- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #32.941
Çok iyi denk gelmiş hastane vallahi hemen olsunlarda sonra daha zor olur bence
saol cannim tavsiyelerin icin.gercekten zor bi surec .su kisi atlatim de nisan gibi gece bezleme olayini birakicam.hem usutmez hemde camasir yikamak kolay olur.Canım merhaba, ben yiğenime baktım bu sene evlenene kadar emzirmek dışında herşeyini dahil oldum tüm bu süreçlerde eğitimleri beraber yaptık ablamla bizde çok zorlandık erkek çocukları bir tık daha zor öğreniyor bizde kuzeni vardı aynı yaş o kız hiç zorlanılmadı onda. Doktorada gittik , sağlıksal hiç bir problemi olmadığı için bize sadece bir kaç tüyo dışında pek bir faydası olmadı . İdrar torbası ilk 50 dakikada doluyomuş yani bebeği ilk 40-60 dakika aralığında tuvalete kaldırmak ve sonrasında eğer hala yapıyorsa bir kez de aançbaha karşı kaldırmak bizim bu yatağa kaçırma olayını minimuma indirmemizi sağlamıştı. Ne akşam sıvı tüketimini kesmek , ne ödül/pano sistemi nede başka şey fayda etmedi . Bir süre sonra sadece ilk bir saat kalkması yetiyodu sonra sabah uyanıp kendi yapmaya başladı sonra oda bitti ama bu bittti dediğim süreç 2.sınıf ve daha bu sene. Hala çok yorulduğu günler hasta olup uyanamadığı zamanlar kaçabiliyor :/ Allah kolaylık versin gerçekten tuvalet eğitimi bide emzik biberon bırakma benim gözlemlerime göre en zor eğitimler.. umarım faydasını görürsün:)
selam hanimlar.
ilk bebisim erkek biliyosunuz.
35 .gununde sunnet ettirdim.3 gundede dikisleri iyilesti masallah
ilk 1 haftada yapilirsa dikis bile atilmiyormus.bilseydim hemen yaptirirdim hastaaneden cikmadan.
heyecan acemilikte olunca aklima hic gelmedi tabi.
temizligi cok kolay oluyor.sunnetsize gore .
Bende genelde sağda hissediyorum ama çaprazlama da yatıyor çok :) biliyorum o resmî canım gerçek olabilir de çünkü ben instagramda bi video izledim bebek anne karnında ayağa kalkıp yürümeye çalışıyor sağdan bastırıyor sola gidiyor kadın ve yanındakiler şok oluyor bende ilk görüncededim ama anne karnında naptiklarini hiç bilmiyorlar ki gündüz açıyorum ben karnımı ozaman daha çok hareket ediyor ışık görünce..dr uma sorcam daha bakalım artık çoğu kuaför farklı açıcı kullanıyo kokmuyodur heralde yeni boyaların çoğu kokmuyo çünkü..evet canım ilk doğum olcak benimde adet ağrısına benzer diyolar benim acı eşiğim yüksektir ama gorcez bakalım dayanabilcem mi...valla benim ananemin gaviscon stoğu var o verdi bana gece yatmadan önce içiyorum ama şuan nasıl yanıyo anlatamam.valla benimki de ilk zamanlar yardim etmezdi fazla ama bakiyo görüyo halimi zorlanıyorum gercekten çünkü baya baya corabimi bile zor giyiyorum biraz da ay uy diyorum bilerek:) sorma valla erkek işte ona kalsa bana taşıması kolay der e yapıları gereği güçlüler de yani hani ama bütün hormonlarımız değişiyo kolay değil aslında da onlara göre abartıyoruz:)valla uyanık olunca gerçekten öyle fir dönüyo :)
Benim bazen kendimi cok sıktığım uzuldugum veya stres yaptigim zamanlar siser bogazim. Belki senin de olmustur oyle, farkinda olmadan sıkmıssındır kendini. Cok gecmis olsun insallah atlatirsin bi an once.Teşekkür ederim sabah ilk iş ballı süt olacak. Nerden de hasta oluyorum anlamadım evden çıktığım yok
Gebe okuluna gittim ben, orda ilk 6 ay sadece anne sutu dediler canim. Anne sutunun icinde bebegin her ihtiyaci var, zaten midesi kiraz kadar olur anne sutu harici bir sey vermeyin dendi. Verilmesindeki amac ne hic bilmiyorumkızlar bu sorumun haricinde bebeklere kaşıkla da olsa su verme olayını nasıl düşünüyorsunuz kimisi verdim diyor kimisi vermedim diyor annem bizlere vermiş acaba verip vermemekte ki amaç tam nedir sağlık açıcından çözemedim
Kızlar bişey sorcam. Bebek uyku setindeki standart yorganımı gören k.v. "üşür...çok ince bu, yün yorgan almak/yaptırmak lazım" dedi...aklım karıştı..Arkadaşlarım battaniyesi var, altina da serersin diyo ama siz ne dersiniz,ne aldınız veya tecrübeli anneler kullandığınız yorganlarla bebişler üşüdü mü
Hayır hiç bir anne yavrusunu bilerek üşütmez.
Kızlar dogumdan cıktık biz herşey mükemmel küveze girmedik 49 cm 2850 bir kızım oldu bende oda iyiyiz emzirdim simdi yanımda duyuyor darısı başına artık sag salim kavusun hepinizden allah razı olsun saglıkla kalın
Bizim de 2. Gun yapilacak. Bu konuda cok farkli dusunceler var ama biz de biran once olsun dedik.Evet canım, o yüzden araştırınca ben de yaptırmaya karar verdim işte. Bir aksilik çıkmazsa hemen o hafta oldu da bitti maşallah :)
Canım hemen alamazsın. Derecen kademen önemli. 3/1 ine düşünce alabiliyorsun. Ben daha okadar ilerlemedim ama eşim 3 yıl önce haketti aldık hemen.
Senin kaç şuan derecen. Yada sen kadroya mı geçiyorsun
Kızlar dogumdan cıktık biz herşey mükemmel küveze girmedik 49 cm 2850 bir kızım oldu bende oda iyiyiz emzirdim simdi yanımda duyuyor darısı başına artık sag salim kavusun hepinizden allah razı olsun saglıkla kalın
Gelmekteki tek amacı şu gittim ilgilendim baktim demek. Annemi zorla resmen zorla yolladı 2 gün gitti annem herkese ben kaldım baktım kendi annesi kalmadı dedi. Ki annem tam 2 ay kaldı 1.5ayda ben annemde kaldım sonra. Çok doluyum bu konuda. Bide aradı uçak biletini istedi geliyorum diye. Eşime söyledm dayanamadim. Bizim için geliyor dedi bende kimseyi davet etmedim dedim. Çok doluyumda susuyor insan mecbur.Aslında yanında eşin varsa kimseye gerek yok. Hele hastanede hiç yok. Neden büyükler bukadar inatlaşıyorlarki. Bide gösteriş nedemek bebeği değil egosunu düşünüyor resmen. Bide sen uzmansın. Durduk yere baş ağrısı
Ben sürekli kasıkta hissediyorum. Ama başaşaģı. Ayaklarını nasıl başardıysa yüzüne değdiriyor ultrasonda gördükKızlar bebişin hareketlerini kasıklarımda hissediyorum ya. Baş aşağıdaydı 2 hafta önce. Yoksa makat duruşunamı geçti tekrardan
Ben şöyle yaptım, önce zaten battaniyeye sarılıyor. Sonrada uyku tulumu giydirdim dönmeye başlayınca. Oğlum hala uyku tulumu giyiyor 19 aylık şuan. Yorganın üstüne yatırıyorum beşikte ama şart değil tabi. Nasıl alışırsa öyle gidiyor.Canım ben uyku seti aldım ama yorgan örtmek noktasında kararsızım. Yorgan yerine uyku tulumu mu düşünüyorsun? Çocuk üşümesin diye ne yapmak lazım? Bi de aldığımız yatak çok ince acaba üstüne yorganı da serip öyle mi yatırmak lazım çocuğu o ki üstünü örtmek uygun değil altına mi sersem acaba rahat olur mu bilemedim.
Gelmekteki tek amacı şu gittim ilgilendim baktim demek. Annemi zorla resmen zorla yolladı 2 gün gitti annem herkese ben kaldım baktım kendi annesi kalmadı dedi. Ki annem tam 2 ay kaldı 1.5ayda ben annemde kaldım sonra. Çok doluyum bu konuda. Bide aradı uçak biletini istedi geliyorum diye. Eşime söyledm dayanamadim. Bizim için geliyor dedi bende kimseyi davet etmedim dedim. Çok doluyumda susuyor insan mecbur.
Ben sürekli kasıkta hissediyorum. Ama başaşaģı. Ayaklarını nasıl başardıysa yüzüne değdiriyor ultrasonda gördükondan sanırım
Evet battaniyeye sarmak da mantıklı sanırım güzelce sarılırsa herhalde nefessiz kalma tehlikesi olmaz. Acemilik zor zanaat öğrenmem gereken çok şey var :)Ben şöyle yaptım, önce zaten battaniyeye sarılıyor. Sonrada uyku tulumu giydirdim dönmeye başlayınca. Oğlum hala uyku tulumu giyiyor 19 aylık şuan. Yorganın üstüne yatırıyorum beşikte ama şart değil tabi. Nasıl alışırsa öyle gidiyor.
36+0 cnmCanım şimdi tam kaç haftada doğdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?