- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.050
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.941
Hah harikasin cok tesekkur ederim.bu kez ekran resmine kadar aldim.bakayim yapayim bende. Cok tatli krizim tutuyor bu aralar.saglikli atistirmalik cesifi lazim. Bu sagliklidir kesin. Nutellali ekmek out incir uyutmasi inHemen veriyorum :)katreinur un tarifiydi.
İsmi incir uyutması:)
8 tane büyük kuru inciri (küçük incirse sayıyı bir artırsın) bir saat sıcak suda bekletiyoruz daha sonra incirleri küp küp doğruyoruz
700ml sütü de yoğurt mayalama sıcaklıpına getiriyoruz. Parmağını sokunca elini ısırsın der annem:) ama burada birisi 50/55 derece demişti.
Daha sonra doğranmış incirleri içine atıp blendırdan geçirip kaselere koyuyoruz ve üzerlerini kapatıp iki saat dışarda bekletiyoruz sonra da dolaba alıp iki saat bekledikten sonra yenebilir hale geliyor:)
Geçici bir süreçtir belkide ataktır buda canım.Onu hep yapıyorum canım uyurken de yatağı 20 derece felan baş kısmını yukarı yaptım ama çok fayda etmedi
Geçmiş olsun. Neden acaba bu durumda birsey dese keşke. Çok az almış gercekten ama mamayı denesen ara ara belki farklı bir marka içeryok işte. Genzi de hırıl hırıl onun için bişi yapılmaz burnunu aç diyo. E burnunu açıyorum da genzinde bildiğin balgam var yani. Olabilir diyo sonra kilo alımı çok az olmuş diyo anlamadım
Afiyet olsun evet hem sağlıklı hem tatlı hem de süt yapıyor daha ne olsun :)) bi de sütü laktozsuz kullandın mı tamamdır:)Hah harikasin cok tesekkur ederim.bu kez ekran resmine kadar aldim.bakayim yapayim bende. Cok tatli krizim tutuyor bu aralar.saglikli atistirmalik cesifi lazim. Bu sagliklidir kesin. Nutellali ekmek out incir uyutmasi in
Benim ilk oğlumda göz temasını gec kurdu. Gülmeyede tam 2 ay 3 haftalıkken başladı. Simdi kahkalarla evi inletiyor hiç merak etme bir sorun yok olacak hepsi.Cok sagol canim cevap yazdigin icin, bizde sanki hafif hafif goz temasi basladi gibi ama inan her dakika cocugun yuzun bakiyorum bir ilerleme olur mu diye. Doktor 90. Gune kadar bekleyecegiz dedi.3 ay dolmadan test yapilmiyormus.
Demek ki 3 ay dolmadan olmasi icin vakti var. Sende telas yapmamaya calis. Bence sorun cikmayacaktir. Zaten sen ilk doktora goturupte 2.ay sonunda detayli tahlil yapılacakmış dediginde arkadasi aramistim doktoru boyle demis 2.ayin sonunda ilave tahlil yapilacakmis diye cok sasirmisti 2 aylik bebeye ne tahlili diye. Bak simdi senin doktor 3 e ertelemis.3 de gitsen belki 6 diyecek.Cok sagol canim cevap yazdigin icin, bizde sanki hafif hafif goz temasi basladi gibi ama inan her dakika cocugun yuzun bakiyorum bir ilerleme olur mu diye. Doktor 90. Gune kadar bekleyecegiz dedi.3 ay dolmadan test yapilmiyormus.
Bak bi sağlıklı atıştırmalık tarifi daha veriyim. Bunu bizim ev hslkı da çok sevdi bana kalmadıHah harikasin cok tesekkur ederim.bu kez ekran resmine kadar aldim.bakayim yapayim bende. Cok tatli krizim tutuyor bu aralar.saglikli atistirmalik cesifi lazim. Bu sagliklidir kesin. Nutellali ekmek out incir uyutmasi in
Kaydettim hemen :)Bak bi sağlıklı atıştırmalık tarifi daha veriyim. Bunu bizim ev hslkı da çok sevdi bana kalmadı
10 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarıp sıcak su da bekletiyoruz. Sonra hurmaları yarım bardak ceviz ve iki kaşık kakaoyla robattan geçiriyoruz. Küçük toplar yapıp buzdolabında biraz bekletip yiyoruz:)
Ben de senin muzlu tarifi deniycem bi ara. Bi gün muz bitiyo bi gün ceviz:) hepsini bi araya getirip yapcam inşallah:)
Çok geçmiş olsun dil veya dudak bağına baktı miKızlar geldik doktora 8 günde 90 gr almış sadece. 2 gün daha gözetim altında tut olmadı hastaneye yatırıp biz takviye yaparız dedi. Ciğerini dinledi rengine baktı normal dedi bende kan ve idrar tetkiki yapmasını istedim. Enfeksiyona felan bakılacak sonuç bekliyoruz. Moralim çok bozul sütüm felan öyle azaldı ki dün 11 30 da emdi gece 4 te zorla kaldırdım tam 7 kere çekti uyudu ne yapsam emmedi sabah 7 30 da emdi. 8 saat ya az mı emdiği de 47 saniye. Kan verirken bebeğim ağladı ben ağladım. Hala da ağlıyorum bunu bile göz yaşım süzülerek yazıyorum. Nolur dua edin hersey geliyo aklıma. Hastaneye yatsa delik deşik olcak. Artık sütüm felan umrumda değil azmış çokmış. Tek mama yesin ama böyle olmasın yavrum
Bende kaydettim hemenBak bi sağlıklı atıştırmalık tarifi daha veriyim. Bunu bizim ev hslkı da çok sevdi bana kalmadı
10 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarıp sıcak su da bekletiyoruz. Sonra hurmaları yarım bardak ceviz ve iki kaşık kakaoyla robattan geçiriyoruz. Küçük toplar yapıp buzdolabında biraz bekletip yiyoruz:)
Ben de senin muzlu tarifi deniycem bi ara. Bi gün muz bitiyo bi gün ceviz:) hepsini bi araya getirip yapcam inşallah:)
Cok sagol canim cevap yazdigin icin, bizde sanki hafif hafif goz temasi basladi gibi ama inan her dakika cocugun yuzun bakiyorum bir ilerleme olur mu diye. Doktor 90. Gune kadar bekleyecegiz dedi.3 ay dolmadan test yapilmiyormus.
Ben hala tariflerin hicbirini yapamadım incirle kaysiyi kaynatmak dışında kız uyursa evi toparla çamaşır yika yemek yapabilirsen yap duşa girebilirsen gir azda olsa ütümüz oluyor ütü yap derken vakit kalmıyor
Ben kız uyanıkken oylanacağı bsy almalıyım salıncak mi oyun halisi mi bilmiyorum ama artık bsy şart
Oyun halısına dün arkadaslarda koyduk yanlarında ki ayılara odaklandı sonra da mizirdandi sırtüstü yatmaya alerjisi var sanki
Bak o da kayıtlı ama daha deneyenedim:))Bende kaydettim hemen
Muzlu yulafli tarif guzel ustelik doyurucuda oluyorda ben nerdeyse 1 aydir hergun yapio yiyorum biktim artik degisik birseyler lazim
Kizlar .merabalar.ben de subat annesiyim.en son gebeyken yazmistim sonra araya tatil matil girdi.ben kullanici adimi sifremi unuttum.sizi her gun okuyorum.sizi ve yavrularinizi cok iyi taniyorum.allahim ne guzel sohbet ediuyolar diyip diyip duruyorum.sonra bugun farkettim kendimi bildigim icin kullanici adimi sifremi telefonuma kaydetmisim.telefonuma kaydettigimi de unutmusumm
Bundan sonra sohbetlerinize beni de alin.
Ee sorun meme olmamis ki ama cocugu sarmis ssrmalamissin bunalmis ondan aglamis o durumda meme bile versen susmazdi ki. Ayrica tulum ne kiz Kara kista mi kaldinBen annemlere gidip geldim. Geldimde bide yaşadığım günü bana sorun.
Evden çıkmak 3.5 saat sürdü. Tam çıktık kapıyı kitledim bi döndüm üst baş puset hepsi batacak şekilde kus sen
Geri girdik içeri. Komple soyun değiş. Bu defa meme krizi geldi. Hadii iki saat emsin. Neyse en sonunda çıktım. Arabada giderken gayet iyiydi. Eşim aradı yerimi sordu sağa çekip beklesene anahtarı unutmuşum almaya geliyorum dedi. Sağa çektim. 5 dk oldu yok. Bizimki birden başladı mı cırlamaya. Arabanın içi çok sıcaktı hafif terlemişti bende camı az açtım. Bi baktıö alnı ensesi su içinde. Kendime ne küfürler ettim bi giydirmeyi beceremiyorsun şu çocuğu diye. Böyle hasta edicem zaten. Salak salak iş yapıyorum. Kendi üstünde incecik bir tunikle yanarken çocuğa uzun kollu zıbın, altına incecik pijama üstüne tulum giydirdim.
Neyse o cırlarken bekliyorum beyfendi hala gelmedi. Ona ayrı delirince bana cinnet geldi. Aradım annemlerden gelip alsaydın sen niye beni bekletiyorsun diye ama sağlam bağırdım. Vallahi o an boşanacal kadar sinirlendim ona. Ömerin öyle ağlaması beni çok strese soktu. Arabasını gördüm resmen anahtarı camdan fırlattım bastım çünkü beni beklettiği sürede ben 2 kere anneme giderdim çocukta öyle ateşe düşmüş gibi ağlamazdıkuzenlerim falan ordaydı aradım çabuk otoparka inin diye. Artk nasıl dediysem kuzenimin bir inişi var ahahahha hala gülüyorum
Eve girdik su içinde çocuk. Annemde beni bi haşladı az daha giydirseydin çocuğu da yakaydın diye.
Üstünü değiştim emzirmeye aldım saat 2ydi oraya gittim. 4te çıkacaktım akiam trafiğine kalmamak için. 2 saatin 1.5 saati odada emzirmekle geçti. Yarım saatte yemek yedim giyindim çıktım. Kuzenimi 1 yıldır görmüyordum. 2 dakika göremedim. Eve uyurken geldim ki yolda bidaha delirmesin. Tamamen boşu boşuna yorgunluk ve stresimşe kaldım yani hiç bişey anlamadan hurala gürele bi 4 saat geçirdim ama anlamadım. Keşke çıkmasaydım. Daha arabada tek gidecek modda değil onu gördüm. Gözü açık olduğu an memede olacak. Bu yüzden emzik için uğraşıyorum işte ama almıyor. Emzik alsaydı o ağlamaya başladığı an verirdim 10 dakika gidene kadar oda hırpalanmazdı bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?