- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.861
3. Gün başladı canım. Geçen hafta çarşamba doğdu. Cuma başladı işte bugün rengi düzeldi.Canim dogdugunun kacinci gunu basladi?
Cnm benim doktorum demekki sütün yağlı yarıyor oğluna demişti. Yani aslında olumlu bişeymiş sivilcelenme. Oğlumda çok olmuştu. Çok iştahlı bir bebekti bir ayda 1,5 kilodan fazla almıştı sanırım. Yani sütün yaramış ipeğineKızlar bizim kızın sol gozu çizik gibi en dış katmanında çizik var eşimde fark etmiş acaba tırnaklarıyla kendi mi çizdi diye düşündüm yoksa Yenidoğanlar da oluyor mu böyle bilmiyorum
Göz kontrolü ne zaman oluyor biliyor musunuz
Yarın göz doktoruna götüreceğim çok endilenmeye başladım bazen kırmızı gibi geliyor o çizik bazen şeffaf
Bir de sizin bebiklerde yenidoğan sivilcelenmesi başladı mi bizim 3 gün önce sivilcelendo hala daha yüzünde çıkıyor arkadssimin da olmustu doktoru yenidoğan sivilcelenmesi demişti sizlerde var mi bu sivilcelenme
Aynen canım en önemlisi o zaten. Artık bi taraftan kavuşmak istiyorum bi taraftan da korkuyorum. İnşallah bu gece bende doğururum yarın kucağımda olurestherr
O konuda ben de senin gibiyim 2 günüm kaldi şu an tek düşündüğüm sağlıkli mi iyi mi bişey olcak mu korkusu... dogum esnasi icin kavuşmaya odaklan nasıl hayirliysa öyle olsun eğer sancılardan sonra da olmuyorsa hayırlısı böyleymis dersin canım çocuğun herseyden önemli. Ben keyfiye sezeryan istemiştim sancilar arttikca dayanamayip ama yapmadılar çünkü bi sıkıntı yoktu nornaldi hersey ..yanımdaki kadini son anda aldılar sezeryana çünkü kordon dolandı bebeğine onlar için de doğru olan buydu...yani hersey bebeklerin sagligi icin...
Cnm alttan bende ovmakla çıkaramıyorum. Karnına masaj yapıp dizlerini karnına bastırıyorum. Ayaklarını burnuna değdiriyorum ozaman çıkarıyor. Ovarken göbeği göğsümden yukarıda tutup popişine usulca vuruyorum sırtını sıvazlıyorum. Bazen 3-4 dk içinde çıkıyor bezende uzun sürüyorKızlar ya ben çok beceriksizim galiba bebeğin gazını çıkaramıyorum omzuma yatırıyorum belini ovalıyorum çıkmıyor bir türlü yüz üstü yatırdım bugün sırtını ovaladım yine beceremedim bugğn hiç çıkaramadım sonra o gaz bağırsaklara iniyor çocuk kıvranıyor
Canim göz kontrolu bir ay dolunca oluyor biz öyle gittik gözune iki defa damla damlattilar sonra bir cihazla baktilar cok agladi hersey normal dedi sukur sivilcelenme bizdede var ben su ve pamukla siliyorum bazen giydirdiklerim sicakmi geliyor diyorim ama vucudunda yok yuzunde var sadeceKızlar bizim kızın sol gozu çizik gibi en dış katmanında çizik var eşimde fark etmiş acaba tırnaklarıyla kendi mi çizdi diye düşündüm yoksa Yenidoğanlar da oluyor mu böyle bilmiyorum
Göz kontrolü ne zaman oluyor biliyor musunuz
Yarın göz doktoruna götüreceğim çok endilenmeye başladım bazen kırmızı gibi geliyor o çizik bazen şeffaf
Bir de sizin bebiklerde yenidoğan sivilcelenmesi başladı mi bizim 3 gün önce sivilcelendo hala daha yüzünde çıkıyor arkadssimin da olmustu doktoru yenidoğan sivilcelenmesi demişti sizlerde var mi bu sivilcelenme
Ben bazen yatıyorum. 22 günlüğüz cnmSezeryan olanlar yüz üstü yatmayı hic denediniz mi? Ya da doktorunuz boyle yatma gibi bisey dedi mi? Ben yüz üstü yatmak istiyorum ama korkuyorum zaten annem de yatma diyor. İstememin nedeni de keyfi değil bu arada karnim feci ağrıyor ve hamilelikten önce boyle ağrıdiginda yüz üstü yatmak iyi gelirdi.
Geçmiş olsun cnm bundan sonrası daha da güzel olur inşallahKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Sakin cnm. Ben gülerek girdim ameliyata. Okadar sancımı açılmayı hissetmedim bile. Önceki günlerde ağrılarım oluyordu sancılar varken yoktu hiçOy bana bişeyler oldu 3 zor doğum bi tuhaf oldum şimdi ağlayasım var
Ayy yok o sancının bebeğe faydası var. Boşuna gözüyle bakma cnmEn büyük korkum sancıyı çekip çekip sezeryan olmak. Suan için hiç bir belirtim de yok ne açılma ne sancı. E günümde doldu artık beklemekts iyi değil ne nasıl olacak kafam çok karışık strese girdim iyice
İnş cnm çok saol. Tecrubeszılık benı mahvettı. Her kafadqn bır ses. Kımınkını uygulacagmı şaştım. Gercekten ne kadar okursan oku yaşamayo0ınca bılınmıyormuş.Kuzum maşallah çok degil sariligi üzülmemek elde degil tabi ama moralini yüksek . benim komsumun bebeginde de kan uyuşmazligi vardi değeri 19 a yükselmişti. Biraz uzun sürdü tedavi bebegi 1.5 saatte bir besledi ama bebecik iyileşti tabi. Seninki de iyilesecek tabi
İnşallah benimde kolay geçer. Gerçi kolay yada zor o çıkacak ordanSakin cnm. Ben gülerek girdim ameliyata. Okadar sancımı açılmayı hissetmedim bile. Önceki günlerde ağrılarım oluyordu sancılar varken yoktu hiç
Doktor da öyle dedi ama insan azcık kendi canınıda düşünüyoAyy yok o sancının bebeğe faydası var. Boşuna gözüyle bakma cnm
Evet rahim kaslarinin toparlanmasi icin oluyor o kasılmalarKızlar bşy sorucam 18 gun oldu 10 gundur altta kasılma oluyor. Ayaga kalkınca cok kotu oluyor 1 dk falam suruyo gecyo. Son ağrı dıyorlarmış n7rmal doğumda oluyormuş. Varmı duyan yaşayan. Çok korkuyorm.
Korkma herkesin bir olmaz rahat olmaya çalış hem zor da olsa bebişlere kavuşmak varOy bana bişeyler oldu 3 zor doğum bi tuhaf oldum şimdi ağlayasım var
O çok normal canım inan sarılık olmasa başka bişey için ağlarsın. Lohusalık bunu gerektirir çünküAllahim insallah duser, emziriyorum bir yandan da sagip kasikla veriyorum. Uyanmayinca kasik mecbur.belki lohusaliktan ama gozyaslarimi tutamiyorum kendi akiyor resmen.
Çok zor olmuş ama aldın kucağına yavrunu onu kokla bol bol unut gitsin. Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun cnmKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Kızımı kucağıma almak paha biçilemez tabikiOlsun canim hayirlisi olsun hakkinda insallah. Benim de acilma olmayinca sunniye de cevap verecegim bell degildi çünkü alttan muayenede bile cokk kasiliyordum. Büyük bur sıkıntı içinde basladigim gün sezaeyen de olsa mutlu bitti canım. Insallah senin icin en guzel dogum sekli neyse o olur kuzum
Dusunemiyorlar iste bazen. Kendilerince yardimci olmaya calisiyorlardir da insan cidden kaldiramiyor bi yerden sonra. Sen de gecistir canim yapabildigin kadar. Su zamanlari bi atlatsaydik hayirlisiylaAy bi bilsem ne bu ısrar. Yatak çirkin duruyor çıplak kalmış filan dese hadi olabilir diyicem de yok. İlk torun değil 2 erkek torun var, ilk kız olacak. Çok hevesliler çok ilgileniyorlar sağolsunlar Allah eksikliğini göstermesin de benim zaten canım burnumda. İyi niyetle de deseler kaldıramıyorum. İlk günlerde biz yeğenlerimi yıkadık, göbek için ilaç veriyor dr onu sürmüştük. Süreç uzamadan düşmüştü göbekleri. Bebeği rahatlatıyor yıkamak, bakalım dr ne derse onu yaparım.
Ayy zor muyduKızlar 20 saat sancı çektikten sonra rüzgarımız dünyaya geldi
Çok zor bi doğumdu
Ama şükür kavuştuk
Darısı kalanlara
Canimm kiyamam ya cok uzuldum okuyunca gercekten zor bi gun olmusKızlar yazamadım kendime yeni yeni geliyorum çok kötü bi gündü malesefsabah hastahaneye geldiğimde 1.5 cm açıklık vardı rahime ilaç kondu yumuşama için ve suni almadan kendi sancılarım geldi düzenli ve şiddetli başta hafifti iyiydim %55 silinme dediler ve kızım kanala inmedi bi türlü bikac saat içinde açılmam2.5cm oldu ve dr bekledi eğer gelmezse suyunu patlatalım açılman hızlansın dedi ve sancıya dayanamdim kızlar öyle bişeyin tarifi yok 100 lere cıktı..en son 4 cm oldu açılma epidural için yalvardım ama vermedi dr umun bütün hastaları 10 cm açıklık ile benden sonra gelip doğurup gitti epiduralsiz..sancilardan açlıktan gücüm de kalmadi zaten ıkınmak için kaldı ki açılma çok yavaş ilerleyince de daha fazla çekmek istemedim malesef bayılma noktasına geldim açlıktan ve sancıdan istekli olarak sezeryan olmak istediğimi söyledim dr da zaten bebek çok yukarda alalim artık madem dedi sanci odasinda yalniz kaldim sancı cektim cok koydu kimsesiz gibi hissetim annemleri de ameliyata giderken gorunce dogumhane kapisinda tutamadim kendimi agladim yandi ve SONUÇ okadar sancıdan sonra spinal sezeryan ve sezeryan da kötüydü mideme bastirdilar agzimdan cikacak sandim neefes alamadim tarifi yok acimin çok talihsiz şeyler geldi başıma yani kızlar istifra ettim ameliyathanede bide 3450 gram 51 cm oldu pamuk gibi kızım memeyi aliyor emiyor ama tutana kadar ugrastiriyo baya kanamam var sondam var altım çıplak..gercekten böyle anlatmak istemezdim gözünüzü korkutmak değil amacım kesinlikle ama gerçekten kabus gibiydi bu gün bacaklarımin uyuşukluğu yeni geçti daha...ama hepinize dua ettim Rabbim hepinize kolay kısa az acılı doğumlar nasip etsin bir an önce saglikl a alın kucağınıza inşallah ben biraz dinlenmeye çalıcam uyumaya calısıcam 10 da sıvı alımı 12 de yemek var bakalım bende böyle durumlar kızlar kedicik napti haber varmı??
Saol canım zor bi gündü hala agrım acim var ağrı kesici taktılar bakalım 100 ml gaz cikarmam gerekmiş ama olmuyostay strong26 kuzum Robbim yardmcin olsun hayırlı sagliklisiyle kucagna al yavrunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?