- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #54.501
Bizim oluyor canım ya kusuyor böyle sürekli ben daha doktora gösteremedik ama bizde var sanırım reflüKizlar bizde dunden beridir 3-4 defa su kusma oldu. Yani normal seffaf su, icinde sut puturu falan yok. Miktari da fazla hatta ilk cisini yapti sandim o derece uzerimi islatti.Boyle olan var mi? Buyuk ihtimal refluden dolayi ama seffaf olmasi biraz endiselendirdi beni.
Şimdi bebişin durumuna göre önce hortumla besleme yaparlar sen sürekli sütünü sağmaya çalış bu süreçte bir iki haftaya emme refleksi gelişir seni emmeye başlayabilir. Nefes alış verişleri düzensiz olabilir olmaya da bilir bunların hepsi bebislerin durumuna göre Allah sağlık sıhhat versin insallah
Ben aksam 6 da banyo emzirme kundak uyku, en gec 7 bucuk uyumus oluyor ama sonrasi mechul hic uyanmayadabilir, 1 saat sonra cin gibi kalkip emmek isteyebilir, gece saat basi uyanabilir, degisiyor yani.
Beni en zorlayan sabahin korunde 5 bucuk 6 gibi uyanmasi. Biraz daha uyuyabilse cok sevinicem ama daha hic 6 bucugu gecirmedi.
Amin inşallah bebeğim 32 haftalık doğdu 2200 gram ciğerleri gelişmediği için kuvozde sizin nasıl olmuştu bebeğiniz kuvozde kaldı mıGeçmiş olsun cnm öncelikle sağlıkla büyüt bebeğini nasıl bebeğinin durumu kaç kilo doğdu 32 haftalık ise çok korkma Allah in iZni ile çabuk toparlar sormak istediklerini sor yanıtlamaya çalışırim
Sizin durumunuz nasıldı nasıl gelişti süreçŞimdi bebişin durumuna göre önce hortumla besleme yaparlar sen sürekli sütünü sağmaya çalış bu süreçte bir iki haftaya emme refleksi gelişir seni emmeye başlayabilir. Nefes alış verişleri düzensiz olabilir olmaya da bilir bunların hepsi bebislerin durumuna göre Allah sağlık sıhhat versin insallah
Üşütmede yeşil ys da sarı kusarlarmışNeden olurmus hic sordun mu canim. Refludense yapacak bisey yok ama usutme ya da zehirlenme gibi biseyse diye tedirgin oluyorum
Kilosu çok iyi maşallah bence çabuk toparlayacak hiç merak etme ben 29haftalik doğum yaptım kızım 1410gr doğdu ciğer geliştirici iğne olmuştum ama 14gun oksijen desteği aldı. 66gun kuvozde kaldık bu süre zarfında hergun gidip görmeye çalıştım dokundum konuştum sütünü sagdim çok düzenli bı şekilde. olumsuzu düşünmedim 38hafta bittiğinde eve çıktık bizim apne sorunlarımız vardı yani nefes almayı unutuyordu beyin sinir sistemi gelişmediği için başka sorunlarımız vardı hepsi yavaş yavaş düzeliyor inşallah işte aklıma gelenler bunlar. İki ay boyunca 32haftalik çok bebek geldi kaldığımız hastaneye ve inan iki belki en fazla üç haftada toparlayıp gittiler inşallah sizin daha kısa sürer en önemli şey sütünü sağ hep bebişnin en çok buna ihtiyacı varSizin durumunuz nasıldı nasıl gelişti süreç
Sut izniyle ilgili resmi yazilari oku mutlaka ve saatlerini kendin belirliyorsun idarecinle bilerek konusursan ilk gunden iyi olurBen varım. Ptz günü. Bakalım kızım nasıl olacak
O günler çok uzakta be cnm. Benim oğlan 5 yaşında 5 dk kandin oyna desem de oynamaz.Yaaaa bir de soyle biyere koydugumuzda kendi kendilerine bikac saat oynadigi gunleri gorsek. Koysam oyun halisina mesela 1-2 saat takilsa orda, ben de kendime zaman ayirsam ooohhhh nerde o gunler :)
657 de de yarim gun calisma var ikinci cocuga 4 ay yarim gun calisma ama ben gunluk 3 saat sut iznini kullanicam yaklasik 6 ay yarim gun ediyo hemen hemenHanji kanunda bunlar.iş kanununda sanırım. Ben 657 yim.
Yani bir saat için gerek yok bencede.657 de de yarim gun calisma var ikinci cocuga 4 ay yarim gun calisma ama ben gunluk 3 saat sut iznini kullanicam yaklasik 6 ay yarim gun ediyo hemen hemen
Allah yardimcin olsun cok zor, bizim bazi geceler oyle oluyor. 3 ay sonunda hafifliyor diyorlar insallah oyle olurBizim gaz yüzünden bi düzen oturmadı. Banyo yapınca kucağımda bildiğin bayılıyor. Öyle derin dalıyor. Yatırıyorum 1 saat olmadan gaz sancısıyla uyanıyor. Gece 3te en geç biter yatardı. Bir kaç gündür saat sabah 6da dalıyor. Aralarda yarım saat uyursa ne ala. Ama genel olarak uyku yok. Zorla uyutuyorum bi güç sanki zorla kaldırıyor çocuğu artık sinirlerim bozuluyor. Bu gece yine. Dalmış tı 1de öyle de derindi. Yarım saat sonra bi sancı. Daha hala uyumadı saat oldu 5.
Geçmiş olsun canım hemoroid makatta kaşıntı ağrı olur kabızlıktan kaynaklı da olur dereotu çok iyi geliyorMerhaba kizlar bi sorum var cok özür dileyerek soruyorum makatta buyuk ikitane et parcasi var hic agri sizi yok cok hafif kaşıntı disinda ilk defa boyle bsyle karsilasiyorum cok korktum bu konu hakkinda bilginiz varmi internete yazdim normal dogum yapan kadinlarda olur cogunlukla yada gebelikte kabız olduysa da olur yazmis bn normal dogum yapmadimki hamilelik boyunda bi kez bile kabız olnamistim birde internette ameliyat olunmasi gerekiyor yazmış bu konu gakkinda bilgisi olan varsa ne olur bilgilendirebilirmi
Kusma olayı 1 Bir gün daha devam etseydi götürecektimNeden olurmus hic sordun mu canim. Refludense yapacak bisey yok ama usutme ya da zehirlenme gibi biseyse diye tedirgin oluyorum
Saol kuzum benm anlamadigim hic kabız olmadim neden oldu simdi bu yaaaGeçmiş olsun canım hemoroid makatta kaşıntı ağrı olur kabızlıktan kaynaklı da olur dereotu çok iyi geliyor
Yani aşının tutup tutmadığı aşı yerinden kabuk bağlayıp iltahaplandığı gibi belirtiler olması için beş aya kadar süre verdi bizim hemşireNasıl yani canım
Canım bu idrar pipi de birikme yaptığını oda zamanla kireç bağlıca anlamına geliyor dedi doktor zaten bizim sünnet esnasında bile kireç temizledi doktor ki o zaman 2:30 aylıktıgCanim benim oglanin pipisinde bende bir iki kere cis gordum yani damla neden oluyormus hangi doktora goturdunuz cocuk doktorunami
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?