- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.221
Kanamalı hamilelik geçirdiğim için bana cesaret edemedi bakmaya bugün doktorEvet bence de ben cekemem gibi geliyor. Anladim canim cok tesekkur ederim
Bende de bi ciksaydi sanci
Cuma da benim cati kontrolu var bakalim belki nisan vs gelir benim de muayeneden sonra
Iyi yarinmis canim. Icin bi rahatlasin gorun de :)
Hamama cesaret edemem de sıcak duşu bende alıyorum yanmaya beş kala çıkıyorum ama direk karnıma tutmuyorum ben. Bugün çok yorgunum da yarın ikisini bende deneyim bari. Bu arada ben sıcak duşa girdiğim günler gece hiç ağrım olmuyo acaba sancımı geri mi kaçırıyo diyorumSıcak su torbasını belime tutucam canım. Suyuda yıkanırken biraz karnıma tutucam bi kaç kişinin sancısı başlamıştı böyle. Hatta hamama gidenler vardı sonraki gün doğuruyolardı
Annemde oyle diyo canm bakalim su lohusaligim gecsin bakalim gene boyle devam edicekmi simdi geldi annmle biraz oturdu sonrada gecti odaya yatti bnm esim cok kinli bi insan annm haftsys sali gidecek annm gittikten sonrada bu kini devam edicek bn annmle salonda yaticaktim annm birakmadi simdilik idare et diye dedigin gibi su kırkım ciksin ciddy ciddy konusucamCanım sakinleş, şu lohusalığı bi atlat. Sonra eşinle karşılıklı otur konuş. Güzellikle söyle artık aile olduğunuzu ve sizin yanınızda her şekilde durması gerektiğini. Dışarda abisi annesi ne derse desin eve sana taşımamalı. Huzurunuz için çocuğunun sağlıkla büyümesi için bunları yapması şart.
Ben böbrek ağrımdan bi haftadır her gün sıcak sudayım. Korkmayın doğmuyor valla yine de
Çok geçmiş olsun. Ama emin ol çok fazla yanlış oluyor ölçüm en ufak şüphede bu testi tekrarlamak istiyorlar bide.Bugün saglik ocagindan aradilar.topuk kaninda bir hormon degeri yüksek cikmis yarin gelin tekrar alicaz diye.tmm dedim algilamamisim tekrar aradim hangi deger diye kistik fibrosiz degeriymis.ama hata oluyor genelde 5 cocuktan 2 sinde telas yapmayin falan dedi.tabi insan durur mu bi baktim internete neler neler yaziyor.tabi hata yasayanlar da cok fazlaydi.neyse dedim esim benden cok takar ona soylemeyim hatali olcum olmus falan dedim tabi inanmadi baya sorgulayinca soylemek zorunda kaldimtabi baya taktı arastirdi sonra carpintisi tuttu. Onun aklina geldi de cocuk doktorunu arayip sorsana ne dicek dedi.
Cocuk doktoru o cok hassas bi test hata yapinca hep yanlis cikiyor.devletin sacmaliklari diye kizdi hatta. O cok agir bir hastalik 10000 de bir gorulür ki %90 yoktur endise etmeyin deyince rahatladim biraz.
Yarin gidip tekrar olcturecegiz tabi ins yuksek cikmaz da ter testine gerek kalmaz.sizin de bilginiz olsun
Canım sakın gitme anladığım kadarıyla eşin sana düşkün ve seviyo. Sen zor süreçten geçtin ama aynı zamanda eşinde aynı süreçten geçti. Tek kötü yanları çabuk inanmaları. Benimkide aynı çünkü hemen birisi o yöne çekebiliyo. Ama unutma sen gittiğin an eşini daha da dolduracaklar ve daha kötü olacak sen eşine sahip çık kendi tarafına çekmeye çalış.Annemde oyle diyo canm bakalim su lohusaligim gecsin bakalim gene boyle devam edicekmi simdi geldi annmle biraz oturdu sonrada gecti odaya yatti bnm esim cok kinli bi insan annm haftsys sali gidecek annm gittikten sonrada bu kini devam edicek bn annmle salonda yaticaktim annm birakmadi simdilik idare et diye dedigin gibi su kırkım ciksin ciddy ciddy konusucam
İyi akşamlar Kızlar. Bugün kontrolüm vardı biraz moralim bozuldu açıkçası. Bebeğim 10 gündür nerdeyse hiç kilo almamış 2700 gr 3 hafta geride görünüyor. Doğuma da az kaldı. Bu kilolarda Doğum yapan var mı? Bi sıkıntı yaratır mı bebeğimde sürekli düşünüyorum
Canım sakin ol, ailenin yaptığı maddi iyilikleri de dile getirme. Eşin hatasını anladığında sana diyecek lafı olmasın ona koz verme. Sen bu süreçte bebeğine odaklan eşinin laflarını da duyma. Biraz kafan sakinleşsin, sonra gitmek istiyorsan yine doğru yollarla gidersin.
Bende maşa koymayı düşünüyorumsancı gelirse evde beklemeyi düşünüyorum o arada yaparım
Aynen Allah razı olsun hepsinden, hakları ödenmez. Ocağımı filan da sildi daha yapacaktı da ben bırakmadım.
Benim de 26 şubat 40 hafta doluyor. İnşallah bebeler o zamana kalmaz gelirler. Benim dr da 40haftadan sonraya bırakmayı çok tercih etmiyoruz filan diyor.
Kuzum bence ikinizin de sakinlesmesi lazim. Sen lohusasin zaten hormonlar tavan. Esin ailesinin agziyla hareket ediyor. Buyuk ihtimal su an sizin evde senin annen oldugu icin cekemediler veya ego meselesi haline geldi. Agzinizin tadini bozmaya calisiyorlar. Sakinlesip oturup konusup buna musade etmemeniz lazim. Esin annene karsi normalde nasildir? Saygisi sevgisi varsa eger normalde, bi de annen konussa? Cok beklediniz bu bebegi, en iyisini hak etmiyor mu bu kadar hasretle beklediginiz cocugunuz vs dese tepkisi ne olur? Konustuktan sonra da esin izin alabilirse alsin biraz beraber uzaklasin ailesinden. Sen su an ceker gidersen daha cok doldururlar.Kizlar hepinize teşekkür ederim tek tek alinti yapamadım hm stresten hm bebegim cok gazli durmadan agliyo onunla ugrasiyorum bi yandan annm tansyonu yukseldi bi yandan sezaryen yerim şiddetli agri girdi yuruyemez hale geldim esim olucak insan daha gelmedi bakalim gelsin ne olucak ama bn jesin karar verdim bugun olmazsa yarin gidicem once iyilikle pasaportu cikartiyim sonra gitmezsem olmaz bunlar beni deli edicek zaten psikolojim bozuldu
Daha once bakilmis miydi peki canim?Kanamalı hamilelik geçirdiğim için bana cesaret edemedi bakmaya bugün doktor
Evet canm annm burda diye çekemiyorlar gecen kv da bebegi annesine yikatti bana vermedi diye olay cikartti ama annm yikamamisti ilk babaannesi yikasin diye ama kv dogum yaptigim gunden 15 gun sonra geldi 5 dkk oturdu gitti banyo yaptrmaya geldim dememisti bile gittikten sonra esimi aramis annesi gelin bebegi vermedi bana diye o gunde esimle tartistik bugunde hastaneye yuzunden daha neler var neler en iyisi beklemek kırkım ciksin karsima alip konusucam bn artik yapamıyorumCanim yiyemiyor musun? Yani mide problemin veya istah problemin mi var? Kasar peynir, bal, muz gibi besinler bebise kilo yaparmis. Cok kafana taktiysan bunlari tuketmeyi dene bi? Bence cok takilmaya gerek yok. Gec dollenme olabilir mi?
Insallah gelirler bakalim ya. Annem kiz bebek zamanini doldurur genelde dedi. Bende de hic belirti yok. Sanci yok. Asagi inme yok. Bebek durdukca da kilosu artiyor. Nasil olacak bilmem
Bu arada soylemeden gecemicem. Cok tatli, icten ve komik geliyo bana yazdiklarincok hossun cidden.
Kuzum bence ikinizin de sakinlesmesi lazim. Sen lohusasin zaten hormonlar tavan. Esin ailesinin agziyla hareket ediyor. Buyuk ihtimal su an sizin evde senin annen oldugu icin cekemediler veya ego meselesi haline geldi. Agzinizin tadini bozmaya calisiyorlar. Sakinlesip oturup konusup buna musade etmemeniz lazim. Esin annene karsi normalde nasildir? Saygisi sevgisi varsa eger normalde, bi de annen konussa? Cok beklediniz bu bebegi, en iyisini hak etmiyor mu bu kadar hasretle beklediginiz cocugunuz vs dese tepkisi ne olur? Konustuktan sonra da esin izin alabilirse alsin biraz beraber uzaklasin ailesinden. Sen su an ceker gidersen daha cok doldururlar.
Daha once bakilmis miydi peki canim?
ben canım,bugün aldım uygun fiyattaydı; 50 tanesi 10 tele:) deneme amaçlı, şimdilik sıkıntı yok, premium care göre daha sulu bırakıyor. Fakat daha mini oldu bizimkine :) boyut olarak daha iyi geldi.Kızlar aranizda baby&me bebek bezini kullanan var mi ? Memnun musunuz? Kullanici yorumlari olumlu fiyati da uygun baya denesem mi diyorum
Ah kuzum düşkün olmasi sevmesi belli bi zmn sonra fayda etmiyorki evet seviyo ama kırıyor seviyor ama ailesine ezdiriyor bn onun icin ulkemi ailemi bırakıp geldim ondan yavrumdan baska burda kimim var ailesini dinleyip bni kirmamaliydi cok kirildim cok uzduler beni ezdiler bitirdilerCanım sakın gitme anladığım kadarıyla eşin sana düşkün ve seviyo. Sen zor süreçten geçtin ama aynı zamanda eşinde aynı süreçten geçti. Tek kötü yanları çabuk inanmaları. Benimkide aynı çünkü hemen birisi o yöne çekebiliyo. Ama unutma sen gittiğin an eşini daha da dolduracaklar ve daha kötü olacak sen eşine sahip çık kendi tarafına çekmeye çalış.
Seni çok iyi anlıyorum. Annen yanında olduğu için rahatsızlar zaten. Kız tarafını istemiyorlar. Olgun insanlar olmayanlar hep böyleler. Benim başımdakilerde öyle. Allah sabır ve dayanma gücü versin bize. Onlarada akıl fikir versin.Canm inan 5 senelik birikmisi kustym bugun esim cok iyiydi hatta sezaryen sonrasi kendisi kaldi yanimda herseyimi temizledi 9 ay boyunca bn bi bulasik dahi yikamadim herseyi kendisi yapti halende oyle amabi kotu huyu var kim nereye cekerse o tarafa gider ailesi paraya resmen tapiyo bnm tup bebek parasini da babam verdi onu hic bi zmn babam yardm etti diye yuzune vurmadim ama gel gor ki ailesi bunlari gormemezlikten geliyo sanki oglunun parasini yiyip yatiyorum bn evlendigimden bu yana 4 sene calistim hp borc odedim tup bebek icin isten ciktim isten ciktim diye ailem hp yardmci oldu simdi bir aydr annm yanimda yardmci oluyo dogum yaptigim gunden bu yana hic birisi halin ne bi ihtiyacin varmi diye sormadi ilk gun geldiler sonrada yok annm yanimda olmazsa hic bsy yapamazdim esim saat 23 kadar calisiyo annm yanimda diye oglunun oarasini yiyoruz saniyorlar ama herseyi annm yapiyo haberleri yok ne diyim hangisine uzuliyim kuzum Allah akıl fikir versin hepsine Allah yardimcimiz olsun
Öf ne fesat kadinmis ya. Sen elinden geldigi kadar sakin kalip olaylarin aslinda ne oldugunu nasil oldugunu anlatmak durumundasin o zaman hep canim. Orda dolup geldigi zaman sakin kalip allah allah sana oyle mi anlattilar, halbuki olay bundan bundan ibaret. Biz yikamamistik bebegi once senin annen yikamis olsun diye ama geldigi zaman 15 dakika oturup cikti. Ben de pesinden anne bebegi yikayacaktik diye kosturamadim, halimi goruyorsun gibi yumusak cumlelerle kendi tarafinda tutman lazim esini. Naparlarsa hep karsi bi hamleyle savusturman lazim. Cok yorucu senin icin malesefEvet canm annm burda diye çekemiyorlar gecen kv da bebegi annesine yikatti bana vermedi diye olay cikartti ama annm yikamamisti ilk babaannesi yikasin diye ama kv dogum yaptigim gunden 15 gun sonra geldi 5 dkk oturdu gitti banyo yaptrmaya geldim dememisti bile gittikten sonra esimi aramis annesi gelin bebegi vermedi bana diye o gunde esimle tartistik bugunde hastaneye yuzunden daha neler var neler en iyisi beklemek kırkım ciksin karsima alip konusucam bn artik yapamıyorum
Benim kv nasıl yapıyosa pammık gibi yapıyo. Ben fazla eğilip büklmemek için yardım istemiyorum. Bugün oğlumu kursa götürmek için 4 te evden çıktım. Akşam 8 de geldim. 4 saat boyunca sağabildiğim 60 ml sütle idare etmiş. Ben huzursuzdum çok ağlamıştır diye baktım kızım kalorifere kıçını yaslamış uyuyo. Arada mıyklamış kv poposuna iki pışpışladım uyudu arada bezini değiştiş üstü pislendi üst değiştik okadar dedi. E ben varken neden uyumuyor oldum. Sıkıca sarmış yüzünüde örtmüş. Kendi nefesiyle vücut ısısıyla dursun hava almasın vücudu kendi çıkarır gazını sen desteklersin dedi. Ay modern yöntemleri yiyeyim moderen anne olucaz diye kendimizi unutup insanlıktan çıkıyoruz. Yeniliklere açık olalım eskilere sırt çevirmeyelim derim. Bakalım bu gece nasıl uyuruz. Bugün 5 km den fazla yürüdüm ölüyorumBenimki de akşam 9 dan beri öyle 15 dk uyuyo 1 saat 2 saat uyanık kalıyor. Ben de aşının yan etkisi heralde diye düşünmüştüm. Neddn böyle yapar ki bu sıpalar:/
Ay benim yeğenimdede zeka geriliği bulup tekrar ölçtürmüşlerdiBugün saglik ocagindan aradilar.topuk kaninda bir hormon degeri yüksek cikmis yarin gelin tekrar alicaz diye.tmm dedim algilamamisim tekrar aradim hangi deger diye kistik fibrosiz degeriymis.ama hata oluyor genelde 5 cocuktan 2 sinde telas yapmayin falan dedi.tabi insan durur mu bi baktim internete neler neler yaziyor.tabi hata yasayanlar da cok fazlaydi.neyse dedim esim benden cok takar ona soylemeyim hatali olcum olmus falan dedim tabi inanmadi baya sorgulayinca soylemek zorunda kaldimtabi baya taktı arastirdi sonra carpintisi tuttu. Onun aklina geldi de cocuk doktorunu arayip sorsana ne dicek dedi.
Cocuk doktoru o cok hassas bi test hata yapinca hep yanlis cikiyor.devletin sacmaliklari diye kizdi hatta. O cok agir bir hastalik 10000 de bir gorulür ki %90 yoktur endise etmeyin deyince rahatladim biraz.
Yarin gidip tekrar olcturecegiz tabi ins yuksek cikmaz da ter testine gerek kalmaz.sizin de bilginiz olsun
En iyi kararı birlikte verirsiniz canım önce esinle sen sonra annen esin sen üçünüz konuşun...ne demek canim bişey yapmadım ki sadece dışardan biri olarak gördüğümü söylüyorum Allah senden de razı olsun...inşallah tatlıya bağlarsınız yuva yapmak zordur çünkü insanların yıkmaları çok kolay o yüzden mantıklı taraftan bakmaya çalış...Valla ne yapsam bilemedim ki canm cikmaz sokaktayim sanki bncede biraz gecici zmn uzaklasmam daha iyi gelir sanki bakalim ne diycek biraz uzak kalsak belki iyi gelir geldi simdi bakalim ne olucak destegin icin cok saol kuzum Allah razi olsun
Evet çünkü ultrasonda baktığı zaman geçen hafta bana da öyle dedi baya aşağılara bakıyor ya çünkü açılma yok demiştiRahim agzini goruyorlar bana her kontrolde doktor rahim agzi kapali diyordu acilma yok diyordu ulturasonda bakip
Pazartesi başka bi doktor sancı çıkınca alttan bakıyım dedi çatı muayenesi mi dedim hayır dedi iki parmağını sokup baktı açılman yok zateb rahim ağzın çok ilerde dedi. Bu çatı muayenesi olmuyo mu zaten anlamadımCanim yiyemiyor musun? Yani mide problemin veya istah problemin mi var? Kasar peynir, bal, muz gibi besinler bebise kilo yaparmis. Cok kafana taktiysan bunlari tuketmeyi dene bi? Bence cok takilmaya gerek yok. Gec dollenme olabilir mi?
Insallah gelirler bakalim ya. Annem kiz bebek zamanini doldurur genelde dedi. Bende de hic belirti yok. Sanci yok. Asagi inme yok. Bebek durdukca da kilosu artiyor. Nasil olacak bilmem
Bu arada soylemeden gecemicem. Cok tatli, icten ve komik geliyo bana yazdiklarincok hossun cidden.
Kuzum bence ikinizin de sakinlesmesi lazim. Sen lohusasin zaten hormonlar tavan. Esin ailesinin agziyla hareket ediyor. Buyuk ihtimal su an sizin evde senin annen oldugu icin cekemediler veya ego meselesi haline geldi. Agzinizin tadini bozmaya calisiyorlar. Sakinlesip oturup konusup buna musade etmemeniz lazim. Esin annene karsi normalde nasildir? Saygisi sevgisi varsa eger normalde, bi de annen konussa? Cok beklediniz bu bebegi, en iyisini hak etmiyor mu bu kadar hasretle beklediginiz cocugunuz vs dese tepkisi ne olur? Konustuktan sonra da esin izin alabilirse alsin biraz beraber uzaklasin ailesinden. Sen su an ceker gidersen daha cok doldururlar.
Daha once bakilmis miydi peki canim?
Tek bu olay üzerinden karar verme canım eskidende mi böyleydi hep mi ezdiriyodu seni eğer öyleyse sorun var demek ama gitmek çözüm değil. O yavrucağı düşün kaç sene beklemişsin bak. Şimdi bide annen yanında onun hüznü de çöküyo bende bizimliker olduğunda eşim beni üzse kaç saat ağlarım ona. Anneler bi gitsin o zaman bak bide. Başbaşa kalın. 40 ınız da çıksın daha net düşünürsün. Ama şimdi bişey yapma eşinlede tartısıp iyice o tarafa itme onuAh kuzum düşkün olmasi sevmesi belli bi zmn sonra fayda etmiyorki evet seviyo ama kırıyor seviyor ama ailesine ezdiriyor bn onun icin ulkemi ailemi bırakıp geldim ondan yavrumdan baska burda kimim var ailesini dinleyip bni kirmamaliydi cok kirildim cok uzduler beni ezdiler bitirdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?