- 16 Kasım 2013
- 1.066
- 750
- 123
- 35
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.361
Bunun haricinde memurlara verilen vardı ilk doğumda almıştım 160 tl gibi bişey o kalktı mi acaba...bi de sınıf öğretmeni olan varsa İlksan dan çocuk yardımı da alabiliyor haberiniz olsun.Kızlar doğum yapan her anneye verilen tek seferlik bir para var ilk çocuk için 300tl 2 ve sonrakilere daha fazla.Eşleriniz aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine gidip bildirim yapsın parayı alın unutmayın
Benim arkadaşım da emzik zinciri yapmış tabi dikkatli kullanırım da soothie ye uymuyor.Kızlar soothie emzik kullananlar bunun için emzik tutacağı yok mu uyku arkadaşı haricinde
Evet canım herkes onu diyo 2. Doğum daha kısa ve daha kolay oluyo diye. Ben artık kendimi dinlemeyi bıraktım nasıl olsa günüm belli diye. Ama 2 gündür sürekli bi heyecan var sürekli uyanıyorum hep kafa da kuruyorumEvet cesaretli görüyorum ben de kendimi ikinci doğum kolay olur diyolar biraz da ondan.tabi sancı esnasında yalvarabilirim yine o konuda bişey diyemicem
İnşallah canım az kalmıştır ya beklemek hep stres yaratiyor kendi sancim gelir insallah canım. .Resmen sabahlari tüm gece uyudum bi yerim agrimadi diye agliyasim geliyor.
sen de ptesi mi gidicektin bi daha canim.annem az önce son adet tarihinden parmağıyla 9 ay hesabı yapıyor. ..19unda bitmiş ayin.5 gün de ordan var daha 5 günün var senin diyor şimdi. Eskilerin hesabı boyleymisEvet canım herkes onu diyo 2. Doğum daha kısa ve daha kolay oluyo diye. Ben artık kendimi dinlemeyi bıraktım nasıl olsa günüm belli diye. Ama 2 gündür sürekli bi heyecan var sürekli uyanıyorum hep kafa da kuruyorum
Yok canım salı günü direk yatış yapılacak artık. Benim suan 40+3. Onların hesabı nasıl oluyoki anlamadımsen de ptesi mi gidicektin bi daha canim.annem az önce son adet tarihinden parmağıyla 9 ay hesabı yapıyor. ..19unda bitmiş ayin.5 gün de ordan var daha 5 günün var senin diyor şimdi. Eskilerin hesabı boyleymis
Kanda cıkmış. Eski snuca baktı bebek ac kaldıgı ıcın sonuç böyleymiş dedi. Tekrar baktı yağlanma demiş. Şimdi doyuyo bebeğim çişi kakası eksik olmuyo neden öyle anlamadm.Geçmiş olsun canim karaciğerde yaglanmayi nasıl anladılar
Acayip bi emsik ya çok büyük Bas kısmı bizim kızın burnunun yarısını kaplıyor kocaman zaten oguruyor İpek onu aldığında ağzına tutacağı yok evetKızlar soothie emzik kullananlar bunun için emzik tutacağı yok mu uyku arkadaşı haricinde
Dene kuzum bi o zamanÖzellikle sol taraf çok kötü. En azından onu emzirirken kullansam sag tarafı versem belki o kadar alışmaz. Sol gogsum felç gibi resmen uyusuyor emzirmezken bile agri giriyor
Hadi bakalım hayırlı olsun canımYok canım salı günü direk yatış yapılacak artık. Benim suan 40+3. Onların hesabı nasıl oluyoki anlamadım
Cankm başka doktora daha gösterin bence sonuçları ikili konusmaası garip olmuşKanda cıkmış. Eski snuca baktı bebek ac kaldıgı ıcın sonuç böyleymiş dedi. Tekrar baktı yağlanma demiş. Şimdi doyuyo bebeğim çişi kakası eksik olmuyo neden öyle anlamadm.
Wardı malesef. Kan uyuşmazlığı war ondan da düşmeyebılır dyprlar.Canım daha oncede varmıydı sarılık
Benimkide 17 si o hesaba göre benimde 3 günüm var. Artık napalım ya yeter öyle yada böyle doğurcazHadi bakalım hayırlı olsun canım
9 ay 10 gün deniyor ya.benim son adetim 19 Mayıs. .9 ay, 19 şubatta dolmuş diyor.bugün itibariyle 5 gün daha geçmiş.daha 5 günün var diyor...
Yap icinde kalmasın ama bozulabilir canimKızlar bu arada acaba doğuma giderken saçlarımı maşa yapsam suni sancı sırasında çok mu bunaltır beni? Bide doğumdan çıkınca kırmızı pjamamı mı giysem yoksa krem renkli süslü olanı mı? Kanamadan dolayı batırı mıyım ki? Ama fotoğraf ta çektirmek istiyorum ay çok kafam karıştı
Annemde çok terlersin bunalırsın balıksırtı felan örelim diyo kararsız kaldımYap icinde kalmasın ama bozulabilir canim
Boyle kucuk kucuk sivilceler cenesinde ve iki yanaginda var.Kuzum bizimkiler de sivilceli doktor yenidoğan sivilcesi dedi arkadssimin bebeğinde de olmustu onada doktoru öyle demişti
bizim evler k kadar sıcak değil bizde de oldu seninki nasıl bsy foto atsana
Kuzum Benin rapor paralarım ziraate yatıyordu oradan cektim ben sanırım yoksa PTT yatıyor bi Alo 170 ara sor istersen
kuzum ben avent en küçük olanı kullanıyorum medela öneriyorlar ama onu bulmak zor bir de yumuşak olsun diye bebedor markasını duydum ama nasıl bilmiyorum
Normal memeye geçiş zor olursa bu sefer silikona alışıp bence hep onla emzirme yine de
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız..aynen yüzünü görünce unutacaksın ağlama dedi hemşireler bile ama öyle olmadı bide resim çekildi o an bana gülümse diyorlar bide o halimle...aynen ağladıkça annem verdi kucağıma kalkamadim zaten bi süre altım çıplak yattım sonda ile...bende hala hazmedemiyorum inan ki ama insan dediğin gibi kendine geldikçe iyiki diyor şuan emzirme sorunları yaşıyorum güzel emiyor ama çok canım acıyorçektikçe canımdan can gidiyor
Aynen ya. Biri daha kucaga alistirma derse sopayla dovcemAnladim canim tesekkurler cevap icin. Benim suya fazla diyordu doktor, simdi normal diyor. Akinti da artinca acaba oyle mi gidiyor ki diye dusundum. Cunku baska gidecek yer yok sanki
Nasil oldunuz canim siz bebegin nasil?
Acilma varsa insallah artar da kolayca kavusursunuz canim. Eskiden bu kaka yapma olaylarini anneye soylemiyorlarmis sanirim. Ben de 40i doldurup sonraki 4 5 gun icinde dogmusum, bana doktor sadece suyun nisanin gelirse sancin kanaman olursa gel demisti diyor annem. Son haftalar cok artmiyor bebisin kilosu. Bizimkinin boyu uzamis 3 haftada 1 cm daha. Kilosu da 100 gram kadar artmis. Yani o konuda cok korkma. Cok karbonhidrat tuketmemeye calis.
Herkesin bunyesi farkli tabi senin agri esigin yuksekse zaten hiiiic korkmaben gibi esigi dusukler korksun
Pazartesi cagirdi bakacak bakalim acilma var mi yok mu. Yalanci sanci diye dusundugum seyler haricinde bi belirti yok. Sanci da cikmiyor
Hadi gozun aydiiin
Nstde sanci dogumun bir iki gun oncesinde cikmaya baslarmis zaten galiba canim. İnsallah kolayca saglikla alirsin kucagina yavrukusu.
Masallah size ya cok tatlisiniz
Bebeklerin bu yatis haline bayiliyorum ben alip mincir mincir sevesim geliyor
Kucak konusuna da katiliyorum. Annesinin kucaginda sakinlesmeyecek de napilacak o bebege yani. Birakalim catlayana kadar aglasin mi napsin yavrucak
Aynen kuzum yasanmasi gerekiyormus demek ki. Olacaga care yok sonucta. İnsallah hemen unutursun kotu anlarini
Onun saclarini sevsinler masallah
Herkesin dogumu dogumu farkli tabi canim. Her dogum farkli hatta. İlk cocugunkiyle ikincinin bile farkli olabiliyomus. İnsallah yavrunuz butuuuun acilari kotulukleri unutturucak size.
Amin canimm sagol
Normalde tadi nasildir bilmiyorum canim ama baharatli, kokulu seyler yemediginden emin ol bence. Belki onlar belki usutme belki de kullandigin bi ilac bozmustur tadini. Halaminki ilactan olmus. Doktorun kullan diye verdigi ilacmis ustelik yani yaptigina bak
Benim aneztezi turum combine aneztesi idi. Hem spinal yaptilar hem epidural. epidural 3 gun takili kaldi hastaneden cikacagimiz sabah çıkardilar. cok ciddi agrim olmadi ameliyattan sonra.Bence ikiniz de sorun kizlar epiidurali. Yapiliyordur belki. Gerci siz kendinizi hazirlamissiniz masallah cok cesur goruyorum sizi. Yine kendiniz bilirsiniz tabi.
Canim epiduralin takili kalmasi hastanenin bi uygulamasi miydi? İyi olmus sanki o yogun acilari yasamamis olman.
Baska hangi asilar var listende?
Bence senin dogum yakin, az kaldi. Hadi bakalim.
Ben de mart annesi olurum artik heralde
Esim izin aldi onumuzdeki hafta icin. Pazartesiden cumaya kadar bi gun dogurursun bence diyo. E bi zahmet artik dedim ben de
Emiyor benim oğlan da işte emzik Zinciri gerekli ilerleyen günlerde yoksa devamlı bir emzik arayışı içinde olacazAcayip bi emsik ya çok büyük Bas kısmı bizim kızın burnunun yarısını kaplıyor kocaman zaten oguruyor İpek onu aldığında ağzına tutacağı yok evet
Çok gıcık o yüzden
Süt parası icin eşim adına kayit yaptilar canim. Doğum parasi icin aradigimizda sistemde güncelleme vardi kayit acamadilar biz de daha aramadik. Demek ki o benim adima yatacakti hmmm anladim :))Canım o farklı bişey mi acaba doğum parasnı babaya vermiyorlar anne gidip alması gerekşyor ptt ye anne adına yatıyor. Sigortalı olup olmaması önwmli değil
Aaa her ay mi biz nereyi aradikO söylediğin aile yardımı heray ödenen benim söylediğim tek seferlik tüm annelere veriliyor annenin tcsine pttye yatırılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?