- Konu Sahibi Homely_angel
- #53.641
Soyle bizdeki durum Ali’nin kilosuna ve ayina gore 120 cc anne sutu en az 3 saat tutmasi gerekiyormus.4 saate kadar uzatilabilir. Onun disinda meme istemesi seni emzik olarak kullaniyor anlamina geliyormus. Aksam yatmadan 7 gibi emzirilip yatiriyoruz. Mesela benimki 5.6. Dakika da kendini cekip memeyle kavga ediyordu o zaman gazini cikartip devam ettirmem gerekiyormus ben bilmiyordum. Kisa kisa her saat basi emiyordu. Neyse 7 de emdi uyudu, 10-11 gibi tekrar emziriyorsun, bu saatte 120 cc den az olmamasi lazim gece kesintisiz uyku icin yukleme ogunu deniyor buna, o yuzden biberonla vermek en iyisi. Sonra 4 civari baktin aclik aglamasi gibi 5 dakika kadar meme ver sadece zaten uykuya geri dalacak diyor.Yani sen de biliyorsundur bebegin beslenmeyle uykuyu birbirine baglamamasi gerektigi gibi soylemler var ya onlari da uygulamis oluyorlar. Ben de aklima yatti deniyorum zaten bakalim duzen olacak mi bilmiyorum. Bu islerin pek dogrusu yanlisi da yok.
Amaaan hepsi buyuyup gidiyor iste :)
Cnm birşey sorucam mesela diyorsun ya 7 de yatırıyoruz yatırınca yatıyor mu ? Mesela bizim ki ne kadar emzirsende altı temizde olsa memede uyuyor yatağa koyuyoruz kalkıyor. Nasıl başarıyorsunuz uyutmayı ? Zaten gündüz çok zor uyuyor sabah 8 de kalkiyor. öğlen 2ye kadar uyumuyor. Eger şanşlıysak 2,3 saat uyuyor akşam 6 ya kadar . Akşam 6 dan gece 12 ye kadar da ne yapsak uyumuyor. Ayrıca emzik kabul etmiyor. Banyodan da hoşlanmıyor. Bebeği uyuyan anneler ne yapıyorsunuz yardım çıldırcazz...