2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Onu ben yeni anladim gec oldu ama neyseki kararimi net verdim

İncir uyulmasında incirler güzelse lezzetli oluyor incirler güzel değilse acı. İkisini de tecrübe ettim acıyken gerçekten bişeye benzemiyor

Demek benim incirlerde iş yoktu. Şimdi çok güzel incir almış eşim, ama ben direk yiyorum. Tekrar deniyim bunlarla.

İstanbula gitmeden 3/5 gömlek almam lazım yoksa yanlardan lıbırlar gözüküyor örtü falan hak getire her yerim ortada oliyor tişörtü siyirinca

Ben V yaka giyiyorum üstten açıyorum canım. Alttan açarsan heryer açılıyor.

Bana da lazım bu önerilerden. Ben çocuk uyutamadığımı düşünmeye başladım artık. Gece uykuya 12-1de geçiyor. Sabah 8de uyanıyor yine fena değil. Ama akşam gündüz uyku yok. Memede uyuklar yerine koyarken ağlar. 1saat uyusa razıyım.

Emzirme sütyeni ve atleti al derim. Evde emzirme atletiyle geziyorum ben hep. Pentiden aldığımdan memnun kaldım bir de nbb marka almıştım o da güzel. Beden olarak da normalde 80 kullanan ben 90 filan kullanıyorum. Ben sezeryan oldum, dr karnını sar çarşafla dedi, korse taksam olur mu dedim, rahat edersen tak dedi. Şu instagramda reklemo filan çıkan 3kopçalı bel korsesinden taktım, sonra bütün bacakları da olan korseye geçtim. Pompa ben almadım ama doğumdan sonra göğüsler bi anda şişti. İlk zamanlar orantısız süt geliyor, bebek ememiyor meme sertleşip taş gibi oluyor, sağınca rahatlıyorsun. Hem süt birikir buzlukta almanı öneririm. Düzenli sağarsan da sonrası için süt sıkıntın olmaz. Nevresim de 2tane yeterli olacaktır. Emzirme minderi almadım ama emzirirken yastıkla destekledim hep. Bazen 30-40dk emiyor çocuk. Sırtın belin kolun dayanmıyor alabilirsin bence. En çok vakit bu emzirmeye gidiyor ona göre düşün. İnsan yaşadıkça daha iyi anlıyor bunları. Doğumdan önce göğüs kremi sürmeye başla mutlaka.

Degismiycek kizim arabada huysuzlandi diye orospu cocugu idrarsin gozumde diskisin senden nefret ediyorum dedi ben aglamaya basladim bagirdim dedi bu araba 4umuze mezar olucak dedi donuste ayriilicm

Canım insanın değişmesi çok uzun ve zorlu bir süreç ki o da değişmek isterse. Eşinin ciddi psikolojik yardıma ihtiyacı var gibi duruyor. İnsan bir gün önce özürler dileyip bir gün sonra nasıl böyle davranır ben anlamıyorum. Dengesizliği var belli ki. Yavruların ve senin için hayırlısı ayrı olmak gibi. Yine de en doğru kararı sen vereceksin. Allah yardımcın olsun.

Fırın yemekleri yapıyorum. Et balık yaparsam döküm tavada yapıyorım hemen 10dk’damoluyor. Makarna bizde de illa oluyor.

Avenout puset kullanan var mı aranızda , bu kırmızı kılıf ne zaman çıkacak, ya da çıkacak mı?

Ana kucağını mı diyorsun canım?

Kızlar bebe uyutma önerisi olan var mı? Benimki gündüz memede uyuklama şeklinde geçiştiriyor yerine koyunca uyanıyor. Gece sallanan koltukta emzirip yatırıyordum uyuyordu, 2gecedir uyumuyor. Ancak yanyana yatıyoruz, memeyi yine ağzına veriyorum emerken uyuyakalıyor bırakıyor öyle uyuyoruz. Bana aşırı derecede yapıştı. Ne yapsam nasıl uyutsam bi akıl verin bana

Bizimde memede uyuyor sadece. Demin yatağına aldım uyandı. Yatağa eğildim memeyi alınca uyudu peşime geri uyandı. Şimdi yatağa yanıma aldım. Arkamı döndüm. Sesler çıkarıyor bakayım diye ama dönmüyorum gözler kayıyor ama bakalım hangimiz galip gelecek. 10 dk dır böyleyiz. :) ilk 3 ay dünyaya adapte olma süreleri. Tek bildikleri biz kokumuz ve meme. O yüzden ben kabullendim bu süreci. Yapışık ikiz gibiyiz. Aslında iyikide böyleyiz. Gün gelecek böyle olmak için neler veririz ama olmayacak :) ve zaman öyle hızlı ki o günler çok hızlı gelecek. O yüzden varsın yapışık olsunlar bize :)

Sabırlı ol ağlamadığı sürece bir süre sonra uyur eğer uykuya meyli varsa tabi :)

Sabırlı ol ağlamadığı sürece bir süre sonra uyur eğer uykuya meyli varsa tabi :)

Ve kazanan ben oldum  ama sırf memeyi almadığı için inatla dalmıyor yemin ederim yaa :) onun için şimdi yaygara kopacak eminim. Emmeden dalmak çocuğun lügatında yok arkadaş :)

Canım benimki direk ağlıyor. Uyanıp da yatakta dursa bende yanına yatıp veya emzik verip geri dalmasını bekleyebilirim. Hatta bazen kucağımdan ayrılır ayrılmaz daha yatağa deymeden havada ağlıyor. Bende şikayetçi değilim açıkcası. Sadece onun iyiliği için uyusun istiyorum. 3aydan sonra eminim o da bu kadar yapışmayacak, ama uyuma şekli böyle alışır da sonra zorlanırız diye çekiniyorum.

Valla ilk de öylr oluyor da ikinci çocuk da mecbur yapıyorsun:) çünkü düşünmen gereken bi çocuk daha var geçiştirilmiyor o yüzden. Aynı yemrk düzrnimiz devam ediyor bizim çok uğraştırıcı şeyler haricinde. Bi dd artık mercimek nohut falan da yemeye başladım. Çeşidimiz artar artık. Her gün mutlska çorba oluyo çoğu zaman iki günlük yapıyorum. Süt diyetinden dolayı yoğurtlu çorbalar haricinde hepsini dönüp dönüp yapıyom:) haftada bi köfte tavuk et yemeği bundan sonra bi de kuru bakliyat eklenir. Tabi benim sıpa öğlen uyuyor da ondan yapabiliyorum uyumasa çok zor. Ama pratik yemek fikirlerini ben de bekliyorum. Hergün yazsak ne güzel olur. Bazen ne yapacağını bulmsk yapmaktan zor oluyor:))

Bizim gaz yoksa çok ağlamıyor. Gazı varsa ve o yüzden meme istiyorsa dediğin gibi daha havada ağlıyor. Ama bugün gaz çıktı kakayıda yeni yaptık sancısı yoktu. Yoksa sanmıyorum böyle uyusun sürekli. Bidaha bu şekilde deniycem bakayım mutlu saatine denk gelirsek beyimizin :)

Ayakta sallamak diycem bana kızacaksınız ama bana bütün uyutma yöntemlerinden kolay geliyor. Uykusu var da uyuyamıyorsa 5 dk da uyuyor

Karnını doyurduktan sonra yüzüstü göğsüne yatırıp sırtına pış pış çok hafif hafif. Koyunca uyanırsa da uykuluysa pışpışa devam ve bir süre beklemek ses çıkarsa bile ağlamadıkça müdahale etme canım. Benim standart yok duruma göre değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…