2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim ki bu aralar her emiste tikaniyor oyle. Once.nefesini.tutuyor sonraOksurmeye basliyor agzinda.ki.sutu tukuruyor 3 5 saniye daha nefesini.tutuyor sonra aglayarak duzeliyor. Once burnunun dibini.yukari cekip.burnunu aciyorum sonra oksurmeye baslayinca ters cevirip.sirtina vuruyorum duzeliyor.

Benim de öyleydi az sürerdi bugün baya uyan surdu benide korkuttu çok

Üstüne bişey örtüyor musun çıkarken ben çıkmak zorunda kalırsam ne yaparım diye düşünüyorum sonuca incecik penye
Cnm lcw de polar tulum vardı. onu giydiriyorum. Silinge takıyorum. Bir penye battaniye bide yün battaniyd ile örtüyordum araba yokken. Araba olunca ana kucağına altına battaniye koyuyorum kundaklı olarak yatırıyorum üzerine battaniye örtüyorum pusetin üzerine de battaniye koruyabildiğim kadar artık. Alıştı sanırım.

Pişik kremi ben de kullanmıyorum. Normal pişik oluncada kullanmadım oğlumda. Doğal yöntemlerle hallettim. Uyku konusunda benim eski doktoruma gündüzleri oğlumu uyutup göğsümde tutuyorum demiştim güvenli bağlanma için. 4-5 ay sürekli kucağımda taşırım dersen kucağa alıştır dedi. Yoksa önce kendine sonra çocuğuna eziyet edersin demişti. Çok kızmıştım. Onu ben biblo olsun diye doğurmadım sevmek için doğurdum bir haftalık yavrumu savunmasız sevgisiz mi bırakacağım demiştim. 1 ay geçmedi anladım kadını. Bana da emzirirken memede uyuyup kalmasını engelle yatağına uyanık bırak demişti. Islak mendile bende karşıyım. İçindekilerde ne olduklarını bilmefiğim bisürü şey yazıyor. Ben ebebekten pamuk bez alıp ıslatıp kullanıyorum. sadece su ve psmuk. Daha ekonomik daha hafif daha pratik. bu arada hoş geldin. ateş sevdimi anavatanını. ya ben yazınca çok uzatıyorum sanırım

Aslında meme emerken sevginizi gösterin diyorlar. Bakalım yavaş yavaş yatağa alıştırmaya çalışacağım.
Islak mendili de bıraktım ama dışarıda bez değiştirirken nasıl olacak?
Hoşbuldum :) Ateş henüz pek anlamadı çünkü aşıları olmadığı için dışarı fazla çıkmMalıymjş.
Ne güzel uzun uzun yazıyorsun ;)

Ateş kolik mi canım

Yani kolik gibi değil bence, kakada mukus olunca doktoru test istedi bugün yaptırdık. Her şey iyi çıktı ama 7-8 lökosit görülmüş. O yüzden probiyotik olarak damla verdi. 4 gün sonra da kültür sonucu çıkacak.

Ya benim yediklerimden ya da Çeşme suyundan olmuştur dedi. Banyo yaparken su yutması ya da yalaması sebep olabilirmiş. Ne kadar pisse sular artık.

Kızlar mukuslu olarak nasıl ayırt ediliyor ki kaka. Bizim sarı cıvık kıvamlı arada taneler var gibi bir kaka. Yenidoğanda olması gereken şekliyle yani. Ama zaten cıvık geliyor mukusu ayırt etmenin başka yolu var mı

Aslında meme emerken sevginizi gösterin diyorlar. Bakalım yavaş yavaş yatağa alıştırmaya çalışacağım.
Hoşbuldum :) Ateş henüz pek anlamadı çünkü aşıları olmadığı için dışarı fazla çıkmMalıymjş.
Ne güzel uzun uzun yazıyorsun :KK66:
Uni baby yenidoğan kullanıyorum ben. Diğerlerinden biraz pahalı ama sadece saf su ve pamuk var. Mesela primada güya su ve pamuk diye denemek için aldım. Yapısı resmen köpüklü gibi bi tuhaf. Yani kimyasal var onda belli. Ama uni baby çok memnunum. E bebekten indirimden koliyle aldım. Bide bir adet mendili boyut olarak büyük. Rahat silemiyorum 2ye bölüyorum hem daha pratik oluyor hemde uzun süre gidiyor.

Kızlar mukuslu olarak nasıl ayırt ediliyor ki kaka. Bizim sarı cıvık kıvamlı arada taneler var gibi bir kaka. Yenidoğanda olması gereken şekliyle yani. Ama zaten cıvık geliyor mukusu ayırt etmenin başka yolu var mı
Canim miden tutarsa google a mukuslu kaka yaz bi suru ornek cikiyor :kusmuk::KK48:

Uni baby yenidoğan kullanıyorum ben. Diğerlerinden biraz pahalı ama sadece saf su ve pamuk var. Mesela primada güya su ve pamuk diye denemek için aldım. Yapısı resmen köpüklü gibi bi tuhaf. Yani kimyasal var onda belli. Ama uni baby çok memnunum. E bebekten indirimden koliyle aldım. Bide bir adet mendili boyut olarak büyük. Rahat silemiyorum 2ye bölüyorum hem daha pratik oluyor hemde uzun süre gidiyor.
Ben de onu kullaniyorum devam mendiline ne zaman gecmek gerekiyor biliyor musun? Ne kadar yenidogan kullanmamiz lazim

Ben de onu kullaniyorum devam mendiline ne zaman gecmek gerekiyor biliyor musun? Ne kadar yenidogan kullanmamiz lazim
Benim eldeki kolide 10 yada 9 paket kaldı. O bitince bakarım. İçim el verirse normal alırım yoksa bundan alırım yine bi indirimden oda bitene kadar büyür zaten :D 2. Aydan sonra primanınkini kullanabiliriz aslında. Ondada hiç koku falan yok. Ben sevmedim. Belkide unibaby dokusundan farklı olduğu için yadırgadım bilmiyorum. Primayı denerim muhtemelen olmadı lavaboda yıkar kullanırım. Pişik olmasınlarda kuzular. Sende benim gibi gece nöbetinde misin :) emzirdim uyudu şuan uykuda ııh hııh sesler çıkarıyor demek gazı var şimdi cırlar diye bekliyorum.

Benim eldeki kolide 10 yada 9 paket kaldı. O bitince bakarım. İçim el verirse normal alırım yoksa bundan alırım yine bi indirimden oda bitene kadar büyür zaten :KK70: 2. Aydan sonra primanınkini kullanabiliriz aslında. Ondada hiç koku falan yok. Ben sevmedim. Belkide unibaby dokusundan farklı olduğu için yadırgadım bilmiyorum. Primayı denerim muhtemelen olmadı lavaboda yıkar kullanırım. Pişik olmasınlarda kuzular. Sende benim gibi gece nöbetinde misin :) emzirdim uyudu şuan uykuda ııh hııh sesler çıkarıyor demek gazı var şimdi cırlar diye bekliyorum.
Aynen ben de cok begeniyorum indirim olunca stokluyorum :) aynen nobetteyim :halay:bizimki de aksam uyudu simdi faltasi gibiydi gozleri emzirip yatirdim gazina ugrastim ama cikmadi uyudu ama ayni seninki gibi ıhliyor wcye gidemedim uyanip kusarsa diye

Aynen ben de cok begeniyorum indirim olunca stokluyorum :) aynen nobetteyim :halay:bizimki de aksam uyudu simdi faltasi gibiydi gozleri emzirip yatirdim gazina ugrastim ama cikmadi uyudu ama ayni seninki gibi ıhliyor wcye gidemedim uyanip kusarsa diye

Böyle olunca bende gidemiyorum. Kaldı ki reflü yatağında yan yatırmama rağmen güvenemiyorum. İlk doğduğu zaman böyle bırakıp su içmeye gittim geldim ağzından burnundan kusmuş hııh hıı diye nefes almaya çalışıyordu nasıl çığlık attım alıp çevirdim bilmiyorum elim ayağım boşaldı.
Şimdi travma kaldı tam dalmadan kıpırdayamıyorum.

Gercekten mi çok şaşırdım şuan bilmiyorum
Ordan arkadaş soyledi cAnim biz gittiğimizde ilk muayenemizde Ocak’ta ayrilcam diyordu
Kızlar gelir gelmez bir doktora başladık, kendisi İstanbul Anadolu yakasında ün yapmış biri. Ben öncesinde tanımıyordum ama bakalım tanıyacağız yavaş yavaş. Bize söylediklerini sizinle de paylaşmak istedim. Belki işinize yarar. Hem de sizlerin doktorlar bunu zıttı bir şey söyledi mi merak ediyorum.

1. Her gün banyo yaptır ama saçını haftada iki veya üç kere yıka yoksa ileride saçları çok yağlı olur dedi.
2. Sürekli pişik kremi kullanma yoksa gerçekten pişik olunca daha zor iyileşir dedi.
3. Kesinlikle ıslak mendili bırak su ve pamuk kullan, kaka sonrası poposunu yıkayıverdi dedi.
4. Bir aylık olduktan sonra alışkanlıkları başlar, emzirdikten sonra gazını çıkar ve yatağına koy yoksa alıştırmazsın dedi. Bu bizde şu an imkansız, tüm mahalle ayağa kalkabilir.
5. Rota aşısını direk ekledi aşı takvimine.
Ben evse pamuk ılık su yapıyorum kaka cok olunca yıkıyoruz Allah’tan akşam yapıyorda Eşimle yıkayabiliyorum
Dışarda ıslak mendil uni baby yeni Doğan aldım ama sleepy de geldi fena degil ama bence de en temizi pamuk ve su
Unibaby de bana cok kalın geliuor nedense

Gazdan sonra yatağa yatırma konusu gazını çıkarırken bizimki uyuya kalıyor koyunca anında uyaniyor zaten kolik anneye ihtiyacı var ama bizim doktor güvenli bağlanma icin ten TEMA’sı önerdi kolikliginsen de tabi her seyde aksama kadar kucakta durması anlamında dememiştir ama çocuklar tabi sürekli kucak istiyor
Yalnız ilk 3/4 ay bebeklerde duzen diye bsy yok hayta kendi düzenlerini kendileri oturuyor eşimin yiyeni de kucakxiydi anneden ayrılmaz Baba kucağında bile ağlardı 6 Aydan sonra odasında yatmakta başladı bence çocuk şekillendiriyor biraz da
Katila katıla ağlarken yatağına bırakmak olmiyor kucaktan inip gözle açıkken yatırınca ağlamadan duran bebek de nadirdir bence :) doktorunun dediği en az 4 aylıkken olacak seyler
Kucağa alışma diye bsy yok bence dozunu ayarlama zamanin geldiğinde ölçüyü bilememe var bana göre
Mesela bakıyorum mizirdaniuor ama gözler gidiyor almıyorum zaten sonra kendi dalıyor ama küçük dil gözükecek şekilde ağlarsa hop kucakta :d

Son düzenleme:
Bu arada kızlar geç öğrendim ama bim de uni baby ıslak mendil normal boy 3 tane + 3 adet seyahat boy 19.90 ben iki tane bulabildim almak isteyen varsa BİM’e baksın geçen hafta gelmiş meğerse o kadar da BİM’e girdim çıktım bilseydim alırdım
12 li paket e bebekte indirimli 62 lira böyle 19.90 dan 80 e geliyorum ama 20 liraya 22 tanede seyahat boy alınmış oluyor bana karlı geldi :)
Şampuanı alt açma çamaşır deterjanı da var
Seyahat içinde 10 adet var. Aslında 4 büyük almış oluyorsun tanesi 5 tl ye gelmiş oluyor. Şuanki piyasa fiyatını bilmiyorum. Ben Migros indirimden almıştım tanesi 3.5 tl ye. Migros kasımda yapmıştı yüzde elli , stoklamıştım .
Baby me nin yenş doğanını aldım daha su bazlı , daha çok memnunum. Devam mendilini aldım şimdi 10 tanesi 20 tl ye , e bebek indiriminden , ondan devam edicem, yeni doğan 3 aya kadar çünkü ,

Kızlar gelir gelmez bir doktora başladık, kendisi İstanbul Anadolu yakasında ün yapmış biri. Ben öncesinde tanımıyordum ama bakalım tanıyacağız yavaş yavaş. Bize söylediklerini sizinle de paylaşmak istedim. Belki işinize yarar. Hem de sizlerin doktorlar bunu zıttı bir şey söyledi mi merak ediyorum.

1. Her gün banyo yaptır ama saçını haftada iki veya üç kere yıka yoksa ileride saçları çok yağlı olur dedi.
2. Sürekli pişik kremi kullanma yoksa gerçekten pişik olunca daha zor iyileşir dedi.
3. Kesinlikle ıslak mendili bırak su ve pamuk kullan, kaka sonrası poposunu yıkayıverdi dedi.
4. Bir aylık olduktan sonra alışkanlıkları başlar, emzirdikten sonra gazını çıkar ve yatağına koy yoksa alıştırmazsın dedi. Bu bizde şu an imkansız, tüm mahalle ayağa kalkabilir.
5. Rota aşısını direk ekledi aşı takvimine.
Ben de burdaki doktorum alıştırma kucağa dedi, hak demiş meme guk demiş meme vermişsin , sana alıştırırsın dedi, anacığım da yanındaydı, bak ben demiştim, alışır kucağa aşılır dedi:)
Rotayı da ekledi hemen, 3. 5. Ay ama.
Anadolu demesen aynı doktor dicem. O da meşhurdu çünkü , eski kafa tarzı hep

Kolik olan
Ne güzel uzun uzun yazıyorsun :KK66:
cnm yanında çok az su bulundurman yeterli onu bezlerin üzerine döküp elinde az sıkıyorsun ıslak mendil gibi oluyor. Gerisi ıslak menfil kullanımıyla aynı zaten. 3 yaprak kakada 2 yaptak çişte yeterli oluyor bizde

Back
X