- 13 Mart 2015
- 991
- 1.000
- 63
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.501
kızlar midem aşırı bulanıyor, açım ama yiyemiyorum, karnımda taş gibi oldu,çamaşır zor katladım, eğilemiyorum, aşağıda her zamankinden fazla bi baskı hissediyorum. doğumdan kaç gün önce hissettiniz böyle şeyler? hissettiniz mi ya da
Bacım sen kaynananı bana gönder. Ben haftaiçi hep yalnızım gelsin bana yoksa basanları ona yollarımAy benim kv aklima geldi. Eve gelip gelip biseyler cikartiyo surekli. Yok aksam banyo yapinca bebegin suyu dokulmezmis sabah dokulurmus. Yok lohusa aksam evde tek olmazmis bisey basarmis. Bende gulup geciyorum. Ne zaman vakit bulursak ozaman uapilabilir bence. Gunduz sicak olur iyi olur banyosu icin oyuzden mantikli ama gwcede uyur iste misil misil
Kıyamam ya aksilik gelince üst üste geliyor. Aman diyenleri boşver. Bdn doğuralı 21 gün oldu 4 gün haricinde hergün dışarı çıkmışım. Öyle ekmek almaya falan da değil. En az bir saat dışarda kaldım hep. Bebek etkileniyor doğru onu elimden geldiğince sütümü sağıp evde bırakmaya çalıştım ama bir haftadır onu da alıp çıkmalıydım. 40ın karışır diyor annem de ama hastanede bir koridorda kaç tane kadın doğum yapmış yürüyor selamlaşıyor neden karışmıyor diyoruzCumartwsi günü bebekli arkadaşımızla dışarı çıktık onların da 3.5 ay bebekle nereye gidilir derken Avm gidelim en azından asansör var emzirme odası var dedik
Neyse gidicez evden çıkmamız 2 saat sicti çıkar ayak sonra agladı emzirdim millet bizi bekliyor bizi çıkamıyoruz.
Gittik kahveleri söyledik arkadaşın bebisi ağlamaya başladı emzireyim dedi bende geleyim bi altına bakiyim dedim gittik emzirme odasına oda kocaman tek koltuk içinde tuvalet nasıl kokuyor resmen emzirme odaları mikrop kaynıyor arkadaş ayakta emzirdi
Koca yere tek koltuk koymuşlar neyse bende altını temizledim derken bizimkinde arandı
Oturacak yer yok silikon ucu takmam lazım ayaktayım arkadaş takti ayakta emzirdim geberdim 1 1.5 saatimiz orda geçti arkadaş uyuttu ben emzirdim derken neyse dedik yemek yiyelim sohbet edemiyoruz ama çocuklardan biri bi yandan vizirdiyor yemeği yedik hemen kalktık hemen eve gitmek istedim neyse yolda baska bir arkadaşımız aradı omlarında bebek 50 günlük gelin yemeğe gidelim eşimde çok bunalmıştı iki tek atarım dedi iyi dedim gittik ama benim tek düşüncem altını nerde alacağım nerde emzirecsgim normal emzirme olsa örtüyü takr emziririm ama silikon ucu tak ağzına tuttur resmen savaş veriyoruz benim surat orda düştü koltukta altını değiştirdik sonra tabi acıktı dedim ben burda örtünün altında tutturamam imkanı yok tuvalete gittim klozetin kapağını kapadım oturdum mikrop içinde emzirmeye çalışıyorum bi yandan allahım silikon düşmesin yerlere diye dua ediyorum
Tutturdum emiyor derken ışık gitti mi
O da nesi ışık sensörlü orda da ayakta enzirdim mi hatta yürümek zorunda kaldım ışık gitmesin diye en son eşim geldi bayanlar tuvaletine girdi dedim bileklerim koptu sen tut o emsin gebericem belim sırtım koptu sipaninda uzun emesi geldi :) eve gitmek icin can attım resmen ne sohbet edebildim ne ortamdan zevk aldım eve geldim Yorgun’um uyumadı mi arabada ağlama krizi tuttu mu emzirdim evde uyumuyor gaz var 2 saat öyle evde gaz çıkarmaya çalıştık sonra bir uyumuşum 5 saat bu vızırdaniyor ben kalkamıyorum yavrum ağlamadı bana izin verdi uyumam icin resmen sadece vizirdadi sabah kalkınca bir vicdan azabı bende 5 saat aç kaldı diye tabi
Yanı ilk dışarı çıkamamış böyle oldu bir de gelen giden kaç günlük 4@ çıkmadan niye çıkardınız hasta olur ve avm de kalabalık mi iyice benim aklım bulandı hasta olursa diye avm mi kışın asla
Biz bu çocuklarla nerelere gidicez arkadaşlar önerileriniz var mi özellikle Ankara da
Iste o ani su azalmasina grip sebep oluyor.bendede ayni oldu :/
en yakın arkadaşım da İstanbul’a tayini çıktı bebekle bekar birine gidilmiyor bebegi olana gidince de onların sıkıntısı bizi bizim sıkıntımız o an onları geriyor sankiAnlıyorum canım oğlumdan biliyorum bebekler büyüyene kadar en azından yaza kadar pek bişey yapılamıyor maalesef evet insan gezmek dışarda bir nefes almak istiyor ama işte zor :/
Eve çağır arkadaşlarını ya da arkadaşlarının evine git rv ortamında bebekle daha rahat olur hem yer içer sohbet edersiniz hem de hijyenik bir şekilde bakarsın bebişe canım
suyumun geldiği sabaha karşı çok küsmüştüm belirti olabilir cankmkızlar midem aşırı bulanıyor, açım ama yiyemiyorum, karnımda taş gibi oldu,çamaşır zor katladım, eğilemiyorum, aşağıda her zamankinden fazla bi baskı hissediyorum. doğumdan kaç gün önce hissettiniz böyle şeyler? hissettiniz mi ya da
bize doktor göbeği düşene kadar yıkamayın dedi üstünde ki siviyi emsin kalsın dedi yıkama istersen kuzum zaten doktor söyler sana ne yapman gerektiğiniKızlar bebekleri içme suyunu ısıtıp yıkayan var mı aranızdaaz önce görümcem aradı, göbeği düşene kadar öylrçe yaparız dedi ben şok
Katreinur ufunkitos vişneliturtam benim hatırladıklarımKızlar burada kim suni sancı almıştı açılma olmusmuydu normal doğum olmuş muydu hiç suni sancı ile ?
Allah kolaylık versin cnmSlm kızlar eşim hala izinli olduğu için pek takip edemiyorum doğum yapan arkadaşlar gözünüzaydın.
Bizim kız hiç uyumuyor 1 saatte emmeye kalkıyor diğer kızın okulu bide eşim hergün dışarı çıkarıyor çok yoruldum artık uyumak ve dinlenmek istiyorum.
Bebişimiz 18 günlük oldu bugün çok şükür dışarda gezmelerede başladık eşim evde olduğu için şimdilik temizlik ve yemek onda beni en çok yoran uykusızluk
Kel çıkmasın benim veletler gibiInsallah takar bakalimne güzel yaa demek dediğin gibi yıkılmış tabuları ve güzel cevap vermiş soranlara da eşim şuan nötr tepki sıfır eve bıraktı az önce belli etmiyo yada duygularını ben deli gibi düşünüyorum yarın ne halt yiyeceğimi Bide yarın haneye bi birey daha gelecek acaba kime benzer huysuz mu olur saclari kapkara mi olcak beklesek daha tık yok demek dedim yolda gelirken babasina çekmiş demek gamsız rahat diyo
Bizde hastane dışında bir kere Arkadssimin evine gittik 40i vardı bebeğini bir de bu çıktığımız ama hastenene dolayı hep dışardaydıkKıyamam ya aksilik gelince üst üste geliyor. Aman diyenleri boşver. Bdn doğuralı 21 gün oldu 4 gün haricinde hergün dışarı çıkmışım. Öyle ekmek almaya falan da değil. En az bir saat dışarda kaldım hep. Bebek etkileniyor doğru onu elimden geldiğince sütümü sağıp evde bırakmaya çalıştım ama bir haftadır onu da alıp çıkmalıydım. 40ın karışır diyor annem de ama hastanede bir koridorda kaç tane kadın doğum yapmış yürüyor selamlaşıyor neden karışmıyor diyoruz
Cnm ben sütümü sağıp bırakıyorum uzun çıkacaksamAyy canım okudukça üzüldüm maalesef bebişle dışarı çıkmak çok zor artık altıydı üstüydü emmesiydi derken yoruluyoruz zaten gezmekten nasıl zevk alcaz ki azcık daha büyüseler biraz rahat oluruz çünkü sık sık emmek istiyorlar ne zaman ağlayacakları belli olmuyor yazı bekle bence , ben de nereye gideceksem emzirip çıkıyorum evden iki saat içinde gidip geliyorum alel acele ne kadar olursa işte
Abovvv nası yapcan kız zor olmamıBen daha hic dışarı cikmadim :) sen iyi cesaret etmissin.yarin aksam yemegine anneme gidecegiz bakalim nasil olacak. Gerci annemlerin ev bizim eve 1.5 dk mesafede
Yok güçlü falan değilim. Aksine çok zayıfım. Sadece kabulleniyorum. Daha doğrusu zamanla kabullenmeyi isyan etmemeyi öğreniyor insan. Ozaman daha mutlu olunuyorBizde hastane dışında bir kere Arkadssimin evine gittik 40i vardı bebeğini bir de bu çıktığımız ama hastenene dolayı hep dışardaydık
40 in karışması ne kuzum ? Valla artık bende yalnızım iki gündür ablamda gelemiyor benim kopek kemoterapi alıyordu biliyorsunuz iğneden sızma yaptı kolunu yaktı zehir 1 aydir onunla uğraşıyoruz kliniğe yatırdık 3 hafta ama iyileşmedi kol kocaman oldu zaten 3 bacak oda 5 kati olunca yürütemedi yanan deriyi ameliyatla aldılar geçen hafta solunumu ameliyatta 2 kere durmuş dün eve çıkardılar cihaz bağlayıp o yüzden ablamda gelemiyor basını bekliyor çünkü hareket etti mi cihazı koparıyor ise yaramıyor tek kaldım evde kahvaltıyı 2 de hızlı hızlı yaptım tam Yaoarken bizimki uyandı
Gerçi zaten bas basa kalkacaktık nereye kadar ablam gelecekti diyorum mecbur alışacaktım yalnızlığa ama aksama pert olmuş şekilde kalıyorum 6 da uyutup yemeğe koşturuyorum ne güzel ablam gelince uyuyup Bir de duş alıyordum akşam les oluyorum resmen :) o yüzden yalnız kalınca seni daha da iyi anladım bir de iki tane sende valla masallah ustesinden geliyorsun guclu kadınsın allah nazardsn korusun kuzum
Cnm ben de mayışmaya başlayınca gazını çıkarmaya başlıyorum. Memede uyuyunca sonrasında da gaz için uyanınca sanki o uykuyu almışmış gibi oluyo sanırım.Kızlar selam. Bebişle uğraşmaktan kk ya giremiyorum. Benim sıpa bugün 6 günlük oldu. Memede uyuyor sonra yatağına alıyoruz. Annem kucakta uyumaya alıştırdın deyip duruyor. Ama napim emerken uyuya kalıyo. Sizinkiler nasıl uyuyo?
Evet canım oluyor. Dün doktora gittim. Doktor ikinci sezeryanda oluyor dedi. Genellikle ilkiyle karşılaştırdıkları için anneler endişeleniyorlar dedi. Baktı sorun yok dediSezeryan olan kızlar karnınızın içinde ağrı oluyormu birde sulanmış gibi bir taraf sizde durumlar nasıl
en yakın arkadaşım da İstanbul’a tayini çıktı bebekle bekar birine gidilmiyor bebegi olana gidince de onların sıkıntısı bizi bizim sıkıntımız o an onları geriyor sanki
suyumun geldiği sabaha karşı çok küsmüştüm belirti olabilir cankm
bize doktor göbeği düşene kadar yıkamayın dedi üstünde ki siviyi emsin kalsın dedi yıkama istersen kuzum zaten doktor söyler sana ne yapman gerektiğini[/QUOT
bekliycez bakalım, sağol canım cevap için.en yakın arkadaşım da İstanbul’a tayini çıktı bebekle bekar birine gidilmiyor bebegi olana gidince de onların sıkıntısı bizi bizim sıkıntımız o an onları geriyor sanki
suyumun geldiği sabaha karşı çok küsmüştüm belirti olabilir cankm
bize doktor göbeği düşene kadar yıkamayın dedi üstünde ki siviyi emsin kalsın dedi yıkama istersen kuzum zaten doktor söyler sana ne yapman gerektiğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?