2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar size uzmanlik sorusu. Simdi ben hayatimda hic yoğurt yapmadim. Uzun zaman evvel arzum bebe almistik bugun deneyeyim dedim. Cam kavanozlarına ayarladim koydum. Ama mayalarkrn kapaklari acik kalacakmış brn kapatmistim. Hala ilik sut kivaminda 8 saattir makinadaydi. Kapaklari acip 8 saat daha tutsam.olur mu yoksa copemi atayim icindekiĺeri
Bebelrr 5 6 aylık olsun burası bu sorularla kaynayacak gör bak:KK70:
5 senedir mayalıyorum hala bazen tutmadığı oluyo. Bence bekletebilirsin bi 8 saat daha tutacaktır. Ama olduki tutmadı çöpe atmıyoruz:)) 1. Yöntem mayaladığımız kabı kaynar suyun içine oturtuyoruz kısa sürede katılaşıyor bu da olmadıysa 2. Değerlendirme yöntemi tencereye koyup kaynatıyoruz tutmayan yoğurt bize oluyo lor peyniri;)

Bebelrr 5 6 aylık olsun burası bu sorularla kaynayacak gör bak:KK70:
5 senedir mayalıyorum hala bazen tutmadığı oluyo. Bence bekletebilirsin bi 8 saat daha tutacaktır. Ama olduki tutmadı çöpe atmıyoruz:)) 1. Yöntem mayaladığımız kabı kaynar suyun içine oturtuyoruz kısa sürede katılaşıyor bu da olmadıysa 2. Değerlendirme yöntemi tencereye koyup kaynatıyoruz tutmayan yoğurt bize oluyo lor peyniri:KK66:
Demin cikardim buzdolabina koydum 10 satte tuttu gibi. Birazda buzdolabinda dinlenmesi lazimmis. Direk lor peyniri yapmak istersek nabicaz peki :D

Kızlar benim oğlan 3 gündür devamlı emmek istiyor memede uyyor 10 dk uyyor sonra bi bakıyorum uyanmış elini emiyor beni görünce hemen ağlamaya başlıyor
Sütümmü yetmiyor acaba mama mı versem
Günde 3 4 kez kaka 7 8 kez çiş yapıyor
Kilomuz da fena değil 6 kiloyu geçtik
Üzülüyorum aç mı kalıyor diye
canim ben daha oncede demistim doktorum dedi 2 aydan sonra tükürük bezleri gelişiyormus o yüzden ellerini ağzina götürüp emmek istiyormuş. yoksa o kadar çiş kakaya beslememen mümkün degil zaten

Kızlar benim oğlan 3 gündür devamlı emmek istiyor memede uyyor 10 dk uyyor sonra bi bakıyorum uyanmış elini emiyor beni görünce hemen ağlamaya başlıyor
Sütümmü yetmiyor acaba mama mı versem
Günde 3 4 kez kaka 7 8 kez çiş yapıyor
Kilomuz da fena değil 6 kiloyu geçtik
Üzülüyorum aç mı kalıyor diye

Yüksek ihtimalle büyüme atağı ;)

Kızlar sizde uyku düzenleri özellikle gündüz uykuları ne alemde. Ömer doğduğu günden beri sadece meme isteyen bi bebek. Gözü açık olduğunda memese olacak. En fazla 10 dk oyalanıyor. Kimsede durmuyor. Beni gördüğü duyduğu an ağzı hemen cok cok yapıyor eşşek :KK70: gece gazımız varsa en geç 4 te bitiyor ve uyuyor. 7de emmeye kalkıyor. Sonrasında 10 da uyanıp yeniden emiyor. Gazımız yoksa 1e kadar uyan em uyu yapıyor. Ama öğlen 1den sonra en uzun uykusu 30 dk şanslıysak. Sürekli meme istiyor. Memede uyuyor. Kıpırdadığı an uyanıyor. Akşam uykusu var bitek 2 saat falan. Geri kalanı meme. Artık bittim yoruldum ve ciddi sıkıldım bu durumdan. Bide şimdi makatta çatlakla acıdan bağırarak emziriyorum zaten. Bi avm gidelim diyorum 2 saat kaldıysak 1.5 saat emzirme odalarında geçiyor. Bi yere gidemiyorum sürekli emdiği için. Napıcam ben nasıl düzene girecek. Bunalmaya başladım. Beni sadece meme olarak görüyor. Konuşayım diyorum onunla konuşurken umrunda değil tek yaptığı o sırada heyecanlanıp aranmak. Emzik almıyor. Demin verdim. Birden öğürdü ve fışkırttı midesinde ne var ne yok. Diliyorum ki böyle olma sebebi gazdır. Yoksa bu şekilde yürümez.
cnm gecmis olsun Allah şifa versin cok kötü birşey gercekten ne yazik ki doğru tahmin etmişim. :KK43: gerçekten bebekle daha da zor oluyor. stres yapmamaya çalış. gerçekten doğum yapanlarda çok sık oluyor. sıcak suya otur bol bol.

Kızlar çok fena gribiz. Burun foşur foşur akıyo gözler kırmızı oy oy daha emme kısmını gez doluluğunu hırıltıyı atlayamadık bide bu çıktı

Kızlar çok fena gribiz. Burun foşur foşur akıyo gözler kırmızı oy oy daha emme kısmını gez doluluğunu hırıltıyı atlayamadık bide bu çıktı

Oyy nasıl kaptı ki yaa. 6 aydan küçük bebeğin hasta olması beni çok korkutur hep çok küçük olduklarından heralde. Bebek hasta olduğunda süt üretimi ona göre değişiyormuş kuzum. Yani beyin bebek hasta ona iyileştirici süt üretmeliyim diyormuş. O yüzden bol bol emzir. Başka seçenek yok.

Kizlar ben oglana sadece mama veriyorum ya.simdi mamayi da almak istemiyo.simdiye kadar ara sira bazi ogunlerinde az icme yapiyodu ama diger ogununde icince cok fazla sorun yapmamistim.bugun butun ogunlerinde icmemeye direndi resmen.gunduz 4saat acikmaz mi ya.

Son düzenleme:
Hahah onu katre de kurtaramaz artık:KK70: sanırım sütün sıcaklığı fazla olunca oluyo öyle
Netten bir tarif buldum yaptim suzuluyor simdi lor. Tadi sicakken guzeldi insallah gamamen suzuluncede guzel olur. Tulbente baglayip astim sabaha kadsr suzulsun bakalim. Insallah fisarda kaldi diye bozulmaz suzulurken. Olmadi gece nobetinde buzdolabina kaldirirm suzulduyse tamamen

Urasın banyosu gün aşırı eşimi bekliyorum
Urası eşime postalayıp Yemeği yapıyorum kolay olandan. Genellikle buzluktan. 2 kişi olunca daha kolay oluyo. Annem olunca , çorbası salatası arası sıcağı hepsi oluyordu.

Dışarda yememeye özen gösteriyorum.
Uras uyurken sadece uyuyorum, asla iş yapmıyorum.
Bazen 3 te kahvaltı yaptığımı bilirim,
5 saat uyusun , 5 saat uyurum O derece.
Günlük en az 10 saat uyumam lazım :)
benim için en önemli süt artırıcı uyku, dinlenmiş oluyor vücudum .
Bi de her emzirdikten sonra 2 bardak su, fix.
işi de haftasonu yapıyorum.malum süpürmek toz almak süt artırmıyor, daha çok yoruyor strese sokuyor beni.
Asla dağınık kalmasına izin vermiyorum. Herşeyi başka yere koyacağıma kendi yerine koyarsam sıkıntı olmuyor,
Çamaşır toplama katlama urasla etkinlik haline getiriyorum
Çamaşırı da ASma gece hallediyorum

Oyy nasıl kaptı ki yaa. 6 aydan küçük bebeğin hasta olması beni çok korkutur hep çok küçük olduklarından heralde. Bebek hasta olduğunda süt üretimi ona göre değişiyormuş kuzum. Yani beyin bebek hasta ona iyileştirici süt üretmeliyim diyormuş. O yüzden bol bol emzir. Başka seçenek yok.
Gecen hastaneye gittiğimizde yanımızdaki cocuk çok fena gripti ve çok hapsırıyodu büyük ihtimal ondan kaptı çünkü hiç dışarı çıkmadık hiç kimsede gelmedi

Back
X