- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.381
İlk doğum sonrssında yaşamıştım. Hiç geçmek bilmeyen bi ağrıydı bans doğumdan zor gelmişti doğum sonram. Bunda da olursa diye öyle korkuyordumki anlatamam. Senin Doğumun üzerinden de baya geçti ams Aynı ağrı mı bilmiyorum
B
Ben yaşadım canım hatta adı bile varmış bu sıkıntının: koksigodini. Hamileyken başladı. 16. Hafta civarıydı. Oturunca ve ayakta uzun kalınca çok ağrıyordu acıyordu. Doğumdan sonra çok az azaldı. Emzirmeyi de hep atlasın odasındaki koltukta emzirme yastığının üstüne oturarak yaptım. Evet bildiğin oturdum, hemoroid yastığı görevi gördü yani o bana. Kuyruk sokumu açıkta kalıp yük binmeyince ağrımıyor. Bu sayede rahatladım ben canım, yoksa gidecektim ortopediste
Yok tuvalette bi sıkıntı yaşamamıştım. Ama çok sinir bozucu gerçekten. Olmadı git bi ortopediye madem geçmedi halaWc çıkarken de var mıydı o girip çıkan bıçak sokulması. Mahvetti beni. Ağlıyorum artık lavabo ihtiyacım geldi diye. Bacaklarım çizik içinde kalmış sıkmaktan
İdrarda pembelik warsa açlıktan dıye bılıyorum cnm. Sen ıyı takıp et. Ben ılk gunle3 bızzat yaşadım.Valla artkk parasından geçtim kuzum çok yoruldum çok üzgünüm ne varsa çözülse
Normal memeye geçtiğimizden beri kilo alımı az ve idrarda pembelik var susuz kalıyor demekmis
direk normal memeye geçmemize bağlıyorum
Bana da cok yakin bn tup bebek tedavisi gebelik takibi dogumumda orda oldu canm:)Evet bulvara yakin. Avrasya hospitalda da hatta oğluşum sünnet oldu.
Çok yoruldum Betül kafam allak bullak silikon bıraktık kavrayamam sorunundan memelerim sürekli yara ve o günden doktor ne kadar iyi desede kilo alımı eskiye göre çok dusuk ve iyi emmiyor sürekli meme düşüyor tekrar sokmaya çalışıyorum memelerimi çiğner gibi emiyor üst dudak hiç açık değil hep kapalı okuyorum dudak bagi diyor baktık eşimle var gibi de kime ne diyim nereye gideyim kbb ye mo gidiyim bilmiyorumBen şurdan anladım. Silikonu bıraktırmaya çalısıyordum kavrayamıyordu ilkinden biliyorum bide nasıl kavraması gerektiğini. Silikonla alınca yine daha iyiydi ama kavrama tam değildi. Sami hocaya söyledim var ibrahim hocaya gösterin dedi. Sonra gösterdik hemen kestirdik orada. Şuan grip ama iyi emmeye başladı sorunsuz bıraktı silikonuda. Bugun 8 gün oldu 400 gram almiş 8 günde. Gećen ay 1 ayda 700 almistı. Tabi hala toparlanmadi minnak baya boyuda uzun bundan sonra toparlar insaallah.
Susuzluk dedk doktor bugün yine oldu 3 gündür böyle nefrologa gittik bakalım bugün sonuç çıkıp görüşme yapicazİdrarda pembelik warsa açlıktan dıye bılıyorum cnm. Sen ıyı takıp et. Ben ılk gunle3 bızzat yaşadım.
Cnm klozet varsa onu kullan ama ayaginin altina cocuklar icin yukselti koyarlarya basamak ondan koy beni cok rahatlatti.Seninde böyle mi.
Benimmide dudaklarini hic açmıyor kuzum. Ilk zamanlar sormustum ben emzirms kocuna meme buyukse tam acamaz zaten tamaminida alamaz sorun yok demisti. Ben hala susuzlukla aclikla alakali olacağını Sanmiyorum durumun. Cunku ilk gunler bizde de vardi. Bebek hemsiresi anneden hormon geciyor normal demisti. Her regl oldugunda o da regl olabilir demişti. Aynisini doktora sordum cunku akinti vardi efsunda doktorda aynisini demisti. Bizde ki pembelik nasil hormonlarla alakaliysa onunkide hormonla alakalidir. Muhtemelen senden gecen hormonlardir.Kızlar günaydın ben çok kötüyüm dün aksamdan beri ağlıyorum sanırım o yüzden de sütlerim dolmadı göğüslerim hep sertleşirdi iki gündür sönük sıkınca bazen sut gelmiyor bile üzüntüden sütüm mü çekildi anlamadım
Gogus uçlarım yara biri delik oldu koptu kopacak çığlık çığlığa emziroyorum sanırım kızda fark ediyor düzgün ememedigi gibi iyice cikiyor memeden kasılıyorum çünkü acıdan bugün yine pembelik verdi idrsrda sonuç öğlen çıkacak doktorla görüşeceğiz gece 4 5 dk ancak emdi onda da kavrayamadı zaten ve o kırmızılık hep sabah kalkınca oliyor sanırım sabah bi şekilde kavrıyor ya da sütüm çok olunca ağzına akıyor fışkırıyor öyle doyuyor ama gece kavrayamiyor susuz kalıyor
Dudak bağına baktık eşimle dün fotolarına ayni fotolara ve üst dudak hep kapalı emiyor zaten normalde ördek gibi dudağını açması gerekiyormuş bu dudak bagini o kadar doktor gezdik biri fark etmedi ya ne diyim
Resmen o yüzden kahraman sorunu yasıyoruz bence o sebeple de yeterli sıvı alını olamayıp idrsrda pembelik oliyor
Silikonla emerken bunların hiçbiri yoktu çünkü ne zaman memeye geçtik bu pembelik olmaya başladı meme yaraları normaldir geçer dedim geçiyor tekrar ediyor kilo alımı az ne yapacağımı şaşırdım
İstanbula gitmekten de vazgeçtim bu kafayla meme uclarimds ki yaralarla hiçbir zevk almayacağım
Böyle oldukça böbreklerde sorun olurmus sanırım tekrar silikon uca döneceğim
Çok yoruldum çok üzgünüm
Tam memeyi aldı derken susuz kalma oldu
Belki de aylardır memeyi dudak bagi sebebiyle alamadı
Gazi de ki emzirme danışmanı dudak bagi emzirmeye engel değil diyip bakmadı bile
Kime gidip danışsam bilemedim Ankara’da uzman biri olsa da gitsem
Çünkü bu baglar kolay kolay anlaşılmıyormuş
Bunu doktora sordum regli olmanızla alakası yokBenimmide dudaklarini hic açmıyor kuzum. Ilk zamanlar sormustum ben emzirms kocuna meme buyukse tam acamaz zaten tamaminida alamaz sorun yok demisti. Ben hala susuzlukla aclikla alakali olacağını Sanmiyorum durumun. Cunku ilk gunler bizde de vardi. Bebek hemsiresi anneden hormon geciyor normal demisti. Her regl oldugunda o da regl olabilir demişti. Aynisini doktora sordum cunku akinti vardi efsunda doktorda aynisini demisti. Bizde ki pembelik nasil hormonlarla alakaliysa onunkide hormonla alakalidir. Muhtemelen senden gecen hormonlardir.
Doktor da bana öyle dediHayir oncesinde vermek sakincali.brbekte hicbirsey olmayacak belki bosa kimyasal bizim doktor ozellikle verme dedi oncesinde
Off ya dün asi olucaz demiştim ya bugüne sarkar mi huysuzluk huzursuzluk acaba dün bişey yoktu bugün çığlık çığlığa ağlıyor akşamüstü den beri yarım çay kaşığı calpol verdim umarım yanlış yapmamışimdir simdi de kucagimda kıpır kıpır kipirdayip uyuyo bazen sicriyo napsam ki
Bende varımYa ben hiç sağıp dolaba atmayan bi ben miyim?
Neyse bakalim zaten bugun doktor net bir sey soyler. Az daha sabret. Elbet bir doktor bir cozum bulacaktir.Bunu doktora sordum regli olmanızla alakası yok
Anneden geçen hormonları sordum ilk ay olabilir ama sonrasında olmaz dedi kendi pediyatri doktorumuz bu nefrolog daha bsy demedi adam sadece bi kültür bakalım bir de kan mi bakalım sonra konuşuruz dedi
Bu sablonlara Cok takilma bence benim meme ucumda 2. Gibi cikiyor hatta daha ziyade cati gibi oluyor cunku efsun emerken arada damaklariyla siktiriyor memeyi. Ama goguslerimde catlak yok hafif hassasiyet var o kadar.Arkadaşımın bebeğinin dudağına baktık dün onda hiçbir şey yok bizimkinde bir zar gibi bag var onun bebe dudakları açarak emiyor bizimki kapalı
Mesela onun çocuk emdikten sonra memesinin ucu büyüyor bırakınca büyümüş bir meme ucu oliyor benim meme üçüm hiç büyümüyor hep ayni ve yatsı bu fotodaki gibi hem büyümüyor hemde yatsı şekilde oliyor zaten fotoda yanlış kavrama diyor bu sebeple de çok yara okurmuş tahrişten meme
Reglim de bitti çünkü 3 gündür üst üste oliyir ve hep sabah kalkınca goruiyorum gece oluyor gündüzleri hiç olmiyor biraz uykusu uzadı ondan mi diye de düşünmeye başladımNeyse bakalim zaten bugun doktor net bir sey soyler. Az daha sabret. Elbet bir doktor bir cozum bulacaktir.
Canım benim üzülme ben hala silikonla Emziriyorum bırakmayı da düşünmüyorum aç kalmasından daha iyidir inanki yeterki emsin,emdiği yere kadar silikonla emzireceğim sütüm de oluyor, bikaç yerde okudum yok süt erken biter vs diye ama çook uzun süre emziren varÇok yoruldum Betül kafam allak bullak silikon bıraktık kavrayamam sorunundan memelerim sürekli yara ve o günden doktor ne kadar iyi desede kilo alımı eskiye göre çok dusuk ve iyi emmiyor sürekli meme düşüyor tekrar sokmaya çalışıyorum memelerimi çiğner gibi emiyor üst dudak hiç açık değil hep kapalı okuyorum dudak bagi diyor baktık eşimle var gibi de kime ne diyim nereye gideyim kbb ye mo gidiyim bilmiyorum
Normal memehe geçtik geceli idrarda pembelik var susuz kalıyor dedk memembune hanım yanı kısacası aç geceleri kavrayamıyor sanki uyurken o yüzden beş dk ancak emiyor
Böbrekte sıkıntı çıkarsa bu gidilse diye korkuyorum sanırım silikon uca geri döneceğim
Susuzluk dedk doktor bugün yine oldu 3 gündür böyle nefrologa gittik bakalım bugün sonuç çıkıp görüşme yapicaz
Bilemedim ki cnm. Ben kesin yaptırın diyecek sandım. Ben de şaşırdım. Kesin ve net konuştu. Özel aşıları yaptırmayacağız. Tavsiye etmiyorum dedi. Takip ediyoruz dedi. Aslında güvendiğim bir doktor. Sırayı bile 2 hafta öncesinden alıyoruz. O kadar yoğun. Doktorlar da bi alem. Birbirleriyle zıt düşüyor. Karar hastanın :)Oha. Ben sok.. takip edilsin edilmesin fark ermez ki hastalik kapma takibe bakmiyor.
Bende normal memeye geçtim çok uzun süre emmeye başladı yoruluyor doymuyor gibi oldu çünkü çok sık istemeye başladı bende tekrar silikonla verdim napıyımValla artkk parasından geçtim kuzum çok yoruldum çok üzgünüm ne varsa çözülse
Normal memeye geçtiğimizden beri kilo alımı az ve idrarda pembelik var susuz kalıyor demekmis
direk normal memeye geçmemize bağlıyorum
Anneler hisseder cnm belkide dudak bağı vardır. Dudak bağı konusunda bilgi sahibi değilim ama %90 senin kız az emdiği için pembelik var. Sık sık emzir. Diyelim 5 dk emdi bıraktı. Yarım saat sonra tekrar teklif et. Emme aralıklarını gündüzleri az tut. Her saat başı meme teklif et.Kızlar günaydın ben çok kötüyüm dün aksamdan beri ağlıyorum sanırım o yüzden de sütlerim dolmadı göğüslerim hep sertleşirdi iki gündür sönük sıkınca bazen sut gelmiyor bile üzüntüden sütüm mü çekildi anlamadım
Gogus uçlarım yara biri delik oldu koptu kopacak çığlık çığlığa emziroyorum sanırım kızda fark ediyor düzgün ememedigi gibi iyice cikiyor memeden kasılıyorum çünkü acıdan bugün yine pembelik verdi idrsrda sonuç öğlen çıkacak doktorla görüşeceğiz gece 4 5 dk ancak emdi onda da kavrayamadı zaten ve o kırmızılık hep sabah kalkınca oliyor sanırım sabah bi şekilde kavrıyor ya da sütüm çok olunca ağzına akıyor fışkırıyor öyle doyuyor ama gece kavrayamiyor susuz kalıyor
Dudak bağına baktık eşimle dün fotolarına ayni fotolara ve üst dudak hep kapalı emiyor zaten normalde ördek gibi dudağını açması gerekiyormuş bu dudak bagini o kadar doktor gezdik biri fark etmedi ya ne diyim
Resmen o yüzden kahraman sorunu yasıyoruz bence o sebeple de yeterli sıvı alını olamayıp idrsrda pembelik oliyor
Silikonla emerken bunların hiçbiri yoktu çünkü ne zaman memeye geçtik bu pembelik olmaya başladı meme yaraları normaldir geçer dedim geçiyor tekrar ediyor kilo alımı az ne yapacağımı şaşırdım
İstanbula gitmekten de vazgeçtim bu kafayla meme uclarimds ki yaralarla hiçbir zevk almayacağım
Böyle oldukça böbreklerde sorun olurmus sanırım tekrar silikon uca döneceğim
Çok yoruldum çok üzgünüm
Tam memeyi aldı derken susuz kalma oldu
Belki de aylardır memeyi dudak bagi sebebiyle alamadı
Gazi de ki emzirme danışmanı dudak bagi emzirmeye engel değil diyip bakmadı bile
Kime gidip danışsam bilemedim Ankara’da uzman biri olsa da gitsem
Çünkü bu baglar kolay kolay anlaşılmıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?