2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Gunaydin kizlar. Biraz dert yanasım var size. Kendimi cahil salak ve yetersiz hissediyorum....

Dun buyuk oglum icin doktora gittik. Kilo kaybi,oksuruk, goz altinda koyulasma ve çöküntü var diye. Kan tahlili falan verdik. Bizi cocuk gelisimi uzmanina yonlendirdi. Meger kıskançlığı icine atmis hep....

Isin acisi daha 1 yasindan kucukken baslayan gece uykusunda tepine tepine aglamalari avaz avaz bagirmalari da gece terörü denilen bir hastalikmis daha dogrusu sendrom...

Ya ben nasil kocakarılara inanip yok nazar, yok sabiler her seyi gorur gibi aptalliklara inandim? Kendime cokkk ofkeliyim...

Tabi bu arada areden'in (kucuk oglum) oz bakimini aksattigim gercegiyle de yuzlestim. Malesef emzirirken buyuk oglan her seferinde bi seyler istiyor ( tuvaletim geldi, bardak kirildi vb...) ve ben emzirmeyi yarida kesiyorum. Ayrica ten temasi uygulamadigimı, her gun masaj yapmam gerektigini goz kontagi kurmam gerektigini ve enerjimi dengesiz dagittigimi soyledi uzman....
Bu gun buyuk oglum 1 aylik aradan sonra tekrar krese basladi.
Biz de bu gun arden'le ilk kez bag kurmaya calisiyoruz. Ne kadar geç....

Ne acı degil mi? Tek basina her seye yetismeye calisip hic bir sey yapamamis olmak....

bebeğim huysuz canım çok 2 saat emmemis oluyor mesela hala ağzına memeyi dayayinca ağlıyor anlamadım ki.hem ağlıyor hem emmiyor zar zor emzirince de süt az geliyor diye agliyor

Etki etti mi canım damla sana.emmiyor diye stresliyim zaten sürekli bazen çok yoruldugumu hissediyorum meme agzuna degdikce bas bas bagiriyor.bi de babamı kaybettim üzüntü yaşadım çok.kız da grip oldu bizden gecti yani stres yasptim evet.ben de vakit bulursam sagmaya çalışıcam

Sağol canım inşallah artar geri gelir pes etmek yok

Öyle düşünme canım çoğumuz mama takviyesi yapıyoruz hatta bazılarımız sadece mama veriyo ilk bende ağladım üzüldüm ama dünyanın sonu değil ya önemli olan sağlıklı olmaları
Öyle tabi canım önemli olan sağlıkli olmalari ama benimki zaten zorla emiyordu mamaya başlarsa beni tamamen bırakır gibi geliyor o yüzden korkuyorum.

Boza iç ve 1 gece boyunca birlikte yat, her saatte ağzına ver
onu da deniyim Sağol canim
Herhangi bir sıkıntı falan mı oldu?stresmi yaptın

İnşallah geçici bi durumdur
Kızlar bende bi halsizlik hapşırık ve inanılmaz boğaz ağrısı var sıpadan bana grip geçmiş olamaz demi? Düzelemedik bi bitmiyo ya
Aynen Önce Babamız sonra ben ve oğlum şimdi de bebeğim oldu canım.size de geçmiş olsun.serum fizyolojik verdi Dr sadece bize size başka bişey dedi mi

Iki cocuklu olunca boyle oluyo canim.2sine birden yetismeye calismak..2sine de yetissen de halen daha yetmedigini sanip vicdan azabi duymak.super guclerimiz yok veya 4kolumuz yok.oldugumuz kadariyla anneyiz.buyuk oglunu krese gonder veya evde 1yardimcin olsun.anne veya yarim gunlugune 1kadinla anlas.benim 6yasindaki oglum tam gun okula gitmesine ragmen aksam 5te evde.9da yatma saati.o 4 saat icin kendimi yiyip bitiriyorum.ilgilenemmedim oynuyamadim konusamadim.bu bir surec.bu zamanlar gececekk.

Çok zormuş 2 çocuk büyütmek.üzme kendini canim insaniz sonucta emunim ki bebeginle bag kurmussundur oyle dusunme zaten buyuk cocuklarin yaninda cok sevemiyor ki insan uzulmesin diye korkuyorum ben.okula gitmek istemiyor benim oğlum da her sabah bizde de kriz çıkıyor. E ben ikisiylede aynı anda ilgilenemem...zormuş gercekten

Gecmis olsun canm tek olunca hele iki cocuk olunca eminim cok zordur insallah herseyi ustesinden gelirsin
Canm ya bnm bebegimde uc aylik gece uykusunda hep mirildaniyo agliyi tepiniyo acaba bnde gotursemmi doktora ? Banada herkes ruya goruyo bebekler meleklerle oynuyo herseyi goruyo falan diyince fazla kurcalamamistim

Denizimde 3kere gece teroru yasadim.ama sonradan farkettim ki benim stresli donemimde ona bi 2defa sesimi yuksellttigim zamanlardi.@poffi kardesini kiskanmasi gece terorune basli basina bi sebep zaten.tepkisini o sekilde koyuyo.sen ilgilenemesen bile babasinin ilgisiyle bu sureci atlatirsiniz canim.

Bunun seninle alAkası yokki tam olarak. Ben de kızımla çok ilgilenemiyorum. Tek yaptığım gündüzleri sürekli emzirmek. Oğlumla karşılaştırıyorum oğlum ne kadar öndeymiş. Kızım çok geride kaldı. Üzülüyorum önce. Sonra aman bırak 1 aylıkken gülmesin 3 aylıkken gülsün diyorum. Oğlum 6 aylıkken bir arkadaşın yeğeni doğumda öldü. Düşünsene şuan canının sağ olmadığını. Allah korusun. Düşmanıma vermesin rabbim. Çok şükür iki evladımız da bazı becerileri geç elde etse de sağlıklılar yanımızdalar

Baya dort donuyorbyatakta. GEnelde duz yatiriyorum bakiyorum 90 derece kaymis kendini yataga enlemesine getirmis. Besikten ayaklari sarkitmis hep ayni pozisyonu aliyor sanirim oyle rahat ediyor.

nemesis eger kalca sorunu yoksa bu ay sonunda destekli oturmaya baslanabilir diyolar amaa tam oturur pozisyon degilde kucagimizda hafif yatar sekilde olucakmış sirti bize yasli falan
Kalca soruni yok geneldensorti karnima dayali bacaklarini bacagimin iki yanindan sarkitip oturtuyorum. Cok seviyor o pozisyonu.

Ya ben de arada yapiyorum. Beli incinir dediler. Buarada biz gibi normal 90 derece oturtuyorum baze farkinda olmadan ama tabi destekli
O biraz hurafe. Eskiden boyle vitamin destekleri olmadigindan rasitizm cok gorunuyormus bebeklerde. Bu da oturtmaya baglaniyormus.

Tek cocuk hic cocuk diye bosuna soylemiyor buradaki butun kadinlar :) iyi annelik herseyi yapmak herseyi dort dortluk yapmakda degil ayrica. Elinden gelenin en iyisini yapiyorsan gerisi teferruat.
Kardes kiskancliginida cok onemseme.herkes kardesini kiskaniyor.ama buyuyuncr kardesini sevmeyen yok :)

Ali yuz ustu yatirinca kendisi sirt ustu dönüyor ama ben oturtmuyorum. Kemiklerine bisey falan olur.

Benim ki 4 donuyor ozellikle yatarken. Ve surekli kendini kaldirmaya calisiyor yattigi yerden. Yari beline kadar kalkip dusuyor 3 5 saniye sonra.
Kizimda ck hareketliydi ama Ali keyfi yerinde olursa tepiniyor baya yattigi yerde aci degistiriyor.yuz ustu yatrinca kendisi sirt ustu dönüyor. Keyfi olmazsada elini oynatmiyor

Canim mukemmel anne baba yok zaten, senin bu yazdiklarini yapmis olman bile ne kadar ilgili oldugu gosterir. Zaten ben 1 cocukla kendimi kaybetmisken 2 cocugu olan annelere sonsuz saygi duyuyorum. Gercekten dunyanin en zor islerinden biriymis.
Emzirme konusunda hislerini anliyorum, ben de ayni nedenle kendimi cok sucladim gunlerce agladim ama zararin neresinden donulse kardir.Sen yine diger cocugunla ilgilenmissin ben bu konudaki acemiligim ve cahilligimden goz kontagi kurulmasi gerektigini bile bilmedigim icin acip dizi izliyordum.
Eger yarim gun bile olsa bir yardimci alma imkanin olursa gercekten cok rahatlarsin.

Ne zaman donmesi gerekiyor? Benimki daha oyle bisey yapmiyor, hatta bazen arkasi destekli yan yatirdigimda bile donmuyor? Motor gelisimi gostergesimiymis.
Her bebek kendine has ozellikler tasir canim. Benim kizim 3 aylikta donmustu arkadasin oglu kiloluydu 6 aylikta donmustu. Kilolu olabilir cani istemez donemeyebiir

Canim daha dun aldim birgunde etki edermi bilemedim. Ama kullanicam sonucu bildiririm. Sagmanin etkisi cok tabi stressiz olman lazim

Kızlar benim kız gün içinde 3-4 kez öksürüyor. Hasta görünmüyor ama anlamadım ki ateşi de yok. Doktor ateş takibi yap, devam ederse getir dedi.

Benim çol fazla canım. Elini ağzına götüryor sürekli acaba dişimi çıkacak diyorum
Doktor 2. Aydan itibaren elini ağzına götürür. Tükürüğü ve salyası olur. Dış çıkarmaz ama damağı kaşınır demişti de ben bu kadar beklemiyordum. Avcunun sert yerini ağzının içine sokuyo

Ahahahhhaha o ayakları yerim sen nereden biliyorsun sarkıtmayı

benimki tüm elini sokuyor canım ve bu ara emmek istemiyor çok iştahsız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…