2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
SÜT ÜRETİMİ İLE İLGİLİ BİR TEŞHİS
Vücudunuzda hamileliğin 4. ayından itibaren bir aşçı işe başlar. Dünyanın en profesyonel aşçısıdır. Hem mükemmel yemek yapar hem de israf edip de vücudun malzemelerini boşa harcsmaz ( kalsiyum, protein, vitamin, mineral, karbonhidrat ve yağ) . Mutfağına gelir gelmez kolostotrum denen ilk mucizevi yemeğini yapmak için çalışmalara başlar. Onun derdi gücü bebektir ve onu en iyi şekilde beslemekten sorumludur. Mutfakta bebeğin doğumu için sabırsızlıkla bekler. Bebeğin geldiğnin işareti plasentanın ( bebeğin eşinin) vücuttan ayrılmasıdır.
Evet ve beklenen an gelir plasenta gitti mutfakta kırmızı alarm aşçımız heyecanlı. Kolostotrum çoktan hazır ve tezgahın üzerinde ( memede). Garsonu bekliyor gelip yemeği bebeğe ulaştırması için ( garson anne). İlk yemek olan kolostotrum sarı koyu kıvamlı ve içerik olarak, bebeği geldiği bu yeni ortamdaki hastalıklardan korumak için adeta bir zırh gibi. Bebek nihayet ağzına memeyi aldı aşçımız telaşlı üretim başladı yemek son sürat hazırlanıyor bebek asla aç kalmamalı. Birkaç gün bu kıymetli yemeği son sürat yapmaya devam ediyor. Gün geçtikçe artık bebeğin ihtiyacının değiştiğini bilmektedir kolostotrum sonrası ikinci yemek ( geçiş sütü) ve sonrasında olgun süt ( beyaz süt) hazırlanacak. Fakat aşçımız heyecanından ve bebeği koruma çabasından yemek miktarını epey abartıyor " aman fazla olsun az olmasın yemek, bebek katiyen aç kalmamalı, ben her ihtimale karşı bol bol yapayım da tezgahın üzerinde dursun" diyor . Garson gelip ne zam bebeğe yemek götürse aşçı panik içinde "çabuk hızlı daha hızlı olmalıyım bebek besleniyor"
Fakat ne oluyor aşçının canını sıkan bir durum var. Garson geliyor gidiyor" yemek yetecek mi? Var mı yok mu? Bebek aç mı?" Diye söylenip duruyor. Aşçı şimdilik bunlara kulağını tıkamış çünkü onu garsonun fikirleri değil sadece bebek ilgilendiriyor.
Bu kırıcı laflara aldırmadan yemekleri yapıp tezgahın üzerine koymaya devam ediyor. Yemek yendikçe tabi ki tezgahın üzerinde eski yemekler yığılmıyor fırında sürekli yenisi pişmekte ve saniyeler içinde de hazır. Her şey yolunda aşçı mutlu ne güzel yemekleri iştahla yeniyor taze taze büyük bir hızla tükeniyor ve o her seferinde daha fazla daha fazla pişiriyor. Tek sorun şu garsonun kaygıları.
Zaman içinde aşçı ve bebek arasında şöyle bir bağ gelişir aşçı bebeğin günlük yemek ihtiyacını öğrenir ve artık yemekleri tam bebeğin ihtiyacı kadar pişirir. Tezgahta gereksiz yere yemek yığılmaz. Zaten bu kadar kıymetli malzeme neden israf olsun ki? Bunlar vücut için hayati önem taşıyan maddeler. Artık ihtiyaç kadar yemek pişecektir ( meme terbiyesi)
Ama gel de bunu kaygılı garsona anlat. Tezgahta yemek yığılmadığnı gören garson birgün yemeği servis için almaya gelmez aşçı son sürat çalışmaktadır ama eee nerde hani garson yok. Demek ki bebek aç değil olsun ben her ihtimale karşı pişirmeye devam edeyim. Akıllı garson aşçıya güvenmediği için dışardan hazır yemek söylemiştir ( mama) bu da yetmemiş hazır yemeği bebeğe ulaştıracak ve bebekle aşçı arasındaki bağı yavaş yavaş yok edecek biberon denen plastiği işe almıştır. Garson artık doğru dürüst mutfağa uğramaz olur. Yaptığı yemekler yenmeyen aşçımız ise günden güne daha az yemek yapmaya başlar çünkü yaptıkları yenmemiştir demek ki kendisine ihtiyaç yoktur.
Pişman olan garson Emzirme Akademisinin uyarılarıyla mutfağa koşar. Aşçıdan özür diler ve yeniden yemek yapması için ricada bulunur. Aşçı " iyi de ne zamandır gelmiyorsun bebeğin ne kadar yemeğe ihtiyacı olduğun unuttum. Ben eskisi gibi sen götürdükçe yapmaya başlıcam ama dediğim gibi biraz zamana ihtiyacım var. Ben miktarı yeniden ayarlana kadar sen kısa bir süre kademeli azaltarak dışardan yemek söylemeye devam et ama sana tavsiyem önce bebekle aranı düzeltmek için hemen şu biberonu işten at."
Garson söylenenleri harfiyen yapar ve bir daha aşçının işine karışmaz. Aşçı zamanla eskisi gibi son sürat yemek yapmaya garson da onun işine bir daha karışmadan yemeği servis etmeye devam eder. Bebek ilk başta bu durumu yadırgasa da zamanla garsona barışır ve aşçının hazırladığı o mükemmel yemeklerle daha sağlıklı ve mutlu büyür.
Benim sütümü emiyo ama iyice azalıyo sıkıyorum zor çıkıyo. Bebek ağlamaya başlıyo yinede emzirmeye çalışıyorum 10 dakika felan ama çocuk artık ağlayarak iyice hava yutmaya başlayınca mecbur az da mama veriyorum. Bazen vermiyorum ağlaya ağlaya arana arana uyuyo ama ben uyuyamıyorum o sürekli aranırken mırıldanırken. Herkes emzir emzir emzir ya gelmiyo işte sürekli emiyo yetmiyo boş memeyi emmek istemiyo çocuk bende böyle yazılar okudukça iyice stres yapıyorum her mama verdiğimde sanki kötü bişi yapmış gibi vicdanım okadar rahatsız oluyo ki yetmediğim için ağlıyorum. İnanmıyolardı annemlerde kalıyorum artık ona gösteriyorum sürekli bebeği görüyo o diyo artık az mama ver diye. En güzeli emzirmek ama ben böyle yazılar okudukça ağlayasım geliyo sütüm yok diye

Muhtemelen gaz canım ben doktora bugün 3.gün kaka yapmadı dedim çişte sıkıntı yoksa kaka yapar dedi kabiz değildir gaz çıkarıyor zaten dedi benim kız dün yapmadı bugün yapmadı muhtemelen yarın yapacak çünkü genelde öyle oluyo ve yaptimi da 3 gunluk yapiyo pacalara kadar bide saro sarı zor cikiyo :) bende her mama verişimde içine yarım çay kaşığı zeytinyağı katıyorum bide kimyon demleyip suyundan iciriyorum kendim de humana kimyonlu rezene içiyorum bazen evet çok ağlıyor bugün çok ağladı çünkü artık kaka yapmadığı için rahatsız oluyor ama yapar bence panik yapma
Her mamada o kadar yag cok degil mi yahu. Gunde yarin kasik verin diyorlar.

Muhtemelen gaz canım ben doktora bugün 3.gün kaka yapmadı dedim çişte sıkıntı yoksa kaka yapar dedi kabiz değildir gaz çıkarıyor zaten dedi benim kız dün yapmadı bugün yapmadı muhtemelen yarın yapacak çünkü genelde öyle oluyo ve yaptimi da 3 gunluk yapiyo pacalara kadar bide saro sarı zor cikiyo :) bende her mama verişimde içine yarım çay kaşığı zeytinyağı katıyorum bide kimyon demleyip suyundan iciriyorum kendim de humana kimyonlu rezene içiyorum bazen evet çok ağlıyor bugün çok ağladı çünkü artık kaka yapmadığı için rahatsız oluyor ama yapar bence panik yapma
Canım sen günde kaç kere kaç cc mama veriyosun

Benim sütümü emiyo ama iyice azalıyo sıkıyorum zor çıkıyo. Bebek ağlamaya başlıyo yinede emzirmeye çalışıyorum 10 dakika felan ama çocuk artık ağlayarak iyice hava yutmaya başlayınca mecbur az da mama veriyorum. Bazen vermiyorum ağlaya ağlaya arana arana uyuyo ama ben uyuyamıyorum o sürekli aranırken mırıldanırken. Herkes emzir emzir emzir ya gelmiyo işte sürekli emiyo yetmiyo boş memeyi emmek istemiyo çocuk bende böyle yazılar okudukça iyice stres yapıyorum her mama verdiğimde sanki kötü bişi yapmış gibi vicdanım okadar rahatsız oluyo ki yetmediğim için ağlıyorum. İnanmıyolardı annemlerde kalıyorum artık ona gösteriyorum sürekli bebeği görüyo o diyo artık az mama ver diye. En güzeli emzirmek ama ben böyle yazılar okudukça ağlayasım geliyo sütüm yok diye

Tabiki yetememek değil asla öyle düşünme. Eğer mamayı biberonla veriyorsan bebek onu içmek daha kolay olduğu için memede huzursuzlanıyor çünkü onu istiyor. Az olanı çekmek çok daha zor ama biberon çok kolay. Mamayı bi kerede kesmek iyi değil zaten. Ama biberonu verme en azından kaşıkla ver. Emzirme sanatı gurubu var facede uzmanlar var orda istersen gir durumu anlat onlar seni güzel yönlendirir. Bende çok çok bilgili biri değilim yanlış yönlendirme olmasın.

Bizde bugün kaka nöbetindeyiz. Hayır kaka cıvıkken nasıl bu kadar zorlanıyor ıkınıyor anlamıyorum. Şuan büyük insan gibi ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yavrum :(

Tabiki yetememek değil asla öyle düşünme. Eğer mamayı biberonla veriyorsan bebek onu içmek daha kolay olduğu için memede huzursuzlanıyor çünkü onu istiyor. Az olanı çekmek çok daha zor ama biberon çok kolay. Mamayı bi kerede kesmek iyi değil zaten. Ama biberonu verme en azından kaşıkla ver. Emzirme sanatı gurubu var facede uzmanlar var orda istersen gir durumu anlat onlar seni güzel yönlendirir. Bende çok çok bilgili biri değilim yanlış yönlendirme olmasın.
Denedim onu ama tam işkence oldu yarıdan çoğu dışarı gidiyo hırslanıyo iyice ağlıyo gaz yutuyo. Üstünü başını batırıyoruz orasıda ayrı. Sütün olduğunda çok güzel içiyo ama ağlamaya başlıyo bi süre sonra bi bakıyorum sıkıyorum göğsümü 2 damla süt zor çıkıyo

Kız ne güzel kilosu vardı şimdi 10 kilo vermiş daha da zayıflarsa olmaz yanıma hadi kiloyu verdim mosmor çatlak var ben tatilde felan saklana saklama kıyafet giycekken o gerine gezmesin kıskanırım ben :KK53:
:KK70::KK70:sende benim gibisin öyle olunca bende sinir olup kıskanıyorum:)gelince evine oda alır kilo merak etme daya yemekleri sen de :KK3:

Her mamada o kadar yag cok degil mi yahu. Gunde yarin kasik verin diyorlar.
Çok fazla koymuyorum ben yada bazen parmağına banıp yalatiyorum sadece koyma taraftarı değilim aslında ama kaka yapmayınca bikac gün üst üste korktum ondan dayadım çocuğa:)

Canım sen günde kaç kere kaç cc mama veriyosun
Önceden günde 4-5 oluyodu 40 cc şimdi sadece gündüzleri 4 kere 50 cc gece 2 kere 60 cc veriyorum ama çok ağlar susmazsa 90 cc de verebilesin demişti dr..he bide her mama öncesi emziriyorum önce eğer çok emdiyse mamayı az veriyorum mesela 40 cc yada 50 cc duruma göre günde verdiğim sayıyı artırabiliyorum aglamasina bağlı aslında...

Önceden günde 4-5 oluyodu 40 cc şimdi sadece gündüzleri 4 kere 50 cc gece 2 kere 60 cc veriyorum ama çok ağlar susmazsa 90 cc de verebilesin demişti dr..he bide her mama öncesi emziriyorum önce eğer çok emdiyse mamayı az veriyorum mesela 40 cc yada 50 cc duruma göre günde verdiğim sayıyı artırabiliyorum aglamasina bağlı aslında...
Anladım canım seninde mi sütün yetmiyo

Kızlar bitek biz mi böyleyiz sizde böyle misiniz Allah aşkına ben artık delirmek üzereyim
Uyanık olduğu her saniye memede. Sabah atıyorum 9da başladık güne. Ben akşama kadar emzirme üst değişme ve alt açma yapıyorum sadece. Size yemin ediyorum tuvalete gidecek vakit olmuyor. Memede uyuypr bırakınca uyanıyor. En fazla en fazla 1 saat uyuyor. O sırada darmadağın evi mi toplayım yemek mi yapayım. Hiç bişey yaptırmıyor bana. Akşam avm gittik 9da evdeydik. Vallahi billahi 9dan beri tek yaptığım şey oturduğum yerde emzirmek altını almak. Saat oldu 2. Yiyor gaz oluyor o gazı çıkarırken kaka yapıyor yeniden memeye geliyor. Kusuyor yeniden meme. Bide gaz sancısı olduğunda da meme istiyor rahatlamak için. Bu defa geceleri huzursuzsa ve çok emdiyse ağzından burnundan fışkırtarak kusuyor. Öyşe kusarsa diye tıvalete gidemiyorum iyice dalmadan. Dalarsada 1 saat zaten.
Ben artıl psikolojik olarak iyi değilim. Böyle gidecek diye oturup ağlıyorum.

Cnm gordugum kadariyla bu konuda kendini cok stres yapiyorsun bu guruptaki kiZlarin ve dogal olarak butun annelerin hepsinde olan bisey. Ben kafami rahat tutmanin daha iyi oldugunu gordum. Dusunsene bebegin 5 kilo olsun 3 saat icinde ihtiyaci olan miktar 90 cc anne sutu simdi bebek bunu ister saatte 1 bolerek ister toptan alir. Ama biz diyoruzki sen doymuyorsun al mama e ozaman bizede ihtiyaci kalmiyor bizim memelerde sutu az uretiyor. Fizyolojik bir rahatsiLigin olmadigi surece ki anlasihim kadariyla cok nadir oluyor sutu yetiyir insanlarin. Ya benim bebe dolu memeyi emip kusuyor sonra bos memeyi emip uyuyir. Ha noluyor dolu memeyi iki firtla hallederken bosta daha cok ugrasiyor. Emzik biberonun emmede isteksizlik yaptigini unutmamak gerek eger bu konuda sikayet varsa. Ben kirkudan ne emzik verdim ne biberon. Memede kavga dogus cikiyo. Genede inatla sabrediyorum beni enzik yapiyor bazen. İnsallah ise baslayincada ayni devam eder. Banada dediler yok sutunmu kotu yok bilmemne ne arastirdim neler okudum millati azarladim gonderdim takma semde aramiyor belki ihtiyaci vardir. Hemoroid oldum oturup emzirmekten kkadar yani :))

7 de uyuyan çocuğu mecbur 10 da ilac icin kaldırdım sonra tabi 12:30 a kadar uyumadı aha dedim 5 de kalkar derken 3:30 da ortaladık uyandırdık uykusu kaçınca duzen de sarsıldı
Bense
Dünkü 4 saatlik uykuyla duruyirum uyumamak icin. Buraya sardım :)

Kızlar bitek biz mi böyleyiz sizde böyle misiniz Allah aşkına ben artık delirmek üzereyim
Uyanık olduğu her saniye memede. Sabah atıyorum 9da başladık güne. Ben akşama kadar emzirme üst değişme ve alt açma yapıyorum sadece. Size yemin ediyorum tuvalete gidecek vakit olmuyor. Memede uyuypr bırakınca uyanıyor. En fazla en fazla 1 saat uyuyor. O sırada darmadağın evi mi toplayım yemek mi yapayım. Hiç bişey yaptırmıyor bana. Akşam avm gittik 9da evdeydik. Vallahi billahi 9dan beri tek yaptığım şey oturduğum yerde emzirmek altını almak. Saat oldu 2. Yiyor gaz oluyor o gazı çıkarırken kaka yapıyor yeniden memeye geliyor. Kusuyor yeniden meme. Bide gaz sancısı olduğunda da meme istiyor rahatlamak için. Bu defa geceleri huzursuzsa ve çok emdiyse ağzından burnundan fışkırtarak kusuyor. Öyşe kusarsa diye tıvalete gidemiyorum iyice dalmadan. Dalarsada 1 saat zaten.
Ben artıl psikolojik olarak iyi değilim. Böyle gidecek diye oturup ağlıyorum.
Biraz biraz düzelerek gidiyor sanki ama 3 ay böyle gidecek gibi.

7 de uyuyan çocuğu mecbur 10 da ilac icin kaldırdım sonra tabi 12:30 a kadar uyumadı aha dedim 5 de kalkar derken 3:30 da ortaladık uyandırdık uykusu kaçınca duzen de sarsıldı
Bense
Dünkü 4 saatlik uykuyla duruyirum uyumamak icin. Buraya sardım :)

Her gece başka bir efsane... :eğlence:

Sonunda sıyırdım ben de galiba.

Back
X