Selam kizlar herkes iyidir inş. Ben yine ve hala kızın emme sorunlarıyla uğraşıyorum hafta basi kabus gibi geçti.kattiyen emmedi benim kız.3 saatte bir sagip verdim ama ne zormuş Yarabbim.önce emzirme çalış emmesin sona dolaptan süt çıkar isit ver onunla da tam doymadigi için huzursuz mikir mikir.sonra sag sütünü dolaba at.bir buçuk saat çabucak geçsin tekrar aynı rutin aksama kadar gunlerce ..o huzursuz ben stresli.bıraktı beni dedim çünkü gece de emmemeye basladi pompayla aşk yaşadım resmen.oğlum da hastalandı eşim izin aldı ben yetemiyorum diye.bi ara bunaldik disari cikalim dedik buzluktan sutu cikar muhafaza et buz kupleriyle sicak su pompa tasi derken bin pisman oldum.şu son 2 güne kadar hastane tipi pompa arayışına girdim bıraktı beni diyerek...ben stresli çocuk stresli...2 gündür daha iyiyiz emzikle kandirip vermeye çalışıyorum..hala tam duzelmedi ama çok şükür günde 5 6 kez alıyor. Cok zormuş surekli sagip vermek eve bağımlı kalıyorsun. razıyım tabi yeter ki anne sutu alsin ama inş bırakmaz ya niye böyle yapiyor bu cocuk.
Şimdi size şunu sorucam dolaptan çıkan süt 3 saat dışarıda kalabilir ya sicaklar başladı 3 saat fazla mi sizce.ve de buzu cozulmemis sütü çok sıcak suya koymak zararlı mı acaba erimiyor başka türlü...ve de yine buzlu sütle dışarı çıkarken gezmeye falan eridiken sonra mı 2 3 saat içer diyebiliriz. Çocuğa anne sütü veriyim derken yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Ah canım seni en iyi ben anlarım 50 gün sağarak verdim ve çocuğun daha yeni meme aldı 1 ay ancak oldu silikon uçla denedim sonra normal memeye geçtik ajan hala silikon uçtan dolayı kavrama sıkıntımız var üç emiyor meneler yara ama savaş vermeye devam ediyorum
Şimdi bir eve bağlı kalma
Eve hastane tipi kirala
İki dışarda sut taşımaktan bıktıysan manuel al gör wc bin birine hemen sağ zaten sağma acayip süt getirir 10 dk 90 cc yaparsın anında ver
Dışarıya sut mi görüneceksiniz oda sıcaklığında 3 sat diyorlar ama doktorum 8 saat dedi bana
Ama suan havalar sıcak nasıl olur bilmem
Şöyle yap termos al içine koy buzlu veya eritilmiş
buzlu koydun ya vereceğin zaman kır biberona koy sıcak suyun altına ılıt buzlu sütünü
Ha erimiş olarak koydun mesela direk buzdolabı rafından aldın onu da termos 6 saat mi öyle tutuyor ona göre biberona dok kaynar su koy kaseye biberonu oturtur ılıyınca ver benimse ya da yine sıcak suyun altına biberonu tut ılıyınca ver
Zaten gittiğin yerden 3 saate genelde donuyorsun
Buzluktan dolap rafına indirerek erittin diyelim tam eridi ağzını açtın onunda 24 saat içinde tüketmen lazım ha ağzını açmadın sanırım rafta 3 gün duruyordu ben ağzını açıp 24 saat olayını bilmiyordum 2 gün içinden verdim aslında hep tadı aynıydı ama besin değeri ölmus muydu bilmiyorum
gaitadan baltilar canım orda reduktana bakiliyor pozitifvise laktoz intoleransi var oluyor
aa tamam canım ya cok saol bu arada hala ayni duduncede msin iliskide siftah yok mu daha:)
yok kuzum düşünmeye fırsat bile yok zaten operasyon olduğun içinde 20 gün yasak