2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar bi yabancilama olayi beni mahvediyor. Bugun annem geldi kadin hep baska odada oturdu kendi basina. Efsun onu gorunce ciglik ata ata aglamaya basliyor. Ayni sekilde babami goruncede oyle. Yani biri kucagina alsin aman allahim sanirsin etini kestiler oyle bagiriyorvr hep boyle. Yani yarim saat gecsin alissin yok. Aglama bitmiyor.
Benim bildigim yabancılama 5. Ahdan başlıyor ama anlamadim
efsun şimdiden gösteriyor olabilir annen baban daha sık gelsin şarkılar turkulee söyleşin mesela evde olsun annen birkaç gün evin bireyi gibi gorsun otururken va yanından geçer ederken heo bakıp alışıyorlar
Bizimki sen tam tersi o gün Doğum gününe gittik herkes kucağına aldı hepsine gülüyor zoddiri :D

ay ne şanslısın maşallah ya, çok özendim şu an. Peki hep mi böyleydi alıştırdın mı?

Olsun, sonuçta farklı seçeneklerin var uyutmak için. Benimki omuzda pışpışla uyuyor da. Herkes kucağa alıştırmışsın demeye başladı -ki öyle bişey olduğuna inanmam,bebeğin bağ kurması için anne kucağına ihtiyaç duyduğunu biliyorum- yine de yatağına yatırıp uyutmayı istiyorum

Benimki de emerken ya da gaz çıkarırken uyuyor. Başka bir yönteme alıştırmam zormuş gibi geliyor bu yüzden şu an

Olsun yatakta yatıyor ya o da bir şey:)

Ben de aynı şekildeyim. Omuzda pışpışla 10 dk da falan uyuyor. Yatakta kendi kendine alıştırabilir miyim diye düşünüyorum
En basindan beri böyle canim. Yatirdim yaninda bekledim kendi uyudu. Kaynanam gelince salliyordu uyardim bir iki kere baktim yine salliyor bebegi aldim yanindan anlasin o da. Izin verseydim sonra ben uğraşacaktim. Yanina yatir birak aglasin saril şevkat göster susar yorulunca da uyur. Öyle öyle alışır kendisi

Yok öyle bişey:KK48: memede uyuyor yatağına yatırıyorum. Gece ilk uzun uykusundan sonra emzirip yatırıyorum 2.uykuya. Sabaha karşı 6da filan uyanıyor o zamanda yanıma alıyorum uykuya devam ediyor. Emzirip yatırsam yine ıyur ama ben üşeniyorum:silah: gündiz uykusu yok bizimkinde yanına yatarsam uyuyor sadece.

Evet aynısını ablam bi doktordan duymuş. Doğum kiloları gider lohusalık kiloları kalır demiş. Yemekten ziyade gelenle gidenle yediğim tatlılardan kilo aldım.

Ben 6.ayı beklersem daha da kilo alıcam. Aslında tatlı yemesem zayıflarım ben. ekmek makarna pilav alışkanlığı yok bende. Kurabiye kek yiyorum:işsiz:

Al benden de o kadar. Hiç kısmadan yedim. 2ayda 5kilo aldım:eek: tatlı beni şişiriyor. Evde olmak da kötü devamlı bişey yiyesim geliyor.

Ay o teyzelere başlıcam ben. Geçen cumartesi bursaya gezmeye gittik. Kanguruda durmadı bizimki eşim kucağına aldı. Başına güneş geçecek diye yolda her gören yorum yapıyor. Örttük de yani açık da değil.
Demek bursada gazla yapiyor insanlar bunu :))) valla canim ben de bıktım valla sütüm azaldi düşünmekten stresten

Yapmadık canım daha. Daha doğrusu sağlık ocağı yapmadı. Verem aşısı ile arasında 4 hafta olması lazım diye nemesis nemesis 3 aylık olunca rotateq yaptiricam. Birde geçen Perşembe rotavirus tahlili yaptı bize başka bir doktor. Negatif çıktı o zamandan beri kapmamistir inşallah.
Ne sacmalamis o ya biz 2.ay asilariyla beraber yaptirdik hicte ara olmasi lazim demedi kimse.. hatta daha az yan etki yapar dedi doktor. 3. Ayda rotatec olmuyor canim. 2 ay yapmak gerekiyor. Rotarix yaparlar artik. Hatta ozellikle sor doktoruna cunku rotatec baslarsin son doz yarim kalir.

Benim bildigim yabancılama 5. Ahdan başlıyor ama anlamadim
efsun şimdiden gösteriyor olabilir annen baban daha sık gelsin şarkılar turkulee söyleşin mesela evde olsun annen birkaç gün evin bireyi gibi gorsun otururken va yanından geçer ederken heo bakıp alışıyorlar
Bizimki sen tam tersi o gün Doğum gününe gittik herkes kucağına aldı hepsine gülüyor zoddiri :KK70:
Gecen 3 gun ust uste gordu annemi banamisin demedi. Pusette gulucuk atiyor uzaktan yanina yaklassin ciglik kiyamet :/
Babam cok uzuluyor. Bugun dediki o kadar tras oldum geldim berberde sakalim batmasin doye yaptigina bak diye. Uzuldum valla ya.

Ne sacmalamis o ya biz 2.ay asilariyla beraber yaptirdik hicte ara olmasi lazim demedi kimse.. hatta daha az yan etki yapar dedi doktor. 3. Ayda rotatec olmuyor canim. 2 ay yapmak gerekiyor. Rotarix yaparlar artik. Hatta ozellikle sor doktoruna cunku rotatec baslarsin son doz yarim kalir.

Gecen 3 gun ust uste gordu annemi banamisin demedi. Pusette gulucuk atiyor uzaktan yanina yaklassin ciglik kiyamet :/
Babam cok uzuluyor. Bugun dediki o kadar tras oldum geldim berberde sakalim batmasin doye yaptigina bak diye. Uzuldum valla ya.

Ben de dedim yaptıran var diye ama ikisi de canlı aşı olmaz aynı anda gibi bişey dedi. Doktor da degistiricem canım zaten inşallah ilgilenir bu doktor bari.

Annenin sabandan aksama sizde noemal evin Ferdi gibi olması lazım benxs
Mesela bizimkinde bende Esin’den ablamda uyuyoe dun annem uyutamadi
Hele ablama bayılıyor benxe benden daha çok seviyor onu ahahahaah
Annen kalsın sizde birkaç hun olmadı
Anneni sevmedi diyeceğim de :p
Babana da yapmış

Kizlar uzun zamandir girmiyordum geçmişi de okuyamadim bebegi hasta olanlar varmis acil sifalar dilerim onun haricinde hersey yolundadir insallah.... Benim de derdim var. Sütum vat mama da veriyorum ama bebek cok iştahsiz oldu aç yasiyor resmen hala 6 kilo olmamistir insanlar moralimi bozmaya basladi zayif diye.. Var mi bir tavsiyesi olan
Aman canım bana da sürekli çok zayıf diyorlar aynen benimki de 6 kg olsu mu bilmiyorum ama yapacak bir şey yok sağlıklı olsunlarda bence yapı meselesi me yapsak almazlar ki emzirirken ne yapılabilir ki belki diyorum ek gıdaya başlayınca alırlar

Aman canım bana da sürekli çok zayıf diyorlar aynen benimki de 6 kg olsu mu bilmiyorum ama yapacak bir şey yok sağlıklı olsunlarda bence yapı meselesi me yapsak almazlar ki emzirirken ne yapılabilir ki belki diyorum ek gıdaya başlayınca alırlar
Aynen canim benim de umudum ek gıdalar..

Valla durum fena bizde. Halbuki cok dosyal bir cocuk 40 gunlukten beri hergun disarida geziyor. Asidan sonra boyle oldu.korkuyor artik baska insanlardan.

Evet aile hekimide cok erken 7 8 ayda baslar yabancilama demisti.
Valla hiç 7,8 ay değil bencede benşm kv gil geldi geçen haftalarda 1 hafta bizde kaldılar kabus gibiydi çocuk huy değiştirdi bana yapıştı onlar gidene kadar

Biz de bugün ilk defa anneme geldik sakaryaya canim. Tabi annemler bize geldi ama bebek unuttu onlari kimse kucagina alamadi bastı çığlığı kafasını boynumun altina sakliyor :KK70: uyuyana kadar parmaklarimi sıkıca tutup korkarak etrafina bakti. Yarindan sonra alisir artik :)))

Canım bizimki hem sık sık uzun emiyor. Ama çok bir kilo da almıyor. Sütüm yaramiyor diye üzülmeme ramak var.
Valla canım ben onu kendim düşünmesemde kv sağolsun söyledi söylemese içinde kalırdı sütün mü yaramıyor mama mı versen diye ben inanmıyorum sütün yaramıyor lafına anne sütü sonuçta nesi kötü olabilir ki yaramayacak yapıları böyle yavruların yoksa benim sütlerim hep akar birinden emzirirken diğerinden akar göğüslerim şişer kocaman olurdu bir iki gündür yumuşadı biraz terbiye oluyor herhalde. sende hiç öyle düşünme yani

Annenin sabandan aksama sizde noemal evin Ferdi gibi olması lazım benxs
Mesela bizimkinde bende Esin’den ablamda uyuyoe dun annem uyutamadi
Hele ablama bayılıyor benxe benden daha çok seviyor onu ahahahaah
Annen kalsın sizde birkaç hun olmadı
Anneni sevmedi diyeceğim de :p
Babana da yapmış
Bol bol yabancilarin kucagina vereyim en iyisi :D

Valla hiç 7,8 ay değil bencede benşm kv gil geldi geçen haftalarda 1 hafta bizde kaldılar kabus gibiydi çocuk huy değiştirdi bana yapıştı onlar gidene kadar

Aynen ya sokuyor burnunu ciglik ciglik valla bir yerden sonra benimde ciglik atasim geldi.
Biz de bugün ilk defa anneme geldik sakaryaya canim. Tabi annemler bize geldi ama bebek unuttu onlari kimse kucagina alamadi bastı çığlığı kafasını boynumun altina sakliyor :KK70: uyuyana kadar parmaklarimi sıkıca tutup korkarak etrafina bakti. Yarindan sonra alisir artik :)))
Valla insallah alisir benimki alismiyor.

Bi de sürekli kucaktayız
Popo yere demeyecek
Ağlamalı
Kusmalarımız arrrı
Öğürüyor sürekli
Normal yaşantısı neşesi yerinde aslında
Neden arttı bilmiyorum kakamızda normal standartta

Maalesef oyleler degismicekler degiseceklerinide sanmiyorum ama bn eski Liviya olmicam artik Destegin icin cok saol kuzum Allah razi olsun Allah onlara insaf vicdan nasip etsin insallah
Zaten anlattıklarına göre yavaş yavaş geri vites yapmışlar el etek çekmişler sizden bence esin etkili bi konuşma yapmıştır yoksa diğer gelinlere yaptığıni sana da yaparlardı..rica ederim canım yalnızlık zor ilk evlendiğim zaman bende memleketten çok uzaktaydım ailem eşimi istemedi hiç sildiler beni arayıp sormadilar kimsem yoktu o yüzden bilirim yalnızlık zor şeydir anlıyorum seni bi de senin extra kaynana görünce v.s sorunsallarin vardı yine esin seni ezdirmiyor..Evet Alla h akıl fikir versin onlara normal değiller çünkü...

Mustelanin hangi sampuani? Papatyali avokadolu falan var onlar buyuk bebeler icin. Onlari mi sevmedin acaba? Dermocleansing sampuani var (gel lavan doux yaziyor artik uzerinde) ben cok severim onu.

Bu stres isini ben de hic anlamiyorum. El kadar yavrular niye strese girer ki? Belki de annem beni cok emziriyor nasil fit kalirim derdine mi dustu :KK70:
Bana numune verdiler hastahaneden onu ben de bayıldım ona ama bulamadım eczanelerde varmış galiba bimde indirimli bübchen frambuazli buldum onu aldım bende o da fena değil

Birdilimkek Birdilimkek maviucurtma33 maviucurtma33 sizin bebekler kac aylikti? Benim oglum 3ayi gecti 5500 civarinda ve bana tombalak geliyor :emir_bebek: Doktorunuz kilo alimi iyi diyorsa takmayin kafaniza zayif diyenleri lutfen.cocuklugum boyunca anneme nu kiz cok zayif yedirmiyormusun bakmiyormusun derlerdi ben bile kizardim minicik halimle kilo onemli degil saglikli mi o onemli

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim dualariniz kabul oldu. Öğleden sonra bizi hastahaneden şutladılar. İlaç sıkmışlardi seruma o iyi geldi çok şükür emzirdim takip ettik kusmayinca çıktık doktor fitil verdi akşama kadar takip et kusarsa koy diye. Ama gerek kalmadi. Bir de sık emzirme birkaç gün dedi. Kusma ishale çevirdi biraz ama olacağını söylediler zaten kusma biter biraz da ishal olur diye. Tek sıkıntı oglum pek halsiz neşesi yok hiç. Yarına o da geçer inşallah. @Ddie Gerçekten de en zoru besleyememek canım o sana acı acı bakıyor sen bişey yapamıyorsun. İnşallah geçer tez zamanda. Ben hala tetikteyim bakalım.
Tekrar geçmiş olsun canım sevindim:)

Back
X