- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.100
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.161
Aynen bende ondan korkuyorum işte ben güçsüz düştüm bağışıklik sistemim yerlerde yaniCanim sen bir kadin dogumcunla da gorus mutlaka. Gribal enfeksiyon bebegide etkiliyor cunku. Benim biranda suyum kritik hale geldi gripten dolayi. Riske etme.
Günaydın kızlar. 8 dk da bir olan sancılarım var. suyum nişanim gelmedi. Devam ederse hastaneye gideceğim. Aç mı gideyim yoksa karnımı doyurayım mı?
Bebisin göbek bagi dusen anneler dustukten sonra bir sey yaptiniz mi? Bizimkinin icinde siyah bir kisim kaldi. Dogumdan once göbek dusunce gelip aldircaksiniz demislerdi. Ama kime sorsam biz oyle birsey yapmadık diyorlar.
Annisler bebekleriniz gece uyandiginda kac saat uyanik kaliyor? Hemen emip uyuyorlar mı? Bizimki bir uyaniyor 2 saat uyumuyo.emiyo,altina yapiyor,degistiriyorum tekrar emiyor,hickirik tutuyor,gazini aliyorum,tekrar emiyor boyle döngu devam ediyor
Malesef aileleri oğullarını dolduruyor. Bebek olunca kıskanıyorlar. Eşimi de dolduruyo ailesi. Ama bebiş için mücadele etmemiz lazım. Benimki de tüp bebek. Bebeğin için pes etmemelisin. Bugünler geçecek. Lohusalıkta oluyor bence. Sessiz sakin olan beni öyle bir duruma getirdiler ki patlama yaşadım. Ağzıma geleni söyledim. Küstüler. Şu dönemimi gözyaşıyla geçirdim. Eşlerimizde de suç var. Akıllı olamıyorlar. Ama yuvanı bozma cnm.Kizlar o kadar kotu durumdayim ki cocumu alip gidemiyorum da cok kotu hakaretler etti esim gidin dedi ya gidin dedi gidemicegimi bile bile bnm annem ona neler yapti cocugunun mamasini dahi annem aliyo evin yarisini parasini da babam verdi bi insan bu kadar nankor olurmu annemlere teşekküru bumu cok kotuyum kizlar ya bi insan ailesini dinleyip 5 senede tup bebekle olan cocugu icin para vermek istemezmi kendi cocugu ya
Bakalimm yarin gideriz o zaman doktora. Benim sipa gece 5 de bir kalkti bu saate kadar toplasan 2 3 saat uyudu. Hala uyumuyor. Acaba göbek dustu diye mi?Bizimki de öyleydi canım, dün kilo kontrolüne gittiğimizde sildi içini hemşire.
Yok korkmuyorum da bu sebepten ötürü bi aksilik çıkar diye korkuyorum...Ya bide ben çok ağlarım heralde ilk gördüğüm an makyaj falan kalmaz bendeCanım yatış verse bile hiç bişeyden korkma boşver son haftamızdayız artık herseye razı gelicez. Bana bugün gel sana suni takcaz deselerdi ona bile razıydım. Hazırlıklı gittik su bazlı maskaramı bile sürmüştüm ama düz bi çizgiden öteye gidemedik
Son haftalarda azalir deniyor evet ama bizimki daha azalmadi. Hala cani istedigi zaman kipir kipir. Genelde aksam vakitleri.
Su gelme olayi onemli diye biliyorum. Birden butun suyun bosalir gelirse bebek sıkıntıya giriyormus sanirim. Ama tecrubem yok henuz
Oy masallah. Dogdular buyuduler 1 aylik oldular bile ya.
Biz de hala kendimizi dinleyip duruyoruz ay karnim agridi dogum mu acaba diye
Dogum olmustur heralde senin de canim. Insallah rahat guzel gecmistir. Hayirli ugurlu olsun bebeginiz
Cok heyecanli ya.
Insallah kolay ve saglikli bi sekilde alirsin kucagina bi an once canim.
Cok tesekkur ederim cevap icin
Benim canim cok tatli ve agri esigim dusuktur. Dayanamam epiduralsiz diyorum. Esim de sonradan bel agrisi bas agrisi cekip duracagina bikac saat dayanirsin diyor. Benim annemi kendi annesini ornek veriyor bana. Ki agridan catlasalar giklari cikmayan iki kadin kendileri.
Yapilirken bi acisi sancisi var mi? Bikac kisiden baskisi cok kotu, dogum sancisinin ustune bi de onun yapilirkenki acisini cektik vs diye seyler duydum da
Off cok gecmis olsun. Insallah bi an once atlatirsiniz. Hasta insanlar neden gelir yeni dogmus bebek gormeye, hadi geldi neden bulasacak sekilde yaklasir anlamiyorum
Bizim de kayinvalide ve en kucuk kaynim hasta. Gripler mi artik neyse. Hadi kayinvalidem dikkat eder yaklasmaz da kucuk kaynim durdan yapmadan anlamayan bi cocuk. Nasi atlaticam hastalik bulastirmadan bilmiyorum hic
Doğum zamani aynen çok hasir nesir oluncak ben dedim de çati muayenesini doğum zamanı orayla çok hasir nesir olcaz zaten gerek yok dediydiBenim dün sancı çıkınca alttan bakmıştı göremedi mi acaba? Neyse bakalım zaten doğum sırasında çok bakılcak
Ikiside olmadi. Ama benim sol bacagim asiri uyustu cok zor acildi. Epidural ciktiktan 1 gun sonra duzeldi uyusukluk.
Masallah kuzucugaBu arada 2050 gr taburcu olmuştuk 21 gün oldu tam 3000 gr olmuş dün maşallah minik kızıma
Genelde memnun galiba kullananlar canim. Sizdirma kacirma vs nasildir bilmiyorum ama pisik alerji vs yapmiyor benim gozlemledigim :)Evet e bebegin bezi canim.ben de molfixle basladim memnunum aslinda.bi denemek lazim
Benim doktor ultrasonda gorunen haftaya gore hic hareket etmedi canim. Bizimki onden onden gidiyor. Ultrasondaki haline gore su an 39 +2 mesela ama hep son adet tarihine gore bilgilendirdi beni. 38 kusur yani aslinda. Hic degilse sanci ciktigini gordun dun. Sifir belirti degil yani. Ben nstde hic dalgali cizgi goremedim henuz. Bazen agri giriyo ama nstye hic denk gelmedi, ben de sormadim ne agrisi ki bunlar diye. Duzensiz de olsa sancin var sonucta :)Kızlar bugün doğum yapacağım hastanede kontrolüm vardı. Benim dün düzensiz olan sancılar bugün nerdeyse 0 a inmiş dümdüz bi çizgi. Ultrasonla bebeğe baktı ölçümlerin biri 36+2 biri 38+6 biri 37 flan ama hiç bişey demedi. Tıp fakültesi olduğu için ya stajerdi yada çok yeni daha. Allah tan dün başka hastanede ölçümlerini yaptırmıştımda tam çıkmıştı bugün aklım karışacaktı yoksa. Kanamalı hamilelik geçirdiğim içinde seni alttan muayene etmicem riske atmayalım dedi iyi bari dedim bendebazı doktorlae gerçekten çok değişik orayada sıf doğum bölümü güzel diye gidiyorum yarın 39 oluyorum olan sancım da gitti artık hiç bir doğum belirtim kalmadı
Bakalimm yarin gideriz o zaman doktora. Benim sipa gece 5 de bir kalkti bu saate kadar toplasan 2 3 saat uyudu. Hala uyumuyor. Acaba göbek dustu diye mi?
Bu annelerimizin hakkı ödenmez valla benimkide bugün geldi gittiği 1 saat oluyo evi süpürdü çamaşırlarımı yikadi asti yemek yaptı bıraktı Allah bir değil bin kere razı olsun hepimizinkinden ıyiki varlarKızlar bende dün gece ve bu sabah iyi değildim böbrek ağrım artmıştı. Sabah doktorun verdiği ağrı kesiciden içtim bütün gün aklımdaki bütün işlerimi yaptım. Annem geldi sağolsun o da evimi süpürdü. Ya ağrı kesiciden böyle dirildim ya da doğurcam doğum enerjisi geldi. İnşallah ikincisidir
Kızlar ben de doğum yapanlar kervanına katıldım3560gr 49cm doğdu kızımdarısı tüm bekleyenlere...inşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı
Doktora gitsen bi canım bence de kanama kısmı uzun sürdü. En azından plesantaya felan baksınlar. Hemde için rahat eder
Canim sanirim Nisan 1 defada buyuk parca geliyor. Benim bugun oldu ama doktor acil bir durum degil dedi. Nisan gelince genelde enfeksiyon kapmasindan ve bebege ilerlemesinden korktuklari icin dogumu baslatiyorlarmis. Yoksa nisandan sonra sanci ya da kanama gelecek diye kesin bisey yok dedi bana. Bugun konustuk.
Belki nisan değildir , nisan bi kere gelirmis. Nisan olsa da sancıların gelmesi bi haftayi bulurmuş. Gerçekten zor beklemek. Allah yardım etsin hepimize.
Benim nişan gün içinde bikaç kez geldi gece doğurdum ama ogün düzensiz kasılma ve sancı vardı
Hareketli olduğu için dediHangi yönden iyi dedi ki acaba
Bende o yüzden subazlı maskara kullanıcam ağlasam da çıkmazYok korkmuyorum da bu sebepten ötürü bi aksilik çıkar diye korkuyorum...Ya bide ben çok ağlarım heralde ilk gördüğüm an makyaj falan kalmaz bendemaşa koycam dedim anneme bugün sen o ağrıyla sacini yapacağını mi düşünüyosun dedi doğumdan sonra dedim o zaman da kalkamazsın dedi boşver dedi
Sancıya şükreder hale geldik ah şu sıpalaraAnladim canim tmm tesekkur ederim. Her bunye farkli tabi ama eger uyusukluk olursa bel agrisindan daha katlanilir bir durumdur muhtemelen.
Masallah kuzucuga
Genelde memnun galiba kullananlar canim. Sizdirma kacirma vs nasildir bilmiyorum ama pisik alerji vs yapmiyor benim gozlemledigim :)
Benim doktor ultrasonda gorunen haftaya gore hic hareket etmedi canim. Bizimki onden onden gidiyor. Ultrasondaki haline gore su an 39 +2 mesela ama hep son adet tarihine gore bilgilendirdi beni. 38 kusur yani aslinda. Hic degilse sanci ciktigini gordun dun. Sifir belirti degil yani. Ben nstde hic dalgali cizgi goremedim henuz. Bazen agri giriyo ama nstye hic denk gelmedi, ben de sormadim ne agrisi ki bunlar diye. Duzensiz de olsa sancin var sonucta :)
Karnına sıcak su bebeğe zarar vermez mi? Sana iyi gelirse bende yapıyımNişan bi kaç kez gelebiliyomuş kızlar nişanıda geçtim o kanlı akıntının nişanla bi bağlantısı yoksa neden lekelenme değilde o kadar yoğun sümük kıvamlı akıntıyla geldiğinide merak ediyorum. Cumartesi kontrolüm var. Yine alttan muayene olmak istemiyorum açıkçası. Bugün karnıma duşta bol bol sıcak su tutucam. Belimede sıcak su torbası.. bakalım belki işe yarar
Benim sipa.oyle yapınca boğuluyor oksurmeye basliyor. Bakalim tekrar deneyeyim.Ben burada kilo kontrolü ve anne sütü besleme eğitimlerine gittim bir kaç kere. Çok uzun süre emiyor deyince dün dakika tutup emzirdiler ve kaç gram aldığını kontrol ettiler. Meğer bizim minik adam da kuvvetli ememiyormuş. O yüzden dolamıyor ve uzun süre memede kalıyor. Emzirirken memeye masaj yapın ya da 3 saniye sıkma 3 saniye bırakma şeklinde memeyi kahverengi bölümün 3 cm kadar üstünden sıkın. O zaman daha rahat doyuyor ve uyuyor. Göbekle alakası olacağını sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?