2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bence tam tersi ya ben sutumu hem sahip veriyorum hem emziriyorum sagip verdiğim zaman bez normal dolu oluyor. Emzirdigim zaman daha uzun süre emiyo ve bez nerdeyse iki kat daha dolu alıyorum sanki emzirince daha bı doyuyor gibi geliyor bana da . Bı de bı hesap vardı bebeğin kilosu ÷56=alması gereken cc gibi biseydi bir öğünde
Herkesin farkli demek ki kuzum benim bebegim de 45 dakika kadar memede kaliyor ama hep uyuyor yani fazla emdigini zannetmiyorum. Biberonla 80-90 cc beş dakikada içiyor. Zaten bebeğimin gelisimi güzel doktor ilk ay 700 gr almasini bekleriz ortalama dedi. 24 günde 800 gr almis. Benim demek istedigim ictigi miktar genelde burdaki arkadaslara fazla geliyor ama ictigine göre farklı bir kilo artışı yok. Evet kilosunun 1/56 sı kadar kilo alması gerekiyormus

Vayyy sosyete kangurusumu cikti bizimki :KK70:

Kanguruyu bebekler genelde seviyor ya
Cunku anne karnındaki gibi hem annenin kalp atisina ve kokusuna yakin hemde sarıp sarmaliyor :)

valla o mod hepimizde var. Bizim zor bir gunuzdu bugun. Kalp ekomuz sikintili ciki doktor kalp ekg si istedi. O ekg cekilene kadar oldum oldum dirildim. Sonra doktoru bekledik kirk saat yine oldum oldum dirildim. Aklimda hep ya uzuntuden sutum kesilirse gecti. Sonucta ekg temiz cikti ama ben ruhumu teslim.edecektim. emzirdiğimiz surece olacak sanirim bu.alismak lazim.
Evet ya herşeyi ona yoruyorum moralim bozuk ya azalırsa başka birşey oluyor gene aynı üzülüyorum kendi ellerimle yapıcam diye

Ya ne bileyim cok ta kucukler 4 saatten sonra bisey misey olur diye korkuyirum kirkindan sonra belki kaldirmam da korkuyorum :)) bir de doktor da 2 kere kalksin dedi 4 saat dedi oyle deyince bende ona dikkat ediyorum
Bende ne yapsam bilemedim uyku düzeni oturtulsun 2 Aydan yazıyor 50 günlük olacak baslauom diyorum ama bi yandan da aç kalıp şekeri düşüyorsa endişesi taşıyorum

Vayyy sosyete kangurusumu cikti bizimki :KK70:

Kanguruyu bebekler genelde seviyor ya
Cunku anne karnındaki gibi hem annenin kalp atisina ve kokusuna yakin hemde sarıp sarmaliyor :)

valla o mod hepimizde var. Bizim zor bir gunuzdu bugun. Kalp ekomuz sikintili ciki doktor kalp ekg si istedi. O ekg cekilene kadar oldum oldum dirildim. Sonra doktoru bekledik kirk saat yine oldum oldum dirildim. Aklimda hep ya uzuntuden sutum kesilirse gecti. Sonucta ekg temiz cikti ama ben ruhumu teslim.edecektim. emzirdiğimiz surece olacak sanirim bu.alismak lazim.
Canım çok geçmiş olsun yüreğinizi ağzına getiRmislr yok yere neyse ki sorun yokmuş çok sevindim gözün aydın

Evet ya herşeyi ona yoruyorum moralim bozuk ya azalırsa başka birşey oluyor gene aynı üzülüyorum kendi ellerimle yapıcam diye
Bende senin gibiyim bazen as emiyor meme doluyor mastis olacağım diye korkuyorum sağma yapınca da yine sertleşir alıştırmayım diyorum bi günde Fazlw emiyor sürekli dengesizlik olunca memeler sasırdı bir de benim inçinden açılıyor çekiliyor mu bilmiyorum kol altımnda agriuor korkuyorum bugün kızıma bsy okursa ne yaparım diye ağladım
Kendimize kendimiz yapıyoruz aslonds sakinleşmek lazim ama yapamıyorum bende bugün sağma yapsam Stok mu yapsam kesilirse diye düşündüm kafamdan bende atamıyorum ama rahat olmak Lazım mama var diye

nemesis nemesis kanguru taktık alış verişe gidiyoruz :) ama ben tek basıma halledemedim eşim yardım etti bir de uyuyor kafayı yan koydu çenemin altında kafamı zor hareket ettiriyorum çok mu yukarda yaptık acaba kafayı düz tutsa alinini öpme pozisyonunda mi bakacam ama uyuyor
Tek basıma halledebilirim insallah ya

Bende kesilirse düşüncesi yok da oğlum az emiyor ya emmeyi bırakırsa:/ buna üzülüyorum ben de. Çünkü emdikçe gelecek o süt inşallah böyle düşünme. Stres belki azaltır ama kesilmez kolay kolay

nemesis nemesis kanguru taktık alış verişe gidiyoruz :) ama ben tek basıma halledemedim eşim yardım etti bir de uyuyor kafayı yan koydu çenemin altında kafamı zor hareket ettiriyorum çok mu yukarda yaptık acaba kafayı düz tutsa alinini öpme pozisyonunda mi bakacam ama uyuyor
Tek basıma halledebilirim insallah ya
Halledersin 3 5 kere yapınca alisiyorsun. Bak bizde suan durum bu yine uyudu elini koyup :) cikarinca uyaniyor ama sikinti o. Normalde koyunca alinini opebilecek durumda olman lazim yerlesimi oyle ayarlamaya calis.
Ben birde kanguruyla giymelik polar aldim. Giyip geziyoruz valla.

Eklentiler

Kizlar dogum sonrasi kilolariniz ne alemde benim 3 kilom var ama cok duzensiz besleniyorum artik kilo veremiyorum siz ozel birseyler yapiyormusunuz
Ben 13 kg almistim 15 gün icinde hepsi gitti canim. Kahvalti haric ekmek tüketmiyorum canim da istemiyor zaten. Genelde sıvı tuketiyorum çorba tarzı şeyler. Karnima da korse kullaniyorum

Ben sma kullaniyorum tavsiye uzerine ama sanki kilo almiyo gibi onun disinda kabizlik yapmiyo ve gazini kendi cikarabiliyo cok sukur ama hangi mama daha iyi saglik acisindan bilmiyorum sutum hic yok
Benimde sutum yok ya süt artırıcı şeyler yemeye caliscam ama bebekten bisey yemeye fırsat olmuyor resmen .

Ben 15 kilo almistim 11 gitti dogumdan beri ama geri alirim muhtemelen.cunku gercekten abartmiyorum bizim ev su an pastane gibi. Gunde 2-3 cesit tatli ve tuzlu cikiyor. Kv sagolsun yemekleri yapiyor ama yaninda tatlilar borekler. 3 yildir evliyim son 1 ayda evde kullanilan seker ve unu 3 yilda kullanmamisizdir.

Halledersin 3 5 kere yapınca alisiyorsun. Bak bizde suan durum bu yine uyudu elini koyup :) cikarinca uyaniyor ama sikinti o. Normalde koyunca alinini opebilecek durumda olman lazim yerlesimi oyle ayarlamaya calis.
Ben birde kanguruyla giymelik polar aldim. Giyip geziyoruz valla.
Ayni modeli almışız suan tam böyle uyuyor bizim ki de :)
Buzuki organ kolik yazinca cikiyor canim.
Teşekkürler canım

Kızlar bio Gaia kullanlar. Bebisler kaç gunlukken başladınız kullanmaya...11 gumluguz gaz icun erken dedi dr ama gaz sancıları başladı sanki bizde emerken hep ikiniyor agliyor..bi de saat kaçta kullanıyorsunuz. .

Bende ne yapsam bilemedim uyku düzeni oturtulsun 2 Aydan yazıyor 50 günlük olacak baslauom diyorum ama bi yandan da aç kalıp şekeri düşüyorsa endişesi taşıyorum

Canım çok geçmiş olsun yüreğinizi ağzına getiRmislr yok yere neyse ki sorun yokmuş çok sevindim gözün aydın

Bende senin gibiyim bazen as emiyor meme doluyor mastis olacağım diye korkuyorum sağma yapınca da yine sertleşir alıştırmayım diyorum bi günde Fazlw emiyor sürekli dengesizlik olunca memeler sasırdı bir de benim inçinden açılıyor çekiliyor mu bilmiyorum kol altımnda agriuor korkuyorum bugün kızıma bsy okursa ne yaparım diye ağladım
Kendimize kendimiz yapıyoruz aslonds sakinleşmek lazim ama yapamıyorum bende bugün sağma yapsam Stok mu yapsam kesilirse diye düşündüm kafamdan bende atamıyorum ama rahat olmak Lazım mama var diye
Evet canım bende hiç atamıyorum kafamdan ve bu salak vesveselerim yüzünden cidden sütümü azaltıyorum normalde o kadar ağzına geliyordu akıyordu yandan farkedıyordum bugun degıl oyle ınan cok korkuyorum

Sorma. Bu sipanin kalp atisi bana kalp krizi gecirtecek.

Kızlar bio Gaia kullanlar. Bebisler kaç gunlukken başladınız kullanmaya...11 gumluguz gaz icun erken dedi dr ama gaz sancıları başladı sanki bizde emerken hep ikiniyor agliyor..bi de saat kaçta kullanıyorsunuz. .
Biogia icin bilmiyorum ama kendi kullandigim gaz damlasi 15 gunlukken kullanilmaya basliyordu. Ve pediyatristimiz ilk 2 hafta gaz damlasi vermeyin bagirsak florasi yeni oluşuyor demisti. Yani sanirim deadline 15 gun.

Ya ben hamileyken eşim bana bişey ilacak diye aklı çıkardı şimdi bebek doğdu bebeğe sardı kafayı:)) sen babasin yat uyu dimi yok ama kakasina kendisi bakmadan ikna olmuyor :KK70: erkegin fazla ilgili olması da zarar valla beni sinir ediyor cocukla ayri uğraşıyorum ona ayrı laf anlatmaya çalışıyorum
Aynen bebege sardılar artık beni gözü görmüyor bile..kakaya cise bakmıyor pek gündüz hep işte akşam geliyor ozaman da anca alıp seviyor gece de annemle ikimiz bakıyoruz o uyanmıyor bile bazen ağlayınca gözlerini açıp geri uyur eşim:)

Benimde sutum yok ya süt artırıcı şeyler yemeye caliscam ama bebekten bisey yemeye fırsat olmuyor resmen .
Canim ben gunde iki bardak humana stil tea,rezene cayi komposto iki litre su iciyorum. Artik umidimi kestim gelmiyecek heralde damla damla var ama devami yok cocuk artik emmeyi reddediyo ilk baslarda bebek cok guzel emiyordu mamayi alinca yavas yavas emmeyi birakacak gibi sen ozel birsey yaptinmi

18 gunlukken basladik canim.onceleri gunduz veriyordum arkadaslar oyle demisti burda ama gunduz hep uyudu gece uyanikti o yuzden aksam 10-11 gibi veriyorum

Back
X