- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #51.661
Ben olsam bebemi alir kocamida kaldirirdim hadi eve gidelim cocuk rahatsiz oluyor korkup sicriyor kucagimda surekli gurultuden diye. Ha baktim koca kisiside kalkmiyor taksiye biner donerdim...
İşte zorlayan kısım o uyuma şekli yok. Ayakta sallıyorum o gün uyuyo yarın uyumuyo bazen kucakta uyuyo bazen uyumuyo bazen yerine koyunca uyuyo. Şöyle uyur diyemiyorum o yüzdende uyutamıyorum sürekli deniyorum en garanti emerek ama ondada ben mahfoluyorum. İnşallah düzeliriz bizde. Bugün gündüz 4 5 saat felan uyudu bakalım gece nasıl olacakCanım sağlık ocagindaki dr gece yada gündüz uyumayı bebek kendi seçer dedi ama bence yavaştan girer düzene artık benimki gündüz hiç uyumuyodu bugün banyo yaptı emdi ayakta sallaya sallaya uyuttum yarim saat 45 dk.uyudu yavrum masallah kendisi de yoruluyor aglayinca uyanik kalinca karnı doysa bile uyanık kaldığı için de eritiyor zayıf yanisende ayakta sallamayi dene canim ama karnı doyduktan sonra biraz bekle sallandikca cok kusar yoksa yine uyumaz...
Ay kenfimi çok özel şeettimO zaman K Kaan-merve e bagliyiz. Bende her turlu gelirim arabayla. Misafir olan o ona kolay yer secelim.
Kizlar bugun mudanyada bir arkadasimizi ziyarete gelmistik. 2 yasinda onun bebeside piyasadaki her bezi denedim. Prima dahil en iyisi komili diyor. Dokusu zeytinyagli oldugu icin pisik yapmiyormus. Onada pediyatristi tavsiye etmis. Varmiydi kullanan bizde gecen biri sormustu ama.
Biri yazmıştı komili çok güzel diye. Benim de aklımdaydı denemek. merak ediyorum
Hic denemedim 6da uyusa ne olur diye korkudan.evet kolik.o saatler kriz saatlerimiz.Peki 6 da uyuduğunda kaç saat uyuyor cnm. Bi de kolik demiştin di mi. Kolik geçmeden düzen kurulamıyor malesef. Bizim 3 ay bitti. Yeni yeni oturuyor gibi
Kızlar anne sütü alan bebislerinizin kaka rengi nasıl hala altın sarısı gibi mi yapıyorlar bizim ki biraz rengi dönüyor sanki bı hastalık belirtisi mi dicem çocukta sıkıntı yok gibi hafif yağ yeşili gibi bı renk değişik olmaya başladı bizimki
O zaman persembe dedekorkut 13.30 diyelim :)Hepsi uyar bana heryer eskişehir ordadedekorkut süper olur bana. Ablamın evi orda. Perşembe cuma otaraftayım. Diğer günler bahçelievlerde kv ler ama temiz hava iyi gelir bence dedekorkut yani daha uyar
Allahtan maç doksan dakika ve bunları son dakikalar yaptı çünkü ben emzirirken o sofra vs topladı son yarım saate bublari yapıp beni deli etmeye yetti artık ses etmedim ama kalkıp gidecek dereceye geliyordum az daha esiminde haftada bir macı var ne diyim diye sustum zaten maç olmasa eşimle salonda oturuyorum odaya çekiliyorsam eşim hep yanıma geliyor akşamları gidince uyuyacak diye emzirirken konuşuyor ya da özlediği icin kızını izliyor sonra uyuyunca salona geçiyoruz kp her seye uyuyor tv sesini kısar ışık açmaz öyle oturur sohbet ederiz sohbeti çok seviyor bizim kız sohbet ederken uyuyor hep o yüzden kv pek bsy yapamıyor ama dün yalnız kalınca mutfakta oturan kadın dibime çoktu çoğu zamanda mutfaktan kicini kaldırıp gelmezdiBen olsam bebemi alir kocamida kaldirirdim hadi eve gidelim cocuk rahatsiz oluyor korkup sicriyor kucagimda surekli gurultuden diye. Ha baktim koca kisiside kalkmiyor taksiye biner donerdim...
Ben sordum canim çok memnun olan var bezinden ve ıslak mendilinden e bebekte indirim olduğunda ilk o kalmamıştı mesela dikkatimi cekmistiKizlar bugun mudanyada bir arkadasimizi ziyarete gelmistik. 2 yasinda onun bebeside piyasadaki her bezi denedim. Prima dahil en iyisi komili diyor. Dokusu zeytinyagli oldugu icin pisik yapmiyormus. Onada pediyatristi tavsiye etmis. Varmiydi kullanan bizde gecen biri sormustu ama.
Islak mendilini bende deneyecegim.bezde sg memnunum. Ama islak mendilde unibaby pamuk su var sert geliyor prima hassas ciltler icin aldim ama icinde bir ben yokum cok fazla kimyasal var. Onu komili ile degistirebilirim. Arkadasta baktim yumusakti dokusu.Ben sordum canim çok memnun olan var bezinden ve ıslak mendilinden e bebekte indirim olduğunda ilk o kalmamıştı mesela dikkatimi cekmisti
Oy masallah şükür rahatlıkla atlatmışsınız allah damatlıklarını göstersin hayırlı olsunOy çok şükür atlattık sünnetimizi,
Ama keşke daha önce yaptırsaymışız dedim, bir de ne görelim
Çünkü bizim pipide idrardan dolayı kireç yapmış birikme olmuş bile,muayenede zaten çok darlık olduğunu da söylemişti
Normalde 5 dk süren işlem bizde 15 dk sürdü
Bu zaman ki tek iyikim bu oldu diyebilirim
Cildimiz o kadar hassas ki normal de ödem yapabilir 2 günde dediler bizim ki daha sünnet esnasında şişme yaptı, dokundun mu kızaran anne babanın, çocuuuuuğunun böyle olmasına hiiiççç şaşırmadık..
Ama hassas çocuk hassas anne doğurtur malesefff
Çok güvendiğim çocuk doktoru pipide sorun yok anne çocuğu tanısın 3/5 aylarında yaptırabilirsiniz demişti
İyi ki YİNE DE bi üroloğa gösterelim demişiz
En tedirgin olduğum URAS poposu yere değmeyecek bir çocuk , eli ayağı hiç durmaz, o kadar sürede yatıp sabit kalabilir mi ağlar diye tedirgin oluyordum
Ama o kadar hassas davrandı ki doktorumuz,onunla konuştu hep, denildiği kadar varmış
İğne olunca aşı ağlaması kadar ağladı, uyuşma süresinde aynı odada kaldık alışsın diye,kucağımda emzirdim.5/6 dk
Sonrasında babacık ayağını tuttu, onun yanındaydım elini tuttum, arada emzik veridm, yanıma farklı bir oyuncak götürdüm , dikkatini hem ona verdim, gülücüklü mülücüklü atlattık çok şükür
Ağlaması ki ilk çişini yapana kadar oldu,o da 4/5 saat sonra yaptı. Fitil uyku yapıyor tabi, sere serpe uyuyor,
Erkek annesi olmak +1 fazla yürek istiyor , bugün o müdahale de kan makas of ana sızlamasının zirvesini yaşadım, ona gelen bana gelsin modundayımmm
4 kg iken 2 ye geçtim canim iki kullandim tasma yapmasa güzel aslındaSleepy nin kac numarasını kullanmıştın canim belki küçüktür ondan tasma yapmıştır primaya gore küçük onun numaraları sanki ben sleepy kullanıyorum da
Uni baby yeni doğan bana da sert geldi ve çok kuru olunca kurumuş yapışmış kakayı Petek dokudan yapışıyor çünkü bazen çıkaramadı çocuğun popoyu çitiledim resmen kız zaten hassas kıpkırmızı oldu popo o yüzden sensitive aldım memnunun uni baby sensitive olanındanIslak mendilini bende deneyecegim.bezde sg memnunum. Ama islak mendilde unibaby pamuk su var sert geliyor prima hassas ciltler icin aldim ama icinde bir ben yokum cok fazla kimyasal var. Onu komili ile degistirebilirim. Arkadasta baktim yumusakti dokusu.
Yok koku cankmSensitive de mi koku yok. Eğer öyleyse bende bu bitince onu alayım. Denemek için 3lü paket almıştım zaten çok almadım. Bide aslında naturel olanı da denemek istiyorum aloe veralıymış.
Ok. Başka söze gerek yok , konuşmuyorum, Mikemmel
Cnm bende yarın uzun yola çıkacağım ama pek bişi yok alınacak sanki. Bebek eşyaları çok küçük bavulda çok karışıyorlar diye küçük hurçlarda sınıf sınıf ayrı ayrı paketdeim eşyalarını. Bide fermuarlı yastık kılıfı aldım çocukların kirlilerini içine atıveririm diye. Bencede kucağa almak pek uygun değil. Durur bence gazı yoksa toksa bebekler sever yolculuğu. Tabi sıcakta bunalırlarKızlar İstanbul’a giderken pusete durmazsa kucağıma almam çok sakıncalı değil mi ya kazaga bela Allah vermesinde koruyuculuğu hiç yok bizimkinin de duracağını pek sanmıyor yine molalarda yürüyüş yapıp 10 20 dk kucagimda kanguruyla va tutarım ama
Peki özellikle sunu yanına al bunu kullan unutma dediğiniz bir şey var mi ilk seyahat olacak çok korktum :)
@-nemesiss- bu arada luff emzirme örtüsünü bugün kullandim kızı göremediğim icin kafaya geçirdim :) yanlardan açıldı ablam tuttu hep
Sanırım tunikonun ki bana daha çok uyar gibi
Zaten pusette 2 saatten fazla durmasın tavsiye ediliyor, ya mola vericem ya da arada alıp emzircen, napcan mecburKızlar İstanbul’a giderken pusete durmazsa kucağıma almam çok sakıncalı değil mi ya kazaga bela Allah vermesinde koruyuculuğu hiç yok bizimkinin de duracağını pek sanmıyor yine molalarda yürüyüş yapıp 10 20 dk kucagimda kanguruyla va tutarım ama
Peki özellikle sunu yanına al bunu kullan unutma dediğiniz bir şey var mi ilk seyahat olacak çok korktum :)
@-nemesiss- bu arada luff emzirme örtüsünü bugün kullandim kızı göremediğim icin kafaya geçirdim :) yanlardan açıldı ablam tuttu hep
Sanırım tunikonun ki bana daha çok uyar gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?