2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben geldim kızlar çok fenayım. Makat sancım dayanılmaz oldu demin doktordan geldim. Makatta çatlak varmış. Böyle bir acı doğum sancısı çekerken bile yok. Oturamaz haldeyim. Oğlumun aşısı vardı bugün haftaya yaptırıcam. Verdiği kremin baş dönmesi yada ağrısı yan etkisi varmış. Yetmez gibi dişim çok felaket ağrıyor. Bide o olursa üstüne ateş yada huysuzluk olursa diye haftaya bıraktım. Kabus gibi geçiyor bir kaç gündür. Rabbim beterinden korusun yinede.
Geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun..

Ya kızlar ben 35 günlük lohusayken yogun kanama gelmeye başlayıp 3-4 gün sürünce onu regl olarak saydım. Üstünden 34 gün gecti hala olmadım bu ay ve beni rüyasında hamile gören görene:KK43: sizce gecikme olabilir mi ya hepi topu iki kere yaptık kocayla o korundu:KK43:
Sanmam canim yoktur bence:)

Canim benimki de hic ama hic uyumuyor. 64 gunluguz bugun. Idrar yolu temiz cikti, aglamalari gazdan dedi doktor ve sansliysaniz 3 ayda gecer dedi.
Reflu icin de emzirdikten sonra 15 dakika kadar dik tut dedi. Ben cok faydasini gordum.
Benimki de seninkisiyle aynı sanırım gündüz sıfır uyku akşam8 de önden beni emip sonra 60 cc mam icip sonra tekrar beni emince uyuyor uyku saati gelince o da 9 u 9 buçuğu buluyor uyuması sonra en erken 12bucukta en geç 2bucukta uyanıyor sonra yine aynı şekilde emiyor 60 cc mama sonra tekrar emiyor uyuyor en erken sabah ezanı en geç 7 de uyniyor bidaha aksama kadar yok uyku ya emerek kucakta yada sallanarak ayakta uyuyor artik uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum bide bugün çok kustu sanırım benim kızda da reflu var fışkırarak kusmadı ama çok fazla cıvık süt kesiği kustu reflu yatağı almamıştık biz galiba alsak olacak gece daha da sıkıntı çünkü:(

Kızlar biri beni aydınlatsın nolur ya kac gün sonra adet oldunuz brn niye olmadımmmm
Canım benim tam 41 yada 42 gün sonra bitti kanama bugün tam 2 aylık oldu regl olmadım daha 2.ay kontrolünde alttan bakti dr rahim duvarı hala çok ince uzun zamanda kanama olmaz ama sen yine de cerazette kullan korun dedi bazen daha uzun süre de adet olamayanlar var hatta emzirme bitene kadar adet olmayanlar var dedi ama bu değil ki korunma demek sen yinede korun dedi...belkide daha uzun süre olmayacaksındır ki zaten lohusayken olmuş kanama adet değildir o daha adet olmamışsındır sen bence...

Benimki de seninkisiyle aynı sanırım gündüz sıfır uyku akşam8 de önden beni emip sonra 60 cc mam icip sonra tekrar beni emince uyuyor uyku saati gelince o da 9 u 9 buçuğu buluyor uyuması sonra en erken 12bucukta en geç 2bucukta uyanıyor sonra yine aynı şekilde emiyor 60 cc mama sonra tekrar emiyor uyuyor en erken sabah ezanı en geç 7 de uyniyor bidaha aksama kadar yok uyku ya emerek kucakta yada sallanarak ayakta uyuyor artik uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum bide bugün çok kustu sanırım benim kızda da reflu var fışkırarak kusmadı ama çok fazla cıvık süt kesiği kustu reflu yatağı almamıştık biz galiba alsak olacak gece daha da sıkıntı çünkü:KK43:
Ayni bizim saatler ama bazen 1 saatte bir bile uyandigi olabiliyor. Aynen gunduz ancak kucakta uyuyor ben de bazen hic yerimden kipirdamadan duruyorum uyusun diye. O da en en fazla 1 saat uyuyor.
Reflu yastigi ben almadim yataginin altina battaniye koyup hafif kaldiriyorum.

Mukus var mı cnm kakada

Evet var. Hatta en başta kakasının tamamı mukustan oluşuyordu. Şimdi de aşırı sulu ve yer yer mukus görüyorum. 2.ay kontrolüne gidince söylicem doktora. Ben süt diyeti yapmadım hiç, yapsam mı ki denemek amaçlı??

Benimki gulmuyor da oyle bi problemimiz de var. cok nadir guluyor gunde 3-4 defa goruyorum. Doktor yeterli dedi ama ben yine de kafaya takiyorum.

Kızlar sizde uyku düzenleri özellikle gündüz uykuları ne alemde. Ömer doğduğu günden beri sadece meme isteyen bi bebek. Gözü açık olduğunda memese olacak. En fazla 10 dk oyalanıyor. Kimsede durmuyor. Beni gördüğü duyduğu an ağzı hemen cok cok yapıyor eşşek :KK70: gece gazımız varsa en geç 4 te bitiyor ve uyuyor. 7de emmeye kalkıyor. Sonrasında 10 da uyanıp yeniden emiyor. Gazımız yoksa 1e kadar uyan em uyu yapıyor. Ama öğlen 1den sonra en uzun uykusu 30 dk şanslıysak. Sürekli meme istiyor. Memede uyuyor. Kıpırdadığı an uyanıyor. Akşam uykusu var bitek 2 saat falan. Geri kalanı meme. Artık bittim yoruldum ve ciddi sıkıldım bu durumdan. Bide şimdi makatta çatlakla acıdan bağırarak emziriyorum zaten. Bi avm gidelim diyorum 2 saat kaldıysak 1.5 saat emzirme odalarında geçiyor. Bi yere gidemiyorum sürekli emdiği için. Napıcam ben nasıl düzene girecek. Bunalmaya başladım. Beni sadece meme olarak görüyor. Konuşayım diyorum onunla konuşurken umrunda değil tek yaptığı o sırada heyecanlanıp aranmak. Emzik almıyor. Demin verdim. Birden öğürdü ve fışkırttı midesinde ne var ne yok. Diliyorum ki böyle olma sebebi gazdır. Yoksa bu şekilde yürümez.

Benimki de memekolik. Ama 1.aya göre azaldı diyebilirim. Sabahları çok keyifli sadece, biraz ana kucağında duruyor ben kahvaltı ediyorum ufaktan evi topluyorum. Sonra başlıyor ağlamaya. Akşama kadar ya meme ya kucakta gezme şeklinde. Memede uyuyup da koyarsam bazen 5dk uyuyor, o arafa tuvalete gitme ufak bi iş yapma şeklinde geçiyor. Bende içimi karartmak istemiyorum. Üzerine çok düşününce bunalıyorum. Zamana bıraktım. Zamanın çabuk geçtiğini düşünüyorum. Bu günleri de özleriz bence, bu minik hallerini. 4-5ayda hareketlenince ağlamayacaklar bence.

Şu sallanan ev tipi anakucağı kullanan var mınkızlar

Bize birisi verdi istememiştik ama yollamışlar, baby plus yazıyor salıncak gibi ayarı filan var sallanıyor. Ama bizim kız hiç durmuyor sevemedi. Keyifliyken koyuyorum ağlarken koyuyorum ama yok durmuyor.

Böyle yapmazsam çok az yiyo zaten hertürlü diğerine daha iyi
Şöyle hesaplaması sadece mama icenler için. Ben ilk oğlumda başta saģarak beslemistim sorna memeye alistı oradan biliyorum. Kilosunu 150 ile carpınca o kadar cc içmeli. Mesela 4 kilo bebek 600 cc ićmeli günde. Öğünü şu sekilde ayarlıyordum, 6 kez içiyorsa diyelim bir öğünde 100 ısıtıyordum ziyan oluyordu yoksa.

Benimki de seninkisiyle aynı sanırım gündüz sıfır uyku akşam8 de önden beni emip sonra 60 cc mam icip sonra tekrar beni emince uyuyor uyku saati gelince o da 9 u 9 buçuğu buluyor uyuması sonra en erken 12bucukta en geç 2bucukta uyanıyor sonra yine aynı şekilde emiyor 60 cc mama sonra tekrar emiyor uyuyor en erken sabah ezanı en geç 7 de uyniyor bidaha aksama kadar yok uyku ya emerek kucakta yada sallanarak ayakta uyuyor artik uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum bide bugün çok kustu sanırım benim kızda da reflu var fışkırarak kusmadı ama çok fazla cıvık süt kesiği kustu reflu yatağı almamıştık biz galiba alsak olacak gece daha da sıkıntı çünkü:KK43:
neden mama veriyorsun , doymuyor mu, ya da kilosu mu az doktor tavsiyesi mi

Kızlar yeşil ve mukuslu kaka olunca alerjisi var demek mio_O
bana göre ya bir gün önce yeşillik yedin demek kimisine göre ön sütü çok aldı demek

Şöyle hesaplaması sadece mama icenler için. Ben ilk oğlumda başta saģarak beslemistim sorna memeye alistı oradan biliyorum. Kilosunu 150 ile carpınca o kadar cc içmeli. Mesela 4 kilo bebek 600 cc ićmeli günde. Öğünü şu sekilde ayarlıyordum, 6 kez içiyorsa diyelim bir öğünde 100 ısıtıyordum ziyan oluyordu yoksa.
anne sütü içinde bu hesap geçerli mi?

Eeee bizim ki neden yapmıyor allallaaaa , çıldırcam zaten fena aranıyorum kadına
Geçen de direkt sen kaç yaşındasın diye sordu
Tepesine basacaktım neden sordun dedim
Saçlarım beyazlamış Mış mış
Bi başka gün kapalı fincanı gösterip bana fal bak diyor.
Teee allam yaaaa

Kaç gündür yazacağım bir türlü yazamadım bebişlere calpol verirken doktor dedi prospektüste de yazıyor 3 aylık ya da 3 ay altı bebeklere 2,5 cc ver kaşık ölçüsü kullanma dedi enjektör verdi ölçüp vermem için
2.5 cc tepeleme cay kasigi ediyor zaten. Bizim gaz damlasida 5 cc 2 cay kasigi ediyor orfan biliyorum :D

Back
X