2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim gibi eli ayağı şişen yok sanırım aranızda beni bayağı rahatsız ediyor bu durum.

Bende park yatak alırım sanırım bir beşik almam lazım öncekini vermiştim. Bende 6 aydan sonra alışverişten yanayım büyük ihtimalle oğlum olacak öyle olursa abilerin den birsürü eşya var zaten. Ufak tefek alırım yinede. 2 yaşına yaklaşırken de yatak yaptırım. Abileriyle aynı odada kalır erkek olursa. Kız olursa ayrı oda ve mobilyalar için de yine 2 yaşını beklerim .

Nasil verildigini hic aklim almiyor:) kizimda da en basindan hep aldim. Midem cok bulandi ama sanirim kusma olmadigi ve istahim da iyi oldugu icin aliyorum
Kizimda kustum 3 kilo verdim ilk 3 ay
Bugebeligimde kusmadim istahsizdim peynir ve zeytin yedim hep
5 kilo vermisim 2 sini geri almisim :)

Ben normalde hep 85 86 kilo civarinda gezerdim. Hamileligi ogrendigim ilk haftanin doktor kontrolunde yani 5. Haftada doktor tarttiginda 92 kiloydun aklim almadi. 2 hafta sonraki kontrolde 88 e düşmüştüm. Aradada diyet falan yapmadim. Ama o ilk 2 hafta bende acayip siskinlik vardi. Sanirim odem yaptim sonraki haftalarda o odem gecti. Cunku 2 haftada 4 kilo verecek bisey yapmadim. Tek fark o hafta surekli idrara ciktim. Gerci hala cikiyorum. Son doktor kontrolunde 89 dum ama yemek yiyip gittiğimden kendimi kilo almis saymiyorum

Ben sabah yazdim sisiyo diye. Ama 4 saat araba yolculugunda mola sadece 5-10 dakika verdik. Ozellikle sol elim cok sisti dun. Hala da elim ayagim inmedi sisligi

Amin cnm insallah bebeklerin ikiside 850 gr ozel hastane kabul etmedi devlete gittiler en son yogun bakım bölümü yer olmadığı icin bir kac hastane sevkle bir özel hastaneye gittiler cnm dualarımız hep iyi yonde

a
aynenn yorgun halsiz isteksiz oluyor

Geçti cnm şuan bende hamileliğe dair hiçbirşey yok bebeğide hissetmiyorum 1.5 kılo almıştım oda geri gitmiş naşladığım kılodayım nasıl hamileysem
Ya gurbet yeminle aynıyız bende aynıyım kilomda gitmiş bu sabah bende tartıldım çarşamba göreyim rahatlıycam söz artık

A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Bebek bezleri molfix
Alt değiştirme ve bakım yatağı
Tırnak makasları bebedor
Fırça tarak seti chicco
Vücut termometresi alından ölçer tavsiye ederim koltuk altı olandan almıştım oğlum durmadı kulaktan ölçerdende korktu en iyisi alindan uyurken bile ölçüyorum
Göbek bağı bandı aldım ama gereksiz
Islak mendil unibaby yenidoğan
Kulak çubuğu bebekler için özel olandan almıştım
Pişik kremi sudocrem iyi her alt açmada sebamed bebek kremi var onu sürdüm hiç pişik olmadı olursa sudocrem hemen geçirdi
Şampuan,bebek losyonu sebamed ve mustela kullandım oğlum alerjik olduğu için
Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan dalin sıvı deterjan ve Yumuşatıcı kullandım

Bebeğin banyosu için gerekenler
Küvet seti
Küvet filesi çok işime yaradı tek başıma rahatça banyo yaptırdım
Bornoz, başlıklı havlu havlu içi tulbent gibi olanlar kullanışlı diye duymuştum
suyun sıcaklığını ölçmek için termometre kullanmadım
B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
Biberonlar 125 ml ve 250 ml cam biberonlar biraz ağır oğlum 1 yaş civarı kırdı hepsini ben en çok avent yenidoğan Natural Pp Biberon kullandım hem hafif hemde anne göğsüne yakın olduğu için oğlum memeyi bırakmadı
Biberon emzikleri 0-3 ay tek delikli kullandık ilk aylar
Biberon ısıtıcısı almadım sıcak suyla isittim benmari usulü :)
Biberon fırçası Biberonları temizlerken ise yarıyo
Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı bebek cantalarinda oluyo ekstra almaya gerek yok
Sterilizatör kullanmadim biberon ve emzikleri eski usul kaynattım :)
Süt sağma makinesi lansinoh aldım
termos Mama suyunu dışarı çıkarken almak için iyi oluyo baya uzun süre sıcak kalıyo su

Emzik ve aksesuarları
Emzik avent aldım ama oğlum emmedi
Emzik Zinciri
Emzik kutusu

Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
Park yatak oğlum hala kullanıyo odada yaptık ama kullanılmadı
Beşik
Dolap
Şifonyer
Nevresim takımı
Uyku Seti
Yastık (yan yatırma yastığı)
Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
Battaniye, pike
Cibinlik
Yatak koruyucusu
Dönence pek ilgilenmedi oğlum her bebek sevmiyor
Oyuncak sandığı
Telsiz

E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
Bebek arabasi casual cadillac aldım çok memnunum hala işime yarıyo
Ana kucağı

D- Giyim ile ilgili
Hastane çıkışı
Pijama takımları
Çıt çıtlı badi
Tulum
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil ilk aylar kustukları için iyi oluyo ben bol bol almıştım
hazır kundak kış bebeği olacakları için iyi olur

ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ :
Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler ben gecelik kullandım alt üst pijama takımı yedek götürdüm ama sezeryan olunca gecelik daha iyi oldu
Hijyenik ped depend emici külot işime yaramıştı
Emzirme sütyeni
Göğüs pedleri lansinoh aldım
Göğüs pompası lansinoh
Süt muhafaza poşetleri lansinoh
Göğüs ucu kremi lansinoh
Emzirmek için yastık kullanmadım
Korse
Süslü taçlar ve terlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…