2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Evet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğiz
Bizde de çok kaka var günde 6-8 kesin var yani ama normal dedi doktorumuz kaka sayısı için🫠
Evet sınırdan kilo almış ama artık yavaş yavaş toparlamaya başlar annesi hiç üzülme kilosu çok güzel sınırdan da alsa persentili güzel gidiyor maşallah 🧿
İlk oğlumda hep sınırdan kilo aldı mama desteğine rağmen bazen ne kadar uğraşırsak uğraşalım bebeklerimiz gerçekten alacağı kadarını kendi belirliyor bünyeleri metabolizmaları böyle demek ki.
Sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil🙏🏻

Doktor bana bundan verdi birde demir ilacı
Bence vakit kaybetmeden doktorla konuşup al sende yoksa uykusuzluk iyi beslenemem değişen hormonlar yatakdan kalkamıyor insan
Merhabalar ürünün İnternet satışı stokta yok da eczaneden mi aldınız acaba?

Kızlar sezeryan ameliyat yerinizin su geçirmez bandını ne zaman çıkardınız bana iki gün sonra çıkarabilirsin dedi merhem verdi yarın süreceğim bölgeyi görmeye de korkuyorum ve bantsız rahat hareket edebilir miyim diye de düşünüyorum bilenler aydınlatırsa seviniciiim❤️
Benim doktorum bant yapıştırmadı. 3.gün duş alabilirsin ama fön makinesi ile güzelce kurut nemli kalmasın dedi.
Dediği gibi yaptım hiç sorun yaşamadım.
Sende bandı çıkarıp o şekilde yapabilirsin

Eldorin doğurdun mu doğuracak mıısun ne zaman doğuracaksın 😄teeee gebelik hazırlıktan takip ediyorum seni. Dur bakayum doğurdu mu acaba dedim
Yok kuzum ya hala doğurmadım. Kocaman bir göbekle bu yaz sicaginda hayatta kalmaya çalışıyorum 😂
Benim gidişat suni sancıya 😂

Doğuramama bayrağı bende çok rica edeceğim 40+6 ile rekora koşuyorum 🥲😅
Sahi kimler kaldık doğurmayanlar olaraktan, unuttuğum eklemediğim varsa kendini ekleyerek listeyi güncellesin😄
Ben @Irmakkk
N nonsense38
@kadingibikadiinnn
Eldorin Eldorin
@fundaslansu

Eldorin Eldorin canım napıyorsun hiç sesinde çıkmıyor .son görülmesi pazar diyor iletişimde olan var mı kızlar
Kızlar doğuramadım hala. Yetişemedim burda yazilanlara da taşınma, agirlasma vs derken. 🙈 40 haftaya dört nala koşuyorum. Yarın kontrolüm var doktor ne diycek bakalım. Ama benimkiler maşallah uzun uzuuuuuun kalıyorlar anne karnında oğlumu 41+0da doğurdum. Kızlar erken gelir ikinciler erken gelir dediler hala bekliyorum 🤭

Kızlar benim bi sorum var. Evdeki mamayı acil durum olur yada dışarda ihtiyacım olur diye tutuyordum. Üstünü bi okuyayım dedim açıldıktan 3 hafta sonra çöpe atın diyo 🤔 eşimde bozulmaz hemen gerek yok atmana diyo. Napcam ben şimdi yarısınsan fazlası duruyo. Çöpmü bu şimdi? 3 hafta çok kısa değilmi ya? Bi dünyada para. Minik kutuda yok kutular hep kocaman.

Kızlar sezeryan ameliyat yerinizin su geçirmez bandını ne zaman çıkardınız bana iki gün sonra çıkarabilirsin dedi merhem verdi yarın süreceğim bölgeyi görmeye de korkuyorum ve bantsız rahat hareket edebilir miyim diye de düşünüyorum bilenler aydınlatırsa seviniciiim❤️
3.gün taburcu olduğumda doktorum eve gidip su geçirmez bantla banyo yapabilirsin sonrasında çıkar ama hep kuru tutman lazım dedi. Ben sonraki gün banyo yaptım akşamına çıkardım. ben de görmek istemedim bakmadım bi süre ama korktuğum kadar değilmiş bi şekilde alışıyorsun hareket ederken giyinirken

Kızlar benim bi sorum var. Evdeki mamayı acil durum olur yada dışarda ihtiyacım olur diye tutuyordum. Üstünü bi okuyayım dedim açıldıktan 3 hafta sonra çöpe atın diyo 🤔 eşimde bozulmaz hemen gerek yok atmana diyo. Napcam ben şimdi yarısınsan fazlası duruyo. Çöpmü bu şimdi? 3 hafta çok kısa değilmi ya? Bi dünyada para. Minik kutuda yok kutular hep kocaman.
Risk almaya değer mi? Sıcakta hızlı bozuluyordur bence atın

Evet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğiz
Ya o kadar çok gaz oluyor ki kaka yapamıyor çocuk, günde 1-2 anca o da pırtla püskürtüyor. Sizde gaz durumu nasıl canım?

Bizde de çok kaka var günde 6-8 kesin var yani ama normal dedi doktorumuz kaka sayısı için🫠
Evet sınırdan kilo almış ama artık yavaş yavaş toparlamaya başlar annesi hiç üzülme kilosu çok güzel sınırdan da alsa persentili güzel gidiyor maşallah 🧿
İlk oğlumda hep sınırdan kilo aldı mama desteğine rağmen bazen ne kadar uğraşırsak uğraşalım bebeklerimiz gerçekten alacağı kadarını kendi belirliyor bünyeleri metabolizmaları böyle demek ki.
Sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil🙏🏻
Dün başka doktora gittik 2 günde 4 kg ya gelmiş çok şükür. Birde o gün çok kaka yapıyor dedikten sonra bir gün boyunca kaka yapmadı😂😂 bu sabah yaptı sırtına kadar ama doktor zaten bir hafta on gün yapmaması normal dedi şu an için. Sağlıklı olsun da dediğin gibi kiloyu problem etmiyorum yani doktorda sağlığında hiçbir problem görmedi çok şükür her şey uyumlu sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz besliyoruz da her çocuk kilolu olmak zorunda da değil

Ya o kadar çok gaz oluyor ki kaka yapamıyor çocuk, günde 1-2 anca o da pırtla püskürtüyor. Sizde gaz durumu nasıl canım?
Bizim de kakalarımız öyleydi bir ara Çivik sulu böyle pütürlü anne sütü alan bebeklerde öyle oluyormuş çok kaka yapması da önemli değil zaten çişli bez sayısı önemliymiş. Çok şükür gazini çözdük gibi yani ben her emzirmeden sonra kadını çıkartıyorum göğüs değiştirirken arkasından mama verirken de mamanın içine doktorun verdiği gaz damlasının damlatıyorum bir de probiyotik vardı onu kullanıyorum artı mamadan sonra hemen gazini çıkartıyorum bir de bir tane roll on var Gaz sancısı için eğer çok gazi olursa göbeğine ve ayak altına onu sürüyorum ve üstüne sıcak tülbent kapatıyorum karnına o iyi geliyor ona yumuşatıyor. Beslenme sonrası mutlaka gaz çıkartmak çok önemliymiş

Emdikten sonra ağızdan gaz çıkaramıyorum ben. Kaç dk uğraşmam lazım
Oturuurken sırtına pat pat ve masaj yapıyorum ayakta yapıyorum yok çıkarmıyor öyle yatırıyorum mecburen
Yatırır yatırmaz alttan gaz çıkarıyor benimki ne yapmalıyım

Oturuurken sırtına pat pat ve masaj yapıyorum ayakta yapıyorum yok çıkarmıyor öyle yatırıyorum mecburen
Bazen anne sütünü aldığında yoğun gaz çıkışı olmayabiliyor yada sesli olmuyor. Biraz uğraştıktan sonra bebeğiniz huzurlu ise gazı çıkmıştır çünkü faz olunca çok rahatsız huzursuz oluyorlar. Zaten yatırınca alttan çıkartıyormuş bu sebeple ekstra bir şeye gerek yok bence

Annem ve kayınvalidemleyim bugün kaka yapmadı pür dikkat farkındalar türlü türlü konuşuyorlar yok sen beslenmiyorsun yok sütün yok, teni sarardı falan diyorlar ama destek sıfır dün gece sürekli 4e kadar uyudu ikiside hep kendim baktım hızlı otur kalk yaptım bugün belimi doğrultamıyorum dikiş yerim açıyor boynum sırtım pert psikolojik olarak yerlerdeyim tek istediğim şey bebeğimi sarılığa yakalatmamak ya

Aynen ama anlatmak o kadar zor ki bunu bu insanlara zaten anlamaya da gerek görmüyorlar kaç çocuk büyüttük mantığıyla. Ense köküme kadar sırtım komple ağırıyor stresten sanırım
Sana kocaman sarılıyorum 🫠
İlk kızımda dış sesler beni çok etkiliyordu mantıksız olduğunu bildiğim halde aşırı etkileniyordum ve herşey stres oluyordu bebeğimde çok gazlı zor bebekti bende stresle işleri daha zorlaştırıyordum 😓
Etkilendiğimi bildikleri halde dış sesler hiç susmuyordu ama herkes evine döndü o çocukla ben kaldım iyi kötü büyüttüm büyüdü herkes dediğini unuttu , çocuğum zaten hiçbirşey hatırlamıyor
Ama bende korkunç anılar ve tadını çıkaramadığım günlerin üzüntüsü kaldı.
Lütfen duyma , hatta cevap ver sussunlar yüz bulmasınlar 🙏🏼
2 bebeğim şimdide sütüm var mıymış , yetiyor muymuş , kucağa alışırmış , yanlış tutuyormuşum 😂
İlkinde olsa saatlerce ağlar yada sinirden köpürürdüm şimdi hepsine tatlı tatlı cevap veriyorum yada duymuyorum 😂

Merhabalar ürünün İnternet satışı stokta yok da eczaneden mi aldınız acaba?
Eczaneden aldım online satışı kontrol etmedim.
Bizim de kakalarımız öyleydi bir ara Çivik sulu böyle pütürlü anne sütü alan bebeklerde öyle oluyormuş çok kaka yapması da önemli değil zaten çişli bez sayısı önemliymiş. Çok şükür gazini çözdük gibi yani ben her emzirmeden sonra kadını çıkartıyorum göğüs değiştirirken arkasından mama verirken de mamanın içine doktorun verdiği gaz damlasının damlatıyorum bir de probiyotik vardı onu kullanıyorum artı mamadan sonra hemen gazini çıkartıyorum bir de bir tane roll on var Gaz sancısı için eğer çok gazi olursa göbeğine ve ayak altına onu sürüyorum ve üstüne sıcak tülbent kapatıyorum karnına o iyi geliyor ona yumuşatıyor. Beslenme sonrası mutlaka gaz çıkartmak çok önemliymiş
O roll on u ınstagramda çok görüyorum gerçekten işe yarıyor mu 🤨
Nekadardır kullanıyorsun ?

Ben hem meme veriyorum hem mama günde 200 cc mama yiyor. 20 günlük oldu nerdeyse 400 gr zor almış. Acaba mama takviyesi yapanlar ne kadar veriyor ayrıca sütüm maalesef yeterli değil ondan dolayı doktor tavsiyesiyle veriyorum

Sana kocaman sarılıyorum 🫠
İlk kızımda dış sesler beni çok etkiliyordu mantıksız olduğunu bildiğim halde aşırı etkileniyordum ve herşey stres oluyordu bebeğimde çok gazlı zor bebekti bende stresle işleri daha zorlaştırıyordum 😓
Etkilendiğimi bildikleri halde dış sesler hiç susmuyordu ama herkes evine döndü o çocukla ben kaldım iyi kötü büyüttüm büyüdü herkes dediğini unuttu , çocuğum zaten hiçbirşey hatırlamıyor
Ama bende korkunç anılar ve tadını çıkaramadığım günlerin üzüntüsü kaldı.
Lütfen duyma , hatta cevap ver sussunlar yüz bulmasınlar 🙏🏼
2 bebeğim şimdide sütüm var mıymış , yetiyor muymuş , kucağa alışırmış , yanlış tutuyormuşum 😂
İlkinde olsa saatlerce ağlar yada sinirden köpürürdüm şimdi hepsine tatlı tatlı cevap veriyorum yada duymuyorum 😂

Eczaneden aldım online satışı kontrol etmedim.

O roll on u ınstagramda çok görüyorum gerçekten işe yarıyor mu 🤨
Nekadardır kullanıyorsun ?
Bana da bir arkadaşım söyledi yani ben uykuya geçişte bir fayda görmedim biz daha çok uyku için aldık açıkçası ama çocuğun karnı tok olunca uyuyor zaten. Gaz için işe yarıyor karnına ve ayak altına sürüyorum özellikle banyodan sonra sürüp masaj yapıyorum rahatlıyor. Ama waaoow bir etki de almadım o arkadaşım almış baya övdü.

Ben hem meme veriyorum hem mama günde 200 cc mama yiyor. 20 günlük oldu nerdeyse 400 gr zor almış. Acaba mama takviyesi yapanlar ne kadar veriyor ayrıca sütüm maalesef yeterli değil ondan dolayı doktor tavsiyesiyle veriyorum
Ben hem emziriyorum hem sağdığım sütü veriyorum ne kadar çıkarsa 10/20 ml bazen 50 arkadan da 60 ml mama veriyorum gündüzleri 3 saat geceleri 4 saatte bir besleme yapıyoruz artık. Zaten bu sürede kendisi genelde uyanıyor acıkınca. Kilo alımı da dün gittik iyiydi.

Sağa sola yatır kaldır, pozisyonunu değiştir, ben emince hemen cikartamiyorsam.oyle.yapiyorum sonra tekrar pat pat yapıyorum çıkıyor, hareket etmek yol açıyor sanırım 🤷🏻‍♀️

Back
X