2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canım kendi sütümü çıktığı kadar veriyorum onun zarari yok zaten fazla olsada 30-40-50cc ki en fazla 50 cc cikiyo iki memeden doyunca bırakıyor zaten almıyor ama genelde hepsini içiyor :) hazır mamayı 30 cc veriyorum Ben tek seferde..
Canım hangi marka kullanıyosun mamayı gaz yada kabız yapıyo mu

Aynen canım gorumcemde burdaydi daha onu hiç demiyorum bile uyuyan çocuğu kolunu kipirdatti diye alıp geliyorlar birde kizi var gidip kolunu bacagini cekiyor uyandiriyor yavrumu ne uykusu kaldı ne birseyi 1 haftadır yanliziz kizimla katıla katıla ağlamadığı sürece almıyorum kendi kendine uyuyor çünkü tekrar :KK45: 40'ı cikana kadar en yakinida olsa yatili gelmemeliler bence anne bebek zaten birbirlerine alışma sürecinde birde onlarla ugrasiyoruz:KK11:
Offf offf ne olacak bu gelen giden dengesiz insanlarla işimiz annem beni aldı evine getirdi onların yüzünden:(

Dengesiz insanlar zırt pırt geliyorlar diye annemlere kactim resmen sinir krizi geçirecektim salı günü eşim de arkadaşlarına söz vermiş hali saha maçına gitti 10-11 sinir etti beni neymis annesi aramadan önce söz vermis evime dolustular ve inadina göre göre kalabalığı ailesini istemedigimi bildiği halde gitti maça iptal etmedi..4 kişi görümcem kocası kızı damadı 3 kisi kv büyük oglu onun nişanlısı bide kv çorba börek yapmis önceden aradı onları getircem diye büyük kızını çağırdığını söylemedi bile sinsi...sözde yardım için yemek yaptı ama annem yine onlara hizmet etti yemek çay vs. görümcenin kızı balkonda sigara icip nişanlısı ile afedersiniz fingirdedi 53 yaşındaki annem ona çay verdi :kızgın: ben sinirden mutfaktan çıkamadım salona gidemedim kızım ellerindeydi çünkü görmek istemedim o manzarayı annem durdu basinda şuan yazarken bile sinirden telefonu kirasim geliyo özledik sıkıldık deyip geleceklermiş artık solugu bende alacaklarmis ben mutfakta yemek yerken uyuyan karnı tok kızımı zorla uyandırdılar ayaklarına sallamislar annem görmüş :kızgın:çocuk emecek 3 tane erkek var emiyor memeden çekip alıyorlar zor sabrettim :KK34:çok affedersiniz s.....n gidin diyecektim artık okadar nevrim döndü sacini basını yolcaktim...eşimle de çok badireler atlattık 2016 yazında boşanma davası acmistim ben boşanıyoduk bana öyle bi yalvardı ki ben seni çok seviyorum ölürüm cart curt ağladı hüngür hüngür perişan oluyorum sensiz sen nasıl istiyosan öyle olcak herşey yeterki geri dön dedi telle arardı ağlardı sürekli aynı şeyleri tekrarlar kapatırdı tekrar düşün bosanmayalim lütfen deyip dururdu geri döndüm herşey çok güzeldi yeni esyalar aldi eve başta çocuk istedik oldu hamileligin 7 ayından itibaren bana ilgisi kesildi seni seviyorum demez ilgisiz elimi tutmaz öpmez sarılmaz hale geldi...hali sahalara gitmeye başladı soğumuşken eşimden eve dönünce tekrar sevmeye başlamistim hâlbuki :KK14:okadar üzgünüm moralim sıfır ki tekrar bosanmaya gidicek diye ödüm kopuyo :KK1:çok üzülüyorum :cry:akıl verin bana ne yapabilirim eşim eski haline dönsün diye ve ailesini onun uyarması gerekirken bişey diyemiyor o akşam camdan atasim geldi kendimi camdan hüngür hüngür bagirarak ağlayasım var:mad:

İlla kafaya takacak bişey oluyo di mi:) şimdi alerjiyi atlattım başka bişey takıyorum ben. banyodan sonra kolları morarıyor dr üşüdüğünden dedi ama benim içim hiç rahat değil
Aynen öyle canım ya biri bitiyor biri başlıyor oda sıcaklığı nasıl oluyır ki o kadar üşüyecek kadar mı iki kişi yıkıyorsanız birisi sürekli suyu döksün yavaş yavaş hiç boş bırakmasın

Benim eltim de 22 ay silikon uçla emZirdi doktor emzirde nasıl emİrirsen emZir demişti
Ben hava yutuyor gaz oluyor diye vicdan yapıyorum bir de takması uğraştırıyor o zamana kadar bizimki felaket ağlıyor bende üzülüyorum dışarda örtüyü takip emziremiyorum çünkü ucu takmam ağzına oturtmam gerekiyor
Karanlıkta keZa öyle gece mecbur ışık acıyorum o zamanda uykusu bölünüyor
Canım hiç bir bilgim yok silikon uç götmedim bile ama geceleri ucu takıp yatsan olmuyor mu saçmalıyorda olabilirim bilgim yok çünkü:halay:

Bnde internetten baktim buyume atagi diyor nasil bi buyume atagiysa artik bugun resmen pilim bitti tatlim ya
Bizimki memeden ayrilinca basiyor cigligi dusa soktum da simdi uyuyor bende yaticam aynen vallahi pilimiz bitiyor benimki bensiz uyumuyor ille kokum olacak skinti :)

Neden boyle oluyo canm ya acaba buyume atagi denen sey buymu eger buysa cok zormuş ya cok uykusu var ne yaptiysam uyumuyo bugun bnm gerçekten pilim bitti belim kopuyo dikislerim tekrar agrimayi basladi
Buyume atağı
Olabilir uyuyamadığı içinde ağlar
Ayni canm ya mama yapana kadar aglamaktan bir hal oluyo hastaneye bile goturdum cok şükür birseyi yok dediler gazdan desem mommy bliss kullanmayi basladigimdan beri rahat cikariyo gazini neyi var bilemedim ki ama bu uc gundur surekli ac mamayida oyle kafaya gore veremiyorum saatini bekliyorum saati gelene kadar cok kotu agliyo erken verincede sindiremiyo zorlaniyo Allah yardmcimiz olsun canm insallah bi yeri agrimiyordur buyume atagidir
Kuzum 3 saatse 2 saate bir bölerek ver bence günce 3 er saate kaç cc veriyorsan 24 saate toplamını iki saat olarak hesapla böl ona göre ver bence bebekler uyumayınca da ağlar uykusu kaçınca YouTube’dan kolik müzikleri açarak uyutmayi dene ve bence emziğe alıştır
Ev sicak canm kac derece bilmiyorum ama bn kisa kollu giyiyorum bebek bir kisa kollu ince citcitli body birde uzerine uzun kollu bir corap birde ayakli pijama şapkada giydirmiyorum ev icinde ama neden bu kadar huysuz anlamadim canm
Evin sıcaklığı önemli termometre al canım eve ev sıcaksa tek kat giydir uykudan kalkınca yelek giydirirsin
Ama evin sıcaklığını ölç öyle yap ve bence bebeğini kundakla

Dengesiz insanlar zırt pırt geliyorlar diye annemlere kactim resmen sinir krizi geçirecektim salı günü eşim de arkadaşlarına söz vermiş hali saha maçına gitti 10-11 sinir etti beni neymis annesi aramadan önce söz vermis evime dolustular ve inadina göre göre kalabalığı ailesini istemedigimi bildiği halde gitti maça iptal etmedi..4 kişi görümcem kocası kızı damadı 3 kisi kv büyük oglu onun nişanlısı bide kv çorba börek yapmis önceden aradı onları getircem diye büyük kızını çağırdığını söylemedi bile sinsi...sözde yardım için yemek yaptı ama annem yine onlara hizmet etti yemek çay vs. görümcenin kızı balkonda sigara icip nişanlısı ile afedersiniz fingirdedi 53 yaşındaki annem ona çay verdi :kızgın: ben sinirden mutfaktan çıkamadım salona gidemedim kızım ellerindeydi çünkü görmek istemedim o manzarayı annem durdu basinda şuan yazarken bile sinirden telefonu kirasim geliyo özledik sıkıldık deyip geleceklermiş artık solugu bende alacaklarmis ben mutfakta yemek yerken uyuyan karnı tok kızımı zorla uyandırdılar ayaklarına sallamislar annem görmüş :kızgın:çocuk emecek 3 tane erkek var emiyor memeden çekip alıyorlar zor sabrettim :KK34:çok affedersiniz s.....n gidin diyecektim artık okadar nevrim döndü sacini basını yolcaktim...eşimle de çok badireler atlattık 2016 yazında boşanma davası acmistim ben boşanıyoduk bana öyle bi yalvardı ki ben seni çok seviyorum ölürüm cart curt ağladı hüngür hüngür perişan oluyorum sensiz sen nasıl istiyosan öyle olcak herşey yeterki geri dön dedi telle arardı ağlardı sürekli aynı şeyleri tekrarlar kapatırdı tekrar düşün bosanmayalim lütfen deyip dururdu geri döndüm herşey çok güzeldi yeni esyalar aldi eve başta çocuk istedik oldu hamileligin 7 ayından itibaren bana ilgisi kesildi seni seviyorum demez ilgisiz elimi tutmaz öpmez sarılmaz hale geldi...hali sahalara gitmeye başladı soğumuşken eşimden eve dönünce tekrar sevmeye başlamistim hâlbuki :KK14:okadar üzgünüm moralim sıfır ki tekrar bosanmaya gidicek diye ödüm kopuyo :KK1:çok üzülüyorum :cry:akıl verin bana ne yapabilirim eşim eski haline dönsün diye ve ailesini onun uyarması gerekirken bişey diyemiyor o akşam camdan atasim geldi kendimi camdan hüngür hüngür bagirarak ağlayasım var:mad:
Seni baya gıcık etmişler
Birincisi ailesinin görümcenin onun bunun yaptıklarını Esin’e yükleme bir gelme diyemez iki söyle böyle yapmayın diyemez dese bile onlar yine yapacaklar onların davranışlarını eşine yükleme esin ne yaparsa yapsın onlar yine gelecek yine saygısızlık yapacaklar en güzeli kendinin halletmesi ya da oldugu gibi kabullenmen
Laf sok gelmeden önce beni arasaydınız de müsait değildik de
Ha onlar gelecekse esinin seni yalnız bırakmasi cidden yanlış ama onların davranışlarını kontrol edemez gelme hiç diyemez biri anasi biri kardeşi sen annenden bunaldıgin halde anne gelme diyebildin mi diyemedin oda diyemez
Çocuğunu ellerine vermeeyceksin cirkef olacaksin uyuyacak diyip odaya çekileceksin almayın uyandırmayın diyeceksin doktor izin vermiyor diyeceksin kendin söyleyeceksin bunları eşinden bekleme beklemen yanlış olur çünkü onun değil senin problemin o yüzden sen çözmelisin kuzum

Kızlar bizimki öksürüyor normal mi bir de 2 defa resmen fışkırarak kustu bugün 1 hafta oldu kaka yapamayali endişelendim ya :(

Kızlar merhaba bugün bizde birinci ay aşımızı olduk inşallah ateş fln yapmaz 2kg almış 4cm de boyu uzamış
Oğluşumun. Emzik soran arkadaşlar NUK silikon damaklı emzik kullanmaya başladım ben kızımda da bınu Kullandım bemnunum bir deneyin isterseniz oğlum pek istemiyor ama ufak ufak bir iki gündür vermeye çalışıyorum. Birde kızlar melis343434 melis343434 stay strong26 stay strong26 Endişe etmeyin süt öyle kolay kolay bitmez önemli olan beneğinizin emmesi o emdikçe gelecektir artık büyğdükler i için çok sık emmezler ve o yüZden göğüslerimiz de taş gibi sert olmaz kendmizi aç bırakmayın stres yapmayın bol bol emzirin bebeklerinizi
Haklısın canım bitmez aslında ama moralim bozuk olunca kesilir diye korktum hep problemli bi dönem geçiriyorum çünkü:(

Buyume atağı
Olabilir uyuyamadığı içinde ağlar

Kuzum 3 saatse 2 saate bir bölerek ver bence günce 3 er saate kaç cc veriyorsan 24 saate toplamını iki saat olarak hesapla böl ona göre ver bence bebekler uyumayınca da ağlar uykusu kaçınca YouTube’dan kolik müzikleri açarak uyutmayi dene ve bence emziğe alıştır

Evin sıcaklığı önemli termometre al canım eve ev sıcaksa tek kat giydir uykudan kalkınca yelek giydirirsin
Ama evin sıcaklığını ölç öyle yap ve bence bebeğini kundakla

Seni baya gıcık etmişler
Birincisi ailesinin görümcenin onun bunun yaptıklarını Esin’e yükleme bir gelme diyemez iki söyle böyle yapmayın diyemez dese bile onlar yine yapacaklar onların davranışlarını eşine yükleme esin ne yaparsa yapsın onlar yine gelecek yine saygısızlık yapacaklar en güzeli kendinin halletmesi ya da oldugu gibi kabullenmen
Laf sok gelmeden önce beni arasaydınız de müsait değildik de
Ha onlar gelecekse esinin seni yalnız bırakmasi cidden yanlış ama onların davranışlarını kontrol edemez gelme hiç diyemez biri anasi biri kardeşi sen annenden bunaldıgin halde anne gelme diyebildin mi diyemedin oda diyemez
Çocuğunu ellerine vermeeyceksin cirkef olacaksin uyuyacak diyip odaya çekileceksin almayın uyandırmayın diyeceksin doktor izin vermiyor diyeceksin kendin söyleyeceksin bunları eşinden bekleme beklemen yanlış olur çünkü onun değil senin problemin o yüzden sen çözmelisin kuzum
Haklısın canım anneme de dedim zaten eve döndüğümde tekrar gelirlerse laf sokacağım dedim annem yapma kızım dio ama bu çocuğa kolay sahip olunmuyo malesef 9 ay taşıyoruz bir hasta olursa Allah korusun benim içim yanar öpücükten ölen bebek var yaa haberlere çıkmış ve bir tan e de değil onu duyunca iyice sinir oldum annemi gönderdim sinirli olunca al elinden diye sen gir ben uyuturum diyomus onu geçtim 7 senedir evliyim kapımı açmadılar eşimle okadar sorun yaşadım okadar üzdü beni ne annesi ne ablası bir kez olsun aramadı sahip çıkmadı esim yüzünden ölümlerden döndüm kimse yoktu yanimda şimdi bebek olunca gelecekleri tuttu evime ayrıca bugüne kadar bireylerini görmedim ne maddi ne manevi beni çok üzüp aglattilar ailecek k yüzden onlara karşı içimde sadce kin var...

Ev sicak canm kac derece bilmiyorum ama bn kisa kollu giyiyorum bebek bir kisa kollu ince citcitli body birde uzerine uzun kollu bir corap birde ayakli pijama şapkada giydirmiyorum ev icinde ama neden bu kadar huysuz anlamadim canm
Ayak bi kata insin , ben bazı geceler çıplak yatırıyorum ayağı, sabah kalktığımda sıcacık oluyor .
Doktor bana sen çorapla yatabilir misin , onu 2 kat yatırıyorsun dedi.
Çorap kan dolaşımını da yavaşlatır biliyorsun

Kızlar bizimki öksürüyor normal mi bir de 2 defa resmen fışkırarak kustu bugün 1 hafta oldu kaka yapamayali endişelendim ya :KK43:
Değişiyor canım, benimde geçen yapt meme de iken bi geğirdi , emdiği sütün hepsini o sesle birlikte üstüne boşalttı, anne diye nasıl bağırdığını bilmiyorum korkudan, 2 gün öylece küstü.. sonra kesildi..

nemesis nemesis kuzum tek uzun kol çıtçıtlı badi Altun’a sadece külotlu çorap üste kundak giydirdim kaldırdığımda kundakla beraber sırt sırılsıklam terdi napicam ben ya çıplak da giydiremem
Hemen emzirmeye geçtiğim icin üstünü değiştiremedim battaniye sardım

Back
X