2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Farklı görüşler var canım bu konuda, kimisi bu haftalarda hiç önemli değil, henüz bebek ağırlaşmadı diyor.
Kimisi 20 den sonra yatmayın diyor, benim de kafam karışık.
Perinatolog da istediğin gibi yat dedi iyice çorba oldum.

Boşver sen oradaki garip sorunları :) ben de bazen sinir oluyorum okuyunca, yazsam fena yazıcam hemen çıkıyorum

Ben bu konuyu bir kac doktorla konustum.olayin puf noktasi su eger ki bebegin kalp atisinda sikinti oluyorsa anneyi sola yatiriyolar ki annenin kalbi daha hizli atsin bebege daha cok kan iletilsin diye. Yani bu bir acil durum cozumu. Normalde nasil yattigin fark etmiyor. Ama mesrla.ilerleyen aylarda sirt ustu yattifinda bebek organlara agirlik yaptigi icin zaten yatamiyorsun diyorlar. Daha 1 2 ay var o durumlara simdilik uyuyun istediğiniz gibi uyuyabildiginiz sekilde :)

Kızlar aranızda tüp bebek tedavisiyle gebe kaln var mıdır? Doktorunuz normal doğum öneriyor mu tüp bebekleri normal doğuma almıyorlarmış die duydum

Ben tüp bebek annesiyim ve tüp bebekler de belli bir haftadan sonra aynı hamilelik. Bunun Doğumla bir alakası yok ki.

Niye 37 de dogsun istiyorsun ki :) benimde yok bir sikintim. Gobegimde yok :) sikinti isteye isteye sikinti yaraticaz kendimize bu gidisle :))
Canım inandın mı yoksa şaka yapıyorum. Şuara çoğumuzun ruh hali böyle de. Yoksa öyle 4-4 lük gebelik geçirmiyorum tabiki. Sadece öyleymiş gibi yapıp öyle olmaya çalışıyorum.

Ben tüp bebek annesiyim ve tüp bebekler de belli bir haftadan sonra aynı hamilelik. Bunun Doğumla bir alakası yok ki.
Canım tüp bebek biraz zorlu ve pahalı bir süreç diye doktorlar riske atmamak adına sezeryana yöneliyorlar sanırım. O yüzden böyle algı oluşmuş olabilir. Tabi daha çok doktorların sorumluluk istememe mevzusu ve rahatlıkları mevzusu olabilir

Gu
Canım inandın mı yoksa şaka yapıyorum. Şuara çoğumuzun ruh hali böyle de. Yoksa öyle 4-4 lük gebelik geçirmiyorum tabiki. Sadece öyleymiş gibi yapıp öyle olmaya çalışıyorum.
gunaydiiinnn ben de niye 37 diye soracaktim simdi yani sikintilar var tabi, evham da yapiyoruz naapalim :) ama detayli ultrasonum temiz ciksin ondan sonra hicbiseyi takmicam artik keyfini cikarmaya baslicam. Soz verdim kendime

Günaydın

Bugün kendi doktoruma gideyim de güzel güzel göreyim bebeciği bakalım o da mı 18haftaya uyumlu diyecek

Kızlar bir de benim işyerinde bir arkadaş var, kendisinin de çocuğu oldu. Bana kalırsa her ay kontrole gitme, ikili üçlü test detaylı ultrason filan yaptırma ne gerek var ki diyor çok ultrasona girince bebek doğduğunda göz yaşı bezi tıkanık doğuyor filan dedi. Testler için de oldu ki bebekte bişey var sende öğrendin napıcaksın sanki aldırıcak mısın, Bilmemek daha iyi diyor bu arkadaşın çocuğu hastanede değil sağlık kabininde ebe tarafından doğdu. Bazen bende annelerimiz bizde hep dr'a mı gitmişler diyorum ama şuanda doktorlar takip etmediği gebeyi almıyorlar ki sonradan. Ben bi ara okuduğum kitaplardan etkilenip evde doğurcam demeye başlamıştım sonra acil bişey olsa hastaneye gitmek de zaman alacak belki geç olacak diyerek vazgeçtim hee bir de çocuğuna aşı da yaptırmadı, aşılar ayrı bir tartışma konusu olur zaten. Nette otizme yol açtığı oranını artırdığı gibi yazılar var

günaydın herkese devlet hastanesinde 4 lü test yaptıranlar nasıl randevu aldınız yada bir yol izlediniz?????*

Canim bana da garip garip tavsiyeler veren var, bu kisiler icin cok guzel yorumlarim var da burda ban yeme falan olayi var ya yazamiyorum simdi.
Detayli ultrason yaptirma ne demek , hamilelikte tek yaptirilmasi gereken sey.Bence sen kendini garantiye al gerisini allaha havale et.

Günaydın

Hoşuma gitti paylaşayım dedim.

Siz de Çocuk Büyüttünüz mü?

"Biz de çocuk büyüttük."

Evet büyüttünüz zaten bunu inkar eden yok ama sizin büyüttüğünüz çocuk düdüklü şekeri burnuna sokmaya çalışırken şimdinin bebekleri neredeyse ipadden ailelerine "anne meme getir" diye mail atıyorlar. Siz çocuk büyüttüğünüz esnada ortalık biraz daha temiz, safken, tertemiz elleri olan tonton sütçü amcalar kapılara süt dağıtırken bizim çocuk büyüttüğünüz esnada pastörize sütün içerisinden evrimleşmiş çıplak İsmail Amca çıkıyor. Sizin zamanınızda her yer denizken bizim zamanımızda her yer wireless. Sizin zamanınızda meydan larousse'lardan parmak ucunuzla tek tek bebek hastalıkları aratılırken bizim zamanınızda bebeğin hastalığı daha ultrasonda belli oluyor.

Sizin zamanınızda bebeğin cinsiyetini karnınızın şeklinden ve aşerdiğiniz yemeğin tuzundan anlamaya çalışırken bizim zamanımızda doktorun odası bebeğin kalp atışlarıyla yankılanıyor.
Kabul edin işte: Sizin zamanınızdan bizim zamanımıza her şey değişti: Teknoloji değişti! Literatür değişti! Yaşam şartları değişti!. Evet sizin zamanınızda bebeğe su içirilirdi çünkü bebek susardı. Bizim zamanınızda da akademik araştırmaların da defalarca altını çizdiği üzere bebek anne sütünden yeterli miktarda suyu alır ve bebeğe fazla su vermek bebeğin dengelerini bozup beyin kanamasına kadar götürebilir. Sizin zamanınızda bebekler 8 kat giydirilip en üste de garanti olsun diye yünlü yelek dikilirdi (dikilirdi diyorum çünkü o bebekler bebeğe değil üzerinde kafa olan dağlara benzerlerdi). Bizim zamanımızda ise 22 derece kafidir bebekler sıcağı sevmezler 2 body giydirdinmi o da mutlu sen de mutlusun o da olmadı senin giydiğinin bir kat daha fazlası diyorlar. Sizin zamanınızda bebek sürekli kucağa alınırsa şımarır anneyi hiç rahat bırakmazdı (elinizi vicdanınıza koyup da söyleyin aranızda o zamanlardan bu güne hala çocuğunu kucağında tutan ebeveyn var mı? Elbet bir yaşa geldiklerinde indiler di mi?).
Bizim zamanımızda bebekle annenin bağlanmasını sağlamak ve bebeğin ileride kendisine güvenen bir birey olması için bebek kucaktan indirilmiyor. Sizin zamanınızda sütünüz yetmediğinde mama verilirdi bizim zamanımızda kaynağımız, yol gösteren bilimsel kaynağımız çok olduğu için sütü yettirmenin yollarını keşfedip uyguluyoruz. Sizin zamanınızda bebeğe şaka olsun diye çikolata yalatmak komikti bizim zamanımızda bebeğe çikolata yalatmak bebeğin sağlığına zarar verme müdahalesi olarak görüldüğü için hiç komik değil.
Sizin zamanınızda erkek çocukların pipilerinin fotoğraflarını zoomlayıp komşularla incelemek sosyalleşmekti. Bizim zamanımızda değil fotoğrafını çekmek bebeğin pipisini herhangi bir sohbete dahil etmek saçmalık hatta çocuk tacizine zemin olarak görülüyor. Sizin zamanınızda babalar işten gelip koltukta uyuyakalırlardı bizim zamanımızda işten gelip tüm gün tükenmiş olan yeni anneye yardım etmeyen babayı dövüyorlar.
Sizin zamanınızda bebeklerle "agudik budik mamalayı yedin mi ashkimmm" gibi abuk bebekçe konuşmak bebekle bir iletişim yolu olarak görünürken bizim zamanımızda bebekle normal insan gibi konuşmanın bebeğin konuşma yeteneğini geliştirmesi için gerekli olduğu kanıtlanmış durumda.

Sizin zamanınızda bebeği 30 km hızla sallamak, birbirine fırlatmak, çarşaflardan bungee jumping yaptırmak makul uyku yöntemleri olarak kullanılsa da bizim zamanımızda bu yöntemler vahşilik olarak yorumlanıyor zira bu yöntemlerden kaç bebeğin hayatını kaybettiği ve beyin kanaması geçirdiği kitaplarda yazıyor. Sizin zamanınızda televizyonun önüne koyulan bebek zevkle televizyon izliyorken bizim zamanımızda bebek olan evde otizmi tetiklediği kanıtlandığı için televizyon açılmıyor. Bunlar ve bunlar gibi daha onlarca karşılaştırmalı örnek. Doktora tezi olsa günlerce saha araştırmasına çıkılır, sayfalarca karşılaştırma yapılır.
Kısacası sevgili büyüklerimiz: Lütfen yenidoğan bebeğin ebeveynine "biz de çocuk büyüttük ne var yani" demeyiniz, insanları tüm bu örnekleri tek tek saymak durumunda bırakmayınız. Siz yanlış yaptınız demiyorum zaten haddim de değil ben sadece diyorum ki: teknoloji değişti e bebekler de bebekleri büyütme yöntemleri de değişti. Ben sadece diyorum ki "biz büyüdük ve kirlendi dünya" dolayısıyla daha dikkatli olmamız lazım. Siz beyaz sabunla yıkardınız bizi ama bizim zamanımızda beyaz sabun merdiven altlarında asitlerden üretiliyor. Her neyse uzatmayacağım siz en iyisi sabırla bizleri sevmeye devam ediniz çünkü bizleri siz büyüttünüz. Di mi?
Not: "Biz size neler yaptık hiçbir şey olmadı" derken şu ana kadar kaç bebek tanıdığınızı bir daha düşünün. Sizin başınıza bir şey gelmemiş olması o yöntemin kusursuz olduğunu ya da 45 sene sonra da denenebileceğini göstermez.

benimki de 2 hafta öndeymiş erken doğumluk bsy değilmiş bu endişelenmeyin kızlar bazı cocuklar mesela 6 aylık olur nasl 1 yasında gibi durur öyle bsy sanırım erken dogum olmuyor önde olsun ne güzel ekside olmasındansa
ayrıca kızlar genelde önde olurmus kızsa bebişiniz endişelenmeyin

bende oluyor kuzum sperm gibi sanki demi beyaz bayaz tok tok bende iltihap vardı rahimde fitil verdi doktor sarı ve kokuluydu ondan sonra bu şekilde oldu doktor koku yoksa sıkıntı yok normal hamilelikte akıntı dedi
yinede sirkeli suyla silelim dedi sirkeli ya da igde suyuyla silip kuloda da utu basar basmaz sıcak sıcak gıyıyorum cok terlıyorum cunku mantardan korkuyorum

ben kendiliğimden sola yatıyorum ama neden sola yatmamız gerekiyormus onu anlayamadım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…