2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Ay aynen ağustosa kaldık gibi Irmakkk Irmakkk dün bana ebenin söylediklerinden sonra var olan doğum belirtilerimde gitti😅inşallah sezeryane gerek kalmadan kendi gelir
Ay benim de 39 haftayken bütün belirtiler azaldı ondan beridir de doğru düzgün gelmedi😅 gerçekten keyfim yerinde benim burada diyor 😂

37+5te 3600dü. Son 3 haftada birden irileşti 1 kilo aldı toplam. Hızı bu şekilde devam ederse 4ü baya geçecek. Yani zor doğum korkutuyor beni hasar bırakır endişesindeyim. Doktora söylüyorum millet 5 kilo doğuruyo diyo. 1.60 kadınım ne 5 kilosu. Ne biliyim korkuyor insan ya
Seni çok iyi anlıyorum, neredeyse aynı durumdayım. 36+0 da 3400du. Önceki 10 günde 600 gr almış. Normalde de kilosu önde giden bir bebek her hafta 300 gr civarında aliyordu son aylarda. 3800u geçerse sezeryan diyor şimdi doktorum. Ben de açıkçası vajinal denemek istiyorum. 37+2de yeniden kontrolüm var. 3800u çok geçmeden suni sancıyla başlatmasını istesem mi diye düşünüyorum. Ya da bırakıcam kendi gelecek buarada iyice büyücek ama sezeryan olacak. Kafam çok karışık.

Seni çok iyi anlıyorum, neredeyse aynı durumdayım. 36+0 da 3400du. Önceki 10 günde 600 gr almış. Normalde de kilosu önde giden bir bebek her hafta 300 gr civarında aliyordu son aylarda. 3800u geçerse sezeryan diyor şimdi doktorum. Ben de açıkçası vajinal denemek istiyorum. 37+2de yeniden kontrolüm var. 3800u çok geçmeden suni sancıyla başlatmasını istesem mi diye düşünüyorum. Ya da bırakıcam kendi gelecek buarada iyice büyücek ama sezeryan olacak. Kafam çok karışık.
Yürüyüş yap, göğüs masaji yap elinle sağar gibi, yokuş çıkarsan yürüyüşte daha iyi olur, eşinle biraz romantik saatler gecir, doğal yollardan tetiklemek için uğraş biraz, kendiliğinden kolayca gelir inşallah 😊

Son düzenleme:
Benim de kafam karışık. Devlet mutlaka normale zorlayacak şimdiden bana millet 5 kilo doğuruyo diyo. Pazartesi bakalım kaç olmuş olacak. Ben pazartesi 38+4 oluyorum suni sancı talep edeceğim ama kabul edeceklerini sanmıyorum.
Çatı muayenesi de yapmıyor ki tetiklesin. Dua ediyorum kaldım böyle. Dua edelim Allah en hasarsız en kolaylıkla bizi ve bebekleri kurtarıversin tek avazda inşallah

Kizlar merhaba . Agustos annesiyken temmuz annesi oldum. Bugun 6..gun. ben asiri bir lohusa depresyonu yasiyorum..evet gececek evet herkes yasiyor fakat anormal ter atma durumum da var. Aglamaktan vucudumda su kalmadi. Benzer surec yasayanlar vardir. Umarim kimse yasamasin...
Terden günde üç kere duş alıp beş kere kıyafet degisiyorum, şimdi ter içindeyim bebisi yatırıp duş alacagim, ilk bir hafta kötü geçti üç gün sürekli ağladım, sonra bebişimin yüzüne baktıkça o benden daha çaresiz daha bakıma muhtaç, toparlandım bı şekilde, toparlanacagiz, böyle oldugun icin kötü hissetme kendini, ruhen de fiziken de alt üst durumdasın, zaman ver kendine

Annem ve kayınvalidemleyim bugün kaka yapmadı pür dikkat farkındalar türlü türlü konuşuyorlar yok sen beslenmiyorsun yok sütün yok, teni sarardı falan diyorlar ama destek sıfır dün gece sürekli 4e kadar uyudu ikiside hep kendim baktım hızlı otur kalk yaptım bugün belimi doğrultamıyorum dikiş yerim açıyor boynum sırtım pert psikolojik olarak yerlerdeyim tek istediğim şey bebeğimi sarılığa yakalatmamak ya

Annem ve kayınvalidemleyim bugün kaka yapmadı pür dikkat farkındalar türlü türlü konuşuyorlar yok sen beslenmiyorsun yok sütün yok, teni sarardı falan diyorlar ama destek sıfır dün gece sürekli 4e kadar uyudu ikiside hep kendim baktım hızlı otur kalk yaptım bugün belimi doğrultamıyorum dikiş yerim açıyor boynum sırtım pert psikolojik olarak yerlerdeyim tek istediğim şey bebeğimi sarılığa yakalatmamak ya
Madem konuşuyorlar sen de sağdığın sütü saat kur 2 de biri versin 4 te biri. Sen de deliksiz uyumuş olursun. Talep etmeden büyükler anlayışsızsa anca konuşuyorlar. İcraat görelim o zaman de. Ağlamadan harekete geçecekleri yok demek ki. Destek olacaksanız buyrun yoksa karışmayın de.

Bir de anne sütü alan bebek için kaka yapmamasına benim doktor normal dedi. 4 gün oğlum kaka yapmamıştı doktor sadece anne sütü veriyorsan bekle dedi.
5. Günün sonunda çığlık kıyamet uyumadığı bir gece sırtına yapmıştı.
İstersen ayak altına masaj yap, izin veriyorsa karın masajı yap saat yönünde

Şu evrede milleti dinleyip modunu düşürürsen, kendini uzersen daha çok kaybedersin, dinleme, sürekli emzir bir damla da olsa alır şifa olsun, kuru dut ve su tuket bol bol, bebek emdikce süt gelecek emdikçe gelecek, pes etme, kendini asla uzme şu gunler geri gelmeyecek, şimdi pes edersen daha çok yorulursun, kimseyi asla dinleme hele olumsuz konusuyorlarsa hiç ama hiç dinleme

Madem konuşuyorlar sen de sağdığın sütü saat kur 2 de biri versin 4 te biri. Sen de deliksiz uyumuş olursun. Talep etmeden büyükler anlayışsızsa anca konuşuyorlar. İcraat görelim o zaman de. Ağlamadan harekete geçecekleri yok demek ki. Destek olacaksanız buyrun yoksa karışmayın de.

Bir de anne sütü alan bebek için kaka yapmamasına benim doktor normal dedi. 4 gün oğlum kaka yapmamıştı doktor sadece anne sütü veriyorsan bekle dedi.
5. Günün sonunda çığlık kıyamet uyumadığı bir gece sırtına yapmıştı.
İstersen ayak altına masaj yap, izin veriyorsa karın masajı yap saat yönünde
Deneyeceğim canım teşekkür ederim Ptesi doktor kontrolümüzde var inşallah takviye falan verir o da

Şu evrede milleti dinleyip modunu düşürürsen, kendini uzersen daha çok kaybedersin, dinleme, sürekli emzir bir damla da olsa alır şifa olsun, kuru dut ve su tuket bol bol, bebek emdikce süt gelecek emdikçe gelecek, pes etme, kendini asla uzme şu gunler geri gelmeyecek, şimdi pes edersen daha çok yorulursun, kimseyi asla dinleme hele olumsuz konusuyorlarsa hiç ama hiç dinleme
Vallahi lohusalık 3.gün benim psikoloji dibi gördü

Vallahi lohusalık 3.gün benim psikoloji dibi gördü
Daha önce de söyledim ilk üç gün çok ağladım da sonra ağlamaya bile gücüm kalmadi 😊 kendini uzupte sütünü de etkileme, kimseyle uğraşma, alışma sürecindesin sende bebeğinde, rayına oturacak bikac güne, millet bebeğin tuvaletinin derdine düşeceğine seninle ilgilensinler, bebeğin tuvaletiyle sen ilgilenirsin zaten

Daha önce de söyledim ilk üç gün çok ağladım da sonra ağlamaya bile gücüm kalmadi 😊 kendini uzupte sütünü de etkileme, kimseyle uğraşma, alışma sürecindesin sende bebeğinde, rayına oturacak bikac güne, millet bebeğin tuvaletinin derdine düşeceğine seninle ilgilensinler, bebeğin tuvaletiyle sen ilgilenirsin zaten
Aynen ama anlatmak o kadar zor ki bunu bu insanlara zaten anlamaya da gerek görmüyorlar kaç çocuk büyüttük mantığıyla. Ense köküme kadar sırtım komple ağırıyor stresten sanırım

Aynen ama anlatmak o kadar zor ki bunu bu insanlara zaten anlamaya da gerek görmüyorlar kaç çocuk büyüttük mantığıyla. Ense köküme kadar sırtım komple ağırıyor stresten sanırım
En iyi eskiler biliyor zaten çocuk büyütmeyi, bir de onların büyüklerine sorsak acaba nasıl büyüdü o çocuklar, herkes anasınin karninda öğrenmiyor, zamanla herşey oturacak rayına büyükler bunu anlamıyor, kendi yaşadıklarını unuttular.

Kızlar sezeryan ameliyat yerinizin su geçirmez bandını ne zaman çıkardınız bana iki gün sonra çıkarabilirsin dedi merhem verdi yarın süreceğim bölgeyi görmeye de korkuyorum ve bantsız rahat hareket edebilir miyim diye de düşünüyorum bilenler aydınlatırsa seviniciiim❤️

Geçecek geçecek annesi, her ne kadar ben daha iki çocuklu süreci tatmaya başlamamış olsam da şöyle düşünüyorum. İlk çocuğum olduğunda ona alışmak ne kadar zaman almıştı. Tabi ki ilk günden itibaren seviyorsun canından çok, ama ‘tamam ya ben artık anneyim bu bebek ömür olduğunca benimle, artık eski ben gitti’ kabullenmesi tam olarak bi kaç ay sonra geliyor. Onun da hayatına bu zamana kadar olmayan biri girdi, kabullenme evresi bunlar sürecek biraz. İnş en güzel ve yumuşak şekilde atlatırız hepimiz😍
Kesinlikle zaten bir alışma süreci elbette var ama şu an ikisine de yetememe hissi çok kötü😕
Büyük oğlum bensiz hayatta uyumaz yazmıştım taburcu oldum 2.gün ağlamasına dayanamadım uyuttum diye, mesela az önce uyandı ben bebeği emzirirken mecburen bebeği bıraktım onu uyutmaya gittim babası küçüğe mama verdi mecburen😕 işte böyle yeni doğmuş bebeğimin de hakkına giriyorum gibi geliyor ki öyle yani😕
Alışacaklar, büyüyecekler, bu günler gelip geçecek evet ama bizden de alıp götürecek.
Şu an emziremediğim için ağlaya ağlaya süt sağıyorum mesela🥲
Allah kolaylık versin hepimize bizim 36 ay var aralarında ama aynı şeyleri yaşıyoruz. Biraz önce babası dışarı çıkardı çıkarken ağladı anne sen de gel diye benim bebekle evde yalnız kalmamı istemiyor normalde babasıyla giderken beni aramazdı. Evdeyken de hep onunlayım bebeği doyurup altını temizleyip uyutuyorum büyükle vakit geçiriyorum işi gücü bıraktım inşallah kolaylıkla adapte olurlar 🍀
Kesinlikle onlar daha çabuk adapte olsun alışsın diye uğraşıyoruz ama bir yandan küçüğe de yeterli ilgiyi veremiyor muyum kaygısı oluyor vicdan yapıyorum🥲
Umarım ikisi için de travmasız mutlu huzurlu bir bebeklik ve çocukluk dönemi sağlayabilirim 🙏🏻🫠

Back
X