- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.341
Ben zaten sürekli emzirmeye çalışıyorum ama emmeyince de bişey yapamıyosun ki? Annemde kaldığım için zaten tek işim emzirmek :) ama sıpa çok ağlıyo uyuyo memeyi az çekip gelince emmiyo okuyum bari doktor sürekli emzir diyo sadece anlatamıyorum derdimi :)Canım Tomris'in emzirme kampıyla ilgili yazıları var. Bir bak istersen. Gak dese meme guk dese meme veriyosun. Tek işin emzirmek oluyo. 3 gün iş güç yapmıyosun. Evirip çevirip emziriyosun. Ben 2 gün yapabildim. Sütüm epey arttı ki bu da kiloya yansıdı. Sen doktor kontrolünde ol tabi. Az emiyor diyorsun doktoruna danışıp mama düzeyini ayarla bence cnm
Canım benim doktorum rota aşısını tavsiye etmiyorum. Biz takip ediyoruz. Rutin aşılar dışında özel aşı yaptırmayın dedi. Yani fikirler doktordan doktora değişiyor.Kizlar bu rotavirus asisi.2ayda yapiliyo degil mi.agir gelmiyo mu bebelere 4asi olmus oluyolar.eczaneden mi istetiyoruz.
Ben anladım. Kısacası iştahı yok. Sütünün tadına bakmıştın değil mi?Ben zaten sürekli emzirmeye çalışıyorum ama emmeyince de bişey yapamıyosun ki? Annemde kaldığım için zaten tek işim emzirmek :) ama sıpa çok ağlıyo uyuyo memeyi az çekip gelince emmiyo okuyum bari doktor sürekli emzir diyo sadece anlatamıyorum derdimi :)
Aynen canım. Baktım ilk aklıma o geldi zaten pek bi tadı yok. Mesela bugün de 7 de emdi en son bak şimdi ne emiyo ne mama yiyo deli ediyo beni uyucak artık sadece yalancı emzik kabul ediyoBen anladım. Kısacası iştahı yok. Sütünün tadına bakmıştın değil mi?
Tatlim e bebegin yeni dogan ıslak mendilleri var 3 lü kutuları icinden 2 adet pipiped cıkıyor.ben alt degistirirken pipisinin uzerine ondan koyuyorum.Günaydın kizlarrrr sabah sabah çiş banyosu yaptim bezi açtığım gibi suratıma işedi her defasina ayni seyi yapiyo yaa
Acilen emziği bıraktır cnm. O kadar aç kalması tabiki iyi değil. Emzik meme reddi yapabilir. Pes etmeden sürekli meme teklif et. Mamasını da ver şuan mamasız da olmaz. Yeter ki beslensin kuzucuk. İştahı yerine gelince gerekirse mamayı kesersinAynen canım. Baktım ilk aklıma o geldi zaten pek bi tadı yok. Mesela bugün de 7 de emdi en son bak şimdi ne emiyo ne mama yiyo deli ediyo beni uyucak artık sadece yalancı emzik kabul ediyo
Aynen canım. Baktım ilk aklıma o geldi zaten pek bi tadı yok. Mesela bugün de 7 de emdi en son bak şimdi ne emiyo ne mama yiyo deli ediyo beni uyucak artık sadece yalancı emzik kabul ediyo
Canım ilk gün metenin de hiç birşeyi yoktu. Ne olduysa ertesi gün oldu inleme ateş ağlama doktora gidince fitil koydular. Sonra calpol günde 4 defa 3ml. Şırıngayla verdim. Yarım Çay kaşığı az sanki bi doktoruna danış cnm. Fitil paranox böyle yazılıyor sanırım 3/4ünü koydularOff ya dün asi olucaz demiştim ya bugüne sarkar mi huysuzluk huzursuzluk acaba dün bişey yoktu bugün çığlık çığlığa ağlıyor akşamüstü den beri yarım çay kaşığı calpol verdim umarım yanlış yapmamışimdir simdi de kucagimda kıpır kıpır kipirdayip uyuyo bazen sicriyo napsam ki
Ben aldım bundan e bebekten Gayette rahat , ben oto koltuğunun içine aldımEn mantiklisi görerek almak canm bnm yakinimda yok boyle seyler satan yer oyuzden mecbur internetten bakip aliyorum
İlk ay iştahı çok fazlaydı 20 günlüktü 120 cc mama içiyodu 1600 kg aldık ondan sonra birden bi kesildi 1 hafta emmedi ondan sonra düzelemedik zaten 90 cc mamayı şimdi kucağımda gezdire gezdire zor içirdimAcilen emziği bıraktır cnm. O kadar aç kalması tabiki iyi değil. Emzik meme reddi yapabilir. Pes etmeden sürekli meme teklif et. Mamasını da ver şuan mamasız da olmaz. Yeter ki beslensin kuzucuk. İştahı yerine gelince gerekirse mamayı kesersin
Ya annem verdi bugün biraz çok huysuzlandı. Doktor bütün değerlerine baktı normal dedi. Ne yapabilirim diyorum bol bol emzir diyo. Anlatamıyomuyum emzirebilsem zaten gelmem dedim tekrar muayene etti sen gözetim altında tut bol bol emzirmeye çalış diyo hala artıl pes ettim tamam dedim çıktım6 saat çok fazla ama ya. Neden emmiyor ki. Doktora sordun mu bu durumu. Açlığı kiloyu geçtim kan şekeri çok düşer birden yükselir ani değişimler olur yani. Mutlaka bi sebebi vardır. Dil bağı, dudak bağı olabilir. Sen emziği verme direk at çöpe oda etkiliyor olabilir. Yalancı emzik bi hormon salgılıyormuş adını unuttum. Oda tokluk hissi veriyormuş.
Neden bunu yapıyorsunCanım Tomris'in emzirme kampıyla ilgili yazıları var. Bir bak istersen. Gak dese meme guk dese meme veriyosun. Tek işin emzirmek oluyo. 3 gün iş güç yapmıyosun. Evirip çevirip emziriyosun. Ben 2 gün yapabildim. Sütüm epey arttı ki bu da kiloya yansıdı. Sen doktor kontrolünde ol tabi. Az emiyor diyorsun doktoruna danışıp mama düzeyini ayarla bence cnm
Hiç bir faydasını görmedim onlarınTatlim e bebegin yeni dogan ıslak mendilleri var 3 lü kutuları icinden 2 adet pipiped cıkıyor.ben alt degistirirken pipisinin uzerine ondan koyuyorum.
Canım benimde suan çok azaldı mesela gece ye asla yetmez. Şimdi bile çok yumusaklaştı az geliyo diye bi çığlık kıyamet. Emmiyo ağlıyo zorla ağzına sokuyorum ne kadar emse kar diye ama en fazla 10 saniye işte sonra yoruluyo uyuyo. Geceyede mecbur mama veriyorum 1 kere hatta bazen 2 kere. Acaba benimkide çoğalır mı?
Ozlemis memeyi demekki :)))Kızlar benim bebe uyumuyordu demiştim size de. Bugün dışarı filan çıktık arabada biraz uyudu. Eve geldik biraz vakit geçirdik 6da yanına yattım yine uyudu saat 10a kadar. Kalkınca uykusu açılmasın dedim karanlık odada emzireyim de geri uyusun. Ama 1saat 20dk’dır emiyoriki kere meme değiştirdim yine bana mısın demedi. Büyük bir iştahla emiyor, arada dinlendiği 10-20sn’ler ancak vardır. Acaba sütğm az az mı geliyor ki çocuk hala kanmadı
Bence enzigi birakmalisin zor olucak ama unutsun onu bide alerjik bir durum olabilirmiAynen canım. Baktım ilk aklıma o geldi zaten pek bi tadı yok. Mesela bugün de 7 de emdi en son bak şimdi ne emiyo ne mama yiyo deli ediyo beni uyucak artık sadece yalancı emzik kabul ediyo
Gecmeyenbir ic hemoroidimvat belkide catlaktir bilmiyorum ama cok zorrKızlar ağrımın yerini buldum ben. Kuyruk sokumu. Tuvalete çıkmak işkence zulüm. Onca doğum sancısı çektim böyle bi acı yaşamadım. 60 gündür sürekli oturup emziriyorum. Hareket yok muhtemelen zedelenme oldu. Yaşayan var mı aranızda ?
Ben buyuk oglanda iyice deneyim kazandigim icin cok sıkıntı cekmedim. Pipiped cişi cekmiyor ama en azindan sıpaların anneyi ıslatmalarini engelliyor =)))Hiç bir faydasını görmedim onların
Canım 2 tipi oluyor. Rotatek 2li doz. Ben arden'e rotatek yaptiricam. Bir de 3 doz olan var, kaana onu tercih etmistim. 2 doz olanda arada 8 hafta olmak uzere en erken 2 aylik yaptirabilirsin. Fakat rotatek'de dozlar 6. Ayda bitmis olmalı. Ben doktorumuzla konustum 3. Ve 5. Aylarda yaptırmayı uygun buldum. Eczaneden alip saglik ocaginda yaptiracaksin fakat guvenilir bir eczane olmali. Soguk zinciri olan bi eczane olmali mutlaka. Zaten igneyle yapilmiyor sıvı şeklinde agizdan iciriyorlarKizlar bu rotavirus asisi.2ayda yapiliyo degil mi.agir gelmiyo mu bebelere 4asi olmus oluyolar.eczaneden mi istetiyoruz.
Emziği zaten çok kullanmıyorum. Yani haftada toplasan 2 saat emmiyodur ama bugün çok huysuzlandı bende verdim ondan mı bilemedim. Yani bırakmak zor olmucak aramaz pek. Benimkiler öyle olunca benimki emmiyo işte. Ağlıyo çok nadir öyleylen emdiği oysa sıkınca süt çıkıyo. Doymadı diye mama veriyorum onu hiç sevmiyo zaten. Bu ne durumu bende doktor da çözemedi. İlk 1 ay hersey güzel 2. Ay çocuk memeyi değil yemeyi reddediyoBenimkilerde yumusak aksama iyice sonuyorlar ama 1 saat emiyo sonra kendisi birakiyor doyuyor diye dusunuyorum bide meme reddi yaşıyorum su ara emecegini anladigi an kiyamet kopuyor sonrada emcem diye aglayip emmiyor kandira kandira bir hal ildum. Emzik vsde yokbende
Ozlemis memeyi demekki :)))
Bence enzigi birakmalisin zor olucak ama unutsun onu bide alerjik bir durum olabilirmi
Gecmeyenbir ic hemoroidimvat belkide catlaktir bilmiyorum ama cok zorr(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?