2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bugun oglum kakasini keci pisligi gibi 2 tane yaptı çok korktum fitil koydum allahdan gerisini çok kati olmayacak şekilde çıkardı dr u aradım 1 kereden bisey olmaz ayni sekilde deavam ederse mamasina saf zeytinyag damlatalım dedi eger hala çozum bulamazsak mamayı degistiririz dedi bide burasi antalya hava ısınıyo yavas yavas bebeğe su ikram et dedi içerse dedi basına bole bisey gelen var mı? su icirme durumuna ne diyosunuz biz bugun 2 aylık olduk verilmelimi sizce su

Yanında sana yardım eden birisi yokmu canım o işlerini yapmak için en azından oyalayıcı işlerle vakit kaybetmez dinlenir o uyurken eşinle vakit gecirirdin gelen gidenle de uğraşmazdın lohusasin eğer yanında kimse yoksa yardım etmek icin evine gelen kimseye hizmet etmek zorunda değilsin yani bunu bilerek gelen insanlara sinir oluyorum zaten!ben artık uyku uyuyayım 3 saatte olsa diye uyumayınca mama veriyorum 3 saat ya uyuyo ya uyumuyo benimkide alıştı memede uyumaya ve kucağa sızmadıkça beşikte durmuyo aynı şekilde emerken uyuyo uyudu diye ağzından çekersem uyanıyo kandirik yapiyo anasına sıpa kuzum emzirme yastığı kullan bel ve sırt agrilarin azalır benimkide memede çok durduğu uyuduğu için çareyi onda buldum...seninki daha yeni benimki oldu 19 günlük hala uyumuyo gece gündüz 2 aylık yeğenimin bile düzen e girmemiş daha düzelir..
Kolik zor is evet. Ama seninkine enteresan bir sekilde yaklasmis teshis icin.
Aynen öyle canım garip bi dr bizimkisi biraz da ters

Keci gibiyse tam anlamıyla kabız olmus kuzum

Memede uyumaya alıştı Uykuya dalamayinca hemen meme aranıyor iki cekiyor bırakıyor emzik verip vermemekte kararsızım emziği de acıktığı icin mi yoksa öylesine mi emiyor anlamıyorum
Zaten silikon uçla emiyor ver gitsin diyor arkadasim ilk 3 ay işime yaramaz ne emziği benim çocuğuma gerek YÖK diyordum sonra onunla oyalanmaya başladı rahatladım alıştır diyo ama be yapacağım bilmiyorum mememe hiç alışmazsa diye korkuyorum zaten geçen hafta birkaç kez memeyi alıp 2 dk emmişti bu birkaç gündür onu bile yapmıyor csnim cok sıkkın

Ilk gunden beri veriyorum ben. gunde 2 3 kere 1cay kasigi.ozellikle emzirdikten sonra veriyorum.zaten yarısını tukuruyor.agzi temizleniyor sutten pamukcuk olmuyor.

Memelrin tas olmadı mi kuzum o sırada benim hep öyle oluyor gelince sagdin o zaman
ses çıkarırdı kuzum öyle olsa nefessiz kalsa tıkanma sesi gibi bsy çıkardı orda olsa bile onlar oynatıyorlar kafasını

Ucu bıraktırmaya çalısıyorum onunda etkisi çok büyük sanırım. Çünkü kaynat steril et çok zor.
Ben öyle çok sık steril etmiyorum hatta bebe şampuanı ile güzelce yıkayıp sonra sıcak suyla tekrar tekrar yıkıyorum kullanincada kutusuna koyuyorum arada da sıcak suyla yıkıyorum yanlış mı yapıyorum acaba ya

canım emzirme deneyimi olan arkadaşım demişti ki, ilk bir ay boyunca benim de acıdı, bir ay sonra hem acı azaldı hem de meme ucum daha da şekillendi zamanla oturuyor sanırım.

Bende çok pimpirik değilimdir. Ama o bile zor geliyor inan. Günde 1 kaynatıp her kullanımda normal yıkıyorum ama dışarda gece zor geliyor.

Bildiğiniz lohusa depresyonuna girdim.yataktan çıkmak istemiyorum hep ağlıyorum endişeliyim benim gibi olan varmı kızlar?
Benim ilk hafta ağlamalarım ve duygusal olarak hassasligim vardi ki bu normalmis.gördugum kadariyla endiselerin de var profosyonel yardim alıp kendine iyilik et canim daha cabuk atlatirsin ins.

canım kendimde keşfettiğim şeyi söyliyim, emip bırakması ucun yumuşak ya da küçük olması ile alakalı, çünkü pompa ile sağıp meme ucunu uyarınca büyüyor ve biraz daha sert oluyor ya o zaman ucu bebeğin üst damağına deyiyor ve o zaman tadını alıp emmeye başlıyor, diğer türlü hemen ağzından çıkarıyor benimki de. arkadaşım demişti meme ucunu üst damağına değdirmeye çalış canım. ben farkettiğini gördüm.

Bildiğiniz lohusa depresyonuna girdim.yataktan çıkmak istemiyorum hep ağlıyorum endişeliyim benim gibi olan varmı kızlar?
Bir de bu donemde sosyal destek cok onemli evde sana yardimci olacak birileri yoksa gorusunce seni rahatlatacak arkadas,komsu,akraba vs.gorusmeye calis.bi saat birakip arkadaslarla tatli yemeye gidiyorum mesela.cocugu birakamiyorsam da komsuya geciveriyorum cocukla. yataktan cikip onceden seni iyi hissettiren seyleri yapmaya çalış biliyorum zor ama.cunku daha once ben de gecirdim ve seni cok iyi anliyorum.ins cabucak atlatirsin

Benim ilk hafta ağlamalarım ve duygusal olarak hassasligim vardi ki bu normalmis.gördugum kadariyla endiselerin de var profosyonel yardim alıp kendine iyilik et canim daha cabuk atlatirsin ins.
Canım hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor çok korkuyorum o yüzden

Canım hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor çok korkuyorum o yüzden
Ben ilk doğumda ağır bir sekilde yaşadım. Bide oğlum 2 aylıkken 15 temmuz oldu ve o zaman ben ankarada meclise çok yakındım üstümüzden uçtu jetler savaş cıktı sandım evde yalnızdım.

Atlattım ama çok zordu. En güzel çözüm eski hayatı devam ettirmek. Aynı alıskanlıklari yapmak ve bebeği hayatına katmak.

Çok uzun sürdümü canım? Çok zor durumdayım sütün falan etkilendimş bu süreçte

Kızlar ben bebeği uyandıramıyorum kesinlikle alrını açıyorum topuğunu sıkıyorum neşer yapıyoruz yok ağzına biberonu sokarsam içiyo yoksa uyanıp ta istemiyo
canım, bana doktor 3 saatte bir emzir dedi ama bişey itiraf edeyim mi, ben buna pek inanmıyorum. bebeği hiç uyandırmadım. ağladıkça alt değiştirme ve emzirme yapıyorum. kaka çiş normal, hatta kaka fazla. yüzünde sarılık yok. içgüdüsel davranmayı düşündüm. huzurla uyuyan bebeği niye uyandırayım ki, diye düşündüm. ama bi sorun varsa yarın belli olur. yarın bir hafta kontrolümüz var. herşey normalse böyle devam edicem. bi sorun varsa sizinle paylaşırım. böyle yapın demek haddim değil, sadece paylaşmak istedim hepinizle.

Ben sıcak suyla yıkıyorum günlük kaynatıyorum bazen hiç yıkamıyorum kutusuna koyuyorum bende mi yanlış yapıyorum acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…