2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Merhabalar,
Ben biraz sorunlu bir hamilelik geçiriyorum. 5 inci haftama girerken hafif bir hanama geçirmiştim. 10. haftA civarında tekrar yaşadım. sonrasında kurban bayramı arifesi başlayan kanamam sonucu doktor polip olduğunu söyledi. zorunlu yatak istirati verdi. 16. haftamda kanamam durmuştu, detaylı ultrasonda kalbinde tirüküspit yetmezliği ve bağırsaklarında parlaklık olduğunu söylediler. bu sebeple ya amniyosentez ya da kan tahlili yaptırmanız gerek dediler. geçen cuma günü kanımı verdim. ancak tüm gün boyunca ağladım. sanırım o üzüntü tekrar kanamamı tetikledi. şimdi yine yatıyorum ve testin sonucunu bekliyorum.
bebeğimin hareketlerini hissediyorum, sanırım yattığım için de dinleme şansım oluyor. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

sizlerde ara kanamalar yaşayan ya da bu testi yaptıranlar oldu mu?
Canim çok geçmiş olsun ben yaşamadım Allah şifa versin bol bol yat dinlen strese sokma kendini en önemlisi moralini yüksek tutman

Herşey bebiş için canım ben tam yasağı delsek mi derken bebeğin eşi aşağı inmiş doktor planlar suya düştü tabi :)) 9 ay hamileyiz diye 40 gün lohusayız diye yazık adamlara valla :KK70:
Aynen bende arada sırada delsek mi diye düşünüyorum ama sonra bir şey olursa diye çekiniyorum bebekler iyi olsunda gerisi boş

Herşey bebiş için canım ben tam yasağı delsek mi derken bebeğin eşi aşağı inmiş doktor planlar suya düştü tabi :)) 9 ay hamileyiz diye 40 gün lohusayız diye yazık adamlara valla :KK70:
Aynen bende arada sırada delsek mi diye düşünüyorum ama sonra bir şey olursa diye çekiniyorum bebekler iyi olsunda gerisi boş

Ben hamile olduğumdan beri ilk olarak pirinçten sonra kırmızı ve beyaz etten tiksindim görmek bile istemiyorum ama canım balık istiyor şu sıralar sezonda açıldı ya :bicak:
Aa valla iyiymiş senin ki yalnız kırmızı et lazım onu ye bende bugün çok çok az tavuk yedim napim artik

Ben köy tavuğu alıyorum ondan yedim bir kere:eek: yemese miydim çok da lazım değil yani.

Dr bana bişey demedi beslenme konusunda, ben kendi bildiğim sağlıklı beslenme yöntemleriyle devam ediyorum. Hele ki hastanede her gelen gebeye verdikleri örnek bir beslenme listesi verdi ordakileri yesem 30kilo alıp doğururum:KK53:
Köy tavugundsn bir şey olmaz bence hatta gayet sağlıklı protein kaynağı sonuçta ben bugun çok çok az market tavuğu yedim :(

Aa valla iyiymiş senin ki yalnız kırmızı et lazım onu ye bende bugün çok çok az tavuk yedim napim artik
G gokce41 ben de tavuk hic yemiyorum. Bana doktorun tek tavsiyesi haftada 2 balik yiceksin dedi. Hatta solgar in balik yagini aldim, onu da ic ama baligin kendisi sart dedi. Baligi hic icim almiyor ama ilac niyetine yiorum. Hatta bugun balik gunumdu zorla yedim sonra da ustune cikolatayla kendimi odullendirdim:halay:

Merhabalar,
Ben biraz sorunlu bir hamilelik geçiriyorum. 5 inci haftama girerken hafif bir hanama geçirmiştim. 10. haftA civarında tekrar yaşadım. sonrasında kurban bayramı arifesi başlayan kanamam sonucu doktor polip olduğunu söyledi. zorunlu yatak istirati verdi. 16. haftamda kanamam durmuştu, detaylı ultrasonda kalbinde tirüküspit yetmezliği ve bağırsaklarında parlaklık olduğunu söylediler. bu sebeple ya amniyosentez ya da kan tahlili yaptırmanız gerek dediler. geçen cuma günü kanımı verdim. ancak tüm gün boyunca ağladım. sanırım o üzüntü tekrar kanamamı tetikledi. şimdi yine yatıyorum ve testin sonucunu bekliyorum.
bebeğimin hareketlerini hissediyorum, sanırım yattığım için de dinleme şansım oluyor. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Canim allah sifa versin, seni cok iyi anliyorum. Benim amniyosentes tapmislardi ama seninkinden cok farkli bir durum.Moralini yuksek tut cunku eger hayati bir tehlike olsaydi doktarlar testleri falan beklemeden hic tereddutsuz sak diye soyluyorlar. Demekki senin bebiste cok onemli bisey gormemis doye tahmin ediyorum. Ama baska bir doktora daha gorun derim.
Benim kanamam cok hafif oldu ama 9 ay kanamali olup saglikli bebek doguran o kadar cok kisi var ki.

Merhabalar,

Bazı hamilelikler kanamalı geçebiliyor, inşallah testin sonucu da temiz gelir ve sağlıkla kucağına alırsın.

G gokce41 ben de tavuk hic yemiyorum. Bana doktorun tek tavsiyesi haftada 2 balik yiceksin dedi. Hatta solgar in balik yagini aldim, onu da ic ama baligin kendisi sart dedi. Baligi hic icim almiyor ama ilac niyetine yiorum. Hatta bugun balik gunumdu zorla yedim sonra da ustune cikolatayla kendimi odullendirdim:halay:
Ben ilaç içmekten tiksiniyorum o yüzden balık yağını hiç içemem herhalde hafta da 1 balık yesem yeter bişeyi çok yiyince de tiksiniyorum :confused:

Kizlar bir sorum var sezeryan sonrasi vucut toparlanamiyormus ozellikle gobekte sarkiklik oluyormus, bir de bikac gun sut gelmedigi oluyormus. Herkes farkli bisey soyluyor sizin tecrubeleriniz nasil?
Yok canim ben sezeryan oldum.Hic gobegim yoktu.sutum de hemen ertesi gun geldi.ilk gun zaten sari su gibi bir sey geliyor onu mutlaka vermek lazim bebege onu hemen emdi.Ben hic o açıdan sıkıntı yasamadim

arkadaşlar iyi aksamlar herkese. Bir sorunum var aynı şeyi yaşayan oldu mu merak ediyorum. Bugün oturduğum yerden kalkınca akıntıyla birlikte su gibi sıvı geldi. Ve camasirim baya bı ıslandı. Bunu 3kez yaşadım bugün ve acayip tedirginim. Gebelik takibinfe bu haftanın bilgisinde vajinal akintinda artış olabilir yazıyor. Cumaya randevum var bekleyeyim mi yarın bi doktora göruneyim mi sizce. Bebeğin suyu olmasından çok korkuyorum. Bu arada bulunduğu ilçede kadın doğum uzmanı yok haftada iki kez geliyor yarın gelme günü ve tanimadigim bı dr olacak. Ama cuma günü kendi doktoruma gidicem. Napim sizce

Bu arada yazmıştım önceki sayfalarda ama İnternette Tomris'in emzirme notlarını bulun ve okumaya başlayın. Lohusalık döneminde bilinçli bir şekilde hareket etmek için işe yarayabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca emzirmeyle ilgili olarak La Leche Leauge sayfası da takip edilebilir

arkadaşlar iyi aksamlar herkese. Bir sorunum var aynı şeyi yaşayan oldu mu merak ediyorum. Bugün oturduğum yerden kalkınca akıntıyla birlikte su gibi sıvı geldi. Ve camasirim baya bı ıslandı. Bunu 3kez yaşadım bugün ve acayip tedirginim. Gebelik takibinfe bu haftanın bilgisinde vajinal akintinda artış olabilir yazıyor. Cumaya randevum var bekleyeyim mi yarın bi doktora göruneyim mi sizce. Bebeğin suyu olmasından çok korkuyorum. Bu arada bulunduğu ilçede kadın doğum uzmanı yok haftada iki kez geliyor yarın gelme günü ve tanimadigim bı dr olacak. Ama cuma günü kendi doktoruma gidicem. Napim sizce

Hissedeceğin kadar çok gelmesi tedirgin edici tabi canım ben olsam giderdim yarın herhalde düşüne düşüne uyumazdım yarın git içine sinmezse kendi doktoruna gidersin daha iyi olur ikisine de git

Kizlar bize doktor yasak falan demedi biz hafta 3 falan yapıyoruz kanamanız ve ağrınız yoksa ilişki serbest kendinizi kasmayin:oops:

Oh iyisin bana iki gün önce bastıra bastıra bir kaç kez söyledi yasak diye riskli ya zaten ağrım var yatıyorum iki gündür :))

Back
X