- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.361
Tatlim artik bebecikler pavlovun kopegi misali koşullanabiliyorlar. Cok mu gazli? Mesela "meme emip karnim doyarsa canim yanacak" gibi gazdan dolayi bir kosullanma olmuş olabilir mi?Emziği zaten çok kullanmıyorum. Yani haftada toplasan 2 saat emmiyodur ama bugün çok huysuzlandı bende verdim ondan mı bilemedim. Yani bırakmak zor olmucak aramaz pek. Benimkiler öyle olunca benimki emmiyo işte. Ağlıyo çok nadir öyleylen emdiği oysa sıkınca süt çıkıyo. Doymadı diye mama veriyorum onu hiç sevmiyo zaten. Bu ne durumu bende doktor da çözemedi. İlk 1 ay hersey güzel 2. Ay çocuk memeyi değil yemeyi reddediyo
Evet gaz sorunumuz var ama bazen güzel emiyo bazen emmiyoTatlim artik bebecikler pavlovun kopegi misali koşullanabiliyorlar. Cok mu gazli? Mesela "meme emip karnim doyarsa canim yanacak" gibi gazdan dolayi bir kosullanma olmuş olabilir mi?
Bizde de hem gaz sorunu var hem de solunumu duzensiz oldugu icin çok sık süttüm solunum yoluna kaciyor tikanip nefes alamiyor. Mesela tikandiktan sonra saatlerce emmez. Cok acikirsa 1-2 dakika emer o da benim zorumla... Ben korkudan diye dusunuyorum mesela. Illa ki bir sebebi vardir seninkinde deEvet gaz sorunumuz var ama bazen güzel emiyo bazen emmiyo
Pipide durmadı ki:) bi parmağımla da onu tutmak zorunda kaldım:) başka yöntemi varsa durdurmanın alabilirim , bizim ki bi an ayakları durmadığı içinBen buyuk oglanda iyice deneyim kazandigim icin cok sıkıntı cekmedim. Pipiped cişi cekmiyor ama en azindan sıpaların anneyi ıslatmalarini engelliyor =)))
O bizdede var canım dudakları felan hemem morarıyor hatta. Tekrar emmesi için yatırdığımda dudağını büzerek ağlıyo. Bide balgam var boğazında hırıl hırıl sürekli ememiyo nefes alamıyo. Yani bebeğim ememesin diye bütün hersey mevcutBizde de hem gaz sorunu var hem de solunumu duzensiz oldugu icin çok sık süttüm solunum yoluna kaciyor tikanip nefes alamiyor. Mesela tikandiktan sonra saatlerce emmez. Cok acikirsa 1-2 dakika emer o da benim zorumla... Ben korkudan diye dusunuyorum mesela. Illa ki bir sebebi vardir seninkinde de
Bende varımYa ben hiç sağıp dolaba atmayan bi ben miyim?
Çok geçmiş olsun canım çok sevindimBen şurdan anladım. Silikonu bıraktırmaya çalısıyordum kavrayamıyordu ilkinden biliyorum bide nasıl kavraması gerektiğini. Silikonla alınca yine daha iyiydi ama kavrama tam değildi. Sami hocaya söyledim var ibrahim hocaya gösterin dedi. Sonra gösterdik hemen kestirdik orada. Şuan grip ama iyi emmeye başladı sorunsuz bıraktı silikonuda. Bugun 8 gün oldu 400 gram almiş 8 günde. Gećen ay 1 ayda 700 almistı. Tabi hala toparlanmadi minnak baya boyuda uzun bundan sonra toparlar insaallah.
Edicem canim ask mesk kalmadi zorla duruyorum resmen de iste napicaksin delil aliyim daÇok dikkat et kendine canimyavrularina da..yaptğı her pisliği kayıt altına almaya çalış içtiyse küfür ettiyse gizli video çekme şansın varsa çek koy biyere teli..ama sakin çaktırma ona bişey...
Evet büyük oğlumda sık sık gitmistik sorun vardı gecti şükür sünnetleri yaptı bide. Aynı yerde zaten oda. Ama acıkcası var derse başka bir cerraha gösterebilirsiniz baya pahalı bence aynı islemler çok daha uyguna yapılır basitse. Biz ilkinde sorun var diyr gittik bundada 2 bebekle zor olur başka yere gitmek diye gidiyoruz. Çok aklına takılıyorsa başka bir cerraha gidebilirsin. Ya da ibrahim hocaya git sigortanız karsılar zaten rica et sigortaya uygun birsey yazsın muayene eder en azından. Biz muayenelere ödemedik hiç bu sayede.Çok geçmiş olsun canım çok sevindim
Bizimkinde de hala kavrayamama sorunu var dil bagi yok dediler ama dudak bağına bakmadılar bence dudak bagi var onu ben bi Memnune hocaya söyleyim İbrahim hoca cerrahi doktoru mu
Oha. Ben sok.. takip edilsin edilmesin fark ermez ki hastalik kapma takibe bakmiyor.Canım benim doktorum rota aşısını tavsiye etmiyorum. Biz takip ediyoruz. Rutin aşılar dışında özel aşı yaptırmayın dedi. Yani fikirler doktordan doktora değişiyor.
O ne ola ki.Fitilin s olmayanı yazdırın kızlar, rahatlatıcı etkisi de varmış bugün doktor söyledi.
2 doz olan rotarix 3 doz olan rotatec sen rotatec yaptir 3 doz olani O daha iyi kesin bilgi :)Canım 2 tipi oluyor. Rotatek 2li doz. Ben arden'e rotatek yaptiricam. Bir de 3 doz olan var, kaana onu tercih etmistim. 2 doz olanda arada 8 hafta olmak uzere en erken 2 aylik yaptirabilirsin. Fakat rotatek'de dozlar 6. Ayda bitmis olmalı. Ben doktorumuzla konustum 3. Ve 5. Aylarda yaptırmayı uygun buldum. Eczaneden alip saglik ocaginda yaptiracaksin fakat guvenilir bir eczane olmali. Soguk zinciri olan bi eczane olmali mutlaka. Zaten igneyle yapilmiyor sıvı şeklinde agizdan iciriyorlar
Valla artkk parasından geçtim kuzum çok yoruldum çok üzgünüm ne varsa çözülseEvet büyük oğlumda sık sık gitmistik sorun vardı gecti şükür sünnetleri yaptı bide. Aynı yerde zaten oda. Ama acıkcası var derse başka bir cerraha gösterebilirsiniz baya pahalı bence aynı islemler çok daha uyguna yapılır basitse. Biz ilkinde sorun var diyr gittik bundada 2 bebekle zor olur başka yere gitmek diye gidiyoruz. Çok aklına takılıyorsa başka bir cerraha gidebilirsin. Ya da ibrahim hocaya git sigortanız karsılar zaten rica et sigortaya uygun birsey yazsın muayene eder en azından. Biz muayenelere ödemedik hiç bu sayede.
İlk doğum sonrssında yaşamıştım. Hiç geçmek bilmeyen bi ağrıydı bans doğumdan zor gelmişti doğum sonram. Bunda da olursa diye öyle korkuyordumki anlatamam. Senin Doğumun üzerinden de baya geçti ams Aynı ağrı mı bilmiyorumKızlar ağrımın yerini buldum ben. Kuyruk sokumu. Tuvalete çıkmak işkence zulüm. Onca doğum sancısı çektim böyle bi acı yaşamadım. 60 gündür sürekli oturup emziriyorum. Hareket yok muhtemelen zedelenme oldu. Yaşayan var mı aranızda ?
Bende hiç sagip dolaba atmadım .. kızımda da yapmadım 22 ay emmistiYa ben hiç sağıp dolaba atmayan bi ben miyim?
Ezgi benim :) sağ ol canım benim daha çok eşime benzetiyorlar, mutlu ettin beni hehe. Hepimizin yavrusu çok güzel maşallah, kem gözlerden korusun Allah. Sağlıkları da bahtları da güzel olsun, mutlu insanlar olsunlar. Ben de karıştırdım artık kim kimdi:)) bir de biz henüz bugün 2 aylık olduk. Dün kalça ultrasonu çekildi normal çıktı. Bir de gözden randevu vardı ona da gittik, ağladı durdu hastanede dün pek huysuzdu. Gözler de normal şimdilik dedi. Esas olarak bir yaşındaki durum önemli gözde ama o zamana kadar ciddi bir kayma fark ederseniz mutlaka getirin dedi. Sağlık ocağı 0-3 ay göz taraması öneriyor, bakanlık öyle diyormuş. Göz doktoru da 4 aylık olana kadar gerek görmüyoruz biz oturmuyor daha tam bir şeyler dedi. Bu konuda da her kafadan bir ses çıkıyor. Vallahi şaşırdık artık heeKizlar instagramlara bakiyorum da ezgi hanginiz cikartamadim ama bebegin senin kopyan cok tatli :))))
Ben yaşadım canım hatta adı bile varmış bu sıkıntının: koksigodini. Hamileyken başladı. 16. Hafta civarıydı. Oturunca ve ayakta uzun kalınca çok ağrıyordu acıyordu. Doğumdan sonra çok az azaldı. Emzirmeyi de hep atlasın odasındaki koltukta emzirme yastığının üstüne oturarak yaptım. Evet bildiğin oturdum, hemoroid yastığı görevi gördü yani o bana. Kuyruk sokumu açıkta kalıp yük binmeyince ağrımıyor. Bu sayede rahatladım ben canım, yoksa gidecektim ortopedisteKızlar ağrımın yerini buldum ben. Kuyruk sokumu. Tuvalete çıkmak işkence zulüm. Onca doğum sancısı çektim böyle bi acı yaşamadım. 60 gündür sürekli oturup emziriyorum. Hareket yok muhtemelen zedelenme oldu. Yaşayan var mı aranızda ?
Ya annem verdi bugün biraz çok huysuzlandı. Doktor bütün değerlerine baktı normal dedi. Ne yapabilirim diyorum bol bol emzir diyo. Anlatamıyomuyum emzirebilsem zaten gelmem dedim tekrar muayene etti sen gözetim altında tut bol bol emzirmeye çalış diyo hala artıl pes ettim tamam dedim çıktım
Benimkilerde yumusak aksama iyice sonuyorlar ama 1 saat emiyo sonra kendisi birakiyor doyuyor diye dusunuyorum bide meme reddi yaşıyorum su ara emecegini anladigi an kiyamet kopuyor sonrada emcem diye aglayip emmiyor kandira kandira bir hal ildum. Emzik vsde yokbende
Ozlemis memeyi demekki :)))
Bence enzigi birakmalisin zor olucak ama unutsun onu bide alerjik bir durum olabilirmi
Gecmeyenbir ic hemoroidimvat belkide catlaktir bilmiyorum ama cok zorr(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?