2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben.bir suredir.bazi emzirmelerde emzirmeden.once 5 dk.kadar sagiyorum mememi. Hem daha iyi.bosaltiyor memem rahatliyor hemde o yagli besleyici sute daha rahat.ulasiyor.diye dusunuyorum.

Ben de bugün okudum bunu, deneyebilirim ben de. Gerçi doktor biogaia başlamamızı istiyor. Başlasam mı bilemedim.

Kızlar sizlerde de aşırı terleme var mi lohusa teri olur diyor annem öğlen duş alsam aksama resmen ter kokuyorum akşam alsam sabaha terden pişik oldum kaşınıyorum resmen her gun duş almama rağmen duş aldım diyelim akşam gece kaşınıyorum öğlen aldım aksama kaşınıyorum hayatta ter kokmazdım resmen ter kokuyorum bi deo aldım eczaneden minnacik bsy onu kullanın 10 gün yatarken temiz cilde dedi kullandım el ayak terine de kullanılıyormuş yok fayda etmedi pahalıda bsy boşa gitti param Öner’iniz var mi bunun icin
Ya bende de var canim o çok fenayım özellikle emzirirken aşırı terliyorum ter akiyo gıdımdan:) bide duşta yüzüme peeling yapip çıkınca yüzüm kıpkırmızı benek benek oluyo korkuyorum geçmeyecek diye terledigim için oluyo sanırım Allahtan ateş yok ondan koruyorum..

Bizim kız uyurken sacını tutuyor uyuyacakken aracıyla oynuyor
Gazi gelince de sacını yoluyor sacını yolmasina üzülüyorum ne yapabilirim acaba sinir belirtisi falan değildir demi

Ayrıca bebeğini tek basına yıkayanınız var mi nasıl yıkıyorsunuz tek olunca

Ben filesinin üzerine koyup önce vücudunu yıkıyorum, sonra yavaş yavaş başını yıkayıp n son sol kolumun üstüne ters alıp son durulamadınız yapıyorum. Tabi Benim kol da boyla orantılı uzun olunca, alt koluma yatırmak kolay oluyor :)

Primaya o file bez için şikayet maili atmıştım pişik olduk diye yapılan inceleme sonucu herhangi parametreye rastlanılmadı diye ozur mektubu geldi bir de 3 numara premium care bez :))

Ben kanada da aynı prima bezi kullanıyordum, sadece orada pampers diye geçiyor. Buraya gelince de aldım bir paket, arada çok ciddi fark var. Türkiye'deki naylon naylon kokuyor.

Ben yıkıyorum canım. Normal leğene suyu dolduruyorum. Yanında durulama suyunu koyuyorum. İçine sünger koyuyorum. Sabunu lifi havlusu hazırlıyorum. İçeride kıyafeti bezi hazır duruyor zaten. Hatta kalorifer üzerinde bekletiyorum. Mervişkomu legene suya sokuyorum. Tek elimle onu tutup tek elimle suyun içinden su döküp oynuyorum onunla. Arada sabunluyorum. Gene oynuyoruz. Ben karnı vücudu yumuşasın diye 15 dk kadar oyalıyorum suda. En son boş olan elimle durulama suyunu döküyorum. Sol elimle karnı ve kaburgalarına doğru tutuyorum. Diğer elimle sabunlayıp duruluyorum. Suda oyalarken de sol elimle sırtından ensesine doğru tutup diğer elimle karnını ovuyorum ayaklarını ellerini ovup masajlıyorum avucumla su döküyorum sabunluyorum derken hallolmuş oluyor. Karışık oldu ama. Ben herakşam yıkamaya çalışıyorum. Hasta olur diye korkmamak lazım. Oğlumu her akşam istisnasız yıkamışımdır. Memleketlerde bile.

Bizim doktor her gün saçını yıkama dedi, ileride çok yağlı bir saç yapısı olur yoksa dedi.

stay strong26 stay strong26 cankm kanguru demiştin boba pahalı geliyorsa solomonbaby bak ya da mababy ben slinge cesaret etsem mababy alacaktım ya da 4 ay bekleyebilseydim
Bakayım netten canım sağol...ay sling beni korkutuyor ya sakat gibi geliyor sanki çocuk içinden düşecek gibi duruyor:)

Benim kızım bacak kenarı eklem yerleri kırmızı olmuş derisi soyulmuş dün doktorda fark ettim doktor zeytinyağı sürün nemlendirin dedi neden olur ki orası öyle artık her alt açmada zeytinyağı ya da pişik kremi sürüyorum
Zaten cildi sarışın olduğundan atopik dermatit dedi kaşları kas ortası kırmızı buralara da sürelim bol bol nemlendirelim sarisin olduğundan dedi
Mustela var elimde ısıtsam bile kesinlikle vücuduna değince çığlık basılıp katılarak ağlıyor yağ sürüyorum ama çocuğun kasi alni sürekli yağlı çocuk pişmiş gibi duruyor :KK70:

Canım bizim doktor da zeytinyağ kuruyunca iyi olmuyor o yüzden Hindistan cevizi yağı kullan dedi

Kızlar gelir gelmez bir doktora başladık, kendisi İstanbul Anadolu yakasında ün yapmış biri. Ben öncesinde tanımıyordum ama bakalım tanıyacağız yavaş yavaş. Bize söylediklerini sizinle de paylaşmak istedim. Belki işinize yarar. Hem de sizlerin doktorlar bunu zıttı bir şey söyledi mi merak ediyorum.

1. Her gün banyo yaptır ama saçını haftada iki veya üç kere yıka yoksa ileride saçları çok yağlı olur dedi.
2. Sürekli pişik kremi kullanma yoksa gerçekten pişik olunca daha zor iyileşir dedi.
3. Kesinlikle ıslak mendili bırak su ve pamuk kullan, kaka sonrası poposunu yıkayıverdi dedi.
4. Bir aylık olduktan sonra alışkanlıkları başlar, emzirdikten sonra gazını çıkar ve yatağına koy yoksa alıştırmazsın dedi. Bu bizde şu an imkansız, tüm mahalle ayağa kalkabilir.
5. Rota aşısını direk ekledi aşı takvimine.

Ben kanada da aynı prima bezi kullanıyordum, sadece orada pampers diye geçiyor. Buraya gelince de aldım bir paket, arada çok ciddi fark var. Türkiye'deki naylon naylon kokuyor.
Dokusunu değiştirmişler premium care in i çünkü kızımda da kullandım ben hiç öyle değildi yeşil paket Prima kullanıyorum şuanda şükür pişik olmadı bidaha .. beyaz olan mı yeşil paket olan mı aldın ?

Bizim doktor her gün saçını yıkama dedi, ileride çok yağlı bir saç yapısı olur yoksa dedi.
Doğrudur cnm. Bu sadece bebekler için değil bizim içinde geçerli. Lisede arkadaşım vardı. Yatılı okuldu bizim. İlk BiZler gibi 2-3 günde bir yıkardı. Sonraları jöle möle kullanıyorum diye hergün yıkamaya başladı. Saçını değiştirdi yıkamayı bıraktı ama saç o hergünki yıkamayı istiyordu ve saçı ikinci gün yağlanıp kaşınıyordu artık. Hergün sabunlamıyorum zaten.sudan geçirmeye çalışıyorum kafasını enson yıkıyordum üşütmesin diye ama hatırlattığın iyi oldu. Ama oğlumuda 1 yaşına kadar hep sabunlayıp yıkadık. Geçen sene inatlaştı 2 hafta banyo yapmadı yağlanmadı. Belki çocuk olduğundandır bilemiyorum

Kızlar bebeğe biogaia damlamızı damlattım sonra emdi biraz ve 2 dakika sonra kustu. Şimdi damla boşa gitmiş midir? Tekrar mı versem bilemedim

Kızlar gelir gelmez bir doktora başladık, kendisi İstanbul Anadolu yakasında ün yapmış biri. Ben öncesinde tanımıyordum ama bakalım tanıyacağız yavaş yavaş. Bize söylediklerini sizinle de paylaşmak istedim. Belki işinize yarar. Hem de sizlerin doktorlar bunu zıttı bir şey söyledi mi merak ediyorum.

1. Her gün banyo yaptır ama saçını haftada iki veya üç kere yıka yoksa ileride saçları çok yağlı olur dedi.
2. Sürekli pişik kremi kullanma yoksa gerçekten pişik olunca daha zor iyileşir dedi.
3. Kesinlikle ıslak mendili bırak su ve pamuk kullan, kaka sonrası poposunu yıkayıverdi dedi.
4. Bir aylık olduktan sonra alışkanlıkları başlar, emzirdikten sonra gazını çıkar ve yatağına koy yoksa alıştırmazsın dedi. Bu bizde şu an imkansız, tüm mahalle ayağa kalkabilir.
5. Rota aşısını direk ekledi aşı takvimine.
Pişik kremi ben de kullanmıyorum. Normal pişik oluncada kullanmadım oğlumda. Doğal yöntemlerle hallettim. Uyku konusunda benim eski doktoruma gündüzleri oğlumu uyutup göğsümde tutuyorum demiştim güvenli bağlanma için. 4-5 ay sürekli kucağımda taşırım dersen kucağa alıştır dedi. Yoksa önce kendine sonra çocuğuna eziyet edersin demişti. Çok kızmıştım. Onu ben biblo olsun diye doğurmadım sevmek için doğurdum bir haftalık yavrumu savunmasız sevgisiz mi bırakacağım demiştim. 1 ay geçmedi anladım kadını. Bana da emzirirken memede uyuyup kalmasını engelle yatağına uyanık bırak demişti. Islak mendile bende karşıyım. İçindekilerde ne olduklarını bilmefiğim bisürü şey yazıyor. Ben ebebekten pamuk bez alıp ıslatıp kullanıyorum. sadece su ve psmuk. Daha ekonomik daha hafif daha pratik. bu arada hoş geldin. ateş sevdimi anavatanını. ya ben yazınca çok uzatıyorum sanırım

Back
X