2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Hmm bizim belirtiler bizim gorduklerimizi sayayim mukuslu yesil kaka dogdugu gunden beri var. Sonra bir ara kanli kaka gorduk makatta catlak var demisti doktor ama tekrarlamaya devam etti. Sonra huzursuzlugu baslamisti meme emmesi baya zorlasmisti. Gece uyumasinda sorun yoktu cok sukurde gazman gibi dolaniyorduk ama. Yuzunde isilik gibi benek benek olmustu 15 gunlukken ben yymurta yemiyordum renkler gitmisti ama yuzunde puturluk vardi. Kusmamizda hat safhadaydi cok sukur ara ara duruluyor ara ara cok oluyor.
Doktorun gordugu ise yuzundeki puturlukler egzamaymis. Bizim diger tespitlerimizi de dogruladi.
Test olarak kan kaka ve idrar tesleri yapildi. İdrar temiz cikti kusmasi enfeksiyondanda olabilirmis. Kakada laktoz intoleransini gosteren bisey varmis oyle dedi. Kandada bisey vikmadi ama cikmamasi normal daha kucuk dedi buyuyunce cikar dedi. Onun icin deri testi yapicak 6. Ayda.
Tedavide laktoz icin bi damla verdi. Bide diyete basladim. Bende sut ve urunleri icinde olan hazir gidalar dahil. Dana eti. Kuruyemisler. Donates cilek kivi portakal mandalina patlican . Avokado. Mercimek. Butun hazir paketli gidalar yasak. Oyle zeytinle sabah kahvaltisi bazlama ekmegim :)) ekmeklerde dahi sut tozu vs olabiliyor dikkat etmek gerek firina sorup aliyorum be
Bu durumlarda anne situ almasi daha avantajli cunku herseyi anne araciligiyla aliyo bagisikligi gucleniyo. Mamalar son care kilo vs alamazsa veriliyor sanirim. Ozel receteli manalar onlar.
Hurma ve incir yiyorum bide doktor dedi.
Peki ne yiyorsun ne kaldı geriye:) ben tek süt ürünlerinde zorlanıyorum. Senin saydıklarını çıkarınca yiyecek bişey bulamam heralde

Seni öyle iyi anlıyorum ki canım. Biz de ilk ay öyleydik. Sürekli emme okadar çok emiyodu ki iki avuç kusuyodu sonra yine baştan. Kuzenimin mevlüdüne gittik ben odadan çıkamadım başka bi gün avm ye gittik sürekli emzirme odasındayım. Artık sırtımın ağrısından duramıyodum sinirleniyodum. 2 saat uyanıksa memedeydi koyduğumda uyanıyodu ben of puf lardaydum. 2. Ay oldu hastalığımız çıktı uzun süre ememez olduk şimdi de reddediyo dün 1 kere bugün de biraz önce 1 kere emzirdim oda 3 dakika sürmemiştir. Sağarak veriyorum doktor çok zorlama o hem emip hem nefes alamıyo demişti ama nasıl zorlamayıö göz göre göre bırakıyo beni. Çok üzülüyorum ağlıyorum ama elimden bişi gelmiyo. Resmen bebeğim beni istemiyo. Sağdığım sütü herkes içirir emzirmedikten sonra bana ihtiyacı yok. Benim herkesten bi farkım kalmadı. Keske yine emsede hiç ayrılmasa sadece benim kokumu arasa beni istese zamanla seninkide düzelicek inşallah böyle olmasındansa seninki gibi olmasını çok isterim

Bazı şeyleri kaybedince daha çok anlıyoruz sanırım... Bebeğini emzirmek isteyip emzirmeyenler varken benimki nankörlük

Seni öyle iyi anlıyorum ki canım. Biz de ilk ay öyleydik. Sürekli emme okadar çok emiyodu ki iki avuç kusuyodu sonra yine baştan. Kuzenimin mevlüdüne gittik ben odadan çıkamadım başka bi gün avm ye gittik sürekli emzirme odasındayım. Artık sırtımın ağrısından duramıyodum sinirleniyodum. 2 saat uyanıksa memedeydi koyduğumda uyanıyodu ben of puf lardaydum. 2. Ay oldu hastalığımız çıktı uzun süre ememez olduk şimdi de reddediyo dün 1 kere bugün de biraz önce 1 kere emzirdim oda 3 dakika sürmemiştir. Sağarak veriyorum doktor çok zorlama o hem emip hem nefes alamıyo demişti ama nasıl zorlamayıö göz göre göre bırakıyo beni. Çok üzülüyorum ağlıyorum ama elimden bişi gelmiyo. Resmen bebeğim beni istemiyo. Sağdığım sütü herkes içirir emzirmedikten sonra bana ihtiyacı yok. Benim herkesten bi farkım kalmadı. Keske yine emsede hiç ayrılmasa sadece benim kokumu arasa beni istese zamanla seninkide düzelicek inşallah böyle olmasındansa seninki gibi olmasını çok isterim
Boşuna üzüldüğünü ilerde anlayacaksın. Bebek seni istemiyo değil. Emerken nefes alamıyomuş çocuk. EmZirmek için zorlamak ona işkence olmazmı sence. O senin karnından çıktı. En çok seven sensin ve o tüm bunları hissediyor zaten. Mesajlarına bakıyorum genellikle kendini üzüp stres yaşıyorsun. Bebeğine odaklanıp onu bol bol öp kokla. Kara kara düşünme. Çabuk büyüyorlar. Bu günlerini özlersin büyüdükçe süt kokuları azalıyor bak benden söylemesi :) not:daha da büyüdüklerinde leş gibi ter kokuyorlar

Son düzenleme:
Sabah eşim ağlarken görünce ne oldu dedi. Anlattım. Güldü Allah aşkına nasıl sarstın bi göster dedi. Böyle dedim sen altını alırken daha çok sarsılıyor bu bebe sen buna sarstım diye mi ağlıyorsun hissetmemiştir bile dedi. Ama ben onu tepki olarak yaptım sonuçta. Kendimi affedebileceğimi sanmıyorum. Canı yanmazsa neden uyumasın. Ben bunu bile anlayışla karşılamadım. Kaldı ki o daha 84 gündür dünyada olan bir bebek...

Keyfi yerinde çok bir huysuzluğu yok, vermedim bekliyorum. İnişli çıkışlı ateşi. Bir de iki kulaktan farklı çıkıyor sonuço_O

Canım dün uyku eğitimi seminerine gittim, kesinlikle sallamayın dedi. En kötüsü sallamakmış, çocuk bayılıyor uyumuyor dedi. 5aya kadar uyku eğitimi olmazmış katı şekilde. O yüzden şimdilik dediğin gibi ninni söyleyip emzik verip kendi yatağında yatırmaya çalışın dedi. Bir de en önemlisi gece de gündüz de karanlık ortamda uyutun dedi. Bende bundan sonra öyle denicem.

Şimdi uyudu. Keyifsiz değil çok huysuzlanmadı takip ediyorum bakalım. Sağol canım:KK37:
Ben omzudanyken kendimi bazen ileri geri yada twis yapar gibi beli sağa sola yapıyorum oda sallama gibi oluyor sanırım oda mi zararlı ya

Ben kulaktan ölçüyorum. İnişli çıkışlıydı ama 37.5 ‘u geçmedi vermedim. Gece de geçmezse yarına bişey olmaz zaten sanırım.

Vermedim canım. Eşim verelim dedi de bekledim yükselmedi fazla.
37.9 bile vermedim
Bi doktor da 38.5 kadsr bekleyin demiş Arkadaşıma vücut ateşle bas etmeyi mikropla bas etmeyi öğrensin ilacı hemen verirseniz asinin etkisi azalır vücut değil ilaç savaşır virüsle demiş o yüzden ben vermedim çok da huzursuz olmadı ya da huzursuz oldu ben bizimki hep ağladığı icin asiya yormadım belki de :D ama huzursuz olsaydı verirdim
Kesinlikle

Benim artık sinir sistemlerim bozuldu. Şu saat oldu uyumuyor!!!!!!
Saat 12den beri meme ve sallama döngüsündeyiz. Uyuyor yatırıyorum uyanıyor. Sabrım kalmadı artık. Gündüz uyandıktan sonra uyku diye bişey yok. 10 dk 15 dk dalmalar harici yok. İyi değilim vücut olarakta psikolojik olarakta iyi değilim. Demin daldı yerine koydum uyandı. Boğazına kadar tok yine meme istiyor. Sabır dedim aldım emdi ayağıma aldım ki tam dalsın yine dalmıyor. Ben bu gece çok şiddetli gaz sancısı çekiyorum. Az önce ağlayarak eşimi kaldırdım. Kıpırdayamıyorum. Onun sancısı dikişime vuruyor. Doğumun ilk gecesi sancısı aynı. Onun acısıyla yeniden dalmayınca ne var niye uyumuyorsun diye bacağını tutup sarstım. Şuan kendimden nefret ediyorum hemde çok fazla. Sancıdan ağlıyordum bide buna ağlıyorum şimdi. Canı yanmasada tepki gösterdim işte o sinirle sonuçta. Manyakça bir emme isteği var. Bir memeyi boşaltıyor gazını çıkarmak için omzuma alıyorum omzumu emiyor. Kolunu elini emiyor. Memede uyuyor ağzından çıktığı an uyanıyor. Yerine koyup yatırabilmemin tek çözümü emzik. Onuda almıyor her zaman. Onu almazsa dalmıyor. Sadece emerek dalıyor. Şuan zorla tutturdum emzik ağzında düşerse o an uyanacak. Emzirmekten nefret ediyorum artık çok başka boyuta geçti çünkü. Ne yapıcam nasıl düzene girecek bana yardım edin nolur. Kimden neyden destek alacağımıda bilmiyorum. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum artık.
Kuzum omuz el emmesi açlık anlamına gelmiyor ayağını bile emecek ilerde öyle keşfediyor mesela bizimki Gazi varken acayip omuz ve el emiyor sen her oraları emdkğinde memeyi verme
Emmeyince çok ağlıyor mu doyduğundan eminsen ve ağlamıyorsa çok bence emzirme saatli emzir emzirme gazını çıkart ki o gaz bitmiyor çıkmaz çıkarsa uyut bence sürekli meme verdikçe gaz oluyor çünkü
Emzik almıyorsa eldivenin işaret parmağına pamuk koy bi dene bakalım belki onu emer

Benim artık sinir sistemlerim bozuldu. Şu saat oldu uyumuyor!!!!!!
Saat 12den beri meme ve sallama döngüsündeyiz. Uyuyor yatırıyorum uyanıyor. Sabrım kalmadı artık. Gündüz uyandıktan sonra uyku diye bişey yok. 10 dk 15 dk dalmalar harici yok. İyi değilim vücut olarakta psikolojik olarakta iyi değilim. Demin daldı yerine koydum uyandı. Boğazına kadar tok yine meme istiyor. Sabır dedim aldım emdi ayağıma aldım ki tam dalsın yine dalmıyor. Ben bu gece çok şiddetli gaz sancısı çekiyorum. Az önce ağlayarak eşimi kaldırdım. Kıpırdayamıyorum. Onun sancısı dikişime vuruyor. Doğumun ilk gecesi sancısı aynı. Onun acısıyla yeniden dalmayınca ne var niye uyumuyorsun diye bacağını tutup sarstım. Şuan kendimden nefret ediyorum hemde çok fazla. Sancıdan ağlıyordum bide buna ağlıyorum şimdi. Canı yanmasada tepki gösterdim işte o sinirle sonuçta. Manyakça bir emme isteği var. Bir memeyi boşaltıyor gazını çıkarmak için omzuma alıyorum omzumu emiyor. Kolunu elini emiyor. Memede uyuyor ağzından çıktığı an uyanıyor. Yerine koyup yatırabilmemin tek çözümü emzik. Onuda almıyor her zaman. Onu almazsa dalmıyor. Sadece emerek dalıyor. Şuan zorla tutturdum emzik ağzında düşerse o an uyanacak. Emzirmekten nefret ediyorum artık çok başka boyuta geçti çünkü. Ne yapıcam nasıl düzene girecek bana yardım edin nolur. Kimden neyden destek alacağımıda bilmiyorum. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum artık.
Canım kilo alımların nasıl acaba meme istemesınin sebebi sütünün azlığı olabilirmi?
Hepımızın azalabiliyor zaman zaman

Kuzum moral en önemlisi moralini yüksek tut seni çok iyi anlıyorum şimdi de bizde sağ meme reddi basladi
Sağdığın icin sütun tanziklenmiş olabilir kuzum o yüzden baştan biraz sağ sonra ten tene temasla emzir emin ol üşümez emmiyorsa memende dursun tenine değsin oynayin Gül’ün ninni şarkı söyle belki ise yarar canım

Bazı şeyleri kaybedince daha çok anlıyoruz sanırım... Bebeğini emzirmek isteyip emzirmeyenler varken benimki nankörlük
Nankörlük değil de ozaman lar bende senin gibi düşünüyodum. Bana bi yere gitmek biriyle oturup sohbet etmek haram felan diyodum ama ne güzel günlermiş şimdi daha rahatım orası ayrı ama keske emse yine sırtım ağrısa yine tek başıma kaldam razıyım

Kuzum moral en önemlisi moralini yüksek tut seni çok iyi anlıyorum şimdi de bizde sağ meme reddi basladi
Sağdığın icin sütun tanziklenmiş olabilir kuzum o yüzden baştan biraz sağ sonra ten tene temasla emzir emin ol üşümez emmiyorsa memende dursun tenine değsin oynayin Gül’ün ninni şarkı söyle belki ise yarar canım
Ya yastıkta emziriyorum ya yattığım an çıldırıyo artık çocukta korku olmuş önce unutuyodu şimdi unutmuyo bugün emdi 2 dakika felan sonra emerken cık diye bi ses çıkarıyo sonra genzine kaçıyo morarıyo zaten ondan sonra biberonu bile almıyo az unutturup biberonu veriyorum. Sütüm şimdilik günde 600cc felan çıkıyo 200 de mama veriyorum inşallah azalmaz

Boşuna üzüldüğünü ilerde anlayacaksın. Bebek seni istemiyo değil. Emerken nefes alamıyomuş çocuk. EmZirmek için zorlamak ona işkence olmazmı sence. O senin karnından çıktı. En çok seven sensin ve o tüm bunları hissediyor zaten. Mesajlarına bakıyorum genellikle kendini üzüp stres yaşıyorsun. Bebeğine odaklanıp onu bol bol öp kokla. Kara kara düşünme. Çabuk büyüyorlar. Bu günlerini özlersin büyüdükçe süt kokuları azalıyor bak benden söylemesi :) not:daha da büyüdüklerinde leş gibi ter kokuyorlar
Elimde değil çok üzülüyorum. Ya bu reddedilmişlik duygusu çok zor. Mesela bazen uyurken yanına yatıyorum ozaman uyuyo öyle seviniyorum ki beni istediği için sanki emzirmeyince kopucak benden gibi geliyo. Biliyorum fazla stres yapıyorum ama bazen insan kendine engel olamıyo

Back
X