2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

canım nasıl korktum anlatamam, ohh çok şükür. ilk mesajından sonrakileri kalp çarpıntısı ile okudum resmen. yat dinlen ve sıcaklara dikkat et canım. Allah tüm bebeklerimizi korusun.

arkadaşlar gunaydın ben bu mıde bulantısından sadece ekmek ve cubuk krakerle duruyorum ve hiç bişey yiyemiyorum bebekte vıtamın alamıyor dıye üzülüyorum ne yapmam lazım canlar ya

canım en azından meyve ve fındık ceviz badem zorlasan, onlarda mı sıkıntı yaratıyor.

Biz geldik doktordan. Usg görüntüsü daha bebek görüntüsünde artık. Doktor sıkıntı yok dese de psikolojik olarak bir türlü yeniden anne olacak olmama inanamıyorum. Allah akıl fikir versin

süper, minyatür bir bebek gibi çok tatlı oluyorlar di mi :)

bence bu psikolojimizin sebebi biraz da hormonlardan, aslında bak ilk seferinde ne güzel anne olmuşsun senin için olumlu bir göstergede var. onu düşünüp biraz rahatlamaya çalışsan.

Merhaba herkese, ne ara 414 sayfa olmuş burası, şok oldum..
Benim ilk gebeliğim, eşimle beraber pek heyecanlıyız, ama doktorum çok rahat biri galiba, 6. haftada görüşmüştük, keseyi gördük, bir ay sonra gel dedi, kalp atışını duymadık hâlâ, sanırım çoğunuz duydunuz. Duymak istiyorum çok, zira hiç mide bulantısı çekmediğim için hamileliğimin varlığını göğüslerimden takip ediyorum, elliyorum bi, bakıyorum bi sızlama var, oh diyorum halen ordasın :)
Onun dışında normalde 53-55 kg arasında seyrederdi kilom, bir senedir çalışıyorum, bilgisayar başında oturmaktan ve ofiste devamlı abur cubur yemekten, 60 kiloydum hamile kalmadan önce. 4. hafta iki çizgiyi görür görmez rafine şekeri ve hamur işini kestim, bir ayda 2 kilo vermişim. Günlük 1 saat süren yürüyüşlere de başlasam şahane olacak.
Bende durumlar böyle kızlar.. Hepimiz sağlıkla kucaklayalım bebeklerimizi inşallah. Sevgiyle kalın :)

merhaba, hoşgeldin :) sağlıkla gelsin bebeğiniz.

aslında kalp atışını duyup sonra 1 ay bekle gel derler ama senin doktor değişikmiş :) belki kendisi görmüştür atışı o yüzden her şeyin sağlıklı olduğunu görünce de rutin olarak bir ay sonraya gel demiştir.

mide bulantısı olmayanların en büyük sensörü memeler zaten canım

yürüyüş konusunda da ilk üç ay günde yarım saat öneriliyor.

allah yardımcın olsun canım sağlıklala büyüsün inşallah bebeğin dikkat et kendine dinlen bol bol

Hoşbuldum :)
Evet doktorum çok ilginç gerçekten, aslında bu bana biraz rahatlama vermiyor değil, panik ve pirpirikli biri olsa daha çok stres olurdum belki de. Bilemedim :/ Haftaya tatile gideceğimiz için bu cuma aldım randevumu, bakalım ne diyecek Dr. Sülalesi Rahat Bey :)
Yürüyüş için evet yarım saat diyorlar ilk başlarda haklısın, başlangıçtan zorlamamak daha doğru, hele bu çöl sıcaklarında akşam serinliğinde çıkılmalı.

E kan testi de mi yaptırmadınız? Ben 6+2 de gittim, arada kan testlerini yaptırdım 7+4 te sonuç gösterdim kalp atışını duydum, bir dahaki randevu 11+5 te ikili test için başka dr da,12+5 te de kendi doktorumda

Cok şükür canım bi sorun yokmus cok sevindim

Rabbim sifa versin annesine babasina bagislasin inşallah

Off.... Icim parcalandi. Rabbim evlat acusi yasatnasin insallah

E kan testi de mi yaptırmadınız? Ben 6+2 de gittim, arada kan testlerini yaptırdım 7+4 te sonuç gösterdim kalp atışını duydum, bir dahaki randevu 11+5 te ikili test için başka dr da,12+5 te de kendi doktorumda
Yok, hiç bir test istemedi. Kendisi perinatolog ve epey eski bir doktor, bir bildiği vardır diye düşünüyoruz. Güvenmek önemli.

Yok, hiç bir test istemedi. Kendisi perinatolog ve epey eski bir doktor, bir bildiği vardır diye düşünüyoruz. Güvenmek önemli.
Evet ama kan testlerindeki değerler öyle ultrasonda falan bakılınca görülebilen şeyler değil ki, toxoplasma, rubella, kan değerleri, tsh bunlar kontrol edilmesi gereken şeyler . Bir sonraki ziyaretinizde sorun bence, örneğin benim rubella bağışıklığım yokmuş ve gebelik boyunca kızamıkçık geçirmemem gerekiyor, işim gereği çocuklarla olduğumdan bunu bilmesem tehlikeli bir durumla karşılaşabilirdim Allah korusun

Belki de kalp atışını duyduktan sonradır kan testleri, soracağım haklısın. Teşekkürler.

Off.... Icim parcalandi. Rabbim evlat acusi yasatnasin insallah

Sorma canım, ben de dün akşam öğrendim. Nasıl içim yandı. Bir de tam bebek koltuğuna koyuyormuş o sırada. Bir dakika sonra olsa belki bu kadar hasar almayacaktı bebek. Vardır Rabbim in bir bildiği.

Ooo Rabbim şifa versin insallah yavrularini onlara bagislasin

Düşmesi iyi tabiki ama işte evhamlar
Evhamlar niye düştü diye. Kendiliğinden düştü ikincide ilaçla düşürmüştük şimdi ilaç bile kullanmadan kendi düştü. Bebeğe bişey olmasın da

İnsan her şeyi aklına getiriyor tabii ki :) Düşmesi güzel bir şey ama ona bile endişeleniyoruz:) Hayırlısıyla sağlıkla gelsin tüm bebekler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…