- 11 Ocak 2017
- 2.606
- 1.266
- 83
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #12.481
Teşekkür ederiz canım emeğine sağlık ekran resmini çektim hepsiniKızlar ihtiyaç listesi paylaştim yanına kırmızı yazdıklarım kendi kullandıklarım
Oh valla kuzum başlamışsın sen ne güzel brn daha liste çıkarabildim anca
Bebek odasını aldık bebek arabasınıda bu hafta alıcaz inşallah
Teşekkür ederiz, peki şampuan ne önerirsiniz, sakin küçük olandan 3 tl idi bugün eczanede, ?Kızlar ihtiyaç listesi paylaştim yanına kırmızı yazdıklarım kendi kullandıklarım
İstanbul da ne balık vRmış, şu zamanda ne balık var ki, doktor onu Da söyleseymiş bari:)Kizlar benim doktor dedi ki haftada 2 gun balik sart, Beyin gelisimi icin en onemli dedi. Ben yiemiyorum omega3 verin dedim. Onu da verdi ama ayni sey degil mutlaka baligin kendisini yemen lazim corbasini yap icine istedigikleri koy tatlandir dedi. Sizinle de paylasiyim dedim.
Butun ihtiyaclari toplamis bu liste eline saglik canim. Bi kac tavsiyede benden olsun. Ates olcer bence de kesinlikle alindan olcer olmali baskalarina bosa para harcamayin kizlar. Hele cok hasta olan bi cocukla elimden dusurmedigim cantamdan cikarmadigim bi alet oldu malesef. Nimomed temassiz ates olcer kullanıyorum kac senedir cok memnunum. Eczaneden oylesine almistik cok iyi cikti. Hastanelerde falan da dikkatimi cekiyor cok kullaniliyor bu marka. Daha once aldiklarimiz çöpe gitti.A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Bebek bezleri molfix
Alt değiştirme ve bakım yatağı
Tırnak makasları bebedor
Fırça tarak seti chicco
Vücut termometresi alından ölçer tavsiye ederim koltuk altı olandan almıştım oğlum durmadı kulaktan ölçerdende korktu en iyisi alindan uyurken bile ölçüyorum
Göbek bağı bandı aldım ama gereksiz
Islak mendil unibaby yenidoğan
Kulak çubuğu bebekler için özel olandan almıştım
Pişik kremi sudocrem iyi her alt açmada sebamed bebek kremi var onu sürdüm hiç pişik olmadı olursa sudocrem hemen geçirdi
Şampuan,bebek losyonu sebamed ve mustela kullandım oğlum alerjik olduğu için
Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan dalin sıvı deterjan ve Yumuşatıcı kullandım
Bebeğin banyosu için gerekenler
Küvet seti
Küvet filesi çok işime yaradı tek başıma rahatça banyo yaptırdım
Bornoz, başlıklı havlu havlu içi tulbent gibi olanlar kullanışlı diye duymuştum
suyun sıcaklığını ölçmek için termometre kullanmadım
B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
Biberonlar 125 ml ve 250 ml cam biberonlar biraz ağır oğlum 1 yaş civarı kırdı hepsini ben en çok avent yenidoğan Natural Pp Biberon kullandım hem hafif hemde anne göğsüne yakın olduğu için oğlum memeyi bırakmadı
Biberon emzikleri 0-3 ay tek delikli kullandık ilk aylar
Biberon ısıtıcısı almadım sıcak suyla isittim benmari usulü :)
Biberon fırçası Biberonları temizlerken ise yarıyo
Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı bebek cantalarinda oluyo ekstra almaya gerek yok
Sterilizatör kullanmadim biberon ve emzikleri eski usul kaynattım :)
Süt sağma makinesi lansinoh aldım
termos Mama suyunu dışarı çıkarken almak için iyi oluyo baya uzun süre sıcak kalıyo su
Emzik ve aksesuarları
Emzik avent aldım ama oğlum emmedi
Emzik Zinciri
Emzik kutusu
Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
Park yatak oğlum hala kullanıyo odada yaptık ama kullanılmadı
Beşik
Dolap
Şifonyer
Nevresim takımı
Uyku Seti
Yastık (yan yatırma yastığı)
Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
Battaniye, pike
Cibinlik
Yatak koruyucusu
Dönence pek ilgilenmedi oğlum her bebek sevmiyor
Oyuncak sandığı
Telsiz
E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
Bebek arabasi casual cadillac aldım çok memnunum hala işime yarıyo
Ana kucağı
D- Giyim ile ilgili
Hastane çıkışı
Pijama takımları
Çıt çıtlı badi
Tulum
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil ilk aylar kustukları için iyi oluyo ben bol bol almıştım
hazır kundak kış bebeği olacakları için iyi olur
Ben sabah yazdim sisiyo diye. Ama 4 saat araba yolculugunda mola sadece 5-10 dakika verdik. Ozellikle sol elim cok sisti dun. Hala da elim ayagim inmedi sisligi
Canim gebelikte normal sanirim benim ilk de olmadı ama ayaklari sistigi icin buyuk numara ayakkabi alan arkadaslarim olmustu. Yine dr una sorarsin bi caresi var mıdırSen yolculuk yapmışsın bu normal bir durum ben durup dururken oluyor. Birde bazen uyuşuyor ellerim odun gibi
benim oğlum alerjik olduğu için sebamed kullandım 1 yaşına kadar ilk onu almıştım 7 -8 ay kullandım baya yetiyo sonra mustela aldım oda güzeldiTeşekkür ederiz, peki şampuan ne önerirsiniz, sakin küçük olandan 3 tl idi bugün eczanede, ?
balığı geç eti tavuğu bile yiyemiyorum yaKizlar benim doktor dedi ki haftada 2 gun balik sart, Beyin gelisimi icin en onemli dedi. Ben yiemiyorum omega3 verin dedim. Onu da verdi ama ayni sey degil mutlaka baligin kendisini yemen lazim corbasini yap icine istedigikleri koy tatlandir dedi. Sizinle de paylasiyim dedim.
Sen yolculuk yapmışsın bu normal bir durum ben durup dururken oluyor. Birde bazen uyuşuyor ellerim odun gibi
Anne evinde olmamin da etkisi buyuk ssanirim normalde de anneme gelince bi kac kilo alip giderim:)
Baslik nedir ben de takip edeyim
Hangi kitabı okuyorsun. Güzel mi tavsiye eder misin? Henüz korkumu tam yenemediğim için hiçbirşeye konsantre olamıyorum. Doğuma girince geçecek sanırım
balığı geç eti tavuğu bile yiyemiyorum yabende bi sorayım doktoruma belki omega3 falan verir banada
Bebek Bakım sorunlarına Mucizevi Çözümler diye bi kitap almıştım ilk doğumda. .Yenidoğan hemşiresinin önerilerini anlatiyor.Yabancı olduğu için kültür farklılıkları var biraz ama güzel öneririmSlm kızlar. Bebek gelişimi veya bebek yetiştirmeye dair kitap okuyan var mı? Ne tavsiye edersiniz
Daha 6ay var onumuzde..almak kolay yeterki para olsun :)))))Herkes erken diyorama sanki değil gibi artık yavaştan başlamak lazım gibi geliyot bana bilmiyorum ben biraz pimpirikliyim
Zengin duruyor :)Aynı ben de oğlumdan sonra kızım olur diye umarken oğluşum geliyor sanırım
Kız ismi hazır öyle özel ki benim için kimseye söylemedim bile eşime bile
Ama erkek olacak aklıma isim gelmiyor
Sadece ali ismini çok severim
Ali Koç da güzel duruyor sanki bakalım daha çok var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?