2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Biriken süt mesela hangi saatlerde birikmiş bilmediğim için sorun olur mu diye düşündüm ben de ama dediğin mantıklı. buzdolabında aynı ısıya getirdikten sonra birleştiriyorsun değil mi yoksa farklı ısılardaki sütleri biriktikçe aynı poşete aktarıyorsun. Buzdolabında daha fazla kalabiliyorsa bir günden fazla da tutamaz mıyız daha çok birikmiş olur en azından bi poşette bi öğün olsun.
Ben aynı ısıya getirmeden biriktiriyorum, yani buzdolabındaki süte bunu katıyorum ama bunu düsünmemistim. Bir sorayım haklısınız. Normalde göğüs pedi takıyorum akanlar için. bu kapları sadece emzirirken takıyorım böylece 30 dakikada falan birikmiş beklememiş oluyor. Buzdolabındaki süte ekliyorum. 24 saat sonunda o poşedi tarih yazıp buzluğa atıyorum

Biriken süt mesela hangi saatlerde birikmiş bilmediğim için sorun olur mu diye düşündüm ben de ama dediğin mantıklı. buzdolabında aynı ısıya getirdikten sonra birleştiriyorsun değil mi yoksa farklı ısılardaki sütleri biriktikçe aynı poşete aktarıyorsun. Buzdolabında daha fazla kalabiliyorsa bir günden fazla da tutamaz mıyız daha çok birikmiş olur en azından bi poşette bi öğün olsun.
Şimdi sordum 24 saat boyunca aynı yere eklemenin sakıncası yokmuş. Yani sıcaklık farkı sorun olmuyor

selam kızlar bebeğim 9 günlük oldu bile 🥹 sezaryen tahminimden çok daha zormuş, günlük ağrım geçti ama arada harekete göre yanma oluyor. dikişlerin sağ tarafında şişlik ve sertlik var, sizce normal mi?

meme uçlarım benim de 4-5 güne kadar çatladı ben her emzirmenin ardından lansinoh meme ucu kremi sürdüm üstüne gümüş kapak kapattım hâlâ her emzirmemde öyle yapıyorum çok hızlı toparladı iyi geldi 🙏🏼
1 kez mastit oldum sağ memem taş gibi oldu, sımsıcaktı, bebeğim ememiyordu o sertlikten ya da tıkanıklıktan. ona da sağım yaptım öyle düzeldi 🙏🏼

sezaryen yaralarım için siliskar jel verdi doktor onu kullanıyorum sabah akşam. dikiş yerlerimin üzeri hâlâ uyuşuk gibi, uzanırken vs karnımın tam ortasında şişlik oluyor sanki bebek var gibi ama sanırım onlar ortada toplanmış karın kaslarım? anlayamadım tam. bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

ilk 1 hafta çiş yaparken dahi zorlandım. baş ağrım 4 gün kadar sürdü o da spinal anesteziden ama şükür o da geçti 🙏🏼
bir de kendi omega3 takviyem bittikten sonra lacmix’e geçmemi önerdi takviye olarak sütü de arttırdığını söyledi.
bebeğime ocean d3 veriyorum 3 damla günde.

forumu çok özlemişim. hepinizin yazdıklarını okudum. ❤️

Onu ihmal etmeden kanalı açıcı masajlar yapmaya devam et saat ilerledikçe daha çok acı veriyor. Göğüste renk değişimi ya da ateş yoksa çok korkma dedi hemşire ama aslında sıcaklık ister istemez oluyor
Sürekli sağıp masaj yapıyorum hatta ellede sağıyorum. Bende ateş falanda var çok kötü yanıyordu daha iyi ama tam geçmedi. İnş geçer çok acılı bir şeymiş

Günlük çişli bez sayısı 5 ve üstüyse mamaya gerek yoktur. Yeterli besleniyor demek.

Ama daha azsa, kaç günlük bebeğin bilmiyorum ama emzirebildiğin kadar emzir, sonra bi ölçek (30 ml) bi mama ver. Takip et. Alıyor mu, tatmin oldu mu, fazla mı geldi kustu mu ?.. ona göre ölçüyü artırabilirsin..
3 günlük olduk sarılık olmasından korkuyorum kullandığınız marka varsa yazar mısınız

Ayy dün gece kabus gibiydi😅akşam 20:00 civarında üç parmak kadar su geldi beklemeye başladım .gece 3 gibi yine geldi ama böyle bir iki bardak kadar ama bu arada emin olamıyorum çiş mi ay kokusuna bakıyorum koku yok tüm ev halkını ayağa kaldırdım sancımda var biraz gittik ebe muayene etti kağıtla suyun değil bu dedi açıklığa baktı açıklık yok vajinanda yumuşamamış dedi ama 3gün önce doktor 4 cm yakın açıklığın vardı demişti dedim tekrar baktı 3cm ama doğum için değil normal bu açıklık dedi Nst çekti sanırım sancım çıktı doktorla konuştu eve gitsin sancı su olursa gelsin dedi. Gece gece bir ekşın yaşadık 😅😅
Benim de dün gece bi kaç tane güçlü ve uzun süren sancılar geldi acaba mı dedim sancı beklerken sabah olmuş, yine fake yine fake😄 sabah oldu ortalık süt liman

Ben de varım ✋🏻 ilk bebekler en çok 40+5’de geliyormuş beklemedeyim, hiç bir belirtim yok 😄 41+3’e kadar gelmezse, suni sancı…
Aynı durum benimki ikinci bebek ama burda da 41+ 3 e kadar bekleyeceğim sanırım
Beni de ekleyebilirsin canım 40 bitti gelmiyor
Ekliyorum kızlar🤗

Hepimize sağlıkla ve kolaylıkla listeden elenmek dileğiyle😂

Irmakkk Irmakkk
N nonsense38
K kadingibikadiinnn
Eldorin Eldorin
F fundaslansu
ben boyle sey gormedim ben boyle sey gormedim
Sakayik35 Sakayik35
K Kirazxyz

Göz akında sarılık arıyorum teninde de öyle sık sık emzirmeye çalışıyorum güzel emiyor ama doyuyor mu bilmiyorum gece 3 kere kakalı bez aldım bugün daha siftah yapamadık bekliyorum gözüm kulağım bebişimde

Benim de dün gece bi kaç tane güçlü ve uzun süren sancılar geldi acaba mı dedim sancı beklerken sabah olmuş, yine fake yine fake😄 sabah oldu ortalık süt liman

Ekliyorum kızlar🤗

Irmakkk Irmakkk
N nonsense38
K kadingibikadiinnn
Eldorin Eldorin
F fundaslansu
Sakayik35 Sakayik35
K Kirazxyz
Senin indüksiyon yarın için mi planlanmıştı? Bugün son bekleyiş mi?

Ekliyorum kızlar🤗

Irmakkk Irmakkk
N nonsense38
K kadingibikadiinnn
Eldorin Eldorin
F fundaslansu
Sakayik35 Sakayik35
K Kirazxyz
Ağustos a az kaldı hadi bakalım son kulvar 💃🏻

Canım cişten çok kaka yapıyor bizim her bezinde azıcık kaka var günde 6-7 bez degistiriyorum bazılarında çiş az bazında çok o yüzden çok anlamıyorum saatleri nasıl ayarlasam
Bez sayısı ideal gibi görünüyor kaç günlük bebeğin yenidoğanın sık sık emzirilmesi gerekiyor drlar 2 saatte bir diyor ama ben ilk doğumumda sürekli emzirdim gazı cıkınca meme aranıyodu çünkü. O yüzden emzik bile aramadı pek

Senin indüksiyon yarın için mi planlanmıştı? Bugün son bekleyiş mi?
Normalde yarın evet ama sıra varmış, yarından itibaren sıraya giriyorum günü en ileride olandan geriye doğru çağırıyorlarmış. Muhtemelen 41+2 veya 3 gibi çağırırlar dedi doktor. Salı veya çarşambaya kadar gelir inş

Sıcak kompres duşta yapıyoruz dimi ben öyle yaptım başka yöntemi varsa öyle de deniyim .duşta masaj yaptım bir sefer o bile iyi geldi
Süt pompası göğsümdeyken Göğsümün sert kısımlarına sıcak su torbası yasladım O da yumuşattı ve daha kolay sağılmasını sağladı Ben bu yöntemden memnun kaldım.

Back
X