2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bebisin göbek bagi dusen anneler dustukten sonra bir sey yaptiniz mi? Bizimkinin icinde siyah bir kisim kaldi. Dogumdan once göbek dusunce gelip aldircaksiniz demislerdi. Ama kime sorsam biz oyle birsey yapmadık diyorlar.

Canim sen bir kadin dogumcunla da gorus mutlaka. Gribal enfeksiyon bebegide etkiliyor cunku. Benim biranda suyum kritik hale geldi gripten dolayi. Riske etme.
Aynen bende ondan korkuyorum işte ben güçsüz düştüm bağışıklik sistemim yerlerde yani bebekte etkilenir diye korkuyorum hareketleri normal ama olsun allahtan yarın kontrolüm yoksa ariycaktim doktorumu...

Günaydın kızlar. 8 dk da bir olan sancılarım var. suyum nişanim gelmedi. Devam ederse hastaneye gideceğim. Aç mı gideyim yoksa karnımı doyurayım mı?

Senİn için geç kalmış olabilirim, ama belki başkası için gerekli olur diye yazıyım. Ben iki dilim ekmek yiyip gittim ve maalesef hastanede çıkardım. Yememek daha mantıklıymış, kasılmaları mideyi de etkiliyor bazen ve anında çıkartıyorsun.

Bebisin göbek bagi dusen anneler dustukten sonra bir sey yaptiniz mi? Bizimkinin icinde siyah bir kisim kaldi. Dogumdan once göbek dusunce gelip aldircaksiniz demislerdi. Ama kime sorsam biz oyle birsey yapmadık diyorlar.

Bizimki de öyleydi canım, dün kilo kontrolüne gittiğimizde sildi içini hemşire.

Aynen böyle döngü devam ediyor, hatta altını alınca kaka yapıyor bir daha alıyorsun :)

Malesef aileleri oğullarını dolduruyor. Bebek olunca kıskanıyorlar. Eşimi de dolduruyo ailesi. Ama bebiş için mücadele etmemiz lazım. Benimki de tüp bebek. Bebeğin için pes etmemelisin. Bugünler geçecek. Lohusalıkta oluyor bence. Sessiz sakin olan beni öyle bir duruma getirdiler ki patlama yaşadım. Ağzıma geleni söyledim. Küstüler. Şu dönemimi gözyaşıyla geçirdim. Eşlerimizde de suç var. Akıllı olamıyorlar. Ama yuvanı bozma cnm.

Yok korkmuyorum da bu sebepten ötürü bi aksilik çıkar diye korkuyorum...Ya bide ben çok ağlarım heralde ilk gördüğüm an makyaj falan kalmaz bende maşa koycam dedim anneme bugün sen o ağrıyla sacini yapacağını mi düşünüyosun dedi doğumdan sonra dedim o zaman da kalkamazsın dedi boşver dedi

Benim Ağrı eşiğim cidden yüksektir, ve bir ara ben bile takın artık şunu çabuk dediysem sen boşuna çekme derim o ana kadar. Çünkü son aşamadaki ıkınmalar için enerjiye ihtiyacın var. Ben epidurali taktırdıktan sonra bebeğin aşağıya inmesi beklenirken dinlendim biraz.

Takılırken hiç ama hiç bir şey hissetmedim. Bana kalırsa anestezi uzmanı bu konuda çok etkili.

Yalnız şunu da ekliyim, bende epidural takılıp ilaç verildikten kısa bir zaman sonra bebeğin kalp atışları düştü. O ara cidden korkutucuydu. Kesin epidural mi etkiledi bilmşyorum ama bu tür riskler de olabiliyormuş.

Benim dün sancı çıkınca alttan bakmıştı göremedi mi acaba? Neyse bakalım zaten doğum sırasında çok bakılcak
Doğum zamani aynen çok hasir nesir oluncak ben dedim de çati muayenesini doğum zamanı orayla çok hasir nesir olcaz zaten gerek yok dediydi gelen geçen bi parmak atacak ebe hemşire

Ikiside olmadi. Ama benim sol bacagim asiri uyustu cok zor acildi. Epidural ciktiktan 1 gun sonra duzeldi uyusukluk.

Anladim canim tmm tesekkur ederim. Her bunye farkli tabi ama eger uyusukluk olursa bel agrisindan daha katlanilir bir durumdur muhtemelen.

Bu arada 2050 gr taburcu olmuştuk 21 gün oldu tam 3000 gr olmuş dün maşallah minik kızıma
Masallah kuzucuga

Evet e bebegin bezi canim.ben de molfixle basladim memnunum aslinda.bi denemek lazim
Genelde memnun galiba kullananlar canim. Sizdirma kacirma vs nasildir bilmiyorum ama pisik alerji vs yapmiyor benim gozlemledigim :)
Benim doktor ultrasonda gorunen haftaya gore hic hareket etmedi canim. Bizimki onden onden gidiyor. Ultrasondaki haline gore su an 39 +2 mesela ama hep son adet tarihine gore bilgilendirdi beni. 38 kusur yani aslinda. Hic degilse sanci ciktigini gordun dun. Sifir belirti degil yani. Ben nstde hic dalgali cizgi goremedim henuz. Bazen agri giriyo ama nstye hic denk gelmedi, ben de sormadim ne agrisi ki bunlar diye. Duzensiz de olsa sancin var sonucta :)

Bakalimm yarin gideriz o zaman doktora. Benim sipa gece 5 de bir kalkti bu saate kadar toplasan 2 3 saat uyudu. Hala uyumuyor. Acaba göbek dustu diye mi?

Ben burada kilo kontrolü ve anne sütü besleme eğitimlerine gittim bir kaç kere. Çok uzun süre emiyor deyince dün dakika tutup emzirdiler ve kaç gram aldığını kontrol ettiler. Meğer bizim minik adam da kuvvetli ememiyormuş. O yüzden dolamıyor ve uzun süre memede kalıyor. Emzirirken memeye masaj yapın ya da 3 saniye sıkma 3 saniye bırakma şeklinde memeyi kahverengi bölümün 3 cm kadar üstünden sıkın. O zaman daha rahat doyuyor ve uyuyor. Göbekle alakası olacağını sanmıyorum.

Bu annelerimizin hakkı ödenmez valla benimkide bugün geldi gittiği 1 saat oluyo evi süpürdü çamaşırlarımı yikadi asti yemek yaptı bıraktı Allah bir değil bin kere razı olsun hepimizinkinden ıyiki varlar

Doktora gitsen bi canım bence de kanama kısmı uzun sürdü. En azından plesantaya felan baksınlar. Hemde için rahat eder

Belki nisan değildir , nisan bi kere gelirmis. Nisan olsa da sancıların gelmesi bi haftayi bulurmuş. Gerçekten zor beklemek. Allah yardım etsin hepimize.

Benim nişan gün içinde bikaç kez geldi gece doğurdum ama ogün düzensiz kasılma ve sancı vardı

Nişan bi kaç kez gelebiliyomuş kızlar nişanıda geçtim o kanlı akıntının nişanla bi bağlantısı yoksa neden lekelenme değilde o kadar yoğun sümük kıvamlı akıntıyla geldiğinide merak ediyorum. Cumartesi kontrolüm var. Yine alttan muayene olmak istemiyorum açıkçası. Bugün karnıma duşta bol bol sıcak su tutucam. Belimede sıcak su torbası.. bakalım belki işe yarar

Bende o yüzden subazlı maskara kullanıcam ağlasam da çıkmaz

Sancıya şükreder hale geldik ah şu sıpalara

Karnına sıcak su bebeğe zarar vermez mi? Sana iyi gelirse bende yapıyım

Benim sipa.oyle yapınca boğuluyor oksurmeye basliyor. Bakalim tekrar deneyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…