2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bende soracaktım ne alsam diye tam üstüne geldi bir de ben hamilelikte bile ne yaptığımı unuttum gelişim takip su gün güldü su zaman konuştu vs diye defter tarzı bsyler varmış onu soracaktım bir de
Çünkü her şeyi unutmaya başladım :)
Ben öyle hazır defterlerden değil de normal bi deftere ara ara yazıyorum. Kızımında vardı bi defteri hala yazarım. Ara ara açıp okuyorum çok güzel oluyo. Büyüdüklerinde kendilerine vermeyi düşünüyorum:)

Kızlaaâaar galiba vücudum iflas ediyor. Gece emzirmeye kalktığımda oda sanki üstüme yıkılacak gibi başım döndü. Hemen eşimi uyandırdım. Sonra ara ara döndü. Şuan iyi gibiyim ama halsizlik sersemlik var. Yani doktora gideceğim. Kan sayımı falan yapılsın :KK42:

kizlar 2 gündur bebisimde bir problem var. durup dururken aglama krizine giriyor. agladikça agliyor :KK43: aglarken meme de almiyor. en son kolik müzigi actim. sallarken kucakta uyuya kalmiş. benim çocuk 3 aydan sonra kolik mi oldu anlamadim. yoksa büyüme atağimi bu?
3. Ayda bi atak var kucuk sonra bide uzun surecek bi atak var.
Kisa kolluya gecicektim tam niyerlendim hava bozdu bu havalar bi gun sicak bir gun soguk insan sasiriyo ne giydiricegne
Sen kisa kollu goyibiyorsab onada giydirebilirsn. Ruzgara dikkat et sadece

Kızlar ya bebislerinize masal kitapları filan alıp okumaya başladınız mi ? Ben kendimce anlatayım diyordum hoş Benimki daha öyle tam dinlemiyor ama onunla okumak , kitabı birlikte incelemek gelişimi icin iyiyimis.
Var mi tavsiyeleriniz ?
Ben aldım cnm ben okuyorum benım ağzıma bakıyo. Çok resımlı rewımlerıne bakıyo hep .

Kızlar ya bebislerinize masal kitapları filan alıp okumaya başladınız mi ? Ben kendimce anlatayım diyordum hoş Benimki daha öyle tam dinlemiyor ama onunla okumak , kitabı birlikte incelemek gelişimi icin iyiyimis.
Var mi tavsiyeleriniz ?
Ben aldım kargoda yarın başlıyoruz. Öğrencilerimin bana yaptığı resimlerw bakıyoruz dikkatini çekiyor inceliyo inşallah kitapları da sever

Kalma değil sabah annen gelse sen gelince gitse diye düşündüm de bir çocuk evinde bakılırsa daha iyi ve düzenli oliyor cunku

Çok erken gelmesi lazım, servis beni 06.40da faln alıyor. Ordan buraya direk vasıta da yok yakın olmasına rağmen.

Kollar sicak olunca üşümüyor demk dimi?

Ben kontrol ediyorum canım işte, karnı göğsü sırtı daha önemli tabi.

O zaman eşini borca sokacaksın cnm. Mesela çalışmak istediğini servisle otobüsün yorduğunu araba istediğini söyle. Arabaya borçlansın. Ablasının verdiğini alır belki. Yada takı toka iste sürekli. Yatırım olur kızına

Arabam var canım. Onu da ben birikim yaptım da aldık. Bebeğe de hesap açtık ayda belli bir para koyalım dedik. Ama ablasındaki parasını alsa koyduğumuzun iki katını koyabiliriz. Sonra ben para lafı etmiş oluyorum işte. Eşim bana şunu alma bunu alma hiç demez. Ona sorsan çok rahatız. Ama ben özellikle çocuktan sonra geleceği daha fazla düşünür oldum. İlerde çocuğun bişey ister de alamazsan ben seni o zaman görürüm diyorum anca ona içi gidiyor.

Benim oglan dogdugundan beri aglak.zaten gazi kabizligi hat safhadaydi.kolikti.simdi resmen o aglamaya alismis.uyanik oldugu anlar agliyoo..benin karsi komsumda benden 1hafta sonra dogum yapti.bugun karsilastik dedimm "kolay gelsin.biz cok agliyoruz gunduz uykumuz yok.sizde durumlar nasill"..komsumm tek cevap"iyiii" dedii:eek:o cevabi beklemiyordumm.:işsiz:
Bebekleri kiyaslamam ama onun oglunun masallahi vardi.benim yavru onun yaninda kucuk eniste gibi durduu.

Canım benimki de küçük 3aylık olacak 1hafta sonra 5kilo civarında. Geçen arkadaşımın çocuğunun mevlütüne gittim. Eltisinin bebeği vardı 38günlük abisi gibiydi benim kızın. 3800 doğmuş 1aylıkta 5kilo olmuş. Yapacak bişey yok bizde besliyoruz bu kadar oluyor.

Benimkinde hiç biri yok sadece benim saçımı buluzumu cekiyor babanın falan eline bsy alıp tutma oyun halısında ki seylere uzanma çekiştirme donme hiçbiri yok ben takmiyirum elbet dönecek cunku :) elbet tutup uzanacak bence takılma bizimki hep yan yatıyor belki ondan donme yok mesela kollarının üstünde yüz üstü de duramıyor bizim ki daha kafayi kaldırıyor ama yoruluyor
Evet aceleye gerek yok bencede.
Çok erken gelmesi lazım, servis beni 06.40da faln alıyor. Ordan buraya direk vasıta da yok yakın olmasına rağmen.

Ben kontrol ediyorum canım işte, karnı göğsü sırtı daha önemli tabi.

Arabam var canım. Onu da ben birikim yaptım da aldık. Bebeğe de hesap açtık ayda belli bir para koyalım dedik. Ama ablasındaki parasını alsa koyduğumuzun iki katını koyabiliriz. Sonra ben para lafı etmiş oluyorum işte. Eşim bana şunu alma bunu alma hiç demez. Ona sorsan çok rahatız. Ama ben özellikle çocuktan sonra geleceği daha fazla düşünür oldum. İlerde çocuğun bişey ister de alamazsan ben seni o zaman görürüm diyorum anca ona içi gidiyor.

Canım benimki de küçük 3aylık olacak 1hafta sonra 5kilo civarında. Geçen arkadaşımın çocuğunun mevlütüne gittim. Eltisinin bebeği vardı 38günlük abisi gibiydi benim kızın. 3800 doğmuş 1aylıkta 5kilo olmuş. Yapacak bişey yok bizde besliyoruz bu kadar oluyor.
Kızla erkeği kıyaslamayın zaten. Benim oğlumla kızımın arasında okadar çok fark varki. İkisinide ben doğurdum ben büyütüyorum ama yapı meselesi fıtrat meselesi. Oğlumda sütüm çok zor yetiyordu. Hem sütüm azdı hem oğlum çok emerdi. 3 aylıkken 8 kiloydu. 9 aylık kıyafetleri giydirirdim. Kızımdaysa sütüm maşallah iyi ama kıZım emmiyor. Abisinin yarısı gibi. Motor becerileri desen gene çooook fark var arada. Bazen üzülüyorum sonra silkeleniyorum. ikiside sağlıklılar yanımdalar allaha şükür.

@-nemesis- @_TopraK ayrıca bişey yok kızlar. Yeni mezun, tecrübesizmiş. Bunların işi de ağır aslında biraz. Ogretiyorum işi, benden başka kim ogretecek kadar biliyor dedi bana ilk konustugumuz zaman. Sanirim patronun da akrabası. O yüzden almışlar işe. Hatta bişeyden anlamiyor napiyim ben yokken dosyaları falan toplamayı, düzenlemeyi ogrenmesi lazım zaten inşaata goturemeyiz dedi. Benim okuduğum konuşmalarda da iş konuşması vardı zaten ama ben senli benli laubali buldum diye kizdim. Eşim de napiyim benden küçük siz mi diyim emekli amcam gibi konustu bana anlattı. Ama benim aklimdan çıkmiyor.
@Denizzkummguness canım annemler bayaa uzak. Bayramda gidicem o zaman biraz kalırım zaten ama şimdi gidemem.
Cnm bence eşinin aklında öyle şeyler yokken zorla aklına sokma. Ekstra ilgi istiyorsun zor dönemdesin ama erkekler babalarından gördüğünü uygular genellikle. Eşinden çok ta fazlasını bekleme. İkinizde yıpranırsınız ozamsn. Evliliğiniz yıpranır. İlk çocukta bu tarz olaylar çok yaşanır

Çok sık emiyo mu seninki de? Benimki 3-4 kez yapiyor günde. Ben sık emmesine bağlıyorum. Saat başı emiyo çoğu zaman. Hatta gece bile uzun uyuması yok cogu bebek gibi. Ben emzirmekten yoruluyorum bazen. Başka işe halim kalmiyor.
GÜndüzleri sık emiyor gece 3 saatte bir uyanıyor genelde emip geri uyuyor gözünü açmıuor hiç sabaha karşı çok gaI oluyor ama kıvranıyor sütümde gayet iyi bu kadar emdiği nereye gidiyor anlmıyorum zayıf

Evet sadece anne sütü. Bizim alerji kaynaklı da olabilir işte kesin değil alerji var mı yok mu. Kilo alımı ilk başta iyiydi gittikçe azalıyor bu ay 600 gr almış. Hiç durmuyor ya. Ya kusacak ya kaka yapacak bi şekilde çıkaracak. Bu kadar çıkarmaya yine iyi kilo almış:) sizin nasıl kilo alımı
Bizde kusma yok çok nadir ilk ay 4 kg idi ikinci ay 5100 3.ay 3 kere götürdüm tartamadılar tartı üstünde sabit durmuyor aşırı hareketli bir bebek 5600 dediler 5800 dediler tahminen dediler yani öğrenemedik bir türlü pazartesi doktora götüreceğim 3 buxuk aylık oldu bakalım zayıf görüntü olarak ama baya

Kızlar 2 3 gecedir hiç uyumuyo bizim oğlan
Normalde akşam 9da uyurdu gece 2ye 3e kadar uyanmazdı dün gece mahfolduk
10dk da bir uyanıyo kendimi geçtim uyuyamadığı için çok huzursuz
Ağlıyo ıhlıyo uhluyo anlamadjm derdi nedir
Ayaktayken neşeli bazen çok ağlıyo ama uykularımız çok kötü oldu
Ne yapmamı önerirsiniz

Cnm bence eşinin aklında öyle şeyler yokken zorla aklına sokma. Ekstra ilgi istiyorsun zor dönemdesin ama erkekler babalarından gördüğünü uygular genellikle. Eşinden çok ta fazlasını bekleme. İkinizde yıpranırsınız ozamsn. Evliliğiniz yıpranır. İlk çocukta bu tarz olaylar çok yaşanır

Aklina karpuz kabuğu mu düşürdüm :KK49: aslında bazı huyları dediğin gibi babasina benziyormus canim ben tanıyamadım maalesef. Ama kv ye kalsa daha zor bir adam olsun istiyor. İşte babası olsa şoyle kizardi böyle bağırırdı falan. Hamileyken hatta bir gün arabada gidiyoruz ben de yavaş gitsin diye uyarıyorum. Kv de diyor ki babası olsa bu kadar soylemeye indirirdi arabadan. Ben ilk başta anlamadim hatta sonradan düştü jeton. Kimi kimin arabasından indiriyorsunuz derdim eşimin üzülmeyeceğini bilsem. Biraz daha yumuşak şekilde uyardim. Bunu baş başayken yani eşim yanimizda degilken daha çok yapiyo. Aslinda ben çok guvenirim eşime çok iyidir ama işte hormonlar insana neler yaptiriyor. Aramızda hiç böyle muhabbet geçmedi şimdiye kadar. Lohusa kafasi kaldi bende.:işsiz:

GÜndüzleri sık emiyor gece 3 saatte bir uyanıyor genelde emip geri uyuyor gözünü açmıuor hiç sabaha karşı çok gaI oluyor ama kıvranıyor sütümde gayet iyi bu kadar emdiği nereye gidiyor anlmıyorum zayıf

Sık emdiği için olabilir canım yine doktora sor da. Dedim ya benimkinin günde 1 kere yaptığı hiç olmadı bile daha. Çok nadir 2. Ama genel olarak 3-4 yapıyor. Doktor sorun değil dedi.

Evet aceleye gerek yok bencede.

Kızla erkeği kıyaslamayın zaten. Benim oğlumla kızımın arasında okadar çok fark varki. İkisinide ben doğurdum ben büyütüyorum ama yapı meselesi fıtrat meselesi. Oğlumda sütüm çok zor yetiyordu. Hem sütüm azdı hem oğlum çok emerdi. 3 aylıkken 8 kiloydu. 9 aylık kıyafetleri giydirirdim. Kızımdaysa sütüm maşallah iyi ama kıZım emmiyor. Abisinin yarısı gibi. Motor becerileri desen gene çooook fark var arada. Bazen üzülüyorum sonra silkeleniyorum. ikiside sağlıklılar yanımdalar allaha şükür.

Bir de kaç ayında dönüyor bu veletlero_O

Back
X