- 25 Mart 2015
- 5.115
- 10.383
- 248
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.481
Bana da doktor suyun fazla, erken dogum riski oluyo bu durumda filan dedi bikac hafta, korktuk duzelsin diye ugrastik diyetler miyetler. Simdi gittigimde her sey normal, ugrasmasaydim da doguverse miydi acaba diyorumBende varım canım. Kova burcu olacak derken balık burcu oluyo benim sıpadün gece 10 dk karnım hafif ağrır gibi oldu bende bi heyecan bi sevinç sonra geçti. Dedim ki doğum sancısı da geçiyomuş biraz dan bdaha gelir ama yok o kadarmış. Bebiş te gögüs kafesimin altına vurmaktan çürüttü resmen ama hiç bir belirtim yok anneme diyorum gel kız suyumu patlatalım diye oda psikolojin bozuldu iyice diyip korkuyo benden
Kızlar geçmişi okuyamadım şimdi çıktım dr dan nst yine normal ağrı sanci yokama yarın yatısim verildi sabah 7 de suyu azaldığı için riske atmak istemedi dr önce rahimi olgunlastirip yumuşatacak sonra sancı verilecek eğer istenilen açılma sağlanır ise epidural verilecek 4cm den sonra eğer açılma olmazsa da sezeryana alırım zorunlu dedi durumlar böyle dua edin çok korkuyorum kimseye belli etmiyorum yarın hepinize dua edicem
Seninde benim gibi sancı gelmezse mecbur alırlar canım benim bide suyu azalmış...benim cuma 23 u doğum günüm annem o gün yatsa doğum olsa falan dedi dr ben perşembe yatırcaktim aslında ama riske atmayalım dedi yarın alalım artik dedi suyu azalması riskli dedi bebeğin pozisyonu değişmiş dedi oksijen miktarı azalır dedi bende siz nasıl uygun görürseniz dedim artik...valla hiç belli de olmaz ne olacağı ay inşallah sende perşembe kesinlestirirsin belkide yarın sancin gelir suyun gelir keşke kendi sancim olsaydı ama yapcak bişey kalmadı artık beklesek sıkıntıPerşembeye kadar bende doğum yapsam yada o gün hayırlısıyla beni de doğuma alsalar keske
Başıma ne gelecek daha hiç fikrim yok belirsizlik korkutuyo beni ama evet günün netleşmesi çok iyi oldu en azından hazırlıkların tam eksigim yok şükür..ay evet şuan garip geliyo eve bebeğimle döncem inanamiyorum hic doğurmayacagim gibi geliyodu..ay inşallah ya olsun açılma da normal doğurayım canım bende heyecan korku karışık vallaBana da doktor suyun fazla, erken dogum riski oluyo bu durumda filan dedi bikac hafta, korktuk duzelsin diye ugrastik diyetler miyetler. Simdi gittigimde her sey normal, ugrasmasaydim da doguverse miydi acaba diyorum
O karin agrisi sanci degil mi ki acaba. Benim de nstde agridi hep. Ama sanci olarak gorunmedi.
Benim bebek de totoyu bi saga yayip yatiyo bi sola yayip yatiyo icerde. Hic gelesi yok galiba
Korkma canim hc degilse ne olacagini nasil olacagini netlestirdiniz. Yarin veya sonraki gun eve uc kisi doneceksiniz
İnsallah kolayca acilman sancin olur da korktugun olmaz. Ay cok heyecanli
Benim uzun sürecek zaten onu kabullendim ilk doğum çünküİlkinde 10 ikinci de 3 saat çektim sancı. Bu ssncıların şiddetini ayarlıyorlar sanırım bunda daha şiddetliydi sanki sancılar. O yüzden daha çabuk açılmış olabilir. Epidural almadım canım
Sağol canım..tamam atarim inşallah el verir de gelirsin guzel olurBilmem kolik genelde 10 15 gun arasi baslar diyolar 40 gun olmusken baslamaz sanki.
Ayni be yatipkisinin aynisi hatta :)
Hadi gozun aydin. Bana ozelden oda numarasi filan at benim sipa el verirse ziyaret ederim. El vermezse edemeyedebilirim. Sipaya bagli hersey
Iste o ani su azalmasina grip sebep oluyor.bendede ayni oldu :/Seninde benim gibi sancı gelmezse mecbur alırlar canım benim bide suyu azalmış...benim cuma 23 u doğum günüm annem o gün yatsa doğum olsa falan dedi dr ben perşembe yatırcaktim aslında ama riske atmayalım dedi yarın alalım artik dedi suyu azalması riskli dedi bebeğin pozisyonu değişmiş dedi oksijen miktarı azalır dedi bende siz nasıl uygun görürseniz dedim artik...valla hiç belli de olmaz ne olacağı ay inşallah sende perşembe kesinlestirirsin belkide yarın sancin gelir suyun gelir keşke kendi sancim olsaydı ama yapcak bişey kalmadı artık beklesek sıkıntı
Amin canım..zaten korkunca onu düşünüyorum geciyo :) haklısın aslında kendimi türk hekimlerine emanet edeceğim sanırımHadi hayirlisi olsun canim. Yarin geliyor bebisin hic korkma onunla bulusmana konsantre ol. Ben korktum evhamlandim kendime yapmisim, hersey iyi gidiyor doktorlar hallediyor.
Hadi ya ondan mı o dr bişey demedi doğru o zaman keşke dikkat etseydim biraz daha ama yapcak bişey yok artıkIste o ani su azalmasina grip sebep oluyor.bendede ayni oldu :/
Cumartwsi günü bebekli arkadaşımızla dışarı çıktık onların da 3.5 ay bebekle nereye gidilir derken Avm gidelim en azından asansör var emzirme odası var dedik
Neyse gidicez evden çıkmamız 2 saat sicti çıkar ayak sonra agladı emzirdim millet bizi bekliyor bizi çıkamıyoruz.
Gittik kahveleri söyledik arkadaşın bebisi ağlamaya başladı emzireyim dedi bende geleyim bi altına bakiyim dedim gittik emzirme odasına oda kocaman tek koltuk içinde tuvalet nasıl kokuyor resmen emzirme odaları mikrop kaynıyor arkadaş ayakta emzirdi
Koca yere tek koltuk koymuşlar neyse bende altını temizledim derken bizimkinde arandı
Oturacak yer yok silikon ucu takmam lazım ayaktayım arkadaş takti ayakta emzirdim geberdim 1 1.5 saatimiz orda geçti arkadaş uyuttu ben emzirdim derken neyse dedik yemek yiyelim sohbet edemiyoruz ama çocuklardan biri bi yandan vizirdiyor yemeği yedik hemen kalktık hemen eve gitmek istedim neyse yolda baska bir arkadaşımız aradı omlarında bebek 50 günlük gelin yemeğe gidelim eşimde çok bunalmıştı iki tek atarım dedi iyi dedim gittik ama benim tek düşüncem altını nerde alacağım nerde emzirecsgim normal emzirme olsa örtüyü takr emziririm ama silikon ucu tak ağzına tuttur resmen savaş veriyoruz benim surat orda düştü koltukta altını değiştirdik sonra tabi acıktı dedim ben burda örtünün altında tutturamam imkanı yok tuvalete gittim klozetin kapağını kapadım oturdum mikrop içinde emzirmeye çalışıyorum bi yandan allahım silikon düşmesin yerlere diye dua ediyorum
Tutturdum emiyor derken ışık gitti mi
O da nesi ışık sensörlü orda da ayakta enzirdim mi hatta yürümek zorunda kaldım ışık gitmesin diye en son eşim geldi bayanlar tuvaletine girdi dedim bileklerim koptu sen tut o emsin gebericem belim sırtım koptu sipaninda uzun emesi geldi :) eve gitmek icin can attım resmen ne sohbet edebildim ne ortamdan zevk aldım eve geldim Yorgun’um uyumadı mi arabada ağlama krizi tuttu mu emzirdim evde uyumuyor gaz var 2 saat öyle evde gaz çıkarmaya çalıştık sonra bir uyumuşum 5 saat bu vızırdaniyor ben kalkamıyorum yavrum ağlamadı bana izin verdi uyumam icin resmen sadece vizirdadi sabah kalkınca bir vicdan azabı bende 5 saat aç kaldı diye tabi
Yanı ilk dışarı çıkamamış böyle oldu bir de gelen giden kaç günlük 4@ çıkmadan niye çıkardınız hasta olur ve avm de kalabalık mi iyice benim aklım bulandı hasta olursa diye avm mi kışın asla
Biz bu çocuklarla nerelere gidicez arkadaşlar önerileriniz var mi özellikle Ankara da
Korkacak hiçbişey yok canımm bebeğine kavuşacaksın stres yapma tadını çıkarKızlar geçmişi okuyamadım şimdi çıktım dr dan nst yine normal ağrı sanci yokama yarın yatısim verildi sabah 7 de suyu azaldığı için riske atmak istemedi dr önce rahimi olgunlastirip yumuşatacak sonra sancı verilecek eğer istenilen açılma sağlanır ise epidural verilecek 4cm den sonra eğer açılma olmazsa da sezeryana alırım zorunlu dedi durumlar böyle dua edin çok korkuyorum kimseye belli etmiyorum yarın hepinize dua edicem
Ben daha hic dışarı cikmadim :) sen iyi cesaret etmissin.yarin aksam yemegine anneme gidecegiz bakalim nasil olacak. Gerci annemlerin ev bizim eve 1.5 dk mesafedeCumartwsi günü bebekli arkadaşımızla dışarı çıktık onların da 3.5 ay bebekle nereye gidilir derken Avm gidelim en azından asansör var emzirme odası var dedik
Neyse gidicez evden çıkmamız 2 saat sicti çıkar ayak sonra agladı emzirdim millet bizi bekliyor bizi çıkamıyoruz.
Gittik kahveleri söyledik arkadaşın bebisi ağlamaya başladı emzireyim dedi bende geleyim bi altına bakiyim dedim gittik emzirme odasına oda kocaman tek koltuk içinde tuvalet nasıl kokuyor resmen emzirme odaları mikrop kaynıyor arkadaş ayakta emzirdi
Koca yere tek koltuk koymuşlar neyse bende altını temizledim derken bizimkinde arandı
Oturacak yer yok silikon ucu takmam lazım ayaktayım arkadaş takti ayakta emzirdim geberdim 1 1.5 saatimiz orda geçti arkadaş uyuttu ben emzirdim derken neyse dedik yemek yiyelim sohbet edemiyoruz ama çocuklardan biri bi yandan vizirdiyor yemeği yedik hemen kalktık hemen eve gitmek istedim neyse yolda baska bir arkadaşımız aradı omlarında bebek 50 günlük gelin yemeğe gidelim eşimde çok bunalmıştı iki tek atarım dedi iyi dedim gittik ama benim tek düşüncem altını nerde alacağım nerde emzirecsgim normal emzirme olsa örtüyü takr emziririm ama silikon ucu tak ağzına tuttur resmen savaş veriyoruz benim surat orda düştü koltukta altını değiştirdik sonra tabi acıktı dedim ben burda örtünün altında tutturamam imkanı yok tuvalete gittim klozetin kapağını kapadım oturdum mikrop içinde emzirmeye çalışıyorum bi yandan allahım silikon düşmesin yerlere diye dua ediyorum
Tutturdum emiyor derken ışık gitti mi
O da nesi ışık sensörlü orda da ayakta enzirdim mi hatta yürümek zorunda kaldım ışık gitmesin diye en son eşim geldi bayanlar tuvaletine girdi dedim bileklerim koptu sen tut o emsin gebericem belim sırtım koptu sipaninda uzun emesi geldi :) eve gitmek icin can attım resmen ne sohbet edebildim ne ortamdan zevk aldım eve geldim Yorgun’um uyumadı mi arabada ağlama krizi tuttu mu emzirdim evde uyumuyor gaz var 2 saat öyle evde gaz çıkarmaya çalıştık sonra bir uyumuşum 5 saat bu vızırdaniyor ben kalkamıyorum yavrum ağlamadı bana izin verdi uyumam icin resmen sadece vizirdadi sabah kalkınca bir vicdan azabı bende 5 saat aç kaldı diye tabi
Yanı ilk dışarı çıkamamış böyle oldu bir de gelen giden kaç günlük 4@ çıkmadan niye çıkardınız hasta olur ve avm de kalabalık mi iyice benim aklım bulandı hasta olursa diye avm mi kışın asla
Biz bu çocuklarla nerelere gidicez arkadaşlar önerileriniz var mi özellikle Ankara da
Canım hakkında hayirlisi olsun hiç korkma açılman Olur epidural olursa çok rahat yaparsın kendini hiçbir şey için şartlama en hayırlısı neyse o olsun sağlıcakla kucağına alırsın insallahKızlar geçmişi okuyamadım şimdi çıktım dr dan nst yine normal ağrı sanci yokama yarın yatısim verildi sabah 7 de suyu azaldığı için riske atmak istemedi dr önce rahimi olgunlastirip yumuşatacak sonra sancı verilecek eğer istenilen açılma sağlanır ise epidural verilecek 4cm den sonra eğer açılma olmazsa da sezeryana alırım zorunlu dedi durumlar böyle dua edin çok korkuyorum kimseye belli etmiyorum yarın hepinize dua edicem
Başıma ne gelecek daha hiç fikrim yok belirsizlik korkutuyo beni ama evet günün netleşmesi çok iyi oldu en azından hazırlıkların tam eksigim yok şükür..ay evet şuan garip geliyo eve bebeğimle döncem inanamiyorum hic doğurmayacagim gibi geliyodu..ay inşallah ya olsun açılma da normal doğurayım canım bende heyecan korku karışık valla
Aynen canım başta biz strese giriyoruz. Doktor önermese de ben kendim isticem bakalım ne dicek. En son geçen çarşamba gittim acaba suyu felan azalmış mıdır benim bak aklıma şüphe düştü yineSeninde benim gibi sancı gelmezse mecbur alırlar canım benim bide suyu azalmış...benim cuma 23 u doğum günüm annem o gün yatsa doğum olsa falan dedi dr ben perşembe yatırcaktim aslında ama riske atmayalım dedi yarın alalım artik dedi suyu azalması riskli dedi bebeğin pozisyonu değişmiş dedi oksijen miktarı azalır dedi bende siz nasıl uygun görürseniz dedim artik...valla hiç belli de olmaz ne olacağı ay inşallah sende perşembe kesinlestirirsin belkide yarın sancin gelir suyun gelir keşke kendi sancim olsaydı ama yapcak bişey kalmadı artık beklesek sıkıntı
Bana son anlarda verdiler kuzum ama farkli mi bilemiyorumKızlar burada kim suni sancı almıştı açılma olmusmuydu normal doğum olmuş muydu hiç suni sancı ile ?
Ya valla sanki sonsuza dek silikon uçla emecekmiş gibi memeyi verince ne cekiyir ne ağzında tutuyor atıyor direk emzirme odasında kadın 2. Çocuğun mememi almadı 9 ay bunla emzirdim ucundan çektiği içinde meme çok uyarılmıyor sut az oluyor demez mi moralim iyice bozulduCanım emmeyi yoluna koymadan uzun sğreli çıkmak sana eziyet olur. Belki emzirip çıkıp 2 saat dolmadan dönebilşrsinşz. Bizim de yarın kırkımız çıkıyor. Çıkmak istiyorum artık ama kapalı kalabalık ortamlardan da mikrop kapar diye korkuyorum. Bakalım naparız. Bi de ben böyle durumlar için biberon da alsın istiyorum. Dr a falan gşderkrn biberona sağıp bıraktım çok kolaylık oldu. Dışarı çıkarken de sağıp almayı düşünüyorum acil durumlar için. Ama sen emmeyi iyice kavramadan biberon verme tabi şimdilik
2 saate hiçbir şey yapılmıyor ki kendi işimiz halloluyor ancak esimle çıkıp yemek yemek biraz gezmek istiyorum arkadaşlarımla sohbet etmek artık endişesiz kaygısız gülmek istiyorum ama sürekli 3 saat geçti hemen yemesi lazım hemen kaldırmam lazim diye paranoyak oldum hiç de böyle bir insan değildim çok da rahat bi insanım hatta pinpirikli annelere ne var bu kadar derdim resmen eleştirdiğim tipe dönüşüyorum ona üzülüyorum rahat olamıyorum bi turlu sürekli endişeAyy canım okudukça üzüldüm maalesef bebişle dışarı çıkmak çok zor artık altıydı üstüydü emmesiydi derken yoruluyoruz zaten gezmekten nasıl zevk alcaz ki azcık daha büyüseler biraz rahat oluruz çünkü sık sık emmek istiyorlar ne zaman ağlayacakları belli olmuyor yazı bekle bence , ben de nereye gideceksem emzirip çıkıyorum evden iki saat içinde gidip geliyorum alel acele ne kadar olursa işte
en güzel ev ziyaretleri kuzum arkadaşına git gel akraba va ev iyi geç odaya sohbet ederken memeni mi açıp emsiroyoesun ne yapıyorsan yapıyorsun ama dışarısı sıkıntı hele kışın iyice sıkıntıBen daha hic dışarı cikmadim :) sen iyi cesaret etmissin.yarin aksam yemegine anneme gidecegiz bakalim nasil olacak. Gerci annemlerin ev bizim eve 1.5 dk mesafede
Ay o konuda çok şanslıyım. Kimse kapımı çalmıyo. 21 günde 2 defa geldiler. Öylede zor oluyo. Benim eşim de haftaiçi yok biliyorsun. Tüm gün tek başına çocuklarla da bunalmamak için tutuyorum kendimiOzaman akrabalarda sorun var bence bi bebeğin 40 ı çıkana kadar kimse gelmicek. Enne de toparlancak bebekte. Ama gelme denilmiyo işte. Şahsen benim eşim askerden izne gelmiş olcak ben kimseyi kabul etmek istemiyorum ama nasıl hayır denilceğinide bilmiyorum eminim buda doğunca baya sorun olcak
Canım malum yordgunluk. Bazen bakarkör okuyorum.Kiz ben daha oncede sormustum ama ya cevabin arada kaynadi yada benim sorum arada kaynadi. Sen ilk dogumdan kac sene sonra ssvd yapmaya calistin?
Günfüz çok mu uyuyorlar kiBenimkinin deeeeeee .. altı alındı emdi ama uyku yok gözünde daha
Anlıyorum canım oğlumdan biliyorum bebekler büyüyene kadar en azından yaza kadar pek bişey yapılamıyor maalesef evet insan gezmek dışarda bir nefes almak istiyor ama işte zor :/Ya valla sanki sonsuza dek silikon uçla emecekmiş gibi memeyi verince ne cekiyir ne ağzında tutuyor atıyor direk emzirme odasında kadın 2. Çocuğun mememi almadı 9 ay bunla emzirdim ucundan çektiği içinde meme çok uyarılmıyor sut az oluyor demez mi moralim iyice bozuldu
2 saate hiçbir şey yapılmıyor ki kendi işimiz halloluyor ancak esimle çıkıp yemek yemek biraz gezmek istiyorum arkadaşlarımla sohbet etmek artık endişesiz kaygısız gülmek istiyorum ama sürekli 3 saat geçti hemen yemesi lazım hemen kaldırmam lazim diye paranoyak oldum hiç de böyle bir insan değildim çok da rahat bi insanım hatta pinpirikli annelere ne var bu kadar derdim resmen eleştirdiğim tipe dönüşüyorum ona üzülüyorum rahat olamıyorum bi turlu sürekli endişe
en güzel ev ziyaretleri kuzum arkadaşına git gel akraba va ev iyi geç odaya sohbet ederken memeni mi açıp emsiroyoesun ne yapıyorsan yapıyorsun ama dışarısı sıkıntı hele kışın iyice sıkıntı
Yazın daha iyi parka gidersin pikniğe gidersin yürüyüş yaparsın ama kışın avm ve eve tıkılıyoruz
Gerçi oralarda da alt alıp emzirecek yer Yok
Ortuyle enzirebilsem her şey siper olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?