- 30 Mart 2017
- 1.792
- 1.176
- 63
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #54.541
ben meme reddi ile çok uğraştım artık ümidim kesilmişti ki çok şükür. Emmese bile göğsümde tuttum hep çıplak. Ten temaslı vs ağzına iki üç damla sıkıp uğraşırken aldı şükür.Canim o günler adet görür gibi oldum çok az sanirim o yüzden azalmıştı sütüm kesiliyor sandim. Şimdi daha iyi ama hala bol degil ben de içiyorum Maltana falan...ama meme reddi bizde de 10 Günlükten beri var şimdi doruk noktasinda hatta.
Ben öyleyim işte canım fazla ememiyo sağıp veriyorum hele geceleri öyle zor geliyo ki inşallah düzelir sizinkiSelam kizlar herkes iyidir inş. Ben yine ve hala kızın emme sorunlarıyla uğraşıyorum hafta basi kabus gibi geçti.kattiyen emmedi benim kız.3 saatte bir sagip verdim ama ne zormuş Yarabbim.önce emzirme çalış emmesin sona dolaptan süt çıkar isit ver onunla da tam doymadigi için huzursuz mikir mikir.sonra sag sütünü dolaba at.bir buçuk saat çabucak geçsin tekrar aynı rutin aksama kadar gunlerce ..o huzursuz ben stresli.bıraktı beni dedim çünkü gece de emmemeye basladi pompayla aşk yaşadım resmen.oğlum da hastalandı eşim izin aldı ben yetemiyorum diye.bi ara bunaldik disari cikalim dedik buzluktan sutu cikar muhafaza et buz kupleriyle sicak su pompa tasi derken bin pisman oldum.şu son 2 güne kadar hastane tipi pompa arayışına girdim bıraktı beni diyerek...ben stresli çocuk stresli...2 gündür daha iyiyiz emzikle kandirip vermeye çalışıyorum..hala tam duzelmedi ama çok şükür günde 5 6 kez alıyor. Cok zormuş surekli sagip vermek eve bağımlı kalıyorsun. razıyım tabi yeter ki anne sutu alsin ama inş bırakmaz ya niye böyle yapiyor bu cocuk.
Şimdi size şunu sorucam dolaptan çıkan süt 3 saat dışarıda kalabilir ya sicaklar başladı 3 saat fazla mi sizce.ve de buzu cozulmemis sütü çok sıcak suya koymak zararlı mı acaba erimiyor başka türlü...ve de yine buzlu sütle dışarı çıkarken gezmeye falan eridiken sonra mı 2 3 saat içer diyebiliriz. Çocuğa anne sütü veriyim derken yanlış bişey yapmak istemiyorum.
canim sende normal dogum yapmistin ve boyle et parcasi gibi eline bi sey geldiği ni yazmistin popyla vajina arasinda bi yerde miydi o bnde de varda doktora gittin mi ne dedi ve gecti mi ben 32.gunumdeyim henuz doktora gidemedim de sana bir sorayim.dedimÜşütmede yeşil ys da sarı kusarlarmış
Benim bitti canım pazartesi başlıyorum içerde 40 gün iznim var ama kullanmiycam onu çünkü hastalığı var diş çıkarması var onları o zaman kullanmayı düşünüyorum.ben özel sektör de çalışıyorum bu yüzden ilk 2 ay yarim gün çalışma hakkım var ona başvuru yapicam hemen pazartesi günü bu sayede günde 4 saat calısıcam 2 ayda öyle irade etmiş oluruz 5.ayinda yavaş yavaş ek gıdaya başlarsak rahat ederiz insallah çünkü biberon almıyor benim meleğim
Hemen anlatıyorum. Benim ufaklık öğlen 1 gibi uyanır 2 saat uyanır 2 saat uyur uyanık olduğu süreçte konusuyorum kucakta geziyoruz gaz sancısı çekiyoruz felan. Aksam 9 da bi başlar huysuzluğa ne istediği belli değil emmek istemez kakasını yapmış olsa bile huysuzlanır gezdir konuş oyalayabildiğim kadar oyalıyorum. Bi uyuma şeklimiz yok istediği an anında kafayı atıp uyuyo bazen saatlerce gözleri kapalı ama kucağımda dalamıyo. Gece 3 e kadar böyle huysuz ben bitkin uykusu geliyo oh uyudu diyoeum 10 dakika dolmadan uyanıyo gözler fıldır fıldır ağladığım oluyo. Şükür 3 bazen 4 te uykuya dalıyo. 3 saate bir uyanır 9 da tamamen uyanır alt dğiştir burun aç oyala gelan benim uyku gitti beyefendi 1 e kadar geri uyur. Ben 2 aydır günlük 4 5 saatlik uykuyla duruyorum. Dün 2 ay boyunca 2. Kere 11.30 da uyudu ben şok tabi. Çöktüm resmen ama yapacak bişey yok inşallah bizim de düzenimiz olur diye dua ediyorum
Benimde ayni durum aksam 9 9bucuk uyuyor sabah 7 8 kalkma vakti gece kac jere uyandigi belli olmuyor.ama sabahlari uyuyamiyor guc bela dalsa yataga koyunca uyaniyor gezmeye gidersem pusette cok guzel uyuyor.Ben daha bir uyutma sekli duzenleyemedim cok sik emiyor cunku biraz daha azalmasini bekliyorunCnm bizimde benzer ama tek bir farkla sizin bebişin saati ileriye kaçmış geç yatıyor , geç kalkıyor sanırım . mesela bizim gece 11.30 -12.00 den önce uyumuyor hiçbirşekilde ama sabah 7-8 e kadar 1-2 kere gece beslenmesiyle düzgün uyuyor ama bu saatten sonra da gündüz uykusu neredeyse hiç yok.memede uyuyor yerine koyuyorum 5 dk sonra bizimkininde gözler açılıyor. Bu da beni çok yoruyor.gündüz uyanıkken ; ya memede duracak yada kucakta gezecek, yatağında başka bir yerde maksimum 5 dk duruyor sonra küçük dili gözükecek şekilde ağlamaya başlıyorveya dışarıda arabasında gezerken uyuyor. Yani günde toplasan maksimum 8- 10 saat uyuyor. Normalde 15 saat uyuması lazımmış. bende resmen çöktüm. tuvalete bile zor gidiyorum. Valla içime sinmiyor pusette uyuması ama artık yapacak birşey yok en son çare evin koridorunda bebek arabası sürüyoruz uyusun diye
İlk önce tabiki Allah onlara sağlık versin sonrada inşallah dediğin gibi Allah bebişlerimizin uykusunu bir düzene sokar en kısa zamanda.
Bende de aynı durum var evde yarım saatten fazla uyumuyor Dışarıda pusette 2 saatten fazla uyuyor bu kez de gece az uyuyor evde daha sık emiyor dışarıda daha az emiyor bu duruma bir anlam veremiyorumBenimde ayni durum aksam 9 9bucuk uyuyor sabah 7 8 kalkma vakti gece kac jere uyandigi belli olmuyor.ama sabahlari uyuyamiyor guc bela dalsa yataga koyunca uyaniyor gezmeye gidersem pusette cok guzel uyuyor.Ben daha bir uyutma sekli duzenleyemedim cok sik emiyor cunku biraz daha azalmasini bekliyorun
Ayni şekilde uyanıyor sabah ezanı ya da en geç 7 de bidaha akşama kadar hep 15-5-30 dk.en fazla 1 saat uyuyup uyanıyor..sabah erkenden kalkıp bidaha uyuyamamak beni de çok zorluyor sabah uykusunu 1 saat bile alsam yetiyor ama uyumuyor malesefBen aksam 6 da banyo emzirme kundak uyku, en gec 7 bucuk uyumus oluyor ama sonrasi mechul hic uyanmayadabilir, 1 saat sonra cin gibi kalkip emmek isteyebilir, gece saat basi uyanabilir, degisiyor yani.
Beni en zorlayan sabahin korunde 5 bucuk 6 gibi uyanmasi. Biraz daha uyuyabilse cok sevinicem ama daha hic 6 bucugu gecirmedi.
ben de deniyorum canım her emzirmed deniyorum gogsumde tutuyorum genelde uykuluyken eh işte emiyor gibi.uyanikken kucağıma sevmeye alsam bile emzircem sanıp ağlıyor.ben meme reddi ile çok uğraştım artık ümidim kesilmişti ki çok şükür. Emmese bile göğsümde tuttum hep çıplak. Ten temaslı vs ağzına iki üç damla sıkıp uğraşırken aldı şükür.
Bi öğünde kaç cc içiyor canım bebeğin. Ve kaç cc süt sağiyosun. Benim üç saatte bir 90cc ile 120 cc arasi oluyor az mı acaba.hepsini içmiyor azcık bırakıyor ama huysuz hep.Ben öyleyim işte canım fazla ememiyo sağıp veriyorum hele geceleri öyle zor geliyo ki inşallah düzelir sizinki
Bizim ilk günler döküntüleri olunca Dr şüphelendi..diyet yaptım bi süre dokuntulerin bebeyagindan oldugunu farkettim.sonra diyeti bıraktım peynir yoğurt vs yedim bi daha olmadı mukuslu kaka da arada oluyor ama Dr alerjisi yok dedi .bu kadar küçükken test yapılmıyor bildiğim kadarıyla sizin nasıl çıktı.siz benden bir ay tecrubisiniz hatta iki ay, bebegimde laktoz intoleransi cikti bunu yasayan anne var mi bi kac soru sorucam
Yaaaa bir de soyle biyere koydugumuzda kendi kendilerine bikac saat oynadigi gunleri gorsek. Koysam oyun halisina mesela 1-2 saat takilsa orda, ben de kendime zaman ayirsam ooohhhh nerde o gunler :)
Canm bn her iki saatte 100cc veriyordum artik gunduz pek icmiyo gece iyi iciyo bn gece 4 saatte bir mama veriyorum cunku gunduz bazen 50 cc bazen 25 cc iciyo ama gece cok iyi iki kez 120 cc den veriyorumKizlar bu yavrular kac cc icmeleri lazim.kac saatte 1acikirlar.yavrunun mama olcumlerini hesap etmekten kafa kalmadi artik.
Ben gece kendisi kalkmazsa bile mama veriyorum canm dedigim gibi gunduz pek icmiyoYa benim oglanin gunduz uykusu yok.sekerleme yaparak gun geciriyo.ama aksam 7bucuk 8gibi yatar.simdiye kadar saat 12 bucuk gibi kalkardi.sonra bi kac gun 2de kalkti sonra 3te kalkti.bu son zamanlarda da 4te uyanmaya basladi mama icin.drum artik uyandirma biyolojik saatini bozma.sen kacta kaldirirsan uyanmasa bile onun bunyesi ona alisacak o saatte uyanmaya basliyacak dedi.bi kac gun kaldirmiyorum ama 4e kadar yatiyo.bazen vicdan yapoyorum 12gibi kaldirip beslemeye calisiyorum.ama o uyanmadan ben ne zaman kaldirsam hem az iciyo hem hemen gozlerini aciveriyo.simdi gece icmedigi icin kilosuna mi yansiyacak simdi.hic uyandirmayaniniz yok mu ya.
Kizlar biliyorsunuz ben hamileligin 6.ayinda protein s dusuklugunden kan sulandirici kullanmaya baslamistim ve bana cok dokunmustu ilac. Hematolog beni dogumdan 2 ay sonra tekrar tahlile cagirmisti protein s degeri icin. Gecenlerde tahlili verdim sonucu nornal cikti. Doktor diyor ki hamilelikte protein s bizi yaniltabiliyor dusen bir deger cunku. Sonraki gebeliginde kullanmana gerek yok ilac dedi. Ee dedim ben bosuna mi kullandim bu ilaci o kadar zaman. Riske girmemis olduk dedi. :/
Bizimki uykusu varken yapıyor o tarz hareketlerKızlar bu memeye kapanma hareketi ne demek ya gazi olunca kıvranıp ağlıyor ama bunda memeyi alınca memeye kapanıyor kafayı koyuyor tokum mu demek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?