- 4 Aralık 2015
- 1.763
- 1.088
- 133
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.841
İri değilmiş canım suyu çokmuş boşalt boşalt bitmedi 3850 kg 51 cm doğduBu arada senin iri bebekti diye hatırlıyorum. Kaç kg doğdu zor oldu mu doğurması
Canım çok üzüldüm bu kadar zor olmasına. Yarın bende sunni sancı isticektim ama bekleyim diye düşündüm suan. Merak etme hepsi gececek doğumdan sonra hep aynı seyler yazıldı ama bi kaç gün sonra hepsini unutacaksın inşallah. Pamuk kızını öp bizim yerimize maşallah sizeKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Oy bana bişeyler oldu 3 zor doğum bi tuhaf oldum şimdi ağlayasım varİri değilmiş canım suyu çokmuş boşalt boşalt bitmedi 3850 kg 51 cm doğdu
Doğumum çok zordu
4 cm ile epidural verebilirlerdi aslinda. Ya diyorum ya anadolu hastanesine guvrnim sifir benim. Boylesine seyler yasamamaliydin. Gecmis olsun cok. Saglikla buyusun kizin :)Kızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
16 gün oldu doğum yapalı ama daha yan bile yatmadım yüz üstü ne mümkünSezeryan olanlar yüz üstü yatmayı hic denediniz mi? Ya da doktorunuz boyle yatma gibi bisey dedi mi? Ben yüz üstü yatmak istiyorum ama korkuyorum zaten annem de yatma diyor. İstememin nedeni de keyfi değil bu arada karnim feci ağrıyor ve hamilelikten önce boyle ağrıdiginda yüz üstü yatmak iyi gelirdi.
kıyamam sana. çok geçmiş olsun. kızına bakmak, onu koklamak acılarını unuttursun inşallah, tez zamanda ayaklanman dileğiyle. hepimizin yaşadığı farklı olucak tabi, kendini kötü hissetme sakın, ne olduysa onu anlatmışsın. tekrar çok geçmiş olsun ve gözün aydın, sağlıkla büyüt inşallah...Kızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Bizim ki de önce tek taraftaydı sonra diğerine de bulaştı dikkat et canım pamukla ya da bezle su veya çay kullanarak sil sürekliKırmızılık yok ama kuruyan akıntı sarı rengini almaya başladi sol gözünde var sağında yok denecek kadar az ..
Çok zor şeyler yaşamışsın canım ama merak etme bebeğinin kokusu hepsini unutturacak sana inşallah sağ salim kurtulmuşsun ve bebeğin sağlıklı çok şükür. Hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
E bebekten Bebek temizleme pamuğu aldım ben sizlere de tavsiye ederimBizim ki de önce tek taraftaydı sonra diğerine de bulaştı dikkat et canım pamukla ya da bezle su veya çay kullanarak sil sürekli
Spinalden sonra bol sıvı al... nescafe iç. İçki bai ağrısı olmasın... bende kahve de ne alak demiştim az içtim tarifi zor bir baş ağrısı ve boyun ağrısı yaşadım... böl sıvı ve kahve unutma içççKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Kızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Kuzum maşallah çok degil sariligi üzülmemek elde degil tabi ama moralini yüksek . benim komsumun bebeginde de kan uyuşmazligi vardi değeri 19 a yükselmişti. Biraz uzun sürdü tedavi bebegi 1.5 saatte bir besledi ama bebecik iyileşti tabi. Seninki de iyilesecek tabi18 gunluğüz kan uyuşmazlığından olabılır dedı dr. Hala gecmedi. Gözlerının akı bıle sarı . Emmesı kılo al6mı ıyı uyanması da ıyı ama gecmıyo. 10 cıktı en son 6 cıktı cuma tkrar gtceZ. İnsanıj içi gdyo.
Kıyamam sana zor seyler yasamissin...inşallah zamanla toparlicaksin unutucaksin bu günleri. ..benim ilk dogumum da uzun sürdü ve en kötü hatirladigim sanci odasiydi ben de yalvardim sezeryan diye ama yapmadılar.şimdi yine normal istiyorum bak herseyi unuttum yine aynı şeyleri yasicak miyim bilmiyorum ama şunu biliyorum doğum zaten her türlü zor oluyor ama insan sonra unutuyor annelik böyle bişey. ...maşallah pamuk kızına da çok güzel bi ömür diliyorum canım bebeğine kavuştun ona odaklan...ömürlü olsun tekrar.Kızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Herkesin dogum hikayesi farklidir canım stres yapma hic bi beklentiye girme bol bol dua et insallah guzel bi hikayen olur...ilk doğumlar biraz uzun sürüyor zaten ama her şey yolundaysa sonu da çok güzel bitiyor görüyorsun bebeğini o çıkınca rahatliyosun bi an gözünü ondan alamiyorsun rüyada gibi oluyorsun bunları düşün kotu şeyler getirme aklına. .Oy bana bişeyler oldu 3 zor doğum bi tuhaf oldum şimdi ağlayasım var
En büyük korkum sancıyı çekip çekip sezeryan olmak. Suan için hiç bir belirtim de yok ne açılma ne sancı. E günümde doldu artık beklemekts iyi değil ne nasıl olacak kafam çok karışık strese girdim iyiceKıyamam sana zor seyler yasamissin...inşallah zamanla toparlicaksin unutucaksin bu günleri. ..benim ilk dogumum da uzun sürdü ve en kötü hatirladigim sanci odasiydi ben de yalvardim sezeryan diye ama yapmadılar.bak şimdi herseyi unuttum yine aynı şeyleri yasicak miyim bilmiyorum ama şunu biliyorum doğum zaten her türlü zor oluyor ama insan sonra unutuyor annelik böyle bişey. ...maşallah pamuk kızına da çok güzel bi ömür diliyorum canım bebeğine kavuştu ona odaklan...ömürlü olsun tekrar.
Herkesin dogum hikayesi farklidir canım stres yapma hic bi beklentiye girme bol bol dua et insallah guzel bi hikayen olur...ilk doğumlar biraz uzun sürüyor zaten ama her şey yolundaysa sonu da çok güzel bitiyor görüyorsun bebeğini o çıkınca rahatliyosun bi an gözünü ondan alamiyorsun rüyada gibi oluyorsun bunları düşün kotu şeyler getirme aklına. .
Kızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Oğlumdaki doktor 40 ı çıkınca ilk üç ay içinde yaptırın dediErkek anneleri sünnet konusunda ne diyorsunuz bize Dr pipi dar erken sünnet olsun iltihap olmasin dedi .. ne zaman yaptırmak gerek acaba
Bizim 2 hafta önce 8.5 du 2 hafta sonraya çağırdılar 15 günlüktükCanım 11 de düşğk aslında niye çağırdılarki. Bizim 14 e düşünce düşmeye başlamış artık gerek yok bi daha tahlile demiştş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?