- 30 Ağustos 2016
- 1.191
- 1.665
- 63
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #50.961
Ben hala tariflerin hicbirini yapamadım incirle kaysiyi kaynatmak dışında kız uyursa evi toparla çamaşır yika yemek yapabilirsen yap duşa girebilirsen gir azda olsa ütümüz oluyor ütü yap derken vakit kalmıyor
Ben kız uyanıkken oylanacağı bsy almalıyım salıncak mi oyun halisi mi bilmiyorum ama artık bsy şart
Oyun halısına dün arkadaslarda koyduk yanlarında ki ayılara odaklandı sonra da mizirdandi sırtüstü yatmaya alerjisi var sanki
Oyun halısını bizimkide pek sevmiyor sanırım ya. Oysakş ne hayallerle aldımbi an önce şöyle oyuncak vs ile oyalanacak zaman gelsin istiyorum
Ee sorun meme olmamis ki ama cocugu sarmis ssrmalamissin bunalmis ondan aglamis o durumda meme bile versen susmazdi ki. Ayrica tulum ne kiz Kara kista mi kaldin
Hemen veriyorum :) @katreinur un tarifiydi.
İsmi incir uyutması:)
8 tane büyük kuru inciri (küçük incirse sayıyı bir artırsın) bir saat sıcak suda bekletiyoruz daha sonra incirleri küp küp doğruyoruz
700ml sütü de yoğurt mayalama sıcaklıpına getiriyoruz. Parmağını sokunca elini ısırsın der annem:) ama burada birisi 50/55 derece demişti.
Daha sonra doğranmış incirleri içine atıp blendırdan geçirip kaselere koyuyoruz ve üzerlerini kapatıp iki saat dışarda bekletiyoruz sonra da dolaba alıp iki saat bekledikten sonra yenebilir hale geliyor:)
Bak bi sağlıklı atıştırmalık tarifi daha veriyim. Bunu bizim ev hslkı da çok sevdi bana kalmadı
10 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarıp sıcak su da bekletiyoruz. Sonra hurmaları yarım bardak ceviz ve iki kaşık kakaoyla robattan geçiriyoruz. Küçük toplar yapıp buzdolabında biraz bekletip yiyoruz:)
Ben de senin muzlu tarifi deniycem bi ara. Bi gün muz bitiyo bi gün ceviz:) hepsini bi araya getirip yapcam inşallah:)
Ben annemlere gidip geldim. Geldimde bide yaşadığım günü bana sorun.
Evden çıkmak 3.5 saat sürdü. Tam çıktık kapıyı kitledim bi döndüm üst baş puset hepsi batacak şekilde kus sen
Geri girdik içeri. Komple soyun değiş. Bu defa meme krizi geldi. Hadii iki saat emsin. Neyse en sonunda çıktım. Arabada giderken gayet iyiydi. Eşim aradı yerimi sordu sağa çekip beklesene anahtarı unutmuşum almaya geliyorum dedi. Sağa çektim. 5 dk oldu yok. Bizimki birden başladı mı cırlamaya. Arabanın içi çok sıcaktı hafif terlemişti bende camı az açtım. Bi baktıö alnı ensesi su içinde. Kendime ne küfürler ettim bi giydirmeyi beceremiyorsun şu çocuğu diye. Böyle hasta edicem zaten. Salak salak iş yapıyorum. Kendi üstünde incecik bir tunikle yanarken çocuğa uzun kollu zıbın, altına incecik pijama üstüne tulum giydirdim.
Neyse o cırlarken bekliyorum beyfendi hala gelmedi. Ona ayrı delirince bana cinnet geldi. Aradım annemlerden gelip alsaydın sen niye beni bekletiyorsun diye ama sağlam bağırdım. Vallahi o an boşanacal kadar sinirlendim ona. Ömerin öyle ağlaması beni çok strese soktu. Arabasını gördüm resmen anahtarı camdan fırlattım bastım çünkü beni beklettiği sürede ben 2 kere anneme giderdim çocukta öyle ateşe düşmüş gibi ağlamazdıkuzenlerim falan ordaydı aradım çabuk otoparka inin diye. Artk nasıl dediysem kuzenimin bir inişi var ahahahha hala gülüyorum
Eve girdik su içinde çocuk. Annemde beni bi haşladı az daha giydirseydin çocuğu da yakaydın diye.
Üstünü değiştim emzirmeye aldım saat 2ydi oraya gittim. 4te çıkacaktım akiam trafiğine kalmamak için. 2 saatin 1.5 saati odada emzirmekle geçti. Yarım saatte yemek yedim giyindim çıktım. Kuzenimi 1 yıldır görmüyordum. 2 dakika göremedim. Eve uyurken geldim ki yolda bidaha delirmesin. Tamamen boşu boşuna yorgunluk ve stresimşe kaldım yani hiç bişey anlamadan hurala gürele bi 4 saat geçirdim ama anlamadım. Keşke çıkmasaydım. Daha arabada tek gidecek modda değil onu gördüm. Gözü açık olduğu an memede olacak. Bu yüzden emzik için uğraşıyorum işte ama almıyor. Emzik alsaydı o ağlamaya başladığı an verirdim 10 dakika gidene kadar oda hırpalanmazdı bende.
Emmediği için canım. Sütüm iyice azaldı ama umrumda değil içsinde tek hep mama içsinGeçici bir süreçtir belkide ataktır buda canım.
Sabırlı ol.emmediği içinmi kilo almamış yoksa süt az diyemi anlamadım?
Heee ben kalin tulum sandimdi. Gerci yinr cok. Ruzgar coksa Pusetin ustune muslin at yeter kiz ruzgari keser.Ya hiç sorma Allah beni bildiği gibi yapsın. Kuzum d. Bakırdayım ben. Şehrin olayı sıcaklık ama bu bi kaç gündür serin esiyor. Doktorda beni rüzgardan koru hasta olur bak diye korkutunca benim devreler yandı.
Tulum dediğim o dışarı tulumları değil. Penye tulumlar. Bide öyle bi dış tulum giydirsem çocuk fenalık geçirirdi.
Kiz yogurt mayalamaya 50 derece çok eksi olur yogurt 38-43 derece arasi siz bence serce parmagi batirin 10 a kadar sayin 10 da artik isiriyo ilucak.
Ben derece kullanmıyorum dediğin gibi serçe parmağı ısırıyor muhabbetine göre yapıyorum:) o sıcaklığı başka biri söylemişti tam hatırlamıyorum kimdi. @-nemesis- yoğırt mayalama sucaklıpında muhalefet var:)
Kiz yogurt mayalamaya 50 derece çok eksi olur yogurt 38-43 derece arasi siz bence serce parmagi batirin 10 a kadar sayin 10 da artik isiriyo ilucak.
Ben bunu incir ve kayisiylada yapiyorum. Cebiz yerine badem oluu findik oluu kaju oluu istediginle. Bide firinda kurabiye gibi yapilan versiyonuda var bal badem ve kakao kullaniliyordu sanirim.
Ben valla inatla geziyorum 2 dk bile kar. Eger yakinlarimsa yanlarinda oturup gostermeden emziriyorum hem sese de alisiyor uyurken. Gecen gune gittim uyuttum koydum yanima pusetle uyudu bende yedim ictim en azindan. Annenlerse biraz oynasinlar oyalanmis olur hem ben oyle yapiyorum yani cok arayi acmadan emzir biraz nefes almis olursun
Yok canım evolvıayı sevmişti ama gaz yaptığı için içirememiştim onu da içmedi nasıl acıkmaz ya şaşırıyorumGeçmiş olsun. Neden acaba bu durumda birsey dese keşke. Çok az almış gercekten ama mamayı denesen ara ara belki farklı bir marka içer
Amin canım inşallahhHomely_angel canim bende daha sunnet yaptirmadim asiri gazlı oldugumuzdan 3 ayı doldur dediler doldurucaz yarin 3 ayı yekrar konusacaktım sen neden 7 ay erteledin cnm merak ettim
estherr canım yuregini ferah tut elinden geldigince ten tene temas yap insallah en kisa sürede toparlayacak yavrucum
Ona bakmadı canım sorun olsa önceden de emmezdi diye sormadım bende acıkcası böyle nedensiz olmadı çok zorÇok geçmiş olsun dil veya dudak bağına baktı mi
Bence başka doktora git yarın
Bi sebep söyleseydi keşke
Canim ben saglik problemi nedeniyle sutum yok.mama veriyorum.buyuk oglum 2aylikken mama da icmemeye basladi.ama 4aya kadar bi sekilde idare ettik.biberon degisikligi yap.mama degisikligi yap.hatta baktin olmuyo bardakla verdirmeye calis.su yogurt muhallebi tarzi seyler icin kasikli biberonlar cikmis.onu bi dene.allah kolaylik versin canimYok canım evolvıayı sevmişti ama gaz yaptığı için içirememiştim onu da içmedi nasıl acıkmaz ya şaşırıyorum
Başlarda sorun olmamış ama sorun olabilir diye kesmişlerOna bakmadı canım sorun olsa önceden de emmezdi diye sormadım bende acıkcası böyle nedensiz olmadı çok zor
Yaa bak ben öyle bilmiyodumBaşlarda sorun olmamış ama sorun olabilir diye kesmişlerfbtl Betül’ün bi danış bence
Saol canım hastaneden gelince emdik bakalım eğer aksama aynı sorunları yaşarsak gidip ne bulursam alıcam zatenCanim ben saglik problemi nedeniyle sutum yok.mama veriyorum.buyuk oglum 2aylikken mama da icmemeye basladi.ama 4aya kadar bi sekilde idare ettik.biberon degisikligi yap.mama degisikligi yap.hatta baktin olmuyo bardakla verdirmeye calis.su yogurt muhallebi tarzi seyler icin kasikli biberonlar cikmis.onu bi dene.allah kolaylik versin canim
Sen hangi ildesin canimYaa bak ben öyle bilmiyodum
Bakalim luff gelince onuda degerlendiririm.. ona gore son kararimi veririmnemesis yüze kapanması iyi değilmiş ya onuda alayım çekiştirince kullanırım diye düşünmüştüm
Bizimki yüzüne kapanınca rahatsız oluyor huylu babası gibi eline battaniye değse huysuzlanir
.
Göz TEMA’sı olmadan emzirmek de istemiyorum zaten çok tatlı bakıyorlar o sırada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?