- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.341
Bir de süt parası var.Peki süt parasını devlet memurları alabiliyor mu biliyor musunuz ?Kızlar doğum yapan her anneye verilen tek seferlik bir para var ilk çocuk için 300tl 2 ve sonrakilere daha fazla.Eşleriniz aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine gidip bildirim yapsın parayı alın unutmayın
Canım o farklı bişey mi acaba doğum parasnı babaya vermiyorlar anne gidip alması gerekşyor ptt ye anne adına yatıyor. Sigortalı olup olmaması önwmli değilCanım annenin sigortasi yoksa babanin hesabina yatırılıyor biz aradık eşim adına işlem yaptılar ben calismadigim icin
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız..aynen yüzünü görünce unutacaksın ağlama dedi hemşireler bile ama öyle olmadı bide resim çekildi o an bana gülümse diyorlar bide o halimle...aynen ağladıkça annem verdi kucağıma kalkamadim zaten bi süre altım çıplak yattım sonda ile...bende hala hazmedemiyorum inan ki ama insan dediğin gibi kendine geldikçe iyiki diyor şuan emzirme sorunları yaşıyorum güzel emiyor ama çok canım acıyorhafizandan silmeye calis o anlari. Illk zamanlar zor ama basarirsin
Ben hicte anlatildigi gibi bebegimin yuzunu gorur gormez herseyi unutamadim. evet ilk an efsaneviydi. Ama o ilk an bittikten sonra felakettim. Ilk gun kucağıma zor aldim. Epidural gec acildi kalkamadim. Dustum karin ustu bacagim uyustugu icin inanilmaz canim yandi vs vs. Ilk 2 gun bende pek yok acikcasi.
Surekli birileri kucagima verdi emzirdim.ama gorev gibiydi. Yssadiklarimi hazmedemedigim icin olsa gerek hemen masalimsi anne moduna giremedim. 2.gunun aksami ancak kendime geldimde gozum bebegimi gordu. Ama 20. gunun su saatinden bildiriyorum.suan sipam emiyor emerken zaten uyudu gibi gözler kapali arada guluyor vs. Oh be diyorum dunya varmis. Ne guzel yapmışım sipayi :)
İnsallah kuzum Evet bitiriyo hatta doktor mama biraz agir anne sutu gibi degl 3 saatte bir mama verdemisti iki saat bir bucuk saatte acikiyo uc saat hic dayanmiyoCanım mama alıyor zaten emin ol almıştır kilo.her verdiğin öğünü tam bitirebiliyormu biberondan farkedıyormu yoksa.
Bildiğim kadarıyla süt parası işçilere ödeniyor memura yokBir de süt parası var.Peki süt parasını devlet memurları alabiliyor mu biliyor musunuz ?
O söylediğin aile yardımı heray ödenen benim söylediğim tek seferlik tüm annelere veriliyor annenin tcsine pttye yatırılıyorCanım annenin sigortasi yoksa babanin hesabina yatırılıyor biz aradık eşim adına işlem yaptılar ben calismadigim icin
Annenin tcsine pttye yatıyormuş ordan anne çekebiliyormuş.Hayır sen alıyorsun gidip parayı senin hesabına yatırıyorlar ..ilk müracaat i eşin yapsın ki 1.5 ay sonra filan eşin gelsin alsın parasını derler
1. Çocuk 300
2. Çocuk 400
3. Çocuk 600 TL
Benim suyum 4-5 günde bayağı azalmış. Önceki kontrole gittiğimde normaldi doktor 10 mm ya da cm mi o seviyede biseyde olmasını bekliyoruz normal diyebilmek için seninki 5 e düşmüş tam sinir yani . Bi kaç gün daha beklesek hiç kalmayabilir dedi . Büyük ihtimal akıntı gibi gelmiştir anlayamamisimdir.
Acilma varsa insallah artar da kolayca kavusursunuz canim. Eskiden bu kaka yapma olaylarini anneye soylemiyorlarmis sanirim. Ben de 40i doldurup sonraki 4 5 gun icinde dogmusum, bana doktor sadece suyun nisanin gelirse sancin kanaman olursa gel demisti diyor annem. Son haftalar cok artmiyor bebisin kilosu. Bizimkinin boyu uzamis 3 haftada 1 cm daha. Kilosu da 100 gram kadar artmis. Yani o konuda cok korkma. Cok karbonhidrat tuketmemeye calis.Açılma benim de 10gün önce biraz vardı. Bi haftadır yürüyüş squat yapıp artırmaya çalışıyorum. Belki artmıştır tekrar çatı muayenesi yapmadı dün dr. Pazartesi bende gidicem. Benim 40’ı geçmedi daha. Eşim risk almayalım moduna girdi. Ben bir kaç gün daha beklemek yanlısıyım. İnşallah açılmamız artar suni ile de doğururuz.
Ben doğumdan hiç korkmuyorum. Bi arkadaşımın doğumu esnasında böbrek ağrısı da tuttu. Böbrek ağrısını çekeceğime doğum ağrısını çekerim böbrek daha kötü dedi. Ben o böbrek ağrısıyla 1hafta gezdim bide. Ağrı eşiğim yüksek dayanırım Allah sabrını verir doğumda diye düşünüyorum. Senin kontrolde ne diyecek bakalım, pazartesi tekrar mı çağıracak.
Bizim için de öyle olur inşallah. Bugün bebiş yok yarın olsun inşallah.
İlk defa bugün nst de sancı çıktı kızlar 40 +0 ız ay bi mutlu oldum..alttan baktı açılma yokmuş. .suyu falan hersey yolunda sancilardan dolayi bi kaç gün içinde doğum olur dedi..pazar aksami da kontrole cagirdi. Yesilimsi akintim vardi fitil verdi..Sık takip edilecek artık dedi.haberler böyle bizden
Masallah size ya cok tatlisinizBenim bebiste ister gaz sancisi ceksin ister aglasin boyle yatirinca sakinlesiyor.
Ayrica yeni dogmus bebem kucaga bana kokuma alismayacakta neye alisacak. Cok bencilce buluyorum kucaga alistirma diyenleri.Eki Görüntüle 2115148
Aynen kuzum yasanmasi gerekiyormus demek ki. Olacaga care yok sonucta. İnsallah hemen unutursun kotu anlariniKader kısmet işte canım talihsizlik bana denk geldi malesefyapcak bişey yok böyle olması gerekliymiş diyorum artik..heralde yukarıda olduğu için vermedi ama benim düşüncem suni sancı verip ardından epidural vurulmasi idi onu da yapmadı farklı stili olan bi dr sanırım bu :) evet kavuştum sonunda ne şekilde olursa olsun öpmeye kiyamiyo insan valla herkes onun etrafında dönüyo ben unutuldum yalnız eşim ameliyattan çıktığımda kapıdaydı ve baya bağırdı bu kadına naptınız diye neden bu kadar çekti bu kadın diye...iyilesicem biraz zor olcak ama evdeyiz artik 12 gibi falan geldik...kizim benim gibi kel değil az da olsa saçı var siyah gibi:)
Herkesin dogumu dogumu farkli tabi canim. Her dogum farkli hatta. İlk cocugunkiyle ikincinin bile farkli olabiliyomus. İnsallah yavrunuz butuuuun acilari kotulukleri unutturucak size.Canım sizin benim gibi olacak diye bişey yok ben zaten normalde de talihsiz bi insanımdır..annemi de çok zor olmuş 1 gün erken gitmis hastahaneye o yüzden sancı yokmuş suni almış 17 saat çekmiş beni dogumhaneden perişan bi şekilde çıkarken görünce o da ağladı ben zaten onları orda görünce tutamadım kendimi...Rabbim hepinize kolay doğum nasib etsin canım inşallah:)
Normalde tadi nasildir bilmiyorum canim ama baharatli, kokulu seyler yemediginden emin ol bence. Belki onlar belki usutme belki de kullandigin bi ilac bozmustur tadini. Halaminki ilactan olmus. Doktorun kullan diye verdigi ilacmis ustelik yani yaptigina bakBnde bugun sabah merak ettim dilime bi damla aldim cok kotu tadi vzrdi acaba ondanmi emmiyo
İnşallah canım ya bekliyoring hâlâAnladim canim tesekkurler cevap icin. Benim suya fazla diyordu doktor, simdi normal diyor. Akinti da artinca acaba oyle mi gidiyor ki diye dusundum. Cunku baska gidecek yer yok sanki
Nasil oldunuz canim siz bebegin nasil?
Acilma varsa insallah artar da kolayca kavusursunuz canim. Eskiden bu kaka yapma olaylarini anneye soylemiyorlarmis sanirim. Ben de 40i doldurup sonraki 4 5 gun icinde dogmusum, bana doktor sadece suyun nisanin gelirse sancin kanaman olursa gel demisti diyor annem. Son haftalar cok artmiyor bebisin kilosu. Bizimkinin boyu uzamis 3 haftada 1 cm daha. Kilosu da 100 gram kadar artmis. Yani o konuda cok korkma. Cok karbonhidrat tuketmemeye calis.
Herkesin bunyesi farkli tabi senin agri esigin yuksekse zaten hiiiic korkmaben gibi esigi dusukler korksun
Pazartesi cagirdi bakacak bakalim acilma var mi yok mu. Yalanci sanci diye dusundugum seyler haricinde bi belirti yok. Sanci da cikmiyor
Hadi gozun aydiiin
Nstde sanci dogumun bir iki gun oncesinde cikmaya baslarmis zaten galiba canim. İnsallah kolayca saglikla alirsin kucagina yavrukusu.
Masallah size ya cok tatlisiniz
Bebeklerin bu yatis haline bayiliyorum ben alip mincir mincir sevesim geliyor
Kucak konusuna da katiliyorum. Annesinin kucaginda sakinlesmeyecek de napilacak o bebege yani. Birakalim catlayana kadar aglasin mi napsin yavrucak
Aynen kuzum yasanmasi gerekiyormus demek ki. Olacaga care yok sonucta. İnsallah hemen unutursun kotu anlarini
Onun saclarini sevsinler masallah
Herkesin dogumu dogumu farkli tabi canim. Her dogum farkli hatta. İlk cocugunkiyle ikincinin bile farkli olabiliyomus. İnsallah yavrunuz butuuuun acilari kotulukleri unutturucak size.
Amin canimm sagol
Normalde tadi nasildir bilmiyorum canim ama baharatli, kokulu seyler yemediginden emin ol bence. Belki onlar belki usutme belki de kullandigin bi ilac bozmustur tadini. Halaminki ilactan olmus. Doktorun kullan diye verdigi ilacmis ustelik yani yaptigina bak
Sucuk yemistim canm birde bebegim iki gun o gogusumu emmemisti ondanmi acaba cunku kullandigim ilacta yok guatr ilaci haricAnladim canim tesekkurler cevap icin. Benim suya fazla diyordu doktor, simdi normal diyor. Akinti da artinca acaba oyle mi gidiyor ki diye dusundum. Cunku baska gidecek yer yok sanki
Nasil oldunuz canim siz bebegin nasil?
Acilma varsa insallah artar da kolayca kavusursunuz canim. Eskiden bu kaka yapma olaylarini anneye soylemiyorlarmis sanirim. Ben de 40i doldurup sonraki 4 5 gun icinde dogmusum, bana doktor sadece suyun nisanin gelirse sancin kanaman olursa gel demisti diyor annem. Son haftalar cok artmiyor bebisin kilosu. Bizimkinin boyu uzamis 3 haftada 1 cm daha. Kilosu da 100 gram kadar artmis. Yani o konuda cok korkma. Cok karbonhidrat tuketmemeye calis.
Herkesin bunyesi farkli tabi senin agri esigin yuksekse zaten hiiiic korkmaben gibi esigi dusukler korksun
Pazartesi cagirdi bakacak bakalim acilma var mi yok mu. Yalanci sanci diye dusundugum seyler haricinde bi belirti yok. Sanci da cikmiyor
Hadi gozun aydiiin
Nstde sanci dogumun bir iki gun oncesinde cikmaya baslarmis zaten galiba canim. İnsallah kolayca saglikla alirsin kucagina yavrukusu.
Masallah size ya cok tatlisiniz
Bebeklerin bu yatis haline bayiliyorum ben alip mincir mincir sevesim geliyor
Kucak konusuna da katiliyorum. Annesinin kucaginda sakinlesmeyecek de napilacak o bebege yani. Birakalim catlayana kadar aglasin mi napsin yavrucak
Aynen kuzum yasanmasi gerekiyormus demek ki. Olacaga care yok sonucta. İnsallah hemen unutursun kotu anlarini
Onun saclarini sevsinler masallah
Herkesin dogumu dogumu farkli tabi canim. Her dogum farkli hatta. İlk cocugunkiyle ikincinin bile farkli olabiliyomus. İnsallah yavrunuz butuuuun acilari kotulukleri unutturucak size.
Amin canimm sagol
Normalde tadi nasildir bilmiyorum canim ama baharatli, kokulu seyler yemediginden emin ol bence. Belki onlar belki usutme belki de kullandigin bi ilac bozmustur tadini. Halaminki ilactan olmus. Doktorun kullan diye verdigi ilacmis ustelik yani yaptigina bak
Tıp fakültesine gidiyorum canım. Sormadım hiç kuzenlerim doğum yaptı onlara takmadılar. Epidurali internetten arastırdım ama bulamamıştım canım
Devlet Hastanesi diye hiç sormadım yoktur diye..
O zaman ucak kalkarken ve inerken emzireceksin. Basinc degisimleri o ara oluyor.
Ben sezaryen oldum canim. Ama sancilari doktor nst den takip edip ikinman gereken zamani soyluyor zaten normalde.
Bacaklarim benim cok gec acildi. Bana ozel bir durummus bu.Ama benim epiduralim 2 gun takili kaldi. Sezaryen sonrasi hic agri cekmedim ben.
Baska hangi asilar var listende?Mutlaka yaptirilacak asilar listemde
İnşallah canım ya bekliyoring hâlâ
Valla kuzum bilmiyorum ki ben tamamen. Kulaktan dolma bilgiler, ordan burdan arastirdigim denk geldigim, anlatilan olaylar dogrultusunda yaziyorum. Doktora gidince bi sor istersen gogsumun birindeki sut aci, sebebi nedir diye.Sucuk yemistim canm birde bebegim iki gun o gogusumu emmemisti ondanmi acaba cunku kullandigim ilacta yok guatr ilaci haric
Bnde anlamadim tatlim ya sagdim o gogusumu hala tuzlu sagarsam gecmesi lazimd yârin sorucam dryaValla kuzum bilmiyorum ki ben tamamen. Kulaktan dolma bilgiler, ordan burdan arastirdigim denk geldigim, anlatilan olaylar dogrultusunda yaziyorum. Doktora gidince bi sor istersen gogsumun birindeki sut aci, sebebi nedir diye.
Sucuk da hem baharatli hem aci. Cok tuketmesen iyi olur sanki.
Evet cesaretli görüyorum ben de kendimi ikinci doğum kolay olur diyolar biraz da ondan.tabi sancı esnasında yalvarabilirim yine o konuda bişey diyemicemBence ikiniz de sorun kizlar epiidurali. Yapiliyordur belki. Gerci siz kendinizi hazirlamissiniz masallah cok cesur goruyorum sizi. Yine kendiniz bilirsiniz tabi.
Canim epiduralin takili kalmasi hastanenin bi uygulamasi miydi? İyi olmus sanki o yogun acilari yasamamis olman.
Baska hangi asilar var listende?
Bence senin dogum yakin, az kaldi. Hadi bakalim.
Ben de mart annesi olurum artik heralde
Esim izin aldi onumuzdeki hafta icin. Pazartesiden cumaya kadar bi gun dogurursun bence diyo. E bi zahmet artik dedim ben de
Doğuma gidince bi soruyum bakalım canım. Tuhaf ama benim doğum korkum yok gibi bişey. Tek istediğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak o yüzden çok heycanlıyım hep ay haftaya bugğn eşimde bebeğim de yanımda olavak diye düşünüp düşünüp sırıtıyorumBence ikiniz de sorun kizlar epiidurali. Yapiliyordur belki. Gerci siz kendinizi hazirlamissiniz masallah cok cesur goruyorum sizi. Yine kendiniz bilirsiniz tabi.
Canim epiduralin takili kalmasi hastanenin bi uygulamasi miydi? İyi olmus sanki o yogun acilari yasamamis olman.
Esim izin aldi onumuzdeki hafta icin. Pazartesiden cumaya kadar bi gun dogurursun bence diyo. E bi zahmet artik dedim ben de
İnşallah dogurursun bu hafta sen de.senin de mi esin askerdi canim..e yani bu hafta doguralim artik..ben alttan bakilinca kanama falan olur nisan gelir diye bekledim hic mi bisey olmaz ya.Bence ikiniz de sorun kizlar epiidurali. Yapiliyordur belki. Gerci siz kendinizi hazirlamissiniz masallah cok cesur goruyorum sizi. Yine kendiniz bilirsiniz tabi.
Kuzum bizimkiler de sivilceli doktor yenidoğan sivilcesi dedi arkadssimin bebeğinde de olmustu onada doktoru öyle demişti
bizim evler k kadar sıcak değil bizde de oldu seninki nasıl bsy foto atsana
Kuzum Benin rapor paralarım ziraate yatıyordu oradan cektim ben sanırım yoksa PTT yatıyor bi Alo 170 ara sor istersen
kuzum ben avent en küçük olanı kullanıyorum medela öneriyorlar ama onu bulmak zor bir de yumuşak olsun diye bebedor markasını duydum ama nasıl bilmiyorum
Normal memeye geçiş zor olursa bu sefer silikona alışıp bence hep onla emzirme yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?