2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar göğüs uçlarım yara oldu bebeğim sürekli emmek istiyor ben de ona kıyamıyorum 2 saat sürüyor bir emişimiz
Lansinoh un hiç faydasını görmedim karbonat iyi dediler iyice kötü yapar diye korktum var mı öneriniz

Kuzum ben bir terledim
Annemde çok terlersin bunalırsın balıksırtı felan örelim diyo kararsız kaldım
sana anlatamam dogim öncesi duşa giremedim gözüm bsy görmedi sonrası zaten bir gün duş alamıyorsun ay bir ter kokuyordum millete kalkamadım eşim dedi seni ilk defa ter kokuyor görüyorum 21 saat sancı çekince tabi artık doğumdan sonra altım dışarda yâri bedenimi kol altımı sacımı vs yıkadık Esimle acayip terliyorsun orda sancım varken dahi duş almadığıma pişman oldum sansın olursa duş al
Örgüde iyi bir secenek

Bizimki daha kırmızı ama arkadssimin ki ayni bende Attım hatta ısılik mi diye sordum buraya ama gören olmamış sanırım ilk doktor yenidoğan sivilcesi demişti yenisine sorarken asi yapıyordu vücudunda da vardı bizimkinin bsy yok bunlar olur bebeklerde dedi bende bizimkinin vücudunda 3 tane yan yana var omdan endişelenmiştim gördü mü asi yaparken gösterdim anlamadı çözemedim ama arkadssimin bebeğinin aynısı suan enfsunda ki ona da yenidoğan sivilcesi birkaç ay devam eder demişti doktor istersen bi kendi doktoruna at fotosunu
Eve hemşire hastaneden mi gönderdiler beybi Acıbadem’den

Zeytinyag kuzum iyi geliyor

Kizlar bnm dogum yaptigim gunden bu yana istegem yok hic bsy yiyemiyorum hatta meyvelerden bile tiksindim acaba normalmi

Benim günü belirli ya öncesinde sıcak bi duşa girip öyle giderim. Artık doğum sırasında da terleriz tabiki kolay mı canımızdan can çıkıyo. Ozaman ben örgü yapıyım ağzıma yüzüme gelmesin saçım zaten uzun

Emiyor benim oğlan da işte emzik Zinciri gerekli ilerleyen günlerde yoksa devamlı bir emzik arayışı içinde olacaz
Takılmıyormuş yenidoğan emziklerine bende iki tane var ikisininkinden zincir yeri YÖK sinir oldum bende yumuşak emzik arayışı içindeyim özellikle aventin silikon göğüs ucuna benzer olanı arıyorum Çinki bizimki ne shoti ne de bi emzik daha var onu alıyor acıkınca alıyor oda acıktığı icin yutkunarak deli gibi emince aha diyorum bu acıkma sinyali sonra emiyor bırakıyor
Çok bi emme dürtüsü YÖK bizimkinin ama ağlarken sakinleşsin diye almak istiyorum
Emzirme danışmanı da memeye alışmadan verme diyor ama silikon uç biberon almış artık çocuk emzkk eksik olsa ne olur fazla olsa ne olur diye düşünüyorum

Yumuşak emzik önerisi olan shoti mi ne onu oguruyor bizimki hiç sevmedi ve damağıyla dişliyor sert geldi sanırım mavi bk emzik var normal onuds sevmedi acaba prematüre bebekler icin emzik varmış onu mu alsam küçükmüş ucu

Evet acibadem gönderdi. Yenidogan ev ziyaretiymis.geldi kilosunu olctu. Sarilik bakti.emzir dedi ona bakti.cisini sordu kac kere yapiyor diye.gaz icin bir masaj gosterdi. Vs vs.

Sivilceler sadece yuzunde var.vucudunda yok. Bakalim takipteyim. 5 martta kontrol var o zamana gecmezse sorarim.yada artarsa yine arar sorarim.

Canim ayva cekirdeklerini suya koy jöle gibi oluyor göğsüne onu sür .Hem kimyasal da degil .

Kizlar merhaba Allah nasip ederse ben de temmuzda anne olacagim .Simdiden dogum gerginligim basladi .Sizler hangi yontemle dogum yaptınız ne kadar sürede toparlandiniz yardimci olur musunuz ?Allah hepinizin bebegini korusun nazarlardan saklasin ,saglikla büyütün .

3
3 ah kadar geçmiyormuş sanırım kuzum ilerlerse sorarsın gaz icin ne önerdi bizede el at :)
Gaz bombasıyız

Anam önünde 5 ay var şimdiden stres sarmasın seni hamileliğin tadını çıkar ye iç yat gez bol bol sinemaya seyahate git kafanı dağıt
Doğumdan sonrası icin kitaplar oku kendini hazırla
Normal Doğum yaptım 21 saat sürdü açılmam yokken tahmini Doğum zamanjndan 3 hafta öncesi suyum geldi açılmam yavaş oldu
Doğurdum iner inmez Yürüdüm ama dikiş acılarım popo açım 1 hafta 10 gün sürdü hala daha bazen acı oluyor 1 ay oldu şişlik 15 günde indi yorgunluk geçmek bilmiyor benimki böyle :)
Eksiklerini tamamla 32. Haftadan sonraya bir şey bırakma derim canım
Kendini hiçbir şey icin şartlama çocuğun icin en hayırlısını dile hangi Doğum sekli hayırlısıysa o olsun hamilelikte kendini koru özellikle alt enfeksiyon çok oluyor grip vs olmamaya bak iyi beslen bol kitap oku emzirme olsun dogum sonrası ben okumadım aman dedim her şey teori de pratikte olmuyor dedim ama babayı aldım sonrasında okumak durumunda kalıyorsun. Çünkü hiçbir şey bilmeyip Sudan çıkmış balık oluyorsun
Stresten uzak dur

Gezme isi biraz zor ama stresten uzak durmaya calisiyorum .Cok bekledik bu bebek icin Rabbim gonderdi .Ilk 3 ay kanamalarla gecti yeni yeni toparlaniyorum kilo bile alamadim aksine verdim .Simdi calisiyorum hemen yoruluyorum .Surekli okuyorum, araştırıyorum .2 hafta once cinsiyeti ogrendik oglusumuz olcak insallah .Yavas yavas alis verise basladik .Cunku hem sicak olacak hem ramazan ayi vs .Esimi de kendimi de düşünerek sona bir sey birakmak istemiyorum .Normal dogumdan cok korkuyorum vajinusmus geçmişim var .Ama doğumla geri gelebilir bu riski almak istemiyorum .Zaten talihsiz bir sekilde vajinusmus oldum .Rahmimde perde vardi.Onu genel anestezi ile duzelttiler .1 hafta oturamadim hic .Simdi o günleri de hatirliyorum .Normal dogum istemiyorum .Rabbim en iyisini bilir .Insallah sorunsuz atlatiriz .
Siznde bebisinizi saglikla sorunsuz büyütün insallah .Zaman ayirip bilgi verdiginiz icin teşekkür ederim .

3

3 ah kadar geçmiyormuş sanırım kuzum ilerlerse sorarsın gaz icin ne önerdi bizede el at :)
Gaz bombasıyız
Kiraz cekirdekli.kemer onerdi.onla karnini isit sonra saat yonunde masaj yap dedi. Bacaklarini karnina bastir 10 sn vrk 5 sn bastir 10 sn oyle masaj yap dedi. Birde altini temizlerken mendille makatına masaj yapar gibi bastir gaz cikarmasi kolaylassin dedi.

O yara acısını dibine kadar yaşamış biri olarak denemediğim şey kalmadı ..
Garmastan pomad kullandım ben .. iki gün de krem sürüp streç ile sardım .
Her emzirme bitimi sütumle gögusumu sildim
Her fırsatta ılık su ile yıkadım ve kendiliginden geçmeyince geçmiyor emzire emzire normale dönecek hangisi ne fayda etti bilmiyorum ..
Bazı arkadaşlar tahin helvası yağı kullanmis
Soğan i ikiye bolup göğüsde bekletmisler . Aklima gelenler bunlr inşallah bır an önce geçer keyifli emzirme dönemleri gelir

Kızlar bebeğim sürekli ağlıyor . Sabah 8 den beri ıyumadı sıcak su torbası koydum karnına elma yağı sürdüm ayaklarına rezene çayı içirdim bir kaşık. Ama susmuyor. Acile mi götürsem ne hapayım bilmiyorum

Devamlı memede durmak isteyen ya da ağlaması susturulmayan bebekler için emzik kesinlikle şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…