- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.161
Bu akşam söyledim zaten. Gerekirse senlerce sagip verecegim yeter ki sütüm olsun dedim. Artik uzulmeyecegim psikolojim mahvoldu lohusa depresyonuna girerim böyle yaparak dedim. Olursa olur olmazsa her cocuk gibi mama içer yabi acliktan ölecek degil ya..Carpilmak ne demek anlamadim canim?Allah allah türlü türlü şeyler daha neler duycaz ne alaka ya carpilmakla memeyi almaması herkeste ilk zaman yasaniyo meme krizi kızlardan biliyoruz...sakin kafana takma gül geç yoksa olan sütün de kesilir annesini neden istemesin deli mi bunlar ya ayrıca annesi sensin nasıl besleyeceğini sen bilirsin ister şırınga ister kendi memen ona neymiş...alisir canım oğlun hiiiç takma kafana tadını çıkar ya
Aynı sorunlar bendede var. Hamileliğim boyunca sadece 2 kere arayan kaynanam hastaneye giderken kesin haber ver diyo içimden dedim oldu seni geçircem hemen aklımdan. Bugün gören komsu da hala mı tutuyosun içinde al artık kucağına diyo sanki çıktı da ben soktum geri yerine. Hergün 3 4 kişi arıyo hala mı doğmadı vs diye zaten stresliyim bende stres oluyorum. Eşim bi taraftan izne gelcek ayarlayabilcek mi korkum varZ bi taraftan bebeğe bişey olacak korkusu bi taraftan doktorlara güvenmiyorum onun korkusu karmakarışık oldum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ama şimdiden kararım lohusalık döneminde annem ve eşim hariç hiç kimseyi yanımda istemiyorum. Kimsenin doktor gibi ahkam kesmesini kaldıramam zaten yorgunumOff valla bende sıkıldım ya. Dün görümcem bide diyor ki doğmasın ne kadar karnında durursa o kadar iyi. Ulen ben böbrek ağrısından hala sağ tarafıma yatamıyorum antibiyotik içiyorum idrarda hala iltihap üreme çıkıyor, e bebek de kilo alıyor. Sanki bu bu haftada doğsa erken doğacak gelişmemiş olacak. Dedim yok doğması lazım artık gelişimi tamamlamdı bekleyecek bişey yok. Her şeye birileri karışmasa ne iyi olur. Bide ben sancım gelirse hemen arayacakmışım onları. Ben evde stressiz beklemek istiyorum bekleyebildiğim kadar. Birileri devamlı tepemde beklerse strese girerim devamlı doğdu mu doğacak mı bekleyecekler. Bi doğsa yavrular sağlıkla da rahatlasak dicem o zaman da süt muhabbeti başlıcak.
Hay Allah senden razi olsun canim benim. Amin dediklerini yapacagim yarin eşimi ebebeke yollayayim onu da alalim. Eczaneye yolladim wee marka vermisler ama bebek agzina bile almadi uzun tipsiz kocaman. Bu süreci yaşayanlar ancak anlar beni zaten. Kendi halime kalsam rahat olacağım eşimin aile ve akrabalari durumu çok abartiyor moralim bozuluyor biraz agliyorum sonra kalkip yüzümü yikayip tekrar aliyorum makineyi elime sagiyorum kim ne derse desin bebeğimin karni sütümle doyuyor elhamdülillah..Kuzum canim benim şakın ol bende aynısını yasıyorum birincisi moralini bozma ikincisi silikon uç al ben avent 15 mm küçük olanı aldım hatta suan e bebekte indirimde 2 tanr daha sipariş verdim alacaksan
onunla emmeye alıştı yoksa burda herkes biliyor neler cektim ha yine bazen almıyor akşamları özellikle ama dayanıyorum bakıyorum sıkıntı yaşanıyor biberonla veriyorum biberon bize doktor lansinol önerdi anne memesine yakın diye olmadı bir de ondan al onunla memeye geçiş kolay oluyormus bizim arada almasına rağmen sıkıntı olmuyor ama kesinlikle uç al ve dene sağmak çok zor bi süreç ben yedir 1 saat haz çıkar 1 saat 1 saat sağ zaten 3 saate bir kaldır diyorlar tekrar basa dönüyordum uyumak istiyordum 1 saatlik uykuyla duruyordum vakit buldukça sütünü sağ bebek emiyor uyarısı gitsin ama kendini asla ve asla kasma sagmam lazim şutum kesilir diye Müsait olduğun vakitler 15 dk sağ allah yardımcımız olsun kuzum
Bende aynıyım acılarım tarifsiz cok canımm yanıyor bebek çektikçe seni anlıyorumBebeğim bugün 12günlük oldu, memelerdeki acı dinmedi, bebek tutarken inanılmaz bir acı hissediyorum, strese giriyorumpopomdaki hemoroidler küçülmeye başladı, ama hala bitanesi sert ve acıyo, oturmak işkence çocuğuma rahat rahat bakamıyorum, moralim çok bozuluyor, kendimi yetersiz hissediyorum ağrım olduğu için emzirmek dışında kıcağımda bile tutamıyorum, sürekli ağlıyorum ((
Aynı sorunlar bendede var. Hamileliğim boyunca sadece 2 kere arayan kaynanam hastaneye giderken kesin haber ver diyo içimden dedim oldu seni geçircem hemen aklımdan. Bugün gören komsu da hala mı tutuyosun içinde al artık kucağına diyo sanki çıktı da ben soktum geri yerine. Hergün 3 4 kişi arıyo hala mı doğmadı vs diye zaten stresliyim bende stres oluyorum. Eşim bi taraftan izne gelcek ayarlayabilcek mi korkum varZ bi taraftan bebeğe bişey olacak korkusu bi taraftan doktorlara güvenmiyorum onun korkusu karmakarışık oldum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ama şimdiden kararım lohusalık döneminde annem ve eşim hariç hiç kimseyi yanımda istemiyorum. Kimsenin doktor gibi ahkam kesmesini kaldıramam zaten yorgunum
Yavrum benim helal olsun sana. Sanki oturup üzülsek değişicek. Evet hiç süt veremeyen de allahın kulu. Kız bugün eşimle ne konuştuk biliyonmu. Oğlum kuvvetli bir çocuk. Bugün eşime tekme atmış. Eşim camış gibi kime çekmiş bu diyor. Düşündü anne sütü içtiği için mi böyle güçlü ki dedi. Yok dedim. Ben 18 gün emebilmişim. Annemin csnı bişi çekmiş birinde isteyip yiyememiş içememişim sütünü ablam 2 yaşına kadar emmiş. Bide ben 7 aylık doğmuşum. Ama ben kaslıyımdır. Ablam narindir. 2 yumrukta yıkarım. Hiç alakası yok. Mama parası vermiyosun bide anne sütü daha pratik dedimBu akşam söyledim zaten. Gerekirse senlerce sagip verecegim yeter ki sütüm olsun dedim. Artik uzulmeyecegim psikolojim mahvoldu lohusa depresyonuna girerim böyle yaparak dedim. Olursa olur olmazsa her cocuk gibi mama içer yabi acliktan ölecek degil ya..
Saatlerdir uyutmaya çalışıyorum uyumuyır gazı olsa ağlardı değil öia rkadaşlar??? Belikte ağlıyor kucakta susuyor memede uyuyor beşiğe koyuyorum yine uyanıyor. Kendimi çok çatesiz hissediyorum ağlayıp duruyorum
Hepimizin ayni tatlim. Aglayip kendini yipratma. Dunyaya henuz alismadi bebeklerimiz bizim kokumuza kalp atislarimiza ihtiyaclari var kendilerini guvende hissetmek icin. Tadini cikarmaya calis.Saatlerdir uyutmaya çalışıyorum uyumuyır gazı olsa ağlardı değil öia rkadaşlar??? Belikte ağlıyor kucakta susuyor memede uyuyor beşiğe koyuyorum yine uyanıyor. Kendimi çok çatesiz hissediyorum ağlayıp duruyorum
Artik bebegimi alıp odama kapaniyorum zaten canım. Eşim de hep bebegi sevmek için yanimizda kalıyor. Odada dertlesiyoruz o da hep bana destek bazen annesine kardeşine kiziyor ama ben istemiyorum sabrederim bosver gidecekler diyorum iste idare ediyoruzYuh ya inanamıyorum kov valla evden ben kimseyi istemiyorum de stresten zaten sütün gelmez nasıl insanlar var ya hiç kimseyle konuşma konuşmak istemiyorum de
Benimkide karni tokken emmek istemiyor emzik. normal bence :)Kızlar bir şey sorcam ben 9:3” da biberon verdim 70 cc doğdu üstüne istemedi daha şimdi arandı emzigi verdim aldı ama acıktı da mk emiyor yoksa normal emzik emmesi mi anlayamıyorum aç mi bırakıyorum emzik emiyor diye endişeliyim bileniniz varsa yardımcı olur musunuz baktım dilini çıkarıyor elini emiyor verdim
Demek ki hemen hemen herkes ayni sorunlari yaşıyor dönemde. Git desen olmaz gitme desen olmaz hem lohusalikla hem bunlarla ugrasiyoruzSabrına hayran kaldım. Ama kendini ezdirme. Kullandığı cümlenin yanlış olduğunu güzel bir dille izah et. Yoksa tepemize çıkıyorlar. Benimkide gece uyumuyorsa bebek babasını seviyor dedi. Gündüz uyumuyosa anasını seviyormuş dedi. Güya bizim bebiş babacıymış. Bir daha böyle söylemeyin. Yanlış konuşuyorsunuz. Tabiki annesini de seviyor dedim. 3 kere böyle demişti. 4. Kez söyleyemedi
Aynen öyle canim hic umursamıyor gibi yapıyorum ama çok zoruma gidiyor. Lafta dinini çok iyi yaşayan biridir sabahlara aksamlara kadar ibadet eder ama evlendigim günden beri hep benimle bir yarış içerisinde kin beslemekle meşgul.. Onu da Allah a havale ediyorum 33 yasinda kocamdan büyük bu yaz evlenecek el evine gidince bana yasattiklarini yasatir ona Allah insallah.. Kaynanam konusunda da haklisin biraz sivri dille konusup sonra da carpildim ondan böyleyim derim cok mantıklı:)))Hadi gozun aydin canim. Cok guzel olmus dogumun masallah. Allah hayirli uzun omurler versin yavruna.
Canim en hayirlisi nasilsa oyle olsun insallah. Moralini bozma. Bebeginin hareketleri iyiyse bir iki gun daha beklersin istersen. İcine sinmezse de yatis yaparsin. İnsallah saglikla alirsin bebisini kucagina.
Tovbe tovbeeee. Madem sana rahat rahat bu laflari ediyo sen de cevaplarini ver kuzum icine atip dert etme kendine. Sonra seni suclu cikarmaya calisirsa da carpildim ya ben ayarim yok de sonra da gul deli deli, korkar belki. Ciddi ciddi abuk subuk davranirim herkese, her salak salak sorana heralde ben olsam. Ne igrenc insanlar ya cok sinirlendim. Millete ne senin memenden de bebeginden de. İsim konusunu da kafana takma. Su an zaten bebegin ismine tepki vercek kadar buyuk degil. Defolup gittikleri zaman sen kendi istedigin ismiyle seslenirsin ona alisir yavrun. Sinir oldugunu belli etme gorumcene, inadina yapiyo belli ki.
Cok iyi ediyorsun canim. Ben salak gibi hastaneden geldim bir gün yatmadim sezaryen halimle. Ama akillandim simdi bebeğimi alip odaya geciyorum o uyurken ben de uyuyorum kimseyle muhatap olmuyorumIlk olunca cok karışan oluyor ama akıllanıyor insan. Yusuf derlerse sende ömer de. Zaten gidecekler sen ne dersen o olacak. Umarım fazla kalmazlar. Bebeğini al odaya geç emzirmeye çalısacağim de. Süt saģarkende yaninda olsun. Ben yatak odasında tuttum bu sefer arada getirdim. Soruncada uyuyor vs dedim. Bebeği bile kendim yıkıyorum su bile döktürmedim.
Ahhhhhh ahhh amin kuzum amin Allah razı olsun insallah dedigin gibi olur da herkes alir cevabını. Malesef koca cok severek evleniyorsa ve eşine olan sevgisi ailenin önüne geçiyorsa direkt istenmeyen kötü gelin oluyorsun. Ama benim vicdanim rahat eşimle bebegimle mutluyum onlari takmamayi da öğreniyorum yavas yavaşbazı insanlar kötü, direk kötü. takma sen canım, ne tatlı annesindir şimdi, bu normal bi durum oysaki, herkes yaşıyor, onun demesiyle mi? Allah"a havale et ve güçlü durmaya çalış. takmamak zordur eminim ama takmamaya çalış. inşallah bebeğin "cork cork" diye emer de cevabını o vermiş olur onlara :)
Seni allah carpmis ben birsey diyormuyum de gec.
Acikcasi benim ailem ve akrabalarim uzak kuzum. Onlarin akrabalari her gün geliyorlar en azindan ben hoşgeldiniz deyi bebegi gösterip odamiza cekiliyorum.kaynanam da onlarla ilgilenmis oluyor. Bu bakimdan evde olması iyi de cahil cahil konusmasa çok iyi olacak. Biz genelde günü eşim ve oglumla odada geciriyoruzİnsanlar ne kadar anlayışsızlar. Açıkcası bende doğurunca isteyeceğim tek şey sakinlik olacak. Kimsenin bi taraftan konuşmasını istemiyorum. Eşinle konuşsan bi biraz yanlız kalsanız kendi derdin sana yeter kimseyi çekme bide
Ben cok ciref bi insanim boyle gozuktugume bakmayinbenim kaynanaya senin gibi bir gelin lazimmis kuzum
Hehhee:)) benim eşim de diyor evimizdeyken birsey dersek belki yanlış olur gittiklerinde arayip söyleyeceğim ya ogluma sadece yusuf diyecekseniz hic bisey demeyin.. Ama işe yarayacagini zannetmiyorumO isim olayı biraz da bizde de var . Oğlumun adini Yavuzalp koyduk KV filan yavuz ap mı neydi ya filan diye bastırıyor sanki çok zor tek yavuz diye soylenmesini isteniyorum arada çok da dedim yavuzalp bitişik nüfusa bile aynı anda söylensin diye bitişik yazdirdik diye .. sımdi aglayinca bebek ağlıyor diyor :))) ismini demiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?