- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.088
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.301
Ben sabahlari buun damlasi damlatiyorum. Sonra pecetenin ucuyla burnunu durtuyorum hapsuruyor hemen. Oyle yapin dedilerdi egitimde. Ama asiri bi tikaniklik yok bizde.Kuzum bizim doktorda pek onermedi grip vs olunca kullanın dedi ama öyle bir doluyor ki nafile mecburen kullanıyoruz biz bebedor aldık uc olarak da eczaneden hepsine uyumlu biofiz bebe yazan uçları aldım her başlığa uyuyor dediler bize uydu zaten o ucu yıkayıp bile kullanabiliyor musuz atmayın dediler ama ben daha denemedim attım hep
Madelayi dene bakalım birde umarim faydasi olur. Birde gogus ucu cikaricilar var diye bahsetmisti burda arkadaslar onlari denedin mi?Bende aventin göğüs kalkabini sevmedim komik duruyor ve eğilince sütler yine taşıyor suan meme ucu yaram yok ama gümüş kalkan mi alsam bilemedim
Bana iyi bir meme ucu desteği bulmam lazım uc olmadan bizim kız memeyi alamıyor ağzına cekmiylr
Aventinkini bende kullandım büyük geldi bana da. Medelanınki daha küçük diyorlar ama hiç kullanmadım. Aynı durumları iki çocuğunda da yaşadım göğüs ucum olmadığı için.aktı sütler hep azıcık kayınca. Onu temiz tutması çocuk ağlayınca bulup takip öğle vermesi çok zor ama biraz sabret. Ona alıştıktan sonra bebek biraz daha güçlenince memeye de alıştırırsın. Büyük oğlumda 1 ay bunda 15 gün kullandıktan sonra yavaş yavaş göğsüme alıştırdım.Bende aventin göğüs kalkabini sevmedim komik duruyor ve eğilince sütler yine taşıyor suan meme ucu yaram yok ama gümüş kalkan mi alsam bilemedim
Bana iyi bir meme ucu desteği bulmam lazım uc olmadan bizim kız memeyi alamıyor ağzına cekmiylr
Canm bnm ne guzsl yazmışsın haklisin ama esim her defasinde herkesi dinleyip bnmle tartışmasi cok zoruma gidiyor hic bi zmn tartismamizi hic kimseye belli etmedim ama bu sefer annm dil bilmemesine ragmen anladi cok agladi dogum yaptigim gunden beri annm ikimizi cok aglatyilar okadar zoruma gidiyorki anlatamam bn esimi düşündüğüm icin 4 sene cocuk icin tedavi olmayi erteledim esimin borclari bitsin diye bekledim bn ho fedakarlık yaptim ama yok yaranamadim kimseye artik hersey Allahtan eger hp boyle herkesin kafasiyla yasixsksa birlikte devam etmemizin bi faydasi olmicak ikimizde birbirimizi yipaticaz bi kac hafta hecsin karsima alip konusucam hakkimizda hayırlısi olsun Allah seninde yardmcin olaun kuzummerhaba liviya, uzun zamandır yazıp yazmamam konusunda düşünüyorum, ki burda gayet içten bi şekilde seni anlamaya çalışan ve derdini paylaşan arkadaşlarımız var, desteğiniz çok güzel...düşüncem, yaşadığın durumun kısır döngü olmaması gerekli, her insan ayrı bi dünya gerçekten, kastettiklerimiz, sözlerimiz ve davranışlarımız aynı olsa da o kadar farklı sebeplerle olabiliyor ki bu hayatta... her ne kadar 3. ve 4. şahıslar devrede olsa da iki kişi olarak, eşin ve sen sakin ve ciddi bi şekilde, tüm kızgınlığınızı bi yana bırakarak, "derdinizi" birbirine anlatmalı ve diğer kişilerin araya girmemesi için karar almalısınız, konuşma olumlu da bitebilir olumsuz da, samimi bi şekilde ve gerçek niyetinizi anlamanız önemli, diye düşünüyorum. benim annem garip bir kadın, en güzel günlerimi, düğünümü mahfetmiştir, hamileliğim de bile, geldi, ağlattı gitti beni, o ay çok kötüydüm ve ilk defa bebeğimin gelişimi gerilemişti. önce hep kendini düşünür,öz annem. inşallah kv iyi biri olur onu annem gibi severim derdim, çok iyi bi insanmış gerçekten ama sizlere ömür... babam vardı iyi biriydi, o da 14 yıl önce aramızdan ayrıldı. kardeşim de yok, aile olarak yalnızım. eşimin durumu da bana benziyor. o yüzden birbirimize tutunuyoruz ama biz de ne krizler aştık, hiçbişey çok güzel değil bu hayatta, benim de onun da çıkarmamız gereken çok büyük dersler vardı, ne kadar çıkarıyoruz orası ayrı ama şunu diyeceğim, senin ve eşinin sınavı bu, senin belki de daha kararlı ve kesin ifadelerinin olmasını öğretecek bu olaylar, eşinin de başkasının lafına bakmamayı öğretecek belki de, bilmiyorum, haddim mi bunları yazmak onu da bilmiyorum ama biz yaşadığımız krizler esnasında susar, sakinleşince uzun uzun konuşurduk bazen, eşim konuşmak istemezdi ama ben çözmemeiz lazım derdim. ha ne kadar neyi başardık bilmiyorum, bazı şeyleri çözdük, bazılarını çözemedik belki ama hayat böyle, siz bunu çözene kadar size bişeyler yaşatacak. son olarak, ben de ailemden dolayı biraz ezik olabiliyordum olaylar karşısında ama bunu yırtmaya çalıştım, çok zor biliyorum ama bazen değişmek gerekir. annemin bana yaşattığı ve kalıcı izler o kadar çok ki ömrüm bunları aşmaya çalışmakla geçiyor. iyi ve anlayışlı olmak çok güzel bişey ama aşırısı hem sana hem çevrene zarar. bazı şeylere "dur" demeliyiz. yerine göre "ee yeter be" deyip karşımızdakinin bizi ezmesine izin vermemeliyiz diye düşünüyorum. çok uzattım biliyorum ama inşallah "değişim" ve "dönüşüm" sınavlarımızı verebiliriz bu hayatta. kolaylıklar, metanet ve güç diliyorum sana. Allah yardımcın olsun.
SAol canm dogru söylüyorsun olan bana oluyo takmamaya çalışıyorum ama olmuyo isteLiviya cnm lohusa halinle çok strese giriyorsun biraz rahatla bebeğini düşün cnm başkalarına fırsat verme kafana takmamaya çalış kimseye birşey olmuyor olan sana oluyor
Ben verdim ilk günden şükür aldı rahatim avent sootie olandan aldım kızımda almamıştı çok zorluk çekmiştim 2. Ayında zor alıştırdım uykuya geçişi daha kolay oluyordu 11. ayında kendi bıraktı oglus ne yapar bilmiyorum ..Emzik kullanmaya başlayan var mi kızlar ben daha başlamadım o gün arkadasım bi tane verdi yeni almış açmamış bizim ki ağzından attı
Kesinlikle emziğe alıştırdın ben ağlama krizi vs tutunca dışarıdayken zorlanıyorum emzik almadığı için dedi hemen emzirecek yer arıyorum dedi
Şimdi bizim ki de meme ucuyla emmeye başladı azda olsa bizimki de öyle ağlar mi ki uykuya dalarken falan iyi oluyormus ne diyorsunuz emzik konusunda kızlar fikirlerinize ihtiyacım var
en güzeli ikinizin sakin kafayla, çözüm odaklı konuşmanız. dik dur, herşeyin aşırısı zarar, fedakarlığın da... yaşadım biliyorum, fedakarlığın fazlası, insan olarak kendimize değer vermememiz demek oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bugünler geçecek inşallah, bebeğine sarıl, en iyi tedavi olsa gerek....Canm bnm ne guzsl yazmışsın haklisin ama esim her defasinde herkesi dinleyip bnmle tartışmasi cok zoruma gidiyor hic bi zmn tartismamizi hic kimseye belli etmedim ama bu sefer annm dil bilmemesine ragmen anladi cok agladi dogum yaptigim gunden beri annm ikimizi cok aglatyilar okadar zoruma gidiyorki anlatamam bn esimi düşündüğüm icin 4 sene cocuk icin tedavi olmayi erteledim esimin borclari bitsin diye bekledim bn ho fedakarlık yaptim ama yok yaranamadim kimseye artik hersey Allahtan eger hp boyle herkesin kafasiyla yasixsksa birlikte devam etmemizin bi faydasi olmicak ikimizde birbirimizi yipaticaz bi kac hafta hecsin karsima alip konusucam hakkimizda hayırlısi olsun Allah seninde yardmcin olaun kuzum
Hic gerek yok kanama aksi bir durum olmadıkça öyle şırıl şırıl gelmiyor sezeryan mı olacaksın bilmiyorum ama sezeryan için söylüyorum zaten bir sure pijama giydirmiyorlar pijama giyincede zaten hasta bezi oluyor kocaman yani sizma olayı çok olmuyor ... Ayağa kalkınca da zaten ilk olarak odanın içinde dolaşsan en büyük sensin :)) o acı ile akinti var mı yok mu düşünmüyorsun .. renk önemli değil :)) bunları düşünme sabahlık da varmış nasılsa koridora cikinca sabahligini alırsınKızlar biraz saçma olacak ama size bi sorum var . Hastane için pijama beyaz ve mavi renkler koyacağım ama kan çok gelirse ikisi de açık renk rezil olurum diye korkuyorum. Kapaliyim zaten uzun hırka aldım üstüme gelen giden olur diye ama başka koyu renk filan mi koysam bilemedim .
Benimde öyle hatta geceleri 15 20 dk uyaniyor. Mama vermiyorum emziriyorum ama çok yoruldum.Kızlar ben deliksik uykuyu çok özledim bizim bebiş 1 saatte bir kurulmuş gibi emmeye uyanıyor enerjim bitiyor uykumu alamıyorum bir yandan kızım ilgi istiyor puffff.....
Sağol canım , hazırladım bakalım bende koyacaklarimi koydum. Doğum şekli belli değil şu an. Aynen sezeryan olsa koridorda dolaşmak için koydum zaten . Hayırlısı olsun bu saatten sonra .Hic gerek yok kanama aksi bir durum olmadıkça öyle şırıl şırıl gelmiyor sezeryan mı olacaksın bilmiyorum ama sezeryan için söylüyorum zaten bir sure pijama giydirmiyorlar pijama giyincede zaten hasta bezi oluyor kocaman yani sizma olayı çok olmuyor ... Ayağa kalkınca da zaten ilk olarak odanın içinde dolaşsan en büyük sensin :)) o acı ile akinti var mı yok mu düşünmüyorsun .. renk önemli değil :)) bunları düşünme sabahlık da varmış nasılsa koridora cikinca sabahligini alırsın
Ben vermem diyordum ama sootihe varya aventin verdim aldı. Arada iyi oluyor. Uykuya gecerken veriyorumBi normal emzik verdim almadı bir de meme ucu olan smoti mi ne var aventin onu deneyeceğim bakalım alır mi
Benimki de yerken uyuyor yerine yatırırken gaz alırken uyanıyor emzik bana da çağre olabilir
Aksama kadar uyumamasi sikinti ama gece uykusu iyiymis seninkinin. Tam kac gunluk oldu senin sipa. Ilk aylarda 3saate bir emmesi lazim cunku. Ben benim dipayi yatiriyorum dizime popoya pis pis yapiyorum. Birde sssst sst diye soyluyorum. Bazen uyuyorrr bazen cigligi basiyor :)Kizlar bebekleriniz uykusu nasil bnmkisi aksam 00:00 de uyuyo sabah 7 de uyaniyo aksama kadar bir kez uyuyo hp uyanik hp gaz icin agliyo
Beyaz ve uçuk pembeydi premsesler gibi yattım@kaancelilruzgarcicek teşekkür ederim . Cevaplar için şimdi çantayı ona göre yerlestireyim. Bi tane de evdekilerden koyarım çok kan filan olsa önce onu giyeyim o zaman . Çantamı yeni hazırlıyorum resmen . Bi de doğurmak istiyorum . Sancı gelince hemen yaparım diyordum da olmazmis öyle .
Ben aventin meme ucunu aldım onunla emziriyorum direk almıyor yavaş yavaş bıraktıracagm sonra.Bende aventin göğüs kalkabini sevmedim komik duruyor ve eğilince sütler yine taşıyor suan meme ucu yaram yok ama gümüş kalkan mi alsam bilemedim
Bizimki gunduz uykusunu seviyor.uyanip emip geri uyuyor.bu gece mesela 1 de uyandi 5 e kadar hic uyumadiKizlar bebekleriniz uykusu nasil bnmkisi aksam 00:00 de uyuyo sabah 7 de uyaniyo aksama kadar bir kez uyuyo hp uyanik hp gaz icin agliyo
Ayy ne güzel saçlar filan , insan güzel görününce kendini iyi hissediyor gerçekten maşallah. Inşallah iyi olurum bende en azından bi yüzüme gözüme bakarım ne halde diyeBeyaz ve uçuk pembeydi premsesler gibi yattımbide hastanenin kuaför hizmeti vardı saclarda fönlü.
Benim normaldi doğum ama hasta bezi giydim hiç tasma vs olmadı.
Aventin kalkanini 40 dkdan uzun takmamak lazimmis canim.ben buna dikkat ederek krem surerek kullandim cok faydasini gordum gogus ucu yaram coktu ilkinde bu sefer pek olmadi.Bende aventin göğüs kalkabini sevmedim komik duruyor ve eğilince sütler yine taşıyor suan meme ucu yaram yok ama gümüş kalkan mi alsam bilemedim
Göğüs pompası çıkarıcı aldım kuzum çıkarıyorum ama bizimki ağzının içinde çekmeyince hemen dönüyor silikon tada alıştı sanırım hastenede biberon verdiler sarılırken sonra da ben verdim emmedigi için uzun dolgun bir uc istiyor sanırım bizimki şimdilik aventin göğüs ucuyla azar azar emziriyorum bir de Mandela alayım bakalımBen sabahlari buun damlasi damlatiyorum. Sonra pecetenin ucuyla burnunu durtuyorum hapsuruyor hemen. Oyle yapin dedilerdi egitimde. Ama asiri bi tikaniklik yok bizde.
Madelayi dene bakalım birde umarim faydasi olur. Birde gogus ucu cikaricilar var diye bahsetmisti burda arkadaslar onlari denedin mi?
Valla cidden suya tut getir koyduğun yeri hatırla zor cidden ama başka Türlü emmiyor benim meme genel olarak büyük haresi büyük ama üç yok üç çıkarıyorum bu çekene kadar sönüyor haresinin tamamını vermek istiyorum ağzı küçük hepsini tıkamıyorum tıksam ağır geliyor sanırım bebeğe ya da ben tam memeyi veremiyorum insallah uçtan da kurtulurum sonra ama suan çok mutluyum sağma stresim kalktı ya buna şükür diyorumAventinkini bende kullandım büyük geldi bana da. Medelanınki daha küçük diyorlar ama hiç kullanmadım. Aynı durumları iki çocuğunda da yaşadım göğüs ucum olmadığı için.aktı sütler hep azıcık kayınca. Onu temiz tutması çocuk ağlayınca bulup takip öğle vermesi çok zor ama biraz sabret. Ona alıştıktan sonra bebek biraz daha güçlenince memeye de alıştırırsın. Büyük oğlumda 1 ay bunda 15 gün kullandıktan sonra yavaş yavaş göğsüme alıştırdım.
Aynısını bizim doktor da dedi önerdiğiniz var mi dedim 3 haftası dolsun emmeye başlasın öyle emmeye başlamadan olmaz dedi 2 gündür deniyoruz 10 15 fk uçla emiyor bugün tsm 21 günlük oldu bu deneyim olmadı az olsa emziği emzik ne zaman verilir onu bile bilmiyorumBu arada emzik konusuna gelince doktorlar 3 haftadan once onermiyor emzik. Bebek emmeye ilice alissin goguse diyorlar. Bende bekliyorum 3 hafta dolsun diye.
Benimki sabah emiyor iki gag hemen uyuyor sabah uykusu çok iyi akşam 10-1 arası sürekli ağlama ve uykusuzlukla geçiyor gece de son zamanlarda sayıklayarak uyuyor ama öyle uyanmıyor ben yedirmek için uyandırıyorumKizlar bebekleriniz uykusu nasil bnmkisi aksam 00:00 de uyuyo sabah 7 de uyaniyo aksama kadar bir kez uyuyo hp uyanik hp gaz icin agliyo
Bende onu aldım deneyim bakalım tutma yeri bana çok büyük geldi burnunu kapatır diye düşündümBen verdim ilk günden şükür aldı rahatim avent sootie olandan aldım kızımda almamıştı çok zorluk çekmiştim 2. Ayında zor alıştırdım uykuya geçişi daha kolay oluyordu 11. ayında kendi bıraktı oglus ne yapar bilmiyorum ..
Bende bundan aldım kafası büyük geldi burnunu kapatir mk diye düşünmekteyim bir de betulcum seni Nesrin hoca dikiş kontrolüne çağırdı mi yoksa direk 40. Günde mi gel dediBen vermem diyordum ama sootihe varya aventin verdim aldı. Arada iyi oluyor. Uykuya gecerken veriyorum
BENde o delildeyim kuzum dışarı çıkarken çantama yedek alacağım bir de hep çantamda duracak zaten tekini içine koymuşum teki düşmüş tek uçla duruyorum şimdiBen aventin meme ucunu aldım onunla emziriyorum direk almıyor yavaş yavaş bıraktıracagm sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?