseyler almak lazim diyo. Doktor ve hemsire pamuklu dedi pamukluuuu. Ben işin gosteriş değil saglıklı-pratik tarafindayim.Maksat ters düsmek degil ama kibarca hayır dediğim şey en az 1 ay daha bi bana - bi eşime telefonla 4-5 kez daha söylenince artik bıktırıyo. Biz bişey bilmiyoruz dediysek o kadar da değil.

İlk çocukta bu çatışmalar çok oluyor malesef. Ben yalnızım sma çok rahatım yetersiz olduğum yerde sorabileceğimiz bisürü arkadaşımız var burda
Elimden gelse kimse olmadan doğururum. Şuan yalnızım çok rahatım ama millete goşteriş olsun diye gelecek kv resmen. Bir faydasıda yok bana ilkindede ancak canımi sıkmıştı gelmede denilmiyor. Valla ne oalcak bilmiyorum.

Maşllah prenses e canım
Gerçekten maşallah 39-40haftada o kiloda boyda doğuran var örneğin ben :)))) oğlum da 49cm 2700gr doğmuştu hemencecik büyüyorlar merak etme sakın canım
Gelip gidenlerden boş konuşan olmaz umarım )

Nasılsınız şimdi ayrın var mı ameliyattan sonra bebiş senin yanında kalıyor di mi

Aslında yanında eşin varsa kimseye gerek yok. Hele hastanede hiç yok. Neden büyükler bukadar inatlaşıyorlarki. Bide gösteriş nedemek bebeği değil egosunu düşünüyor resmen. Bide sen uzmansın. Durduk yere baş ağrısı

Ben ne üstünü örtüyorum nede yastık kullanıyroum. 2 yaşa kadarda kullanmayacağım yastık sonrasında isterse kullansın. Ani bebek ölüm nedenlerinin basında geliyor yorgan ve yastık.
Canım ben uyku seti aldım ama yorgan örtmek noktasında kararsızım. Yorgan yerine uyku tulumu mu düşünüyorsun? Çocuk üşümesin diye ne yapmak lazım? Bi de aldığımız yatak çok ince acaba üstüne yorganı da serip öyle mi yatırmak lazım çocuğu o ki üstünü örtmek uygun değil altına mi sersem acaba rahat olur mu bilemedim.

Çok iyi denk gelmiş hastane vallahi hemen olsunlarda sonra daha zor olur bence

Bizim dinledigimiz doktorlarda ilk gunlerde yapilirsa sadece anestezik kremle 10dkda bitiyor işlem 3ayliga dogru anastezik igne gerekebiliyor dediler.bu sebeple oneriyorlar agri kesici falan kullanilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…